درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (995 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 282 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر حسین کرمی عزیز
    ببخشید دکتر باتوجه به سونو گرافی که انجام دادم تورم پروستات با الگوی تقریبا غیر یکنواخت با حجم ۲۱cc دارم و تکرر ادرار حجم ادرارم کم ادرارم دیر شروع میشه .
    میخواستم سوال کنم از اونجایی که هنگام انزال جلوی خودمو میگرفتم امکانش هست این تورم از عوارض این کار باشه و با ترک این کار امکان بهبودی هست .
    و امکان این که پروستاتم سرطانی شده باشه وجود داره
    و درمانهای سنتی مثل زالو درمانی و طب سوزنی میتونه کمک کننده باشه .
    از زمانی که متوجه این موضوع شدم علایم خیلی شدید شده و شب از خواب بیدار میشم واحساس فشار در کلیه و پروستاتم دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۲۱ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام .متاسفانه ده سالی هست ک خود ارضایی شدید و اعتیاد گونه انجام دادم سه سالی میشه ک درد کلیه چپ دارم و بعد از خود ارضایی تکرر ادرار دارم.سه سال پیش سونو گرافی رفتم پروستاتم بزرگ شده بود ولی رعایت نکردم باز انجام دادم. سه ماه ک ترک کردم ولی کلیه درد دارم و حتی موقع تحریک یا فکر جنسی بیَضه هام بشدت درد میگیره ک بعد از انزال شدت میگیره . در ضمن یکسالی هم میشه ک درد مزمن در لگن چپم دارم. سی و دو سالم هست.
    با تشکر فراوان راهنمایی کنید چه کنم.تا این عوارض شدید برطرف بشه🙏🙏🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ دی ۹۷( 5 سال پیش)
      تنها راه درمان ترک خود ارضایی وورزش ونشاط است
  • تصویر کاربر عبدالکریم سه شنبه ۴ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    67 ساله هستم پدرم در سن 87 سالگی مشکل پروستات پیدا کرد که با برداشتن بخشی از آن به سایر نقاط سرایت کرد که منجر به فوت ایشان شد. با راه رفتن ادرار خونی میشد . و امکان حبس ادرار نبوده و بدون اراده مثانه تخلیه میشد. علی رغم مراجعه حضوری امکان نوبت گرفتن از مطب جنابعالی میسر نشد . دکتر سنادی زاده چند نوبت سه ماهه کپسول امنیک تجویز نمودند که PSA بین 4 تا 6.5 نوسان میکرد. بالا و پایین میشد.هیچگونه نمونه برداری صورت نگرفت و نهایت در اهواز دکتر جاسمی با درخواست اینجانب ابتدا سنگ های زیادی از مثانه خارج کرد و بعداز دو روز سوند خارج شد ولی بعد از دوبار تخلیه ادرار عادی متاسفانه دوبار متوالی ادرار بند آمد و مجددا سوند اسفاده شد. و نظر دکتر مشکل بزرگ شدن پروستات تشخیص داده شد و سه هفته پیش عمل خارج سازی کل پروستات انجام شد و آقای دکتر از عمل انجام شده راضی بود وفرمودند که از چند نقطه اطراف نمونه برداری کردند. نتایج نمونه برداری حین عمل به پیوست می باشد. اینک که وضعیت عادی شده هنوز علاوه بر ادرار قابل کنترل ترشح ادرار وجود دارد. که نمی توانم بیرون از خانه بروم . سوال آیا این وضعیت باید تحمل شود و بتدریج عادی میشود؟ آیا چه پیگیری هایی برای اطمینان از عدم سرایت به سایر نقاط دارم ؟ آیا این سرطان برای من چقدر خطرناک است . با تشکر لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر پیروز شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت آقای دکتر
    پدر بنده 59 ساله هستند و با ناراحتی سوزش ادرار به پزشک مراجعه کردند که آزمایش PSA رو 124نشون دادند بعد از نمونه بردار از پروستات جواب پاتولوژی ادنو در هر دو سمت با گرید گلیسون (4+3)(سه بعلاوه چهار) نشون دادند و دکترشون نظرشون رادیکال پروستاکتومی بایست انجام بشه و ما رو معرفی به تهران کردن
    خواهشمندم مرا راهنمائی بفرمائید ادر رابطه با بهترین مرکز جهت این عمل در تهران و روند درمان
    خیلی سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1582 مشاهده پرسش
    پدرم 80 سال دارد و مبتلا به سرطان پیشرفته پروستات است. حدود یک ماه است که آمپول دیفرلین (میکرورلین ) تزریق کرده و اکنون دچار ضعف شدید شده و نمی تواند راه برود. آیا این از عوارض این آمپول است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام ،امیدوارم همیشه تندرست باشید.63 سال سن دارم سال 95 عمل رادیکال سرطان پروستات
    ( Radical prostatectomy +Bilateral pelvic lymphadenectomy ) انجام دادم.
    پس از عمل میزان پی.اس آ ،ده صدم بود ،اما آخرین آزمایش که درتاریخ 95/5/13 انجام شد،پنجاه صدم ،می باشد.برای درمان که میزان پی .اس آ.کنترل شود .چه کارکنم.متاسفانه ایران نیستم که خدمت شما برسم،آیا اگر 10 ماه دیگر ،بتوانم خدمت برسم ،مشکلی من راتهدید نخواهد کرد؟مرا راهنمایی فرمایید.بسیار بسیار ممنون ومتشکر از الطاف شما. صائب
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشیدمهدی هستم 34ساله حدودپانزده روز است که لکه سفیدرنگی سرالتم مشاهده گردیده که پس ازمشاهده پمادکلوتریمازول وقرص فلوکونازول به مدت یک هفته مصرف نمودم که سفیدی لکه ازبین رفته وجای لکه هنوزوجودداردونه خارش نه سوزش ونه دردی ندارم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید باتشکرفراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      اين شبيه قارچ است
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    بعد از سونوگرافی از پروستات گفت که یک ناحیه انوری کوچک با سایز 5*5 mm در پروستات مشاهده شده که بیانگر کیست میباشد .میخواستم بدونم مشکل ایجاد میکنه؟ کیست رو باید چیکار کنم ؟کی از بین میره؟ آیا نیاز به عمل جراحی یا پیگیری داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      نیاز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علیرضا یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    ممنون از پاسختون درباره مشکل من که با سن ۲۸ سال psa 2.25 داشتم.

    فراموش کرده بودم که بگم،کمتر از ۲۴ قبل آزمایش، انزال داشتم‌.

    آیا این مساله می تواند موجب تغییر psa شود؟
    1. تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۹ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      ایا این نشان از سرطان پروستات نیست؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آبان ۹۷( 6 سال پیش)
      در سن شما نه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شیوا یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    پدر من 63 سال دارند دو سه سال هست تحت نظر هستند و psa خون مدام بالا می ره و الان 10 هست دکتر نمونه برداری بهشون داده که من نتیجه رو براتون می فرستم دکتر توصیه عمل جراحی کرده و اسکن استخوان . ایشون مشکل قلبی هم دارند و حتما باید داروی رقیق کننده خون استفاده کنند . می شه ببینید چقدر سرطانشون خطرناکه و آیا به جاهای دیگه آسیب زده ؟ ما خیلی نگرانیم
    ممنون از راهنمایی اتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بايد سريعا بياييد ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٩ يا ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر