راه های تشخیص قطعی سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

مردان بالای ۵۰ سال برای بررسی وضعیت پروستات و سالم بودن آن حتما باید به دکتر ارولوژ مراجعه کنند. روش های مختلفی برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد که در ادامه به تک تک آنها اشاره شده است.

اگر شما بالای 50 سال هستید یا اگر پدر، عمو و یا برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است حتماً بعد از 40 سال به دکتر ارولوژی جهت چکاپ مراجعه نمایند.

تشخیص سرطان پروستات

در حالت کلی سه روش برای  تشخیص پروستات وجود دارد.

اندازه گیری psa

1- تست سرطان پروستات PSA

اولین اقدام اندازه گیری میزان PSA خون شما می باشد. PSA ماده ای است که از پروستات ترشح و وارد خون می گردد که اندازه آن در خون بسته به حجم پروستات، دستکاری های اخیر پروستات از قبیل معاینه انگشتی، سیستوسکوپی و ورم پروستات متغیر می باشد.

اندازه PSA عمدتاً بر اساس سن بیمار و حجم پروستات بررسی می گردد. مثلاً در یک فرد 50 ساله اندازه PSA باید زیر 2 باشد ولی در یک فرد 65-70 ساله تا 4 را طبیعی تلقی می کنیم.

نقطه مهم افزایش تدریجی سطح PSA می باشد که به آن PSA Rising یا افزایش یابنده اطلاق می شود. نکته بسیار مهم هر PSA افزایش کننده تدریجی سرطان پروستات است مگر اینکه خلافش را با نمونه برداری ثابت کنیم. نتیجه اینکه اگر در آزمایشات مختلف سطح PSA خون شما روند صعودی دارد حتماً آن را جدی گرفته و به پزشک ارولوژیست یا مجاری ادرار مراجعه نمایید.

2- روش معاینه پروستات

دومین راه  تشخیص سرطان پروستات که پزشک شما انجام خواهد داد، معاینه انگشتی است که در این روش از طریق مقعد اندازه حجم و قوام پروستات شما معاینه می شود. در حالت طبیعی قوام پروستات مثل قوام کف دست در حالت انقباض می باشد.

زمانی که پروستات سرطانی می شود قوام آن سفت و مثل سنگ می گردد که در صورت چنین یافته ای، قدم بعدی  تشخیص سرطان پروستات که همان نمونه برداری از پروستات است، می باشد. در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی از پروستات را با توضیحات دکتر حسین کرمی میبینید.

3- تشخیص سرطان پروستات با سونوگرافی

سومین و قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات نمونه برداری از طریق مقعد  به کمک سونوگرافی می باشد. هر فردی که:

  • PSA آن حالت افزاینده تدریجی دارد.
  • اندازه PSA آن بالاتر از نرمال است.
  • علی رغم PSA نرمال، ولی در معاینه انگشتی پروستات سفت شده است.

باید تحت نمونه برداری سوزنی با سونوگرافی قرار گیرد که در این روش با تعیین وقت قبلی و آمادگی های زیر انجام می گردد:

1- حتماً سه روز آنتی بیوتیک لازم جهت جلوگیری از عفونت را قبل از نمونه برداری باید شروع کنید.

2- یک هفته قبل آسپرین، پلاویکس و داروهای رقیق کننده خون را باید قطع کنید.

3- شب قبل از نمونه برداری فقط از مایعات استفاده نمایید.

4- روز قبل از نمونه برداری جهت تخلیه خوب مقعد از شیاف های ملین استفاده نمایید.

5- نمونه برداری به صورت سرپایی و در عرض 10-15 دقیقه انجام و تعداد 12 قطعه از پروستات نمونه برداری شده و به آزمایشگاه پاتولوژی فرستاده می شود و جواب قطعی از نظر سرطانی و غیرسرطانی بودن پروستات مشخص می شود.

اگر جواب پاتولوژی سرطانی باشد بسته به سطح و مرحله سرطان، پزشک پیشنهادات درمانی خود را با شما هماهنگ خواهد کرد. در رابطه با درمان های سرطان پروستات با شما در قسمت بعدی صحبت خواهم کرد.

سلامت پروستات

آزمایشات مورد نیاز برای سرطان پروستات

هیچ آزمایش ساده ای برای تشخیص سرطان پروستات وجود ندارد. دو آزمایش رایج مورد استفاده برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش PSA  و معاینه دیجیتال رکتوم است. با استفاده از این آزمایش ها (به طور جداگانه یا در کنار هم)، تنها می توان تغییرات پروستات را مشاهده کرد.

این تست ها قابلیت تشخیص سرطان پروستات را ندارند. در صورتی که در نتیجه ی هر کدام از این آزمایش ها، چیزی غیر عادی به نظر برسد، معمولاً برای شما آزمایش های بیشتری تجویز خواهد شد.

عکس برداری ام آر آی (MRI) 

در فرآیند عکس برداری ام آر آی، با استفاده از یک آهنربای بسیار قوی و امواج رادیویی، تصویری دقیق و با جزئیات بالا از درون بدن شما ثبت می شود. پزشک برای تشخیص سرطان پروستات از نوع خاصی از عکس برداری MRI به نام mpMRI استفاده می کند. در این روش، با استفاده از ترکیب نتیجه ی سه عکس mpMRI مختلف، تصویر بسیار دقیق تری از درون بدن شما ثبت می شود.

پزشک معمولاً از آزمایش MRI برای بررسی نیاز به بیوپسی یا هدایت سوزن بیوپسی به محل خاصی از پروستات شما استفاده می کند. از دیگر فواید این نوع عکس برداری، قابلیت مشاهده ی تکثیر و پخش احتمالی توده ی سرطانی به سایر اندام ها و بافت های مجاور می باشد. پیش از عکس برداری، در رابطه با وجود هر گونه فلز درون بدن خود (مثل باتری قلب و …)، هر نوع آلرژی، دیابت، بیماری کلیوی یا سابقه ی عکس العمل آلرژیک به رنگ کانتراست طی آزمایش های گذشته، به تکنسین MRI خود اطلاع دهید.

بیوپسی (نمونه برداری)

با توجه به نتیجه ی عکس MRI، متخصص اورولوژی شما ممکن است برای نمونه برداری از بافت پروستات، آزمایش بیوپسی پروستات را تجویز کند. پزشک معمولاً بعد از توضیح خطرات و مزایای آزمایش بیوپسی پروستات، به شما زمان می دهد تا تصمیم خود را برای انجام آزمایش بیوپسی قطعی کنید.

دو روش اصلی برای انجام آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد:

  • بیوپسی ترانس پرینال (TPUS): دراین روش، سوزن از پوست ناحیه ی بین مقعد و کیسه بیضه وارد بدن شما می شود.
  • بیوپسی ترانس رکتال (TRUS): در این آزمایش، سوزن از طریق رکتوم وارد بدن شما می گردد.
اقدام به نمونه برداری از پروستات

طی هر کدام از این عمل ها، پزشک معمولاً علاوه بر نمونه برداری از نواحی مختلف پروستات شما، از نقاط مشکوک (طبق نتیجه عکس MRI شما) نیز نمونه هایی خواهد گرفت. سپس، این نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شده تا -به منظور یافتن سلول های سرطانی- توسط یک متخصص پاتولوژی بررسی شود.

با توجه به نوع بیوپسی شما، ممکن است به مدت چند روز مقدار کمی خون در ادرار یا مدفوع خود مشاهده کنید. همچنین، احتمال وجود خون در منی تا دو ماه بعد از آزمایش بیوپسی پروستات وجود دارد.

سایر آزمایش ها

اگر نتایج آزمایش بیوپسی پروستات شما سرطان پروستات را تأیید کرده است، پزشک ممکن است برای بررسی میزان پخش شدگی سرطان، آزمایش های تکمیلی زیر را تجویز کند.

اسکن استخوان 

در این عکس برداری، احتمال پخش شدگی سرطان پروستات به استخوان های شما مورد بررسی قرار می گیرد. پیش از شروع این نوع عکس برداری، مقدار ناچیزی رنگ رادیو اکتیو به رگ شما تزریق شده و در نواحی رشد غیر عادی استخوانی جمع می شود. برای انتقال رنگ از طریق جریان خون به استخوان هایتان، باید چند ساعت صبر کنید.

بدن شما توسط یک دستگاه با قابلیت تشخیص رنگ رادیو اکتیو، اسکن می شود. عموماً تراکم رنگ در مناطق سرطانی استخوان، بیشتر از سایر نقاط است. این آزمایش بدون درد بوده و ماده رادیو اکتیو طی چند ساعت از بدن شما دفع می شود.

سی تی اسکن

سی تی اسکن یا عکس برداری توموگرافی کامپیوتری با استفاده از اشعه ایکس، یک تصویر دقیق از داخل بدن شما ثبت می کند. پزشک به کمک سی تی اسکن از ناحیه شکم می تواند احتمال انتشار سرطان پروستات به گره های لنفاوی را بررسی کند.

در طی این آزمایش، برای کمک به بالا بردن دقت عکس، یک رنگ به رگ شما تزریق می شود. سپس شما بدون حرکت روی تخت دراز کشیده و به آرامی از اسکنر گرد و دونات مانند سی تی عبور می کنید. عکس برداری چند دقیقه طول کشیده و بدون درد می باشد؛ اما مراحل آماده شدن برای انجام آن، ده الی سی دقیقه به طول می انجامد.

سی تی اسکن پی ای تی (PET-CT)

ترکیب یک اسکن PET (توموگرافی گسیل پوزیترون) با یک سی تی اسکن، یک آزمایش عکس برداری تخصصی محسوب می شود. این آزمایش می تواند به تشخیص پخش شدگی یا بازگشت سرطان کمک کند.

برای موارد سرطان پروستات، اسکن به دنبال ترشحات یک ماده خاص از سلول های سرطانی پروستات به نام آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات(PSMA)  خواهد گشت. قبل از اسکن PET-CT مقدار کمی ماده رادیو اکتیو به شما تزریق شده، که این ماده باعث پدیدار شدن آنتی ژن غشایی اختصاصی پروستات در اسکن ‌شما می شود.

توصیه های پایانی

  • جهت تشخیص و درمان به موقع سرطان پروستات توصیه می شود که همه مردان بالای 50 سال باید تست PSA خون را اندازه گیری نمایند.
  • اگر در خانواده شما پدر، عمو و یا برادر مبتلا به سرطان پروستات دارید شانس شما نسبت به افراد طبیعی 5 برابر می باشد و لذا بالای 40 سال تحت نظر دکترتان باشید.
  • هر گونه PSA افزایش یابنده باید نمونه برداری شود. مثلاً 1 ← 2 ← 3
  • در صورت  تشخیص سرطان پروستات به موقع سرطان پروستات و درمان به موقع آن عمر طبیعی خواهید داشت و لذا فرصت طلائی مراجعه و تشخیص به موقع سرطان را از دست ندهید.
  • قطعی ترین روش تشخیص سرطان پرستات نمونه برداری از طریق مقعد می باشد که در فیلم زیر می بینید.

در صورت نیاز جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (6 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    آقای دکترسلام.من قبلا مشکل پروستات داشتم الان امنیک مصرف میکنم سوزش ادارداشتم.ادارم کامل از مثانه تخلیه نمیشه.هربک ساعت بابد دستشویی برم.لطف کنید برایم دارو تجویزکتید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      اگر دارو مصرف کردین و بهتر نشده باید نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 82 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت شما آقای دکتر دخترم ۱۷ سال داره بعد از ادرار خون میاد ازش بردم دکتر آزمایش ادرار گرفتن گفتن هیچ خونی تو ادرارش مشاهده نشده سونوگرافی نوشتن مشخص شد در کالیس میانی راست سنگی به طول 6م م وجود داره بعد دکتر کلیه سی تی اسکن نوشت وقت گرفتیم فعلا چند روزه دیگه هست نوبتمون الآنم وقتی می‌ره دسشویی خون زیادی ازش می‌ره خیلی نگران شدم میشه از سنگ باشه ممنون میشم زودتر جواب بدین در ضمن هیچ دردی هم نداره
    این سوال قبلیم بود که فرموده بودین جواب سی تی اسکن آماده شد بفرستین الان آماده شده لطف کنین نگاه کنین ببینین که سنگ خودش دفع میشه یا عمل نیاز داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سی تی اسکن رو بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سلام و درود می‌فرستم نمی‌دونم چرا نمیاد
    3. تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      مراجعه کننده گرامی
      مبینا صیدی
      برای مشاهده تصاویر پزشکی خود, لینک زیر را باز کنید
      https://pacs-valiasr.zums.ac.ir/metric/rh/3501123259
      بیمارستان ولیعصر زنجان
      لغو 11
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      به واتس اپ ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ ارسال کنید
    5. تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سلام آقای دکتر مدارک رو فرستادم واتساپ بی زحمت نگاه کنین ممنون میشم ازتون
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      بله اونجا پاسخ دادم بهتون
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 97 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    من ۵۵ ساله هستم تکرر ادرار دارم، شبها دو تا سه بار برای ادرار بیدار میشوم، گاهی در طول روزچند بار احساس ضرورت فوری ادرار پیدا میکنم، قرص تامسولوسین میخورم اما تاثیر آنچنانی ندارد، total psa:6.5 و Free PSA RATIO::0.18 و حجم پروستات ۴۳ سی سی است. قرص متفورمین برای پیش دیابت و قرص فشارخون آملودوپین ۲.۵ و والسارتان ۸۰ میخورم. سابقه سرطان پروستات نداشتیم، آیا استفاده روزانه از تالادافیل ۵ میتونه شرایطم بهتر کنه و لطفا پیشنهادتون را برای درمانم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      ابندا باید ام آر آی پروستات انجام بدین
    2. تصویر کاربر شهرام دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      من کانادا هستم و برای گرفتن دکتر متخصص حداقل ۳ ماه و بعد برای MRI باید چندین ماه در نوبت باشم
      امکانش هست برای این مدت درمان موقتی برای کم شدن ناراحتیم بفرمایید تا از پزشک خانواده خواهش کنم نسخه کنند
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر تادالافیل برای شما پرعارضه خواهد بود توصیه نمیکنم
    4. تصویر کاربر شهرام چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      از پاسختان خیلی متشکرم، داروی دیگری توصیه نمیکنید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 88 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر میخواستم بدونم این زائده ها زیر کلاهک الت تناسلیم زگیل هستش ؟
    و اینکه فقط یه طرف هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر زگیل نیست پاپول های مرواریدی است
  • تصویر کاربر ali یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 78 مشاهده پرسش
    سلام دکتر یه تیکه گوشت کنار بیضه م روی ماهیچه پام هست امکانش هست زگیل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر زگیل نیست
    2. تصویر کاربر ali یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیلی ممنون دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      🌺
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زرومی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 79 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    سن من 60 سال هست و میل جنسی ام خوبه ولی آلت تناسلی ام، نعوذ و سفتی کافی ندارد.
    به دکتری در شهرستان مراجعه کردم و بدون معاینه، داروی ذیل را تجویز کرد که تاثیر چندانی نداشته است.
    _قرص Double Bull
    روزی یک عدد بعد صبحانه
    _قرص Prostadin
    شبی یک عدد
    _قرص ویتامین د 3
    هر د و هفته یک عدد
    _قرص تاد الافیل 5
    یک عدد یک شب در میان
    دکتر معالج به من گفت بعد استفاده دارو و بعد 2 ماه مجددا مراجعه کنم ولی منشی وی می گوید حدود 2 ماه باید صبر کنم.
    با توجه به اینکه فرصت مراجعه به دکتر معالج ندارم، لطفا مساعدت فرمایید!

    سوال:
    _داروی تجویز شده مناسب هستند یا خیر؟
    _ اگر دارو مناسب هست، آیا دارو را می توانم تهیه کنم و ادامه بدهم یا نه؟

    با سپاس فراوان!
    🙏🏼
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      داروهارو مصرف کنید اگر پاسخ نگرفتید باید به پزشک عالجتون مراجعه کنید از ادامه دادن خودسرانه درمان خودداری کنید
    2. تصویر کاربر زرومی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سلام.
      دارو را برای دو ماه استفاده کردم. حالا که دکتر نعالج وقت ندادند، باز هم به خوردن داروها ادامه بدهم یا فعلا دست نگه دارم تا مجددا نظر دکتر را بگیرم...؟!
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      بله داروها رو ادامه ندین تا ویزیت بشید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدر من ۸۲ سال دارند ،مشکل پروستات بزرگ(۱۳۰ سی سی) و ۱۰ الی ۲۰سنگ ۳ الی ۹/۵م م درون مثانه و۱ _۲ سنگ ۲_۳م م درون کلیه دارند ومتاسفانه بعلت سکته مغزی که داشته اند نمی‌توانند برای جراحی بیهوش شوند شما چه دستوری میفرمایید ما بسیار نگرانیم وسر درگم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      اگر اجازه ی عمل نداشته باشه نمیشه کاری کرد متاسفانه
  • تصویر کاربر محدثه چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 109 مشاهده پرسش
    سلام نوزده سالمه مجردم
    من وقتی میرم دستشویی باید چند دور ادرار کنم و همش حس دستشویی دارم بعضی وقت ها هم حس میکنم نشت میده به دکتر اورولوژی مراجعه کردم بعد از سونو گفتن مشکلی ندارم ولی با توجه به علائمی که داشتم برای من بیست تا قرص ویسول تجویز کردن حدود شش تا از این قرص رو مصرف کردم تا دیروز همه چی خوب بود از امروز دوباره علائمم برگشته شاید هم شدید تر چیکار کنم 🤦
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      کشت ادرار هم انجام دادین؟
    2. تصویر کاربر محدثه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر
    3. تصویر کاربر محدثه یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
    5. تصویر کاربر محدثه سه شنبه ۱۶ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      دکتر به من گفته بودند که بعد از اتمام قرص ها آزمایش بدهم
      الان برم بدم مشکلی نداره؟
      چرا با وجود خوردن قرص بدتر شدم 🥺
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      انجام بدین
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 94 مشاهده پرسش
    ۳۶ ساله هستم. مشکل و درد خاصی نداشتم. برای بررسی کبد چرب، سونوگرافی کامل شکم انجام دادم. مشخص شد که اندازه پروستات افزایش یافته و حجم ۳۲ سی‌سی است. رادیولوژیست گفت به ارولوژیست مراجعه کنم و آزمایش پروستات انجام بدم. که ظاهرا منظورش psa بوده. ارولوژیست قرص پروستا و تست یورودینامیک تجویز کرد. اما آزمایش psa رو تجویز نکرد. چکاپ خون و ادرار هم انجام داده بودم که مشاهده کرد و به جز کم خونی و غلیظ بودن خون، مشکل خاصی نداشت. چند سال پیش هم بخاطر درد در قسمت بیضه، در سونوگرافی مشخص شد که کمی واریکوسل دارم. چند روزی است که بعد از مشخص شدن سونوگرافی دچار درد و سنگینی در قسمت بالایی بیضه‌ها و دردهای پراکنده در قسمت مثانه شده ام. که قبلا اینطور نبودم و احتمال میدهم بخاطر استرس، جنبه عصبی و فکر کردن به این مسئله باشد. آیا تست یورودینامیک رو انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      چند سالتونه؟ چه علائم ادراری دارید؟
    2. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      ۳۶ سالمه. علائم ادرای خاصی ندارم. و احساس میکنم مثانه راحت تخلیه میشه. فقط کمی درد خفیف در ناحیه مثانه و درد در قسمت بالای بیضه‌ها، در دو سمت دارم. آیا نیاز به آزمایش psa هست؟ چرا پزشک آزمایش psa تجویز نکرد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      اگر سابقه فامیلی سرطان پروستات ندارید نیاز به انجام تست psa نیست یورودینامیک هم لازم نیست
    4. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سابقه فامیلی که پدرم هم در سن قبل از ۴۰ سالگی دچار بزرگی پروستات شده بود. حالا هم مشکل داره مثل بی اختیاری ادرار. پدر بزرگم هم قبلا جراحی پروستات انجام داده. یعنی این بزرگ شدن پروستات که دچار شده ام، نیاز به اقدامی نداره؟
    5. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      سابقه فامیلی که پدرم هم در سن قبل از ۴۰ سالگی دچار بزرگی پروستات شده بود. حالا هم مشکل داره مثل بی اختیاری ادرار. پدر بزرگم هم قبلا جراحی پروستات انجام داده. یعنی این بزرگ شدن پروستات که دچار شده ام، نیاز به اقدامی نداره؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      خیر نیاز نیست
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبرزاده یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 109 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر کرمی حدود دوساله به سرطان مثانه مبتلا شدم پنج مرحله تراش دادم حالا مجددا عود کرده وکل مثانه من درگیر کرده تا حدی که خیلی ضعیف شده ام ودکتر ها میگویند حتی نمی تونیم عمل جراحی رادیکال سیستکتومی انجلم دهید لطفا من راهنمایی کنید خدا اجرتون بده نظامی بازنشسته همستم تحت نظر دکتر رایگان متخصص انکولوژی و دکت تهرانچی متخصص جراحی ارولوژی هستم ولی به خاطر ضعف بدنم عمل نمیکنن متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۳( 5 ماه پیش)
      انکولوژیست نظرش چیه؟ کمورادیوتراپی نشدین؟
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ابوالفضل دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    در سونوگرافی اندازه پروستات
    اینجانب 39 در 30 در 38 با حجم 24 سی سی می باشد.
    در حال حاضر روزی یک عدد کپسول امنیک مصرف می کنم.
    اما شبانه یک تا دو بار تکرر ادرار
    با تاخیر و جریان ضعیف ادرار مواجه هستم.
    شما چه صلاح می دانید؟
    ادامه مصرف دارو یا عمل جراحی لیزری یا....؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید سیستوسکوپی شوید 02122642744 هماهنگ فرمایید در خدمتم
  • تصویر کاربر سید شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 388 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر و خسته نباشید باستحضار میرساند اینجانب طی یک دردی که از مثانم گرفت به دکتر رفتم طی آزمایش معلوم شد سنگی در دیستال حالب راست در محل ورود به مثانه مشاهده میشود.حدود 6 میلی.. همچنین از پروستات هم معاینه بعمل امد و کفتند بزرگ و حجم آن 32 سی سی میباشد.. درحالی که اینجانب مشکلی از لحاظ ادراری نداشتم وفقط مورد تکرر داشتم. لطفا در مورد اینکه چه اندازه بزرگی خطرناک است و اینکه با عمل تکرر ادرار از بین میرود با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مداركتان را جهت درمان بياوريد ببينم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام،
    می خواستم بدانم آیا امکان بازیابی توان جنسی پس از برداشتن پروستات وجود دارد؟ شرایط آن چیست؟ چند مدت پس از جراحی می توان درمان آسیب جنسی را شروع کرد؟
    ممنون - طاهری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلات جنسی بهد از جراحی سرطان است نه عمل ساده پروستات
  • تصویر کاربر نوید دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    آیا نوشیدن آب زیاد باعث جلوگیری از انسداد مجاری ادراری میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر ت دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . پیشاپیش از جوابتون به سوالم ممنونم .
    پدرم ۷۸ ساله و دیابت دارد و ۲ بار انسولین تزریق میکنه واز حالا به بعد که هوا رو به خنکی و سردی میره , با اینکه تا به حال شبها قرص دتروسیتول ۱ میخوره , ولی باز هم دچار تکرر ادرار بخصوص شبها میشه ضمنا ناراحتی بزرگی پروستات راهم دارد . لطفا بفرمایید داروی بهتری برای این مشکل ( با عوارض کمتر ) هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه 02122642744 تماس بگیرید
  • تصویر کاربر منوچهر سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام بر شما..
    جناب دکتر کرمی در تاریخ 19 مردادماه سالجاری جهت ویزیت حضورا به مطب آمدم. احتمال دردی در ناحیه پروستات توسط پزشک عمومی داده شوده بود که شما با معاینه و مشاهده سونوگرافی و آزمایش های بنده داروهایی را به بنده برای درمان دادید. این داروها هم اکنون به پایان رسیده است. اما در طی چند روز اخیر که داروها پایان یافته بعد از دوبار عمل نزدیکی دردی را در ناحیه بین ناف تا بالای آلت یعنی حدودا زیر شکم احساس می کنم. امروز صبح هم این درد هم به سراغم آمد و مجبور شدم سریع از خواب بیدار شوم و مثانه را خالی کنم که این عمل به راحتی سهولت گرفت و بعد از حدود یک ساعت درد آن از بین رفت. لطفا بنده را راهنمایی نمایید که چه باید انجام دهم..؟؟؟ آیا داروهایی دیگری و یا روش درمان دیگری را شما پیشنهاد می کنید؟؟
    با احترام
    منوچهر دین پرست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۸ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به این درد حساسیت نداشته باشید
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 724 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک روزی است که هر از 10یا 20 دقیقه در ناحیه زیر شکم کمی سمت چپ،احساس درد خیلی خفیف و لحظه ای می کنم این درد از 2ساعت بعد از خودارضایی شروع شده و هیچ مشکلی در ادرار ندارم لطفا راهنمایی کنین...چه درمانی رو پیشنهاد میدین؟
    1. تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر فراموش کردم بگم من پسری 19ساله هستم و از دیروز عصر این درد را حس میکنم
    2. تصویر کاربر محسن جمعه ۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر من به جز این درد هیچ مشکلی در مجاری ادرار خود ندارم آیا خود به خود این بیماری خوب می شود؟و این که آیا ورزش واسه درمان این بیماری مفید است یا خیر؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام.من پسری ۲۵ ساله و مجرد هستم.من بعد از ادرار،استبرا انجام میدهم.
    دو سوال داشتن :۱-گاهی اوقات بعد از ادرار از من ترشحات چسبناک و مایل به رنگ سبز خارج میشود.میخواستم بدونم آیا این ترشحات نجس و غیر طبیعی است؟
    ۲-گاهی اوقات هم بعد از ادرار از من آبی خارج میشود که به بول بودن آن شک دارم.بعد از ادرار آلتم را بررسی،میکنم و یک دستمال کاغذی هم میگذارم ، بعد میبینم هم دستمال مقداری خیس شده و هم آلتم خیس است.آیا این مایع نجس و غیر طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ازمایش و کشت بدهید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام جوانی 27ساله و مجرد هستم 2 سال قبل به دلیل مشکلات ادراری به اورولوژیست مراجعه کردم بعد از سونوگرافی و آزمایش دکتر گفتن که سالم هستم در ضمن اندازه پروستات 17 cc بود دکتر داروهای افلوکساسین و سلکوکسیب تجویز نموده و بیماری بنده را پروستاتیت تشخیص دادن با مصرف داروها از شدت علائم کاسته شد اما تا به امروز بهبودی کامل حاصل نشده و به هنگام احتلام درد شدیدی دارم بعضا در طول روز هم درد مرموزی آزارم می دهد می خواستم بپرسم این که آیا امکان دارد بنده تا آخر عمر بهبود نیابم یا برای درمان چه کار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      از نظر من شما مشكل جسمي ندا ريد وروحي است
  • تصویر کاربر ali سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    ]قای دکتر من سوالمو یه بار پرسیده بودم فرمودین عکس بفرستم فرستادم جیمیلتان ولی پاسخی ندادین این بود که دوباره خواستم سوالمو تکرار کنم
    من 30 سالمه ودر استانه ازدواج هستم میخواستم بدونم وجود سوراخ الت در زیر ان باعث عدم بچه دار شدن میشه یانه واگه مشکلی داره راه درمانش چیه بستری و عمل جراحی لازم داره وهزینه ان را هم بفرمایید
    و اینکه ایا بعد عمل شبیه الت های معمولی میشه ممکن است بر اثر عمل دچار انحراف بشه یا نه
    ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر ali دوشنبه ۱۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقای دکتر خیلی مچکرم از پاسخگوییتون
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است عمل زیبائی انجام شود با شماره02122642744 تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

سنگ حالب می‌تواند دردی طاقت‌فرسا داشته باشد، اما خوشبختانه با انتخاب‌های غذایی هوشمندانه و تغییرات سبک زندگی،…
سنگ کلیه، پدیده‌ای دردناک و رایج است که می‌تواند زندگی روزمره فرد را مختل کند. سنگ کلیه،…
آیا برجستگی‌های مشکوکی در ناحیه تناسلی‌تان ظاهر شده و نمی‌دانید زگیل هستند یا فقط یک جوش بی‌خطر؟…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب