رنج نرمال free psa و مقدار psa در سرطان پروستات

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ در مردان بعد از سرطان ریه می باشد. مقدار psa در واقع چراغ هشدار دهنده ی سرطان پروستات است. در این مقاله به شما می گوییم نسبت free psa به total psa چقدر باید باشد. 

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کار افتادن کلیه ها نشان می دهد که کار از کار گذشته و دیگر هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن، سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن در شروع سرطان پروستات مردان را برعهده دارد، با هم مرور می کنیم.

سرطان پروستات مردان

psa چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

علت بالا بودن psa در آزمایش خون چیست؟

  • سرطان پروستات که شایع ترین علت بالا بودن psa است. مشخصه سرطان پروستات افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری، سطح آن بالا می رود.
  • بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشند ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

بزرگ شدن پروستات چه تاثیری بر روی ادرار کردن، توانایی جنسی و نعوظ مردان می گذارد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

بزرگ شدن پروستات

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات، بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند بهتر است، سطح PSA خون در آنها بالای 40 سال اندازه گیری شود.

مقدار نرمال پی اس ای چقدر است؟

منظور از رنج نرمال آزمایش psa چیست؟ مقدار psa در سرطان پروستات چقدر است؟ باید گفت که اندازه PSA در خون با توجه به حجم، مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار تفسیر می شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 4-6 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد، می تواند نشان دنده سرطان پروستات در فرد مذکور باشد.

بطور تقریبی مقدار طبیعی PSA در هر سن به صورت زیر است. گرچه بطور کلی، مقدار طبیعی PSA را کمتر از ۴ نانو گرم بر میلی لیتر در نظر می گیرند.

  • مردان تا سن ۵۰ سال کمتر از 3ng/ml
  • مردان تا سن ۶۰سال کمتر از 4ng/ml
  • مردان تا سن ۷۰ سال و بیشترکمتر از 5ng/ml
سرطان آلت

نکته مهم در اندازه گیری PSA و تشخیص سرطان پروستات برحسب آن، سطح بالارونده مداوم PSA در خون است، یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات، بیمار حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

رنج نرمال free psa چقدر است؟

psa پروتئینی است که از غده پروستات ترشح می شود. psa در خون به صورت آزاد و کل وجود دارد. free psa چیست؟ free psa یعنی به صورت آزاد و بدون ترکیب با پروتئین وجود دارد.

در مواقعی که به سرطان پروستات مشکوک باشیم، علاوه بر psa total، مقدار free psa را نیز اندازه گیری می کنیم. مقدار نرمال آزمایش free psa چقدر است؟ رنج نرمال free psa حدود 0.25 است. هر چقدر این عدد کمتر شود، شانس ابتلا به سرطان پروستات بیشتر است.

تفاوت free psa با total psa چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل (TOTAL PSA) بالاتر و سطح PSA آزاد (Free PSA) کمتر باشد، شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می رود.

اگر پی اس ای خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

در هر بیماری که سطح پی اس ای خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود.

نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (152 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نسیم سه شنبه ۲۸ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 199 مشاهده پرسش
    سلام و ادب.من زهرا پالیزبان هستم و ۳۶ سالمه و همسرم رضامحمدی ۳۷ ساله.ما برای اقدام به بارداری آزمایشاتی که دکتر زنان تجویز کردند انجام دادیم و همسرم گفتند که به پزشک اورولوژ مراجعه کنند.ممکنه راهنمایی بفرمایید با توجه به آزمایش اسپرم و سونوگرافی همسرم وضعیت ایشون برای باروری چگونه هست؟ از پاسخگویی شما دنیا دنیا سپاسگزارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام همسرتون باید سونوگرافی بیضه ها انجام دهند در صورت داشتن واریکوسل کاندید عمل جراحی هستند
  • تصویر کاربر سامان سه شنبه ۲۸ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    بنده 37 ساله و همسرم 32 ساله هستند. حدود 8 ماه است که برای بارداری اقدام نموده ایم اما هنوز انجام نشده است. قبل از شروع درمان نتایج تست مطابق فایل شماره 1 پیوست بود که شاخص DFI=32.6% بوده است. یک دوره سه ماه قرصهای اسپریژن، کتوتیفن و کلومیفن خوردم که آزمایش شماره 2 بعد از این دوره میباشد که شاخص DFI=31.4%. پس از آن یک دوره سه ماهه قرصهای بلومکس و کوآلی فول مصرف کردم که آزمایش شماره 3 پس از این دوره می باشد با شاخص DFI=27.8%. پزشک در شهرستان توصیه کردند که یک دوره سه ماهه دیگر قرصهای بلومکس و کوآلی فول را ادامه دهم. با توجه به تجربیات ارزشمند شما ممنون میشم نظرتان را در این خصوص بفرمایید. ذکر این نکته هم ضروری است که من در کودکی یکی از بیضه های خودم (سمت راست) را جراحی نموده ام و کوچکتر از حد نرمال است. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام ۳ ماه دیگر داروها را ادامه دهید به احتمال خیلی زیاد نیاز به روش های کمک باروری خواهید داشت
  • تصویر کاربر کمال یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    من 31 سال دارم و چهارماهه اقدام به بارداری کردیم همسرم هم 31 ساله هستن، قبل ازاقدام ازمایش اسپرموگرام دادم که چندبار دیگه تکرار کردم هرکدوم نتایج متفاوتی داشت به کدام نتیجه میتونم اعتماد کنم؟ هر چهار ازمایش درمراکز ناباروری بود ولی ازمایشی که نتایج خوبی نداشت در شهرستان بود و بقیه در مرکز ناباروری ارمغان مشهد؛ ضمنا سونوگرافی برای واریکوسل هم دادم که نرمال بود و ازمایش هورمونی هم دادم در رنج نرمال؛ بنظر شما به اقدام ادامه بدیم یا نیاز به درمان هست؟ دوماهه که قرص اسپیروژن هم سرخود میخورم ولی بعدازاون ازمایش ندادم؛ بنظر شما طبیعی میشه باردار شد با این ازمایشات؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      به دلیل اختلالات اینترنت لطفا مجددا عکس هارو بارگذاری نمایید
    2. تصویر کاربر کمال شنبه ۲۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      درتصویر ازمایشگاه سینا مدت زمان امساک جنسی رو رعایت نکرده بودم و یک روز قبل تخلیه داشتم. تصاویر مجدد بارگذاری شد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      تا یکسال اقدام به بارداری کنید در صورت عدم موفقیت باید از روش های کمک باروری استفاده شود
    4. تصویر کاربر کمال شنبه ۲۵ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      از نظر شما نرمال هستند؟کدام ازمایش قابل اعتناست؟ نیاز به مصرف دارو یا مکمل هست؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      کپسول بلومکس روزی ۳ عدد تا۳ ماه استفاده کنید سپس مجددا آزمایش انالیز مایع منی انجام دهید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان ۳۱ ساله هستم و متاهل. بدون واریکوسل در معاینه توسط پزشک.ازمایشاتمو براتون فرستادم، دکترم بعد از این ازمایشا ب من روزانه یک عدد قرص ول من تجویز کرد که بعد از یک ماه فقط تعداد به ۸ میلیون در کل نمونه رسید.لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      با سلام اولا سیر تولید اسپرم ها تا ۲ ماه است ینی حداقل ۳ ماه بعد از عمل جراحی و یا شروع دارو اثر آن دیده خواهد شد آزمایشات ژنتیک شما نرمال است در صورتی که تا یکسال اقدام به بچه دار شدن نمودید و موفقیت آمیز نبود (در صورت نرمال بودن همسر شما) باید از روش های کمک باروری استفاده کنید
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز خسته نباشید، ۳۱ ساله و متاهل. ازمایش اسپرم من به شکل زیر
    مورفولوژی۲،حرکت ۲۹،تعداد کل اسپرم ۵ میلیون.دکتر بهم قرص ول من داد.
    بعد یک ماه فرقی نکرد و تعداد شده بود کلا ۸ میلیون.ازمایشات مربوط ب هورمون و کاریوتایپ و میکرو دیلیشن کرموموزم y همگی سالم و بدون نقص.واریکوسل در معاینه نداشتم،
    برای بهبود اسپرم چه کنم؟ ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام فک کنم که بهتون جواب داده شده عکس هارا دیدم
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    سلام من یه سال هست عروسی کردم خرداد ماه خانمم یه حاملی خارج از رحم داشته /الان هم خودم رفتم آزمایش اسپرم دادم میشه لطف کنید عکس آزمایش رو میفرستم بهم بگید مشکل دارم یا نه /میتونم بچه دار بشم ؟اگه مشکل هست آیا درمان داره یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام بله آزمایش مایع منی شما مختل است بله میتوانید بچه دار شوید باید سونوگرافی انجام دهید و در صورت داشتن واریکوسل حتما تحت عمل جراحی قرار بگیرید در غیر اینصورت احتمالا نیاز به روش های کمک باروری خواهید داشت
  • تصویر کاربر ماری سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، نتایج آنالیز اسپرم همسرم بعضی از آیتماش مشکل داره ، میخواستم ببینم وضغیتشون خیلی وخیمه یا با خوردن داروهایی مثل فرتیل اید درمان میشه
    جوابو براتون میفرستم ممنون میشم مشاوره بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      چند سالشونه ؟ واریکوسل بررسی شده ؟
    2. تصویر کاربر ماری سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      30 سالشون هست
      پیش یه دکتر ارولوژیست رفتن با معاینه گفتن واریکوسل نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      بلومکس روزی ۳ عدد سه ماه بخورن ازمایش رو تکرار کنن
    4. تصویر کاربر ماری سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      یعنی فرتیل اید رو دیگه نخورن ؟ این دارویی ک شما میفرمایین تاثیرگذارتر هست؟
      و اینکه آقای دکتر وضعیتشون وخیمه یا نه؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      ما اصلا چیزی به اسم وخیم نداریم . یه مقدار ضعیف هست . بلومکس تاثیر بهتری داره
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۲۲ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان دوبار عمل واریکوسل انجام دادم و با هر بار بچه دار شدم الان دوباره اقدام کردم ولی متاسفانه با مصرف دارو هم بچه دار نشدم ۱۵ ماه قرص بلومکس و آمپول سینال اف را استفاده کردم ولی نتیجه نگرفتم بچه دومم ۹ سالشه در صورت امکان راهنمایی بفرمایید خیلی ممنونم دکتر‌
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      چند سالتونه ؟
    2. تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      دکتر خودم ۴۰ سالمه خانمم ۳۳ سالشه خانمم چک شده پیش دکتر زنان و هیچ مشکلی نداره در ضمن یک بار هم iui کردیم ولی نتیجه نگرفتیم دکتر خودم آدم استرسی و اضطراب زیاد دارم الان دارم دارو برا استرس و افسردگی هم میخورم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      خب طبیعتا با این سن کمی به مشکل میخورید . بحث مصرف داروها هم تاثیرگذار هست . حتما سریعتر IVF کنید
    4. تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      دکتر جان میشه دارویی بهم بگید که قبل از انجام ivf استفاده کنم که حداقل اسپرمم کمی تقویت بشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۲ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      بلومکس روزی ۳ عدد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر. آیا جی پی اس خودرو بر روی مورفولوژی اسپرم تاثیر میگذارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر امید شنبه ۱۸ شهریور ۲( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت شما جناب دکتر عزیز. بنده یک راننده کامیون هستم و به مدت یک ساله که اقدام کردیم به بارداری ولی موفق نشدیم بعد از اون با انجام آزمایش معلوم شد که اشکال از منه و هنگامی که آزمایش اسپرم دادم معلوم شد که مورفولوژی اسپرمم ۳ درصد هست .یکبار اقدام به IUI کردیم که موفقیت آمیز نبود.پس از اون شروع کردم به مصرف آندروفرتی به مدت یک ماه و بعد از یک ماه مجدداً آزمایش اسپرم دادم که مورفولوژی اسپرمم به ۴ درصد افزایش پیدا کرد و بعد از اون به مدت ۴۰ روزه که قرص بلومکس استفاده می‌کنم اما هنوز موفق به بارداری نشدیم و بعد ازمصرف قرص بلومکس هنوز آزمایش دیگه‌ای انجام ندادم که ببینم مورفولوژی افزایش پیدا کرده یا نه. سونوگرافی بیضه هم انجام دادم بیضه‌ها مشکلی نداشت و واریکوسل هم نداشتم و این رو هم ذکر کنم که بنده با توجه به شغلم باید ایست و بازرسی‌ها عبور کنم و شاید ماهی حداقل چهار باربه اجبار باید از زیر ایکس ری عبور کنم به و تبع کارم ممکنه که نوشابه انرژی‌زا یا قهوه مصرف کنم حالا از شما دکتر عزیز سوال دارم که آیا ایکس ری و مصرف قهوه و نوشابه‌های انرژی زا و کافئین‌دار سبب کاهش درصد مورفولوژی می‌شوند یا خیر؟ و سوال دیگه اینکه مصرف قلیان هفته یکبارچطور؟ممنون میشم که منو راهنمایی بفرمایید. بسیار سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ شهریور ۲( 1 سال پیش)
      سلام مصرف سیگار و قلیان تاثیر گذار است و عوامل محیطی دیگری که ذکر کردید موثر است . سن شما بالا هست . سریعا برای انجام IVF اقدام کنید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر علیرضارحیمی چهارشنبه ۹ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    با سلام.باانجام سونوگرافی اندازه پروستات من بزرگترازنرمال یعنی 47 سی سی است. سنگ کلیه داشتم که برداشتم ولی کیست هایی دوباره موجود است در هنگام انزال هیچگونه ارگاسم(لذت جنسی) احساس نمی کنم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۹ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بیشتر عصبی است اینها نرمالند
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    با سلام خدا قوت خدمت دکتر کرمی عزیز اینجانب 37سال سن دارم دوسال قبل ازمایش psa 190بود و حجم پرستات 33cc سوزش تکرر ادار داشتم جدیدا رفتم ازمایش psa319 شده حجم پرستات 25cc و باقی مانده ادار 100cc سوزش ادارم ندارم تکرر ادرارم زیاد ندارم بعضی موقع بیضه هام درد داره ومثانه ام سفت خواستم راهنمایی کنید ممنون میشم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      خیلی خیلی بالا است باید اسکن استخوان ونمونه برداری از پروستات کنید
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام psa 3.19برای اینجانب بالا هست احتمال سرطان پرستات دارم
    3. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      احتمال عفونت یا التهاب پرستات نیست
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ اسفند ۹۶( 7 سال پیش)
      فکر میکنم اندازه PSA به سن شما زیاد است از پروستاتMRSانجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 823 مشاهده پرسش
    بنده دچار علائمی مشابه «پروستاتیت» هستم؛ ازجمله:
    - درد بین ناحیه مقعد و بیضه‌ها و گاه پشت مقعد با بالا (گاهی، غیر شدید؛ اما آزاردهنده)
    - درد بیضه راست علی‌رغم عدم ابتلای آن به واریکوسل (گاهی و غیر شدید)
    - درد در نواحی: آلت، بالای ران، کمر. (گاهی)
    - مشکلات نعوظ
    - تاخیر در ادرار، باقیماندن ادرار که با استبراء رفع می‌شود
    این علائم در روزهای مختلف و با توجه به حجم فعالیت یا حتی نوع نشستن و میزان استرس، متفاوت است؛ برای مثال در روز سه‌شنبه (261096) بنده محتلم شدم، در این روز از صبح تا شب، عمده دردها در نواحی مذکور وجود داشت و به‌تدریج فروکش کرد؛ افزون بر اینکه در هنگام انزال تقریباً «لذت» خاصی را احساس نکردم.
    پرسش‌ها و ابهام‌ها:
    بنا به گفته آقای دکتر رستگار، متخصص سونوگرافی، سونوگرافی این‌جانب نمایانگر «التهاب پروستات» نیست، حال‌آنکه علائم مذکور وجود دارد؛ بااین‌حال:
     آیا سونوگرافی بازنمایی دقیقی از واقعیت داشته و نیاز به معاینه بالینی نیست؟
     اگر سونوگرافی درست است و واقعاً التهابی در کار نیست، علائم مزبور ناشی از چیست؟
     آیا بالا رفتن «پرولاکتین» -که در نتیجه آزمایش آمده- می‌تواند باعث فشار بر اندام‌های تناسلی و بروز علائم مذکور گردد؟
     آیا دیگر ناهنجاری‌ها، از قبیل «فتق» می‌تواند سبب بروز علائم فوق‌الذکر شود؟ این ناهنجاری در بنده وجود دارد؟
     اخیراً نوعی احساس (نه لزوماً درد) در قسمت پایین سمت راست شکم، پایین دنده به‌طور مداوم دارم؛ آیا آن نیز می‌تواند ارتباطی به این علائم و دردها داشته باشد؟
    شرایط روانی و محیطی احتمالاً مرتبط:
    - استرس: بنده شخصاً استرسی هستم، از ماه رمضان بدین سو نیز عمدتاً دچار اضطراب بوده‌ام که طی دو ماه و به‌ویژه یک ماه اخیر، فشار عصبی بر بنده افزایش یافته است.
    - کهیر و خارش: از ماه رمضان تا اواخر تابستان دچار کهیرهای پوستی و از آن زمان تا تقریباً آذرماه دچار خارش مزمن بودم که گاه در اثر راه رفتن طولانی یا فعالیت، سمت راست و چپ ران در ناحیه تناسلی نیز احساس خارش داشتم؛ که هم‌اکنون دیگر از بین رفته شکر خدا.
    - علائم بالا رفتن پرولاکتین هم‌زمان با افزایش فشار عصبی: از یکی دو ماه پیش (که در بالا بیان شد، فشار عصبی و کاری افزایش یافته) تقریباً علائم ذکرشده در صفحه قبل تشدید یافته و طی این بازه زمانی، اساساً علائم مربوط به بالا رفتن «پرولاکتین» را شخصاً احساس کردم؛ ازجمله:
    o ضعف در بینایی
    o کاهش میل و توان جنسی
    o به‌هم‌ریختگی نظم احتلام و کاهش آن
    o کاهش یا اساساً فقدان لذت هنگام احتلام
    o اختلال در نعوظ
    - تغییر سبک نشستن: طی سه ماه اخیر، غالباً پشت میز و روی صندلی می‌نشینم؛ درحالی‌که در بازه زمانی قبل از آن، چنین نبوده است.
    - شرایط محیطی 7 سال اخیر: طی 7 سال گذشته عمدتاً در محیط خوابگاهی و شغلی در تهران بوده‌ام که با نظام تغذیه متناسب با چنین محیط‌هایی (سلف‌های خوابگاهی و اداری) همراه بوده و غالباً؛ به‌ویژه طی سه ماه اخیر در معرض آلودگی هوای تهران بوده‌ام.
    - داروهای مصرف‌شده احتمالاً مرتبط: دو سال پیش به علت ابتلا معده به میکروب «هلیکوباکتر پیلوری» به دستور پزشک، آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند «کلاریترومایسین» و «آموکسی‌سیلین» و داروهای معده در تعداد بالا (طی یک دوره 30-15 روزه) مصرف نمودم، همچنین از دو سال پیش تاکنون به‌ علت نفخ معده، عمدتاً از قرص سوپرمینت (super mint) و عرق نعنا، به‌طور خودسرانه بهره گرفته‌ام که البته طی دوره 2-3 ماهه اخیر کمتر استفاده کرده‌ام.
    - بالا بودن غلظت خون: در آزمایش خونی که دو سال پیش برای تشخیص «هلیکوباکتر پیلوری» انجام دادم، مشخص گردید که دچار غلظت خون بسیار بالا هستم.
    با تقدیم احترام و سپاس بیکران به پیوست نتیجه سونوگرافی و آزمایش هورمونی خود را ارسال می کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام چکاب شما نرمال است واین مشکلات بیشتر عصبی وروحی روانی وتلقین است ومرضی نیست
  • تصویر کاربر محمدصادق یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    پدرم از مشکل بزرگی پروستات رنج میبرد. دو ماه پیش عمل turp انجام دادیم. پاتولوژی تشخیص سرطان داده(آدنوکارسینوم)
    میخواستم بدانم آیا قابل درمان هست؟ آیا عمل که صورت گرفته در رشد و گسترش سرطانش تاثیر دارد؟
    قابل ذکر است که آزمایش p s a اش پنج ماه پیش از عمل 1.62 بوده است.

    نمره گلیسون اش 3+3 است.

    75 سال سن دارد. وضعیت عمومی اش خوب و رضایت بخش است سرطان پروستات
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    حجم پروستات بزرگ و 43 میباشد تکرار ادرار دارم و شب یکبار بیدار میشوم قرصهای امنیک تامسوسیلین و ترازوسین و فیتاستراید را حدود دوماه است مصرف میکنم اثر چندانی نداشته و به محض قطع دارو به شرایط قبل از مصرف دارو برمیگردد ایا بزرگ شدن پروستات با دارو قبل رفع است یا نه و طول دوره درمان چقدر است لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ آذر ۹۶( 7 سال پیش)
      هنوز داروی کوچک کننده پروستات کشف نشده وباید همیشه استفاده کنید با یک دفعه عمل کنید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر سید سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    به سلام
    سن اینجانب 64 سال می باشد که مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 کنترل شده که آخرین آزمایش 103 میباشد.
    که 3 بار نمونه برداری از پروستات انجام دادم که آخرین نمونه برداری ضمیمه می باشد.
    دکتر معالج ام به من پیشنهاد در آوردن کل پروستات داده است، با توجه به اینکه آزمایش ارسالی و چنانچه عوارضی نداشته باشه عمل را انجام بده ام یا خیر !؟ لطفا راهنمایی بفرمایید .
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر سید دوشنبه ۱۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      باسلام
      قبل ازاخرین نمونه برداری به مدت دوماه قرص خوردم متاسفانه از 13به 15 رسید لام نمونه فعلی که شماره8 بود برای یک ازمایشگاهی بنام نرگس اهواز فرستادم نتیجه ضمیمه بود براتان فرستادم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر در سونوگرافی قبلی مربوط به پدر همسرم که خدمتتون فرستادم بزرگ شدن پروستات مشخص شده بود پس از انجام نمونه برداری جواب پاتولوژی بیوپسی را خدمتتون میفرستم ممنون میشم نظر خودتون رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۶( 7 سال پیش)
      سرطاني نيست
  • تصویر کاربر الهام جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    ایا شخصی که قرار است توتال پروستکتومی شود لزومی دارد قبل عمل نمونه برداری کنند ؟چون این 2 کار باعث اذیت بیمار می شود .ایا میشود بعد از عمل از غده برای پاتولوزی بفرستند؟ممنون می شوم اگر راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ خرداد ۹۶( 7 سال پیش)
      قبل ازراديكال پروستات بايد بيوپسي كنيد PSAكنيد
  • تصویر کاربر صمد شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    حل مشکل پروستات(احتمالا پروستاتیت) لطفا توضیحات منو کامل بخونید اگر لازمه وقت بدید حظورن برسم خدمتتون برای معاینه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      تشكر
    2. تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۳۰ فروردین ۹۶( 8 سال پیش)
      با سلام ، سوال بنده جواب داده نشد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      چشم كدام سوال
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…
اختلال نعوظ یا  به اصطلاح عامیانه بلند نشدن آلت تناسلی، یکی از مشکلات شایع در سلامت جنسی…
صبحانه ی مناسب برای سنگ کلیه یکی از حائز اهمیت ترین موضوعات برای افراد دارای سنگ کلیه…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب