راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ﻣﺤﺮﻣﻌﻠﻲ دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    ﻗﺒﻼ ﺳﻮﺯﺵ اﺩﺭاﺭ ﺩاﺷﺘﻢ ﻛﻪ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺩاﺩﻩ ﺷﺪ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺳﻨﮓ ﻣﺜﺎﻧﻪ ﺑﻮﺩﻩ اﺳﺖ,ﺑﻌﺪ اﺯ ﻋﻤﻞ ﻫﻤﭽﻨﺎﻥ ﺳﻮﺯﺵ ﺩاﺷﺘﻢ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻣﺘﺎﻟﻮﮊﻱ و اﺳﻜﻦ اﺳﺘﺨﻮاﻥ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﺩاﺩﻩ ﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﻨﺪﻩ ﺳﺮﻃﺎﻥ ﭘﺮﻭﺳﺘﺎﺕ ﺩاﺭﻡ و ﺩﻳﮕﺮ ﻗﺎﺩﺭ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﻴﺒﺎﺷﻦ...اﻻﻥ ﺩﻭ ﺳﺎﻝ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻫﻮﺭﻣﻮﻥ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﻣﻴﺸﻢ و ﺩﻳﮕﺮ ﻫﻮﺭﻣﻮﻥ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﻫﻢ ﺟﻮاﺏ ﻧﺪاﺩﻩ و ﺑﻨﺪﻩ ﺑﺮاﻱ ﺑﺨﺶ ﺁﻧﻜﻮﻟﻮﮊﻱ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪﻩ اﻡ ...ﻣﻴﺨﻮاﺳﺘﻢ ﺑﺪﻭﻧﻢ ﺑﻪ اﻳﻦ ﺳﺮﻋﺖ ﻣﻦ ﻧﻴﺎﺯ ﺑﻪ ﺷﻴﻤﻲ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﭘﻴﺪا ﻛﺮﺩﻡ? و ﺻﺤﻴﺢ اﺳﺖ ﺩﺭ اﻳﻦ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺷﻴﻤﻲ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﺷﻮﻡ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بايد راديو تراپي وهومون وشيمي درماني كنيد
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام جناب دکتر روند psa کاهشی بوده آزمایش اول 16بوده و در آزمایش دوم به 9 کاهش یافته و آزمایش سوم به 6 کاهش یافته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد با دقت پيگيري كنيد
  • تصویر کاربر سیروس چهارشنبه ۱۶ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام و سپاس فراوان جناب دکتر؛اینجانب 42 ساله مدت دو ماه است که با علایم سوزش در زمان ادرار و حین انزال ،تاخیر آزار دهنده در ادرار و درد پرینه و تکرر آزاردهنده ادرار و قطره قطره آمدن ادرار و کاهش و افزایش مقطعی قطر ادرار؛به پزشک مراجعه کردم و بعد از آزمایش pca و سونوگرافی پزشک اورولوژ یست تشخیص پروستاتیت داد و کپسول تاوانکس و امنیک را تجویز نمود که با مصرف آنها تاثیر بسزایی صورت نمی گیرد.. جناب دکتر آیا این بیماری درمان می شود؟پس از چه زمانی؟استمرار این وضعیت موجب آسیب کلیه،مثانه و... نمیشود؟ پاسخ های حضرتعالی را دیدم.بعضا فرموده بودید که نیازی به مصرف دارو نیست و ... وقتی مایعات مصرف میشود کرارا باید به دسشویی رفت و بعضا ادرار نمی آید و بعضا شب تا صبح ۷ بار دستشویی میروم ....سپاس از پاسخ حضرتعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۶ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      تنها درمان شما بيخيالي اين موضوع است از هيچ دكتري متيجه نميگيريد
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر پدر من 57 سالشه و در تاریخ 19 اسفند 95 جراحی پروستات کرده که خوش خیم نبوده و بد خیم بوده من جواب پاتولوژی بعد از جراحی را خدمتتون ازسال میکنم تا لطف کنید بفرمایید آیا بیماری به جاهای دیگر هم پخش شده که اگر این اتفاق افتاده به چه میزان بوده و چیکار باید بکنیم یا با جراحی که شده مشکل برطرف شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام توصيه ميكنم به علت پنانسيل بالاي ان حتما هورمون درماني ورايوتراپي بكنيد
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    علیرضا بحرینی:
    پدرم 75ساله هستندمشکل ادراری ندارند نه سوزش ونه تکررحجم پروستات22میباشد psaدرادریبهشت94برابر2.7بوده اذر95برابر5.6بود ودر15اسفند95برابر15بوده است درنمونه برداری از12نمونه 8نمونه سالم و۴نمونه سرطان ازگرید3بوده است دراسکن هسته ای هیچ متاستازی مشاهده نشده دراصفهان پزشک معالج پرتودرمانی توصیه کرده لطفا نظرحضرتعالی رابفرمایید وبیمارهیچگونه ناراحتی قلبی وفشارخون ندارند وکلیه ازمایشات خونی هم سالم بوده و ایشان لاغراندام هستند ضمن ارائه طریق واعلام نظر جسارتا هزینه موردنظرراهم اعلام فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
      من هم موافقم
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    ایا بزرگی پروستات باعث ناباروری در مردان میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ فروردین ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سميرا شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشيد اقاي دكتر پدر من هفتاد سال سن دارند بعد انجام ازمايش خون مشاهده خون در ادرار و انجام سونوگرافي كليه راست سنگ و كليه چپ داراي كيست بود psa 4.8 امروز سي تي اسكن تزريقي انجام دادن كه جواب را براتون ميفرتم لطفا راهنمايي فرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید سه شنبه ۱۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 4214 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر کرمی عزیز بنده27سال دارم و از حدودا 15 سالگی بدلیل تحریک و خودارضایی زیاد و فشار به الت و خارج نشدن درست و کامل منی،خون در منی مشاهده کردم و همیشه بامن بوده و تقریبا سه سال پیش بامراجعه به متخصص مجاری قرص فیناستراید 5شبی نصف ،خوردم بمدت حدود یکسال و خداروشکر نرمال شد و حتی در ازمایش ها هم خون و گلبول سفید وجود نداشت،،،تقریبادوسال بودکه درمان شده بودم،اما متاسفانه از شش ماه پیش دوباره به علت تحریک و فشارزیاد و خودارضایی زیاد،باز عود کرد،البته دکترم میگن این دیگه عود نیست چون 2سال درمان شده بوده والان باز بخاطر همون فشار بیش از حد، باز خون در منی ظاهرشده،دکترم گفتن هیچ عارضه ای نداره و بیماری نیست،،تمام آزمایشات و سونوگرافیهاهم انجام دادم نرمال بوده همه چی،حتی سونوگرافی ترانس رکتال پروستات و کیسه های منی هم انجام دادم که کاملا نرمال بود،هیچ گونه مشکلی هم در ادرار ندارم،گفتن پروستاتیت نیست و فقط التهاب کیسه منی هست که اصلا هم جای نگرانی نداره،،الان سوال من از شما که خواهش دارم جوابشو بفرمایین اینهاست: دلیل این عارضه برای من باتوجه به شرح حالم، فشار، تحریک و خودارضایی زیاد بوده و باعث وجود خون شده؟ تشخیص دکترم برای التهاب کیسه منی و ورم که میگن مث ورم معده میمونه که درمان میشه درسته؟ الان به تشخیص دکتر باز فیناید5 برای طولانی مدت و البته تاوانکس500به مدت 10 روز تجویز کردن،گفتن ورم و عفونت درمان میشه،نظر شما چیست؟ و در آخر ایا واقعا جای نگرانی نداره و درمان خواهم شد و میتونم ازدواج کنم؟؟؟ عذرخواهی میکنم برای طولانی شدن شرح حالم باسپاس فراوان و ارزوی سلامتی و تندرستی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترکرمی جواب ازمایش خدمت شماارسال شد لطفا برای پایین امدن استرس بیمارمانظرو تشخیصتان را فرموده اگرلازم به دارو میباشد. یاحضور بیمارلازم است دستور فرمایید باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهناز یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخير اقاي دكتر، پدر من عمل پروستات داشتن(تومور در پروستات بوده )كه كامل در اوردن..تا زماني كه درن داشتن مشكلي نداشته اما زماني كه برداشتن از بخيه ها به صورت خيلي زياد آب خارج ميشود كه دكترشون ميگن ادراره..توضيح دكتر اينه بخاطر اينكه اتصال لوله ها به مثانه كمي باز شده الان حدود ١٦ روزه كه اين حالت هستن..ممنون ميشم اگر كمكم كنيد در اين مورد كه طبيعي هست اين حالت يا نه
    پيشاپيش ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ دی ۹۵( 7 سال پیش)
      بايد از دكتر خودتان بپرسيد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر