رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (152 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    با سلام
    بیمار ۷۱ ساله با علائم تب و لرز شدید و ادرار درد ناک و احساس عدم تخلیه کامل ادرار و تنگی مجرای ادرار در چند نقطه به مرکز درمانی‌مراجعه کرده ازمایش خون و سونو گرافی تجویز شده است.

    مقدار PSA در ازمایش ۳۲.۱۲ و مقدار free PSA در ازمایش ۱۰.۲۱ بوده است.
    افزایش سایز پروستات در‌ سونو نیز مشخص شده و حجم ان ۴۲ سی سی بوده است.

    با توجه به این که نسبت free psa به psa حدود سی درصد می باشد و BHP و پروستاتیت حاد و احتباس ادرار در زمان اخد نمونه خون در بیمار وحود داشته احتمال خوش خیمی پروستات و سرطان پروستات به ترتیب چقدر می باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۸ آذر ۱( 2 سال پیش)
      با توجه به psa بالا توصیه به mp-mri جهت بررسي سريعتر کنسر ميشود . در صورت مشکوک بودن نیز حتما نمونه برداری شوند .
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام دکتر

    مدتیه سمت راست آلت من درد مبهمی داره

    سوزش ادرار و تکرر ادرار و خونریزی و علائم دیگه ای هم اصلا ندارم
    فقط گاهی شدید تیر میکشه

    علت چی میتونه باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ از کی ایجاد شده ؟ ضایعه ای دارید ؟ اخیرا رابطه جنسی مشکوک داشته اید ؟
    2. تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام یک هفته اس درد دارم
      ضایعه ندارم
      ۴۰ سالمه
      رابطه فقط با همسرم دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ آذر ۱( 2 سال پیش)
      بعید است مشکل خاصی باشد باز هم در صورت تداوم درد مراجعه کنید جهت معاینه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر من ۲۵ سالمه حدود ۱ سال پیش با درد زیر بیضه و مقعدم و درد انزال و درد هنگام خارج شدن مدفوع داشتم دیگه رفتم دکتر و واسم قرص لئوفلوکساسین نوشت خوردم به مدت ۱۵ روز درد انزال و درد هنگام خارج شدن مدفوع خوب شد ولی درد و داغی زیر بیضه و مقعد داشتم چن ماهی طول کشید پیش هر دکتریم میرفتم انتی بیوتیک میداد تو ازمایشو سنو گرافیم همه چی نرمال بود بعد خلاصه بیخیالش شدم خودش کمکم از بین رفت دردش حالا بعد از خیلی وقته اول بیضه هام درد میگرفت مخصوصا بیضه راستم و خیلی روشون حساس شده بودم هر دیقه چکش میکردم و این باعث درد بیشترش میشد دکترم رفتم معاینه و سنو گرفت گفت مشکلی نداره بعد از ۳ ماه بعدش دوباره پشت بیضه و مقعدم حالت داغی و درد برگشته شغلمم پشت میزیه وقتی میشینم اذیتم میکنه دکتر بنظرتون چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام ایا تکرر ادرار دارید ؟ سوزش ادرار ؟
    2. تصویر کاربر علی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام تکرر ادرار ندارم سوزشم شاید گاهی اوقات خیلی کم فقط بعضی موقعه ها زیر دلم درد میگیره یا پیچ میده وقتی با دس بیضه هامو میگیرم کشالمم درد خفیف داره بعضی اوقات
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      احتمال پروستاتیت مطرح است ۳ ماه درمان مداوم میخواهد
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      اقای دکتر داخل این ۳ ماه باید چکار کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      تامسولوسین ناپروکسن سیپروفلوکساسین مصرف کنید . پرهیز از فلفل شکلات قهوه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مادر شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترجواب سونوگرافی پسرم اینه میخوام بدونم چیه خطرناکه یانه درمانش چطوره گاهی اوقات در د شدیدی میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام سونوگرافی نرمال است
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترخسته نباشی قبلاسوالی خدمتتون ارسال کردم درباره پروستاتم فرمودیدبایدسیستوسکپی انجام بدم هرچه ب0 تلفنای مطب زنگ میزنم نمیتونم ارتباط برقرارکنم باتوجه به اینکه دراستانهای جنوبی زندگی میکنم برااوایل هفته امکان نوبت هست خدمتتون برسم چون خیلی رنج میکشم خداخیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      با شماره واتس اپ ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ مدارک خود را بفرستید و هماهنگ کنید
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید از ۱۶ سالگی مثانم دچار مشکلاتی شد و به مرور زمان پیشرفت کرد تا الان که ۲۷ سالمه چند دکتر مختلف رفتم انواع داروها رو مصرف کردم و انواع ازمایش ها رو انجام دادم و هیچ مشکلی نداشتم بجز سیستوسکپی، علائمی ک داشتم و دارم و شدید تر شده: ادرار دوشاخه،تاخیر در دفع ادرار، قطره قطره اومدن ادرار، دفع ادرار سخت، قطع و وصل شدن جریان ادرار ، تکرر ادرار های وحشتناک مثلا ادراری که هرکاری کنم تمام نمیشه یا مدام باید برم دستشویی مثلا یک ساعت ۷ ۸ بار ، فشار روی مجرای ادراری که حس میکنم بخاطر همین تکرراس چون کامل دفع نمیشه و مدام تولید میشه فشار زیادی میاره حتی بعد از دسشویی رفتن، از صب تا عصر بهترم ولی شب تازه شروع ماجراس مخصوصا اخرشب ، نیاز دفع فوری ادرار،نشت ادرار و خلاصه هر علائمی شبیه اینا به جز درد سوزش و بی اختیاری نه عفونتی نه اشکالی از عصب مثانه نه تنگی مجاری ادراری نه مشکل کلیوی فکر کنم بزرگی پروستاته که از وقتی بهم گفتن درمان نداره و باید همیشه قرص بخوری قیدشو زدم قرصا بدتره، دکتر عزیز میدونم خیلی طولانی نوشتم باید ببخشید ولی امیدم علم خودتونه من باید چی کنم به جز ازمایش مقعدی پروستات و سیستوسکپی چون میدونم احتمال شدیدی بزرگی پروستاته؟!!؟ ایا اصلا قابل خوب شدنه؟ قرصایی مثه ترازوسین باکلوفن سیپروفلاکساسین و انواع شبیه اینا رو خوردم یکم خوبم کردن ولی عوارضشون بدتر بوده جوریکه هنوز که هنوزه بعد مصرف اینا مشکلات جنسی دارم و باید یه دکترم برا این برم.... ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام سونوگرافی کلیه ها و مجاری بررسی باقی مانده ادرار اگر دارید بفرستید . ایا نوار مثانه انجام داده اید ؟ سیستوسکوپی شده اید ؟ بررسی تنگی مجرا شده اید ؟
    2. تصویر کاربر شهرام شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      من از ازمایشام هیچ کدومو نذاشتم جز یوروداینامیک اونم چون دکتر بعد اینکه دیدش گفت خوب نمیشی باید تا اخر عمرت دارو بخوری،به تمامی مراحل ازمایش و داروها کاملا اشنایی دارم از خون و ادرار تا سونوگرافی کلیه مثانه و مقدار باقی مانده ادرار و عکس از مجاری ادراری هیچگونه مشکلی نداشتم تو پیام قبلیمم نوشتم، تا دکتر عیسی خندانی به من گفت وقتی این ازمایشا رو دادی نیازی نیست سیستوسکپی بشی و مستقیم فرستادم یوروداینامیک بعدشم گفت خوب نمیشی دیگه فقط دارو باید بخوری کنترلت کنه اون وقت تو قرصاش برام کلونازپام نوشت بدون اینکه بدونم براچیه داشتم خودمو بدبخت میکردم فکر میکرد تلقین میکنم و ذره ایم موثر نبود کلونازپام بهمم توضیح نداد برا چیه اخه من با تلقین که نمیتونم ادرارمو دوشاخه کنم قطره قطرش کنم یا قطع و وصل بشه جریانش با وجود فشار و تکرر ادرارهای وحشتناک بگیرم، حین ازمایش یوروداینامیک نتونستم سرپا ادرار کنم که فشارو بسنجه چون سخته برام فقط باید بشینم حس میکنم بخاطر همین به عقلم شک کردن بخدا هیچیم نیست مشکل جسمانی دارم جدی شما یه بار دیگه علائممو بالا بخونی متوجه میشی عکس ازمایش یوروداینامیکم میفرستم براتون. تو یه مقطع هورمون تستسترونم خیلی رفته بود بالا اوایل بلوغ و نمیدونم تاثیری داشته باشه یا نه بعد اون مریضیم شروع شد رفته رفته گفتم اینم بگم شاید رو پروستات تاثیرگذار باشه... الان حداقل نمیشه حدس زد ک مشکوک ب چه بیماری هستم ؟ ۴ ۵ سال میرفتم دکتر مدام و کسی نگفت سیستوسکپی فقط دارو میدادن و بی نتیجه بود.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      یه بررسی مجرا از نظر تنگی شوید .
    4. تصویر کاربر شهرام شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      ممنون چشم دوباره پیگیر میشم ولی عکس گرفتم مشکل از مجرا نبود.وقتتون بخیر.
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ آذر ۱( 2 سال پیش)
      توصيه به سیستوسکوپی
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Reza1381 پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    من مدت 10 سال هست که قهوه اسپرسو مصرف میکنم و اخیراً دچار عفونت یا همون التهاب غده پروستات شدم آیا قهوه میتونه دلیلش باشه و آیا مصرف قهوه در طول درمان اشکال دارد؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام در صورت التهاب پروستات قهوه علایم را بدتر میکند اما عاملش نیست از قهوه و شکلات و مغزها و فلفل دوری کنید
    2. تصویر کاربر Reza1381 چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      پس خوردنش ممنوع است
      علائم این بیماری چیه دکتر؟
      من به درستی نمیدونم دسترسی‌ به دکتر درست حسابی ندارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سوزش ادرار و درد ناحیه پرینه و اطراف مقعد و تکرر ادرار
    4. تصویر کاربر Reza1381 پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      دکتر جان فست فود و نوشابه‌ هم تأثیر دارد؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      بله نوشابه کم تر مصرف کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    از طرف آقای دکتر سیامک یغمایی با شما در ارتباطم پدر بنده (سن 77 سال) حدود 3 ماه پیش آزمایش psa دادن که عدد آزمایش 6.9 بود و قرص پروستات پروترال اپاسر و تاوانکس دکتر تجویز کردن و بعد از یکماه دوباره آزمایش عدد 11.9 رو نشون داد و بعد از این مراحل دکتر تجویز کردن که نمونه برداری بشه حالا هم جواب نمونه برداری خدمت شما ارسال می کنم میشه راهنمایی کنید که مشکل چیه ممنون و متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام اسکن استخوان دارند ؟ حال عمومی خوبه ؟ مشکل قلبی ؟
    2. تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب...
      اسکن استخوان ندارد حال عمومی بسیار خوب است مشکل قلبی ندارد فقط کمی ضعیف شده است
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      حتما باید اسکن استخوان بدهند ببینیم وضعیت متاستاز چطور است . ریپورت ان را بفرستید
    4. تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام صبحتون بخیر...
      عکس استخوان رو دکتر گفتیم بنویسن تا بگیریم یه سری عکس از اندام پروستات(سی تی) براتون میفرستم شاید موثر باشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ آذر ۱( 2 سال پیش)
      ممنون منتظر اسکن استخوان هستم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر عیسی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام
    با توجه به مدارک ارسالی(آزمایشpsa و سونوگرافی)، تشخیص و راهنمایی جنابعالی چیست؟ متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام چند سالتونه ؟ مشکل ادراری دارید ؟ ایا ادرار باریک شده است؟ ازمایشتان خوب است. فقط سونوگرافی ارسال نشده است مجدد بفرستید
    2. تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام
      ۷۱ سال دارم...قبلاً ترازوسین ۲ می خوردم. ادرار معمولی است. گاهی که سرما زده می شوم تکرر ادرار دارم. در حالت عادی، نوبت ادار،چند ساعت طول می کشد. با مصرف داروی فوق، مشکل خاصی ندارم. سونو را فرستادم. ممنونم
    3. تصویر کاربر عیسی سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام
      ۷۱ سال دارم...قبلاً ترازوسین ۲ می خوردم. ادرار معمولی است. گاهی که سرما زده می شوم تکرر ادرار دارم. در حالت عادی، نوبت ادار،چند ساعت طول می کشد. با مصرف داروی فوق، مشکل خاصی ندارم. سونو را فرستادم. ممنونم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      تا زمانی که با مصرف دارو از ادرار کردنتان راضی هستید و شب ها از خواب جهت ادرار کردن بیش از ۲ بار بیدار نمیشوید دارو مصرف کنید . توصیه میکنم تامسولوسین مصرف کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام مدت ۶ماه هست دردی توی آلتم میکشه تا سر آلتم
    سر آلتم حساس به لمس هستش طوری که بعضی وقت ها به لباسم میگیره احساس درد دارم
    هنگام لمس احساس قلقلک دارم
    واقعا خسته شدم ممکنه راهنمایی کنید
    هر دکتری میرم میگن چیزی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ ادرار به راحتی خارج میشه ؟ تغییر رنگ الت و حساسیت پوستی ندارد ؟
    2. تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      ۳۱ سالم هست
      ادرار حدود ۲ماه اول دردم به سختی بود الان بهتر شده
      تغییر رنگی و حساسیت پوستی اصلا ندارم
      در حالت نعوض سر آلتم خیلی التهاب داره دردناک هست نعوض
      ادرارم هم بی بو هستش
      گاهی وقتا مقعد هم خارش دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      احتمالا حساسیت پوستی است . شاید به شوینده ای که استفاده میکنید . مشکل ارولوژیک ندارید . با متخصص پوست مشورت کنید . دردها عصبی است
    4. تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۲ آذر ۱( 2 سال پیش)
      گاهی اوقات الان مثه امروز احتباس ادرار دارم
      سونا پروستات بگیرم بیام مطب؟
      گاهی هم تکرر ادرار دارم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آذر ۱( 2 سال پیش)
      بله یک سونو کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ح.عنایتی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    با سلام. قصد دارم قبل از ازدواج از سلامتی جنسی خودم آگاه شوم و تصمیم دارم آزمایش اسپرم انجام دهم. برای تجویز این آزمایش به چه پزشک هایی میتوانم مراجعه کنم؟ آیا الزاما باید متخصص ارولوژی باشد؟ برای اینکه پزشک آزمایش اسپرم را برای من تجویز کند باید چه چیزی به ایشان بگویم و چه درخواستی کنم تا ایشان این آزمایش را برای من تجویز کند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 9 سال پیش)
      هر ازمایشگاهی انجام میدهد
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 383 مشاهده پرسش
    با سلام، من جوانی 33 ساله هستم که از حدود سن 15 سالگی شب ها هنگام خواب با درد شدیدی در ناحیه مقعد متمایل به سمت چپ و ناحیه لگن چپ وران مواجه میشوم که بسیار دردناک بوده و با حالت اسهال مواجه میشوم که تا حدود نیم تا یک ساعت باید در توالت بشینم ولی مدفوع خیلی کم و قطعه قطعه دفع میکنم و ادرار هم کاملا قطع میشود، به یک دکتر فوق تخصص گوارش مراجعه نموده و کلونوسکوپی هم انجام داده ام ولی چیزی مشاهده و تشخیص داده نشد، به یک دکتر جراح مراجعه نمودم و پس از معاینه مقعدی گفتند احتمال عفونت و التهاب پروستات وجود دارد، ضمنا پدرم هم بیماری بزرگی خوش خیم پروستات دارد،میخواستم ببینم من به بیماری التهاب پروستات دچار شده ام یا نه؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      من موافق نیستم مشکلات بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت دکتر محترم
    بنده وقتی با همسرم نزدیکی میکنم میتوجه میشوم بیضهام سرد میشه خیلی ، ایا این در هنگام نزدیکی ایراد دارد؟؟
    ایا ارتباط جنسی و انزال شدن باعث کاهش ویا ضعیف شدن بیماری واریکوسل میشه ؟؟
    ایا میوه یا چیزی خواصی وجود دارد که این روند را از بین ببرد و یا کند کند ؟واریکوسل
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ تیر ۹۴( 9 سال پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر .دکتر من چندروزی تکرر ادرار داشتم .و امرو صبح جای پروستات درد گرفت و کمی ادرار دیر می آمد. پس از سورو گرافی دکتر گفت ک روی پروستات کیست هست به اندازه ۶میلی متر .نظر شما چیست آیا با دارو خوب میشود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام برای جراحی واریکوسل لاپاراسکوپی را پیشنهاد میکنید یا میکروسرجری؟
    چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بسته به مهارت جراح است من لاباروسکوپی
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    Prostateis slightly prominent in size specialy with attention to patients age measuring about 71×70×39mm demnstrating slightly inhomogenous paranchymal echotextur with no visible solid or cyst s.o.l( possibility of mild inflammatory proccess should be kept in mind highly)prostatic cspsule lntact.prostatic urethra is clear
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نشانه ادراری؟
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 842 مشاهده پرسش
    با سلام یکسال است به عفونت پروستات از طریق جنسی مبطلا شدم-در کشت مایع پروستاتم استافیکوک ویریدانس و اپیدرمیس بود که سه ماه پیش متوجه شدم-استافیکوک ویریدانسم به عقلب انتی بیوتیک ها حساس بود و با خوردن دو ماه سیپروفلاکسسین رفامپین رفته-اما اپیدرمیسم در انتی بیوگرام مقاوم بوده و در کشت جدید نیز رشت کرده-تو این یکسال انواع انتی بیوتیک خوردم-الان وزش و درد دارم و دکتر فارینات افلکساسین داده-1-ایا جراهی راهی برای خلاصی از این عفونت هست2-ایا این عفونت کشنده است؟-3 ایا استفاده از انتی بیوتیک تزریقی teicoplanin که تو انتی بیوگرام حساس بود صلاح است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      راهی برای درمان بروستاتیت مزمن وجود ندارد و خطری هم ندارد بیخیالش باش
  • تصویر کاربر فاطمه چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    جناب دکتر کرمی
    همسرم 56 ساله دارای پروستات با حجم 63 cc میباشد که بعد از مراجعه به پزشک جهت آزمایش PSA نتیجه 4.47 بود که در تاریخ 1ک7 /12 / 92 انجام شد و در تاریخ 93/01/25 مقدار PSA o آن به 7.09 رسید و Free psa 1.43 بود که بعد از این آزمایش دکتر ایشان بیوبسی پروستات از مقعد را تجویز کردند البته دکتر اولی ایشان فرمودند که از سونوگرافی ایشان به نظر میاد ارثی باشه چون پدرشان نیز داشته اندو خوشبختانه سرطانی نبوده است. حالا آقای دکتر می خواستم بپرسم که آیا نیاز به نمونه برداری بیوبسی هست یا خیر ؟ ونیز اینکه ایشان هنگام نزدیکی هیچگونه دفع منی ندارند و کاملا خشک می باشد می خواستم بپرسم که آیا بعد از نمونه برداری ایشان دچار مشکل نخواهند شد مشکلاتی از قبیل عدم توانایی جنسی ، افسردگی یا ایچاد مجدد پروستات ؟ خیلی حیلی نگران سلامت ایشان هستم. و واقعا نمی دانم اقدام به نمونه برداری شود یا خیر .
    با تشکر و سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیازی به بیوپسی نیست 2- علت عدم انزال داروی پروستات است جهت ویزیت و صحبتهای بیشتر با مطب هماهنگ نمائید 02122642744
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    امیر هستم از آبادان قبل از عید هم آمدم مطب شما
    مشکل من از وجود یک توده عفونی در زیر بیضه سمت چپم بود که بعد از خوردن آنتی بیوتیکی که شما تجویز کردید برطرف شد
    بعد بخاطر دو شاخه شدنه ادرارم در آبادان آزمایش psa دادم که 7 بود که شما گفتید اشتباس که همون موقعه به آزمایشگاه مسعود مراجعه کردم که ازمایش psa من شد 3.54 مشکل اصلی من وجود خون در منی من هست که وقتی برج 12 به شما مراجعه کردم شما گفتیدجای نگرانی نیست و قرص tavanex تجویز کردید ولی مصرف کردم مشکلم حل نشده من خیلی نگرانم آقای دکتر چند ماه که من خون زیاد در آخره منیم در موقع مراقبت میبینم آیا درده پاهای من ربطی به پروستات داره چند درصد احتمال سرطان پروستات رو میدید بعضی وقتها این خون کم میشود ولی اکثرا زیاده با توجه به طولانی شدن خون من نگران بدخیمی باشم اگر مشکلی نیست چرا دو شاخه شدنه ادرارم خوب نمیشود چرا این خون بند نمیاید من 34 سالمه آقای دکتر کرمی میترسم کار از کار بگذره ماهاس درگیره این مرضیم لطفا من رو راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش بعد از 2 ماه دوباره ازمایش psa بگیر و نتیجه را به من بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب