درمان طلائی سرطان پروستات بدخیم با رادیکال پروستاتکتومی

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

سرطان پروستات بدخیم شایع ترین سرطان منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه و کولون می باشد. علیرغم شیوع نسبی بالای سرطان پروستات، اگر به موقع تشخیص داده شود و کامل درمان گردد، هیچ خطری برای بیمار ندارد. درمان قطعی سرطان پروستات چیست؟

همچنانکه در مباحث گذشته عرض کردم قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از مقعد و با استفاده از سونوگرافی است. پس از تشخیص قطعی سرطان پروستات بدخیم درمان آن بسته به درجه ی آن متفاوت است.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

درمان قطعی سرطان پروستات جراحی است، ابتدا پزشک برای درمان شما اقدام به جراحی میکند که این جراحی شامل، برداشتن غده پروستات (پروستاتکتومی رادیکال)، و برخی از بافت های اطراف و چند غدد لنفاوی است. جراحی یک گزینه برای درمان سرطانی است که محدود به پروستات است. گاهی اوقات برای درمان سرطان پروستات یا متاستاز پروستات پیشرفته پروستات در ترکیب با سایر درمان ها استفاده می شود. و ممکن است بعد از جراحی نیاز به انجام چندین جلسه شیمی درمانی و پرتو درمانی داشته باشید.

جراحی سرطان پروستات بدخیم

اگر سرطان پروستات بدخیم در مرحله اولیه که داخل غده است و مقدار کمی از پروستات را درگیر کرده است و چسبندگی زیاد به اطراف نداشته باشد، درمان قطعی آن، عمل پروستات بدخیم است. در این روش با یک الی دو شب بستری در بیمارستان و بدون بیهوشی عمومی و با برش چندسانتی زیر ناف غده پروستات به همراه مخلفات آن از قبیل کیسه های منی و لوله های منی بر کاملاً برداشته و پاکسازی می گردد. پس از برداشتن کامل غده پروستات گردن مثانه را به مجرا پیوند می زنیم که در فیلم زیر می بینید.

عود سرطان پروستات بعد از جراحی

برخلاف عمل جراحی ساده و خوش خیم پروستات که مثل گردو در آن فقط هسته را برمی داریم در جراحی سرطان پروستات بدخیم مجبور به برداشتن کل غده پروستات جهت جلوگیری از عود بیماری و درمان کامل آن هستیم و لذا شانس عوارض ذکر شده در این عمل با درصد بالاتری نسبت به عمل ساده پروستات همراه می باشد.

فیلم عمل پروستات

عمل رادیکال پروستات

بعد از عمل موفقیت آمیز جراحی سرطان پروستات که بین 45 دقیقه تا 5/1 ساعت طول می کشد یک سوند به مدت 20-15 روز در مثانه و مجرا جهت گرفتن موفقیت آمیز پیوند مثانه به مجرا گذاشته می شود و شما 48 ساعت بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوید و بهتر است هر چه زودتر علیرغم داشتن سوند فعالیت های روزمره و تحرک لازم را داشته باشید تا از بعضی از عوارض جراحی لگنی از قبیل لخته شدن خون در اعضا و … جلوگیری شود.

تنها توصیه بعد از عمل نگهداری کامل از سوند به مدت 2 الی 3 هفته می باشد. بعد از یک هفته بخیه محل عمل و سه هفته بعد سوند شما خارج می شود. جواب قطعی از نظر شدت درگیری به سرطان پروستات و نوع آن از نظر قدرت تهاجمی یک هفته بعد از عمل توسط پاتولوژی به دکتر شما گزارش می شود و بسته به اینکهدرجه درگیری چقدر است؟ و یا بافت های اطراف درگیر شده اند، یا نه، ادامه درمان بر اساس گزارش پاتولوژی عبارت است از:

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم در تهران

عوارض عمل پروستات بدخیم

متخصص پروستات بعد از خارج کردن سوند مجرا ممکن است شما به درجاتی خروج غیرطبیعی ادرار داشته باشید که با گذر زمان اغلب بهتر می شوند. بهترین ورزش تقویت دریچه ادرار بعد از عمل، منقبض کردن عضلات باسن می باشد که توصیه می گردد در طول روز مرتب انجام شود که اغلب با گذر زمان در حدودی که عملکرد مثانه نرمال باشد و آسیب جدی به اسفنکتر وارد نشده باشد، با گذر زمان و انقباض عضلات باسن که توصیه می گردد چندین بار در روز انجام شود بهتر خواهد شد.

طول عمر بیماران

بر اساس تاریخچه طبیعی سرطان پروستات موضعی، امید به زندگی (LE) مردانی که تحت درمان با پروستاتکتومی رادیکال (RP) یا رادیوتراپی با پرتو خارجی قطعی (EBRT) قرار گرفته اند باید بیش از 10 سال باشد.

علت عود مجدد سرطان پروستات بعد از رادیکال

بله گاهی ممکن است بعد از جراحی و درمان سرطان پروستات شما مجددا عود کن این اتفاقا ممکن است به خاطر جا ماندن رخی از سلول های سرطانی حین جراحی باشید به همین دلیل است که باید در انتخاب پزشک و جراح متخصص خود دقت لازم را داشته باشید.

 جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

1.1/5 - (995 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عاطفه یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    علت درد پروستات در جوانی 30 ساله چی میتونه باشه؟ ایشون درد دارن و متوجه پر شدن مثانه نمیشن. اتفاق خاصی هم براشون پیش نیومده خدا رو شکر ولی چند روزی که دچار این مشکل شدن ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکراز پاسخگویی
    پدرم ده سال قبل با پی اس ای 0.7ونمونه برداری کنسرپروستات داشتند وی حتی به بیرون غلاف هم منتشر نشده بودجراحی شدند پروستات برداشته شد پنج سال بعد با پی اس ای 0.3متوجه عود لوکال شدیم رادیو تراپی شدند بعد چهارسال دوباره پی اس ای به کندی هر سه ماه بالا رفت تا 0.7پت اسکن شدن چیزی نشون نداد الان بعد 2.5ماه از پت اسکن پی اس ای شده 2.02میشه شما نظرتون بفرمایید؟هیچ امکان داره علتش عود نباشه ترشح بافت خوش خیم بجامونده از عمل باشه
    1. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام من نمی تونم جواب رو ببینم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    3. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      آقای دکتر عزیز ایشون سال 95 به علت عود موضعی بعد از پنج سال که پروستات و برداشته بودن رادیو تراپی شدن دوباره پی اس ای detectable شد تا سال 96 دوباره هر سه ماه چک میشدن واز دی ماه پارسال هر سه ماه0.01 می رفت بالا2.5 ماه قبل رسید به 0.7 پت اسکن دادیم چیزی نبود ولی الان بعد دوماه شده 2.02 از نگرانی متاستاز دارم سکته میکنم قاعدتا گفتن به 2 برسه باید هورمون درمانی بشن شما نظر دیگه ای دارید؟؟میشه متاستاز نباشه
    4. تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      میشه مجددا پاسخ بدید چون فکرکنم من درست سوالم مطرح نکردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    6. تصویر کاربر سمیرا یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ایکاش سوالات بیمار ها رو با دقت بخونید وبهشون اهمیت بدید شما نه سوال اول من با دقت خوندید نه دوم و به هر دوتا جواب دیگه ای دادید که پاسخ سوال من نبودن سوال اول خدمتتون واضح گفتم که پی اس ای رایز داره سوال دوم مجبور شدم بازم توضیح بدم گفتم رادیو تراپی سه سال قبل لوکال بوده چون عود موضعی بودو دوماه قبل پت اسکن شدن وچیزی نشون نداده دوباره پی اس ای بالا رفته لطفا سوالها رویه بار دیگه با دقت بخونید و جوابهاتون رو گوش بدید!سوالات من نکته داشتن و مهم همون نکاتشون
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر بابک پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با عرض سلام ، پنجاه ساله هستم . (پدرم مبتلا به سرطان پروستات می باشد) . به تازگی خودم احساس می کنم که ادرارم باریک شده است ولی هیچگونه مشکلی از بابت درد و تخلیه مثانه ندارم . غذای چرب و الکل نمی خورم و سیگار هم نمی کشم . آزمایشات مربوط به PSA خودم را به پیوست ارسال نموده ام . افزایش اعداد نتایج Total PSA , Free PSA , Ratio Free/total , Complex PSA حد فاصل زمانی از آبان 96 ، دی 97 و خرداد 98 نگرانم کرده است . رشد عدد PSA و همچنین Free PSA ، از دی ماه پارسال تاکنون حدود 53 درصد افزایش را نشان می دهد. اقدام من چه می تواند باشد ؟ لطفاً راهنمایی فرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجید دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید اقای دکتر پدر بنده الا61 سال دارند و در سال 94 برای ایشان کانسر پروستات تشخیص داده شد و تحت عمل رادیکا پروستات قرار گرفتند و وقتی نتیجه پاتولوژی بعد عمل رسید مشخص شد که ویزیکال سمینال ها هم درگیر هستند ولی گره لنفی سالم هستندکه بعد از این به مدت یک ماه رادیوتراپی شدند و میزان pas از 0.04 تا 0.1 متغییر بود تا اینکه در مهر 97 متوجه وجود خون در ادار شدیم که بعد از برسی های لازم مشخص شد تومور مثانه سطحی در حد t=0 یا t=1که با دو بار سیستوکوپی عمل مثانه شدند و مشکل وفعلا برطرف شده و تحت نظارت هستند ولی در ازمایش امروز میزان psa-0.26 نشان داده شده این نشان دهنده عود بیماری هست الان چه باید انجام داد . ببخشین خیلی طولانی نوشتم لطفا رهنمایی کنید خیلی سردر گم هستیم ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      هر 3 ماه بی گیری اگر بالا رود باید رادیو ترابی کنید

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر عزیز
    پدر بنده 73 ساله با مشکل ادرار مواجه شده و الان حدود 1 ماه هست سوند داره و طی mriو بیوبسی و pet scsn که خودتون بهش دادید با سرطان پروستات پیشرفته مواجه شدیم و بعد از اسکن چون در شهرستان هستیم نتونستیم شما رو ببینیم (عدم نوبت دهی) خواهشمندم مدارک رو ملاحضه و بهترین راه درمان رو بما بگید تا خدمت برسیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام باید سریعا نمونه برداری شود تماس02122642744 02171062300 بفزمایید دکتر گفته نمونه برداری خارج از نوبت

  • تصویر کاربر فاطمه جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 302 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی. وقتان بخیر. پدرم 72 ساله ، سرحال و با نشاط است. زمستان سال 96 بخاطر مشکل در دفع ادرار به دکتر ارولوژی مراجعه کردند و بعد از آزمایش و سونوگرافی PSA=80 و حجم پروستات 53ml بود.دکتر مربوطه برای ادامه درمان،نمونه برداری تجویز کردند،که با توجه به پرس و جو هایی که پدرم از دیگران داشتند بخاطر ترس از عوارض بعداز آن نمونه برداری انجام ندادند و به خوردن قرص تامسوور روزی 2عدد کفایت کردند.در بهار و تابستان سال 97 هیچگونه مشکلی در ادرار کردن نداشتند.زمستان 97 بازهم دچار همان مشکل شدند و دفعات ادرارشان افزایش یافت. این بار به متخصص ارولوژی دیگری مراجعه کردیم ایشان نیز نمونه برداری تجویز کردند .40روز قبل نمونه برداری انجام شد و جواب آن در فایل پیوست موجود است.سرطان پروستات غیرتهاجمی تشخیص داده شد.دکتر مربوطه عمل TURP وبرداشتن بیضه را تجویز نمودند.برای اینکه خاطر خودمان جمع شود با تمامی مدارک به دکتر دیگری مراجعه کردیم که ایشان پس از دیدن تست هسته ای استخوان که جواب آن در مورد متاستاز منفی بود،تزریق ADTتجویز نمودند و به دکتر آنکولوژی نامه دادند. در حال حاضر سوالم این است که به نظر شما از چه طریقی درمان را شروع کنیم؟ سوال دومم این است که تا چه حد خطر مرگ تهدیدش می کند ؟
    سوال سوم اینکه آیا برای ریشه کن شدن این بیماریه پدرم راه وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۰ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      در این مرحله درمان با نظر انکولوژی باید باشد
  • تصویر کاربر موسوی چهارشنبه ۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با سلام و احترام،
    پیرو مکاتبه قبلی به شماره i93lz6151182 به با توجه به مشاهده جواب آزمایشات فرمودید بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته پروستات می باشد، به استحضار جنابعالی می رسانم بیمار در مورخ 97/12/02 اسکن هسته ای انجام داد که جواب آن جهت اظهار نظر حضورتان ایفاد می گردد در پایان تقاضا دارم بیمار مورد نظر که تحت نظر دکتر سلامی شهرستان شاهرود می باشد، تحت نظر جنابعالی قرار گیرد. با توجه به عدم نوبت دهی (پر بودن نوبت) خواهشمند است در اولین فرصت ممکن جهت ادامه درمان نوبت ویزیت اعلام فرمایید. لازم به ذکر است برای بیمار فقط قرص بیکالوتامید و هر 28 روز تزریق آمپول دیفرلین تجویز شده است.
    لطفاً اعلام فرمایید شانس درمان جهت بهبودی چند درصد می باشد. آیا قابل درمان است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      این باید رادیوتراپی وهمرمون درمانی شود جراحی فایده ندارد
  • تصویر کاربر سلام، علی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    حدود 2 ماه هست که پهلوی سمت راست دم صبح درد می‌گیرد وقتی از خواب پا میشم 2 دقیق بعد خوب میشه. ضمنا قرص های Cele in و sirdalud را برای یک هفته مصرف کردم تاثیر نداشته هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      سونوگرافی کنید
    2. تصویر کاربر سلام، علی چهارشنبه ۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      از چه سونوکنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      کلیه ها
    4. تصویر کاربر سلام، علی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      متشکرم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      سپاس
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقا دکتر بزرگوار
    پدرم یک ماه پیش عمل پروستات و سنگ مثانه خدمت شما انجام داده البته پروستاتشو با لیزر کوچیک کردین چندین بار
    خواستم بیام خدمتتون نتونستم وقت از منشیتون بگیرم الانم که نوبت داده متاسفانه برف و نتونستم بیام خدمتتون
    علائم بگم خدمتتون
    1- نمیتونه ادرارشو زیاد نگه داره داروهاشم تموم شده
    2-دکتر داروهاش تموم شده اینم داروهاشه دوباره این داروها رو تکرار کنه یا دارو جدیدی اگه هست لطف کنید بهم بگین که
    براش بگیرم اینم اسم داروهاشه
    قرص:بی کلوکس شبی یک عدد
    11 میلی گرم آمپول دیفرلین آهسته رهش 25
    اینم جواب پاتولوژی بیمارستانه
    کی دوباره بیارمش خدمتتون سپاس فروان از زحمات بی دریغ دکتر بزرگوار
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      هر موقع فرصت کردید بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ الی۵۰۰
    2. تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      ببخشید دکتر دوباره مزاحم شدم الان ایشون دارو تمام کردن منشی شما هم اصلا وقت نمیده میگه پر چیکار کنم بزرگوار
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
      وقت نمیخواهد بیایید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    من بار دومه این سوال را میپرسم ولی اقای دکتر جواب ندادن.من67 سالمه بیوپسی پروستات کردم نئو پلازی گرید پایین گزارش دادن برای درمان راهنمایی میخواستم.جواب پاتولوژیرا هم ارسال کردم ولی پاسخی نگرفتم تورو خدا راهنماییم کنین آیا خطری مراتهدید کنه؟خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر