اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آمپول سرطان پروستات و داروهای سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
همچنانکه ذکر شد قطعی ترین و بهترین روش درمان سرطان پروستات به شرطی که در مرحه اولیه تشخیص داده شود، عمل جراحی آن یا رادیکال پروستاتکتومی می باشد.

این درمان قطعی بوده و بیمار می تواند عمر طبیعی خود را داشته باشد به شرطی که سرطان به جاهای دیگر بدن دست اندازی یا متاستاز نداشته باشد. 

اقدام به نمونه برداری از پروستات

متأسفانه بعضی از افراد به دلیل عدم آگاهی و یا عدم اهمیت به موضوع زمانی به دکتر مراجعه می کنند که کار از کار گذشته و سرطان پروستات به دیگر اعضای بدن که شایعترین آن غده لنفاوی لگن و استخوان های ستون فقرات است منتشر شده است که اغلب با درد منتشر استخوان ها، ضعف، کم خونی، بی حالی و خستگی خود را نشان می دهد.

درمانی در این مرحله تسکینی بوده و باعث متوقف شدن بیماری می شود نه درمان قطعی. سلول های سرطانی پروستات برای رشد و تکثیر و انتشار نیازمند تغذیه از هورمون های آندروژن که شایعترین آن تستوسترون می باشد که بیش از 90 درصد آن از بیضه های مردان تولید می شود، می باشند.

در همین راستا امروزه درمان سرطان های پیشرفته پروستات تحریم و قطع کردن غذاهای سلول های سرطان پروستات که همان تستوسترون است، می باشد. با قطع تولید تستوسترون در بدن و یا جلوگیری از ورود آنها به سلول های سرطانی پروستات، این سرطان متوقف و سلول ها به خواب زمستانی می روند.

قطع تولید تستوسترون

روش های مختلفی برای از بین بردن تولید و اثر هورمون های تستوسترون در بیماران مبتلا به سرطان پروستات وجود دارد که به شرح آنها می پردازم:

1- آمپول سرطان پروستات

استفاده از این دارو ها در بیضه ها که به آنها سلول های سرکوب کننده GNRH گفته می شود. این داروها به صورت آمپول هر یک ماه و یا هر سه ماه و به صورت عضلانی برای بیمار تزریق می شود که این دارو باعث توقف تستوسترون سازی در بیضه ها شده و به این طریق راه غذارسانی به سلول های سرطانی قطع می شود و لذا باعث توقف بیماری سرطان پروستات می گردد.

نوع دیگر داروها مثل فلوتامید از ورود تستوسترون به داخل سلول های سرطانی جلوگیری می کند و لذا باعث قطع تغذیه سلول های سرطانی پروستات می گردند.

هورمون تراپی سرطان پروستات

2- برداشتن بیضه

دومین راه درمانی سرطان پیشرفته پروستات برداشتن محل و مرکز تولید تستوسترون در بدن یا همان بیضه ها (ارکیکتومی دوطرفه) است. که در این روش هر دو بیضه مرد مبتلا به سرطان پروستات برداشته می شود و لذا به علت از بین رفتن مرکز تغذیه سلول های سرطان پروستات، رشد و تکثیر سلول های سرطان پروستات بلافاصله متوقف می شود.

این اولین درمانی است که برای سرطان های متاستاتیک پروستات در افراد بالای 70 سال استفاده میشود. گرچه این یک عمل جراحی است، این یک ADT را درنظر می گیرد زیرا این کار هر دو منبع تولید تستوسترون را حذف میکند، یعنی هر دو بیضه را. تاثیر این جراحی دائمی است و نمیتوان اثر آن را بازگرداند.

3- شیمی درمانی

برخلاف سرطان های دیگر شیمی درمانی نقش برجسته ای در درمان سرطان پروستات ندارد و فقط زمانی استفاده می شود که سرطان پروستات مقاوم به هورمون درمانی ایجاد شود که به عنوان مسکن درمانی استفاه می شود. شیمی درمانی استفاده از دارو برای از بین بردن سلول های سرطانی است، معمولا این کار با پایان دادن توانایی رشد و تقسیم سلول ها است. شیمی درمانی معمولا توسط یک متخصص سرطان داده میشود.

شیمی درمانی سیستمیک به جریان خون وارد می شود تا به سلول های سرطانی در بدن برسد. شیمی درمانی برای سرطان پروستات از طریق لوله ای که با سوزن وارد ورید می شود داده خواهد شد. شیمی درمانی ممکن است به بیمارانی که سرطان پروستات پیشرفته یا مقاوم به اختگی دارند داده شود. رژیم شیمی درمانی، یا برنامه ی آن، معمولا شامل تعداد مشخصی چرخه می شود که در دوره های زمانی مشخصی انجام می شوند.

چند داروی استاندارد وجود دارند که در سرطان پروستات استفاده می شوند. درکل، شیمی درمانی استاندارد با docetaxel در ترکیب با استروئیدی به اسم پردنیزون آغاز می شود. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین داروهای دیگری را نیز تایید کرده است، براساس پژوهش ها cabazitaxel، زمانی که با متوتروکسات مقایسه شد نشان داده شد؛ بیمارانی که بیماری پیشرفته دارند را بعد از مصرف docetaxel بهبود می بخشد.

در آزمایش های بالینی، cabazitaxel با docetaxel در بیمارانی که قبلا شیمی درمانی دریافت نکرده بودند مقایسه شد. در این بیماران، درمان با cabazitaxel بهتر از درمان با docetaxel استاندارد نبود.

شیمی درمانی

دیگر پژوهش ها مقدار مصرفی استاندارد را با مقدار کمتری از cabazitaxel در بیمارانی که غده ی آن ها بعد از درمان با را docetaxel  رشد کرده بود مقایسه کردند.به علاوه عوارض جانبی کمتر، این پژوهش همچنین دریافت که مقدار پایین تر دارو به بیماران کمک میکند زندگی طولانی تری داشته باشند.

پژوهش های اخیر نشان داده اند که اضافه کردن شیمی درمانی بعد از تکمیل 2 سال ADT برای مردانی که سرطان پرخطر پروستات داشته اند، کسانی که درمان قطعی پرتودرمانی گرفته اند، رویکرد موثری برای کاهش احتمال عود سرطان و بهبود بقا است. گرچه این نتایج جالب هستند، پژوهش های بیشتری نیاز است تا مشاهده شود آیا این درمان به افرادی که سرطان پروستات دارند کمک میکند یا خیر.

درکل، عوارض جانبی شیمی درمانی بستگی به خود فرد، نوع شیمی درمانی که فرد گرفته است، مقدار داروی استفاده شده و طول مدت درمان دارد، اما این عوارض می توانند شامل خستگی، زخم در دهان و گلو، اسهال، تهوع و استفراغ؛ یبوست، بیماری های خونی، تاثیرات دستگاه عصبی، تغییر در خلقیات و حافظه، مشکلات جنسی و تولید مثل، از دست دادن اشتها، درد و ریزش مو باشند.

معمولا عوارض جانبی شیمی درمانی بعد از اتمام درمان از بین خواهند رفت. در هر حال، ممکن است بعیض از عوارض ادامه یابند، بازگردند یا بعد از مدتی ایجاد شوند. از پزشک خود بپرسید که براساس برنامه درمانیتان چه عوارضی را ممکن است تجربه کنید. گروه درمانی شما با شما برای مدیریت یا پیشگیری از خیلی از عوارض جانبی کار خواهند کرد.

در مورد این مطالب اساسی مرتبط با شیمی درمانی و آماده شدن برای این درمان بیشتر یاد بگیرید. داروهایی که برای درمان سرطان استفاده میشوند همچنان درحال ارزیابی شدن هستند. صحبت با پزشکتان اغلب بهترین راه برای آموختن درمورد داروهای تجویزی شما، اهداف آن ها و عوارض جانبی احتمالی آن ها یا تداخلات آن ها با دیگر داروها است. با استفاده از راهنمای داروها، درمورد داروهایتان اطلاعات بیشتری بیاموزید.

رادیوتراپی سرطان پروستات

4- رادیوتراپی

رادیوتراپی یا پرتو درمانی در دو مورد زیر برای کمک درمانی سرطان پروستات استفاده می شود.

  • بعضی از افراد مبتلا به سرطان پروستات که تحت عمل جراحی رادیکال پروستاتکتومی قرار می گیرند و بعد از عمل جراحی عود سرطان با بالا رفتن PSA بعد از عمل خود را نشان می دهد، که در این موارد بهترین درمان رادیوتراپی کف لگن می باشد.
  • دومین مورد استفاده رادیوتراپی در درمان سرطان پروستات، دردهای منتشر استخوانی به علت متاستاز سرطان پروستات به ستون فقرات و لگن می باشد. که این بیماران چند جلسه تحت درمان رادیوتراپی قرار می گیرند و درد استخوانی آنها تسکین پیدا می کند.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

 
3.4/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام من دچار آلت تناسلی مخفی هستم و بابت این موضوع مدت یک سال افسردگی شدید گرفتم مدتی است با مشاوره خوبم آلت من در حالت غیر نعوظ مخفی شده و اگه با دست بکشی هشت سانت و در حالت نعوض از شرمنگه ده تا ۱۱ سانت اطراف آلت سه سانت چربی دارد اگر ممکنه راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام طول الت در حالت نعوظ اهمیت دارد که نرمال است و امکان برقراری رابطه را دارید . وزن را کاهش دهید
  • تصویر کاربر محسن سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام حدود یکساله درد در شکم وبیضه راست باهم شروع میشه و باهم تموم میشه و بیضه سمت راست زائده ای مثل غده داره ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام حتما سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم انجام بشه
  • تصویر کاربر ر‌ضا سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مشکلم اینه که اگه فاصله آمیزش از چهار پنج روز میگذره در حین رابطه بیضه هام درد میکنه احساس سوزش در شکم بیضه ها آلت و مقعد دارم منی هم همراه با سوزش خارج میشه ولی اگه فاصله آمیزش کمتر از چهار روز باشه این اتفاق پیش نمیاد خودشم هفته ای دو بار بیشتر نمیتونم رابطه داشته باشم چون مشکل اختلال نعوظ دارم وسطای شل میشه.معذرت میخوام که این قدر واضح حرف زدم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام اون درد احتقان است و مشکلی نیست سعی کنید فواصل را منظم کنید
  • تصویر کاربر صدف سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من با تشخیص هیدرونفروز کلیه راست در سونوگرافی در پی درد پهلو و عفونت ادراری
    تحت سی تی اسکن قرار گرفتم با تشخیص تنگی مجرای جالب به لگنچه تحت عکس رنگی کلیه قرار گرفتم که نتیجه رو خدمتتون ارسال کردم
    با توجه به اینکه پس از رفع عفونت با انتی بیوتیک درد کلیم کلا از بین رفته ایا نیاز به درمان‌های تکمیلی از جمله جراحی هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام کراتینین چند است ؟ بهتر است یک نوبت داخل حالب بررسی شود
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام پدر بزرگ من مشکل پروستات دارد سی تی اسکن نشان دهنده ی مرحله ی چهارم سرطان یا همان متاستاز استخوان لگن را مشکوک نشان می‌دهد ولی درنمونه پاتولوژی غده پروستات را خوش خیم نشان می‌دهد لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس پاتولوژی و اسکن استخوان را بفرستید
  • تصویر کاربر ستی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر بنده ازمایش اسپرم انجام دادم.به فاصله ۳ماه..یک بار ۱۰میلیون بود و۳ماه دیگه دوباره شد۱۴میلیون..رفتم پیش یه دکتر دیگه گفتن که واریکوسل دارید..و سونوگرافی گرفتم.گفت که دو طرفه ست..چقدر در اسپرم و تعدا و جهت تاثیر دارد...و اینکه آیا نظر این دکتر صحیح هست مچکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام بله واریکوسل دو طرفه مطرح و در چپ شدیدتر است اگر روی ازمایش اسپرم تاثیر گذاشته بهتر عمل شوید
  • تصویر کاربر نسیم سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 806 مشاهده پرسش
    سلام.7روز ک پهلوی سمت چپ ام درد مزمن و ممتد داره و ورم هم کرده.درد ابتدا به ران پای چپ ام و و الان ساق پام کشیده شده.سنگ های ریز در کلیه دارم.علت ورم و درد پهلوی چپ ام ویست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام سنگی در مسیر حالب نمیبینم . سنگ داخل کلیه بسیار کوچک است و درد نمیدهد . منشا درد احتمالا از کمر یا عضلانی است
  • تصویر کاربر ع سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 390 مشاهده پرسش
    با سلام و درود دکتر جان جسارتا موضوعی رو خواستم خدمتتون عرض کنم چند سال پیش به دلیل عفونت و تورم و درد بیضه به پزشک مراجعه کردم که اول برام آزمایش سرطان نوشتن خدارو شکر مشکلی نبود بعدش انتی بیوتیک تجویز کردن که یه مدت مصرف کردم خدارو شکر تورم و درد بیضه کم شد ولی اون قسمت اپیدیدیم از بیضه دردش مونده و چندسالیه بدجوری اذیتم میکنه خواستم بدونم ایا به غیر از جراحی راهی برای اپیدیمیت مزمن و رفع دردش وجود داره یا خیر با تشکر
    درضمن حدود ۵۰ ساله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام عکس آخرین سونوگرافی خود را بفرستید . اگر جدیدا سونو ندارید انجام دهید برایم بفرستید . در اپیدیدیمیت مزمن جراحی نیست
    2. تصویر کاربر ع دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      چشم عکس سونوگرافی میگیرم براتون‌میفرستم واقعا اگه با دارو خوب بشم کلی دعاتون میکنم واقعا زندگیمو مختل کرده دکتر جان
    3. تصویر کاربر ع دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      با سلام مجدد دکتر جان واقعا اگه با دارو خوب بشه کلی دعاتون میکنم چند سالیه زندگی برام نذاشته یه درد مبهمه که از بین نمیره گهگاهی هم بعد از رابطه دردش بیشتر میشه میزنه به کشاله رون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      بله عکس بفرستید دقیق ببینم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید دکتر بنده التهاب پروستات دارم و تامسولوسین و ملوکسیکام مصرف میکنم اما نمیدونم چرا بعد ازدو روز مصرف ملوکسیکام کلیه درد میگرم و مجبورم دارو رو قطع کنم داروهای ضد التهاب دیگه ای هم مصرف کردم باز هم همین نتیجه رو داشت
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام چند سالتون هست ؟ سونو دارید ؟
    2. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      23 سال
      سونو دارم بله
    3. تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۸ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سونو رو فرستادم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      کی گفته التهاب پروستات دارید ؟ علایم چیست ؟ تکرر ادرار دارید ؟ علایم ادراری را بفرمایید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Diktator پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده 17 سال سن دارم و از اوایل دوران بلوغ درگیر خود ارضایی هستم
    از چهار یا پنج سال پیش و مدتی هم به صورت افراطی این کار رو انجام میدادم
    تا روزی چند بار
    اگر از خود ارضایی دست بکشم در خواب دچار احتلام میشوم
    آیا خودارضایی با زود انزالی رابطه‌ای دارد؟
    برای بار اول ارضا زیر 30 ثانیه طول میکشه آیا طبیعیس؟
    راه درمان چیه؟
    در آینده مشکلی برام پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      سلام خیر ربطی ندارد
    2. تصویر کاربر Diktator سه شنبه ۲۹ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      طبیعیه یا مشکلی هست؟
      اگر مشکلی هست راه درمان چیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      شما متاهل هستید ؟ رابطه جنسی داشتید ؟ زود انزالی در رابطه مشخص میشود نه با خود ارضایی
    4. تصویر کاربر Diktator چهارشنبه ۳۰ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      مجرد هستم و رابطه جنسی منظم هم ندارم اما حتی با دیدن تصاویر تحریک کننده هم به طور کامل ارضا میشم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ فروردین ۲( 3 سال پیش)
      اینجوری قابل قضاوت نیست باید رابطه منظم باشه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 579 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من جوانی 23 ساله هستم از حدود 6 ماه پیش در هنگام ادرار کردن دچار اختلال شدم و به طور کامل ادرار تخلیه نمی شد و من به طور مکرر به دستشویی می رفتم اوایل چون فصل زمستان بود فکر می کردم دچار سردی شده ام و به آن توجه نکردم چندی بعد در ناحیه شکم(کلیه یا مثانه نمی دانم) خیلی دچار درد شدید شدم به پزشک مراجعه کردم و بعد از سونوگرافی فهمیدم نه مثانه و نه کلیه مشکلی ندارد دکتر به من یه قرصی داد که بعد از 3 روز درد از بین رفت اما هنوز مشکل اختلال ادراری وجود داشت به خاطر همین به پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری مراجعه کردم و بعد از انجام سونوگرافی و عکس برداری از مجاری ادراری متوجه شدیم نه مجاری ادراری مشکلی دارد و نه کلیه و مثانه به این دلیل تشخیص دکتر پروستات بود (هیچ اقدامی برای تعیین اندازه پروستات انجام ندادم) دکتر به من قرص پرازوسین تجویز کرد و مدت 2 ماه تمام این دارو را خوردم اما هیچ بهبودی حاصل نشد لطفا منو راهنمایی کنید آیا مشکل از پروستات است یا من مشکل دیگری دارم (در ضمن دکتر یه قرص اعصاب هم به من داد که به سفارش پدرم چون باعث چاقی شدید می شد آن را نخوردم)
    علایم بیماری من در حال حاضر :
    احساس عدم تخلیه کامل ادرار - کم بودن فشار ادرار و مکرر دستشویی رفتن - دو شاخه شدن ادرار در برخی مواقع
    .
    آقای دکتر من از یکی از شهر های جنوبی کشور تماس می گیرم و شهرمان دیگر متخصص کلیه و مجاری ادراری ندارد و چون روی کشتی کار می کنم امکان آمدن به تهران و مراجعه حضوری را ندارم لطفا کمکم کنید هزینه اش هرچه باشد پرداخت می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما اصلا مشکلی ندارید اغلب حساسیت بیش از حد است شما سالمید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب