PSA بالا چشمک زن سرطان پروستات در مردان

سرطان پروستات دومین سرطان شایع منجر به مرگ مردان بعد از سرطان ریه می باشد که اگر بررسی نشود در اغلب موارد سرطان پروستات آهسته و آرام و بی صدا رشد کرده و ممکن است در بدن از جمله استخوان ها منتشر گردد.

زمانی که سرطان پروستات خود را با کم خونی، درد منتشر استخوان ها، شکستگی خودبخود استخوان ها و یا سوراخ های حالب و از کارافتادن کلیه ها خود را نشان دهد که کار از کار گذشته و هیچ کاری نمی توان کرد و لذا با توجه به اهمیت سرطان پروستات و تشخیص به موقع آن سوال و جواب های رایج درباره PSA که نقش چشمک زن شروع سرطان پروستات در بدن مردان مبتلا را دارد را مرور می کنم.

PSA چیست؟

PSA یک ماده پروتئینی است که از سلول های پروستات مردان ترشح و اغلب وارد مایع منی شده و در جهت سیال بودن مایع منی و نطفه های مرد و بالغ شدن نطفه ها عمل می کند و در حالت طبیعی مقدار کمی از آن وارد جریان خون می شود.

اندازه گیری psa

چه عللی باعث افزایش PSA در خون می شوند؟

عوامل بالارونده PSA در خون عبارتند از:

1- سرطان پروستات که شایع ترین علت است و مشخصه آن افزایش بالارونده ی PSA است یعنی به صورت مداوم در هر اندازه گیری سطح آن بالا می رود.

2- بزرگی خوش خیم پروستات و التهاب پروستات نیز از عوامل بالارونده PSA می باشد ولی وقتی علت بالارونده PSA سرطان پروستات نباشد افزایش PSA در این موارد خیلی زیاد نیست و حالت صعودی با گذر زمان ندارد.

در چه سنی باید PSA خون را اندازه گرفت؟

اصولاً سرطان پروستات بیماری مردان بالای 50 سال است و لذا بهترین زمان شروع به چکاپ سرطان پروستات بالای 50 سال می باشد. در مردانی که عمو، برادر و پدرشان به سرطان پروستات مبتلا شده اند باید در آنها بالای 40 سال سطح PSA خون اندازه گیری شود.

فرق PSA آزاد با PSA کامل خون چیست؟

PSA ترشح شده از پروستات به دو شکل آزاد و ترکیب با پروتئین در خون جریان دارد. هر چه مقدار PSA کل خون بالاتر و سطح Free PSA یا PSA آزاد کمتر و نسبت آنها باشد شانس ابتلا به سرطان پروستات بالا می باشد.

اندازه طبیعی PSA در خون چقدر است؟

اندازه PSA در خون به حجم و مقدار بزرگی پروستات و سن بیمار باید تفسیر شود. مثلاً برای پروستاتی حجیم که اندازه آن 100 گرم است، PSA 6-4 اغلب طبیعی است و همین مقدار 6-4 اگر حجم پروستات 30 گرم و سن بیمار پایین باشد شانس سرطان پروستات بیشتر می باشد و لذا در حالت طبیعی در یک مرد 55 الی 80 ساله باید به صورت ثابت PSA در سطح خون زیر 4 نانوگرم در میلی لیتر باشد و در افراد 40-50 سال سطح PSA باید ثابت و بین 3-1 باشد. نکته مهم در اندازه گیری PSA خون سطح بالارونده مداوم آن است یعنی اگر در آزمایش های سریالی و در پیگیری های هر سه ماه اگر سطح PSA خون منحنی بالارونده تدریجی داشته باشد تحت عنوان PSA Rizing و با شک قوی به سرطان پروستات حتماً باید تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.

اگر PSA خون بالاتر از طبیعی و یا حالت صعودی داشته باشد تکلیف بیمار چیست؟

شما باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دومین قدم معاینه انگشتی پروستات شما توسط پزشک جراح کلیه و مجاری ادرار می باشد که اگر در معاینه انگشتی قوام پروستات سفت و سخت باشد شک به سرطان پروستات را بالا می برد ولی روش قطعی تشخیص سرطان پروستات نیست و حالت کمک کننده دارد.

تشخیص سرطان پروستات

قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات چیست؟

اگر در هر بیماری که سطح PSA خون آن بالا باشد یا حالت افزاینده دائم داشته باشد و یا در معاینه مقعدی پروستات سفت شده باشد باید نمونه برداری پروستات انجام شود. نمونه برداری پروستات به کمک سونوگرافی و از راه مقعد قطعی ترین و دقیق ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد که در آن به کمک سونوگرافی پروستات را از مقعد مشخص کرده و تعداد 12 قطعه از نقاط مختلف و مشکوک پروستات نمونه برداری جهت فرستادن به آزمایشگاه پاتولوژی گرفته می شود و پس از اعلام جواب آزمایشگاه که حدود یک هفته طول می کشد تکلیف بیمار و پزشک در رابطه با سرطانی بودن و یا نبودن پروستات مشخص می گردد.

در فیلم زیر چگونگی انجام بیوپسی پروستات را با توضیحات دکتر کرمی مشاهده می فرمایید.

در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

 

 دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

PSA بالا چشمک زن سرطان پروستات در مردان
3.8 (75.56%) 18 رای



سیستم پرسش و پاسخ

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.

پیگیری سوال قبل

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند. 

ثبت سوال جدید

امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیار سیستم

1
التهاب پروستات تکرر ادرار

اینجانب مدت دو سال است که ادرارم دوشاخه میشود و تکرر ادرار دارم و ادرارم دیر شروع میشه و در آخر چکه چکه میریزد
و کامل تخلیه نمیشه و بعد چند دقیقه از نو احساس دفع ادرار دارم

ولیکن سوزش ادرار ندارم

اینجا (اهواز)به دکتر سیدمختار حسینی مراجعه کردم
تصویر سونو و آزمایش ها رو فرستادم خدمت شما

لطفا بفرمایید با توجه به مدرارک پزشکی
از چه دارویی استفاده کنم تا مشکلم حل شود
پیشاپیش از زحمات شما و وقتی که در اینستاگرام و اینجا می گذارید کمال تشکر رو دارم
🙏🏻🌺❤🌹
مشاهده پاسخ دکتر
2
زائده شبيه به زيگيل تناسلي اطراف ختنه گاه

سلام اقاي دكتر خسته نباشيد. ٢٢ سالمه و اينكه قبلا دچار زگيل تناسلي ناحيه كشاله رانم شده بودم كه با تقويت سيستم ايمني بدنم و محلول و اينجور موارد برطرف شد دو سه تا دونشو با محلول از بين بردم ولي دو سه تا دونشم تو طول زمان خودش از بين رفت و فقط سعي كردم سيستم ايمنيمو تقويت كنم. ولي اطراف ختنه گاهم يه زائده هايي هست ك تا اونجايي ك يادمه هميشه بوده ولي نگران شدم كه نكنه زيگيل باشه. ميخواستم ببيم ايا زيگيه يا خير
و يه سوال ديگه اينكه سمت راست سرم هم يه زائده زيگيل مانند هست بصورت گل كلمي. ميخواستم ببينم كه ايا اونم زيگيليه؟
مشاهده پاسخ دکتر
3
برگشت \nعمل واریکوسل

با عرض سلام و وقت بخیر
اقای دکتر بنده شوهرم حدود دو سال پیش بیمارستان شهدای تجریش عمل واریکوسل انجام دادن عمل باز بود خیلی هم اذیت شد اینم بگم که ما تو بارداری هم مشکل پیدا کردیم الان دو سالی هست منتظریم بچه دار بشیم اما متاسفانه بچه دار که نشدیم واریکوسل شوهرم درمان نشد و بدتر شد الان سوال من اینکه اقای دکتر علت برگشت واریکوسل شوهرم چی بوده و اینکه به نظر شما علت ناباروی ما واریکوسل هست ؟ اگر مجدد عمل کنه خوب میشه ؟ و اینکه هزینه عمل با بیمه تامین اجتماعی چقدره اگر ایندفعه برگرده بیماریش مجدد چکار کنیم چون یکبار عمل کرده هرچند من فکر کنم خوب عمل نشده بوده چون آموزشی بوده بیمارستانش .اقای دکتر راهنماییمون کنید ممنون میشیم و انشالله مزاحمتون میشیم .با تشکر کمایستانی
مشاهده پاسخ دکتر
4
وضعیت نعوظ

سلام وقت بخیر
تست تزریق پاپاورین دادم کاملا سالمم
اما نعوظم کامل نیست. .قرص تادالافیل 20هم استفاده کردم نعوظم سفت و کامل نشد
لطفاً بفرمایید چه قرصی استفاده کنم بهتر عمل کنه
مشاهده پاسخ دکتر
5
زگیل و هرپس

جناب دکتر من ۴ ماه پیش اولین بار فهمیدم تبخال تناسلی گرفتم با تاول هایی که زده بود
شروع مردم به ازمایش دادن برای همه چی
Hiv هپاتیت و سفلیس که مشکلی نبود
ولی هفته پیش جواب ازمایش
Hpv رو گرفتم و متاسفانه به بدترین نوعش یعنی تایپ ۱۶ مبتلا شدم
چند ماهه مدام تحت نظرم برای عفونت واژن اما خوب نمیشه
کلا امید به زندگی هم دیگه ندارم افسردگی و استرس گرفتم
باید برم کلپوسکوپی اما واقعا نمیدونم کجا هر دکتری یه جایی رو میگه
من هفته پیش قبل اینکه جواب اچ وی وی رو بگیرم پیش خودتون ویزیت شدم و گفتین تبخال مشکلی نداره واسه سلامتیت
درضمن من ۳۲ سالمه و پزشک بهم گفته واکسن گارداسیل بزن که تایپ های دیگه رو نگیری
اما واکسن نه هلال احمر هست نه سیزده ابان
توروخدا دکتر کمکم کنین دیگه واقعا کم آوردم بخاطر اعتماد به یک ادم دروغگو و سادگی خودم
زندگیم تباه شد
هیچ دکتری وقتی میرم ویزیت درست راهنماییم نمیکنه همه دکترا عجله دارن
هیچکس دلسوز مریض نیست با اینکه من به امید اینکه راهنمایی بشم پول ویزیت میدم هر هفته.

حدااقل شما منو راهنمایی کنین
مشاهده پاسخ دکتر
6
عود کاریکسل

سلام دکتر، من ۶ ماه پیش عمل واریکسل کردم دوطرفه به گفته ایشون سمت راست گرید ۲ سمت چپ گرید ۴ ، دکترم گفتند امکان عود هست ولی اگر لود کنه گرید دو ، امروز دوباره پبش ایشون رفتم و گفتن عود کرده گرید ۳ و گفتن باید عمل کنی ایندفعه از روی بیضه ، واقعا دیوانه دارم میشم نمیدونم چیکار کنم ، اگر میشه کمک کنید ، هرچند حس میکنم باید حضوریم خدمتتون برسم مشاهده پاسخ دکتر
7
چسبندگی نوک الت نوزاد به پوست قبل از ان

سلام، نوزاد سه ماه ای دارم که در 20 روزگی ختنه به روش حلقه انجام شده به تازگی متوجه شدم به اندازه یک میلیمتر از نوک الت به پوست قبل از ان چسبیده برای رفع ان چه کار میتوانم انجام دهم؟ مشاهده پاسخ دکتر
8
عمل جراحی پروستات بدخیم

اینجانب 70 سال سن دارم و قبلا پروستات خود را لیزر نمودم. علایم و مشکل خاصی نداشتم تا اینکه خود به خود تصیم به گرفتن آزمایش psa گرفتم. طی دو نوبت شش و هفت دهم و پنج و دو دهم نشان داد. دکتر تشخیص به نمونه برداری داد. میخواستم نظرتون رو درخصوص اینکه باید عمل کنم یا نه جویا شوم مشاهده پاسخ دکتر
9
چسبندگی ختنه گاه

باسلام. پسرم چهل روزگی ختنه شد بعد از چند ماه متوجه شدم که ختنه گاه به دور کلاهک آلت جوش خورده و چسبندگی ایجاد شده . دکتر اطفال گفت تا سه سالگی خوب میشه و نیازی نیست اقدامی انجام بدین اما الان که دو سالش شده هیچ تغییری نکرده. آیا نیاز هست که جدا بشه؟ آیا جراحی میخواد یا به صورت سرپایی در مطب جدا میشه؟ و اینکه آیا برای اینکار نیاز به بیحسی هست؟ مشاهده پاسخ دکتر
10
زگيل تناسلي

با سلام جناب دكتر ميخواستم بدونم اين ضايعه روي آلت بنده زگيل تناسلي هست يا خير مشاهده پاسخ دکتر
« قبلی 1 2 3 4 5 6 7 ... 2740 بعدی »

نظرات بسته شده است.