جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخيص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخيص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نادر پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    خواهش دارم جناب دکتر متن را کامل بخوانید چون واقعا خسته شدم از مشکلم
    یکسال و نیم پیش داشتم از سرجایم بلند میشدم که درد شدیدی گرفت زیردلم و تیر شدیدی تو مقعدم و از همان شب تکرر ادرار پیدا کردم و ادرارم کامل تخلیه نمیشد رفتم اولین متخصص اورولوژی گفت التهاب مثانه هست و داروهایی دادن که بهتر نشدم بعد رفتم متخصص دیگر که گفتن احتمال داره سنگ باشه افتاده پایین و رفتم سونوگرافی سنگ هم نبود بعد آزمایش ادرار و کشت هم دادم آزمایش هم عفونتی نشان نداد طی پنج ماه اول سه تا دکتر اورولوژی رفتم یه دوره چند روزه هم تو این پنج ماه سوزش ادرار گرفتم که گفتن یجورایی التهاب پروستات هست و یکسری داروهای گیاهی پروستات و چرک خشکن و شل کننده بهم دادن خیلی بهتر شدم و گفتن کم کم خوب میشی منم چند ماهی بیخیالش شدم تا اینکه سه ماه پیش باز دیدم خوب خوب نشدم و ته ادرارم زمانهایی که ادرار میمونه و فشار میدم یه ماده سفیدی مثل آب منی میاد بیرون و میچسبه به سر آلتم هر از گاهی تیر تو مقعدم میکشه مخصوصا مواقعی که زیاد میشینم موقع ادرار کردن هرجا ادرارم گیر میکنه آب داغ میریزم رو آلتم دوباره بیرون میاد خیلی مواقع ادرارم با فشار و کلفت بیرون میاد مخصوصا آب که خوردم خیلی مواقع هم گیر داره که با آب داغ مشکلی نداره و میاد بیرون بعد سه ماه پیش باز رفتم متخصص و گفت عفونته داکسی سایکلن و آمپول اسپکتینومایسین بهم دادن و زدم که فک کنم کمی بهتر شدم بعد کلا تو این یکسال و نیم رابطه جنسی هم داشتم و دوباره سوزش ادرار گرفتم و دوباره بهم همون داکسی سایکلن و آمپول اسپکتینومایسین بهم دادن زدم و دیگه هم رابطه جنسی را کامل قطع کردم و نداشتم باز رفتم سونوگرافی و باقیمانده ادرار دارم دوبار هم رفتم یکبار 65 سی سی و بار دیگر 14 سی سی باز من اون متخصص فرستاد پیش یکی دیگه متخصص رفتم پیش اون باز گفت التهاب پروستات هست و افلوکساسین و سلکوکسیب و پروستاباریج داد بعد خودم گفتم عکس هم بنویسید اون گفت نمیخاد که با اصرار من عکس رکتوگرافی نوشت و رفتم بیمارستان دولتی عکس برداشتم و آوردم پیش همین متخصص و گفت اشتباه کردم تنگی داری و باید بستری بشی و باز کنم و یک هفته سوند داشته باشی بعد خودم شک کردم رفتم پیش یه فوق تخصص دیگه گفت این عکس اشتباه برداشتن و ماده حاجب نرفته بالا چطور گفتن تنگی و گفت هم رادیولوژی الکی نوشته چون نرفته بالا الکی نوشته اون متخصص اشتباه گفته پیش یکی دیگه متخصص هم رفتم گفت این عکس اشتباهه و اگه ایستاده ادرار کنی و پرش ادرارت 80 سانت باشه اصلا تنگی نداری که رفتم امتحان کردم 80 سانت بود مشکلی که الان دارم خیلی از مواقع احساس ماندن ادرار دارم و هرجا ادرارم قطع میشه باید آب داغ بریزم
    آزمایش ، سونوگرافی،عکس هم فرستادم واستون
    واقعا دیگه خسته شدم میخام بدونم مشکلم چیه و نظرتون بدونم که چیکار کنم خوب بشم و آیا عکس که برداشتن واقعا اشتباه بوده یا تنگی هست یا نیست؟
    الانم مثلا مواقع نعوظ مخصوصا نشسته تیری میکشه تو مقعدم و آخرین دفعه که ارضا شدم موقعی که داشت میومد فک کردم با تاخیر ریخت بیرون البته واسه دفعه دوم بود در طول دو ساعت
    بعد دوباره دکتر فوق تخصص و متخصص دیگه بهم گفتن التهاب پروستاته حالا اصلا این التهاب پروستاته ، عفونته یا تنگیه؟
    خواهشا کمکم کنید واقعا روند زندگیمو مختل کرده
    ضمنا گاهی اوقات یه ذره اول شروع ادرارم که میاد بیرون بیاد دو سوراخه بیرون میاد و بعد پهن و خوب میشه بعضی مواقع هم ته ادرارم که میمونه یکم دو سوراخه میشه
    کلا هم زیاد مدفوع میکنم این احساس هم جدیدا بهم دست داده که هرموقع مدفوع هم دارم اینجور میشه ادرارم البته مطمین نیستم
    جناب دکتر فقط اینم اضافه کنم که من دو سالگی عمل بیضه هم داشتم که یکیش بالا بوده اما چون دیگه از بین رفته بوده کامل بیرون اوردن و الان یک بیضه دارم که البته همه پزشکا گفتن این ربطی نداره ولی گفتم بازم خدمتتون عرض کنم
    ممنون و شرمنده و سپاسگذار
    1. تصویر کاربر نادر چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      عکس ، آزمایش ، سونوگرافی
    2. تصویر کاربر نادر چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      .
    3. تصویر کاربر نادر چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      .
    4. تصویر کاربر نادر چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      .
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      از نظر من شما مشکلی ندارید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Ms شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،ببخشید من بیست و یک سالمه و مدت زیادی یک اشتباه رو انجام میدادم و اون جلوگیری از انزال بود الان بعد از مدت ها درگیر مشکل ادرار آهسته شدم و ادرارم باریکه مثل قدیم نیست،سونوگرافی انجام دادم مثانه و کلیه در ابعاد طبیعی بدون مشکل و بدون سنگ بود،ولی این مشکلات رو دارم.من حتی وقتی که با مثانه کامل پر به دستشویی میروم آهسته ادرار میکنم و با فشار نیست ،احساس میکنم عضله که باید آزاد شود تا ادرار کنم آزاد نمیشود،گهگاهی در ناحیه پروستات احساس حرارت میکنم مدتی پروستاتان مصرف کردم ولی تغییری در وضعیتم ایجاد نکرد،من قبلا ادرارم خیلی پرفشار بود الان خیلی اهسته و باریک شده،لطفا یه راهنمایی بکنید که چکار بکنم،ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      باید از نظر تنگی مجرا بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام من 27 سالم و مدت یه ماه نیم که تکرر ادرار دارم و رحات شبا 10بار ادرار داشتم دوسه بار تو این مدت به دکتر مراجعه کردم ولی هنوز خوب نشدم دکترم گفت پروستات ورم کرد دارو نوشت ولی هنوزم خوب نشدم دوسه روز هست که درد درشکم زیر نافم دارم احساس میکنم دارم بتر میشم داروهام اینا هستن افلوکساسین200. تولرین1. اینوسال50. ترازوکیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام..من جوان 27 ساله هستم..حدود دو سال پیش بعد از یک رابطه ی جنسی بعد از حدود یک هفته نوک آلتم شروع به سوزش کرد و بعد از مراجعه به چند پزشک متخصص و دارو های(داکسی سایکلین_اسپکتومالینی_مترونیدازول_لووفلوکساسین_ناپروکسن_فنازومکس_افلوساکسین+دیفلوفناک(بمدت6ماه)_افاکسیم_اریترومایسین_امی تریپیلین_ امنیک)در طول دوسال مصرف کردم.. همچنان علایم سوزش نوک آلت_و گزگز و مورمور شدن بیضه و احساس درد خفیف و کوفتگی بیضه دارم که با نشستن دو روز در میان در تشت آب گرم علایم کمتر میشود...ولی بدون اب گرم دوباره علایم برمیگردد....ازمایش کشت ادرار سه قسمتی سالم بود.. معاینه پروستات در دو سال قبل نشان از کمی تورم داشت و واریکوسل منفی بود ..نظر شما درباره ی مشکل من چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      از نظر من شما سالمید وبیخیال شوید
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام من مريض آقاى دكتر هستم كه روز چهار شنبه گذشته عمل راديكال پروستاتكتومى انجام دادم. ودر حال خوردن آنتى بيوتيك آفاكسيم4٠٠ و مسكن كديمال هستم. ولى اطراف شكم و پشت بازوى راستم كهير زده ميخواستم بدونم به دارو حساسيت داده يا چيز بى اهميت هست. البته من به سولفاميد ها حساس هستم. عكس كهير ها را تقديم ميكنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      دارو را قطع کنید ومراجعه به مطب
  • تصویر کاربر ملیح پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همسر بنده۳۷ ساله هستند، دردهای مبهمی در پایین مثانه و بیضه ها و گاهی تب و لرز داشتند در آزمایش خون سال ۹۶ آنتی ژن psa=1.7 ودر سال ۹۷ psa=2.1 و در حال حاضر psa=2.5 و free psa= 0.2 و fpsa/ tpsa= 8 هست، در ضمن در سونو گرافی حجم پروستات 25.9 cc اعلام شد، آیا با افزایش تدریجی psa احتمال دارد ایشان سرطان پروستات داشته باشند؟ و چه اقدامی باید انجام دهند؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
      اگر سابقه خانوادهگی دارد باید هر ۶ماهپیگیر باشید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    دکتر من ۳۶ سالم هست ، با تکرر و سوزش و قطره قطره شدن ادرار و زور زدن هنگام ادرار به دکتر مراجعه کردم پروستاتیت تشخیص دادن و سیپرو و ترازوسین مصرف کردم و الان هنوز ترازوسین مصرف میکنم و امروز هم سونوگرافی دادم و نتیجه رو براتون فرستادم ، ولی علایم من هنوز باقیمانده تکرر ادرار دارم و شب ها نمیتونم استراحت خوبی داشته باشم ،آیا آزمایش دیگری لازم هست یا دارویی ؟، با تشکر و آرزوی سلامتی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ مهر ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناصر شنبه ۲ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 165 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یه بارسوال کردم جوات27ساله هستم خون درمنی داشتم psaدادم شدتوتالشد1/211وفری0/233دکترگف اگه خوب نشدی یه ماه بعدتکرارکن الان خوب شدم فقط یکم رنگ منی به زردی میزنه ودویایه تیکه مثل نوک سوزن خون سفت مانندمیادازمایش دادم دوباره الان psaتوتال1/355وفری0/300یکم زیادشده یعنی مشکلی هست ازاجدادمون هم کسی مشکل پروستات نداشته الان دیگه اصلا مثل قبل خون نمیادچن باربه گفته شماتواب گرم نشستم خیلی بهترشدم توروخدا جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)
      از نظر من سالمید ورزش وونشستن در اب گرم وبیخیالی بیماری که نیست باشید
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر بزرگوار:ببخشيد جناب پورفوسور آيا آزمايشي قطعي براي تشخيص عفونت پروستات وجود دارد يا خير!!؟آيا آزمايش ادرار و كشت ادرار مي تواند عفونت غده پروستات را معلوم كند يا خير!؟
    با تشكر از صبر و حوصلهاستاد اورولوژي ايران در امر پاسخ سوالات...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)
      توصیه من به افراد جوان با شکایت پروستات عدم پیگیری ان است چون نتیجه ندارد ومهم نیست
  • تصویر کاربر Arash شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 207 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی
    آقای 33 ساله و مجرد هستم، بنده چند وقت قبل دچار تب و بدن درد(مثل حالت آنفولانزا) شدم و بعد از 24 ساعت این حالت برطرف شد و بعد یک درد خفیف در کلیه ها داشتم که این درد هم بعد گذشت ده روز کم کم برطرف شد و با مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی کلیه ها و مثانه طبیعی ولی پروستات با اندازه 30 سی سی و حجم باقیمانده ادرار 7 سی سی و همچنین 2.94 :PSA گزارش شد و جواب آزمایش خون وادرار نیز به پیوست ارسال شده است،
    سوال بنده این است که با توجه به اندازه بزرگ پروستات و PSA بالا و تب و بدن دردی که داشتم احتمال عفونت پروستات وجود دارد؟
    سوال دوم: معمولا بعد از دستشویی از دستشویی که بیرون میام در اثر خم و راست شدن یا زور زدن چند قطره ادار خارج می شود، با توجه به حجم ادرار باقیمانده 7 سی سی آیا نیاز به پیگیری دارد واصلا این مورد درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…
واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر