اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 734 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد خدمت شما آقاي دكتر تشكر زياد بخاطر اينكه به سوالات جواب مي دهيد انشاالله خدا كمك تون كنه و هميشه موفق باشيد.
    آقاي دكتر جواني ٢١ ساله هستم ببخشيد كه دوباره سوال مي پرسم!
    آقاي دكتر خيلي نگرانم و از درد بيضه رنج ميبرم،ميخوام يك توضيح مختصري بدم اگه ميتونيد كمكم كنيد.
    من خارج از ايران در اروپاه زندگي ميكنم و ايران نيستم كه به راحتي به پزشك مراجعه كنم!
    بيضه چپ من حدود ١ سال ميشه كه درد ميكنه،اوايل دردش كم بود و فقط در حالت نشسته روي صندلي درد ميكرد جوري كه پاه خم خورده باشه و در حالت خوابيدن يا دراز كشيدن و ايستاده و راه رفتن دردي حس نميشد اگر هم ميشد خيلي كم،اوايل درد هميشه نبود ٣ روز يا ١ هفته نبود ٤ روز يا ٢ هفته بود،همون اوايل بعد از ١ ماه بخاطر درد بيضه به دكتر مراجعه كردم گفت چيزيت نيست منم برگشتم خونه ولي درد همچنان هست و افزايش هم يافته بيشتر مواقع درد هست و در حالت نشسته بيشتر، بيضه چپ گاهي وقت ها نفخ يا ورم هم دارد البته وقتي كه بيضه منقبض باشه سرد باشه،پشت رانم هم در حالت نشسته درد ميگيره و همچنين زير شكمم و كشاله رانم بغل بيضه و گاهي كليه چپم فكر ميكنم تير ميكشه ،همين ٢ ماه قبل يك شب بيضه چپم خيلي درد گرفت فرداش صبح رفتم بهش اورژانسي بيماريستان گفتم بيضه چپم درد ميكنه از من آزمايش ادرار ،سونوگرافي،معاينه قلب،معاينه بيضه توسط دكتر و ٢ نمونه آزمايش خون گرفتن،و دوباره گفتن مشكلي نداري و ٢ بسته قرص مسكّن دادن دو هفته استفاده كردم هيچ اثري نكرد ،ايندفعه وقت دكتر اولورژي گرفتم رفتم اونم معاينه كرد بيضه رو با دستگاه سونوگرافي و همچنين پروستات را هم از طريق مقعد و گفت مشكلي نداري گفت شايد درد عصبي باشه و قرص آمي تريپتيلين ١٠ ميلي گرمي داد گفت شبي ٢ تا بخور و يه وقت ديگه برام نوشته براي ٣ ماه بعد.من نگران بودم و گفتم آزمايش اسپرم ميخوام بدم گفت باشه بعد يك هفته آزمايش اسپرم هم دادم ٣روز بعد از آخرين انزال،الان اين قرص آمي تريپتيلين رو استفاده ميكنم ٢ هفته ميشه ولي اثري نكرده رفتم دوباره بيمارستان گفتم جواب آزمايش كي مياد ميگه جواب آزمايش ٣ ماه ديگه مياد بايد دكتر جواب رو ببينه وقت شما ٣ ماه ديگه هست خلاصه بهشون هر چي گفتم من توي مدرسه راحت نيستم بيضم درد ميكنه باز اونا ميگن وقت نداريم ٣ ماه ديگه بيا اگه هم تحمل نميتوني برو بخش اورژانسي رفتم اونجا پزشك نگاه كرد گفت چيزي نيست دوباره قرص مسكّن كه قبلا داده بودن از همونا دادن منم نگرفتمشون.
    آقاي دكتر اين درد از چي ميتونه باشه ؟؟واقعا اذيتم ميكنه زجرم ميده نگرانم
    آيا ميتونه اين درد به اسپرم ها آسيب رسونده باشه؟
    يه چند تا قرص خوب براي بيضه دردي من معرفي كنيد!
    آقاي دكتر،خيلي ببخشيد كه متنم طولاني شد ولي به كمكتون نياز دارم،خدا كمكتون كنه آقاي دكتر،با تشكر و سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      شما کاملا سالم هستید
  • تصویر کاربر جعفر یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خدا قوت به دکتر کرمی عزیز
    اینجانب 30 ساله ساکن شیراز هستم و چند روزی است متوجه یک غده کوچک به اندازه یک عدس در پوست سمت چپ بیضه ام شده ام که کمی برجسته شده است. میخواهم بدانم این غده چیست و آیا جای نگرانی وجود دارد؟
    با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جای نگرانی نیست سونو از بیضه انجام دهید
  • تصویر کاربر اسد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سوزش شدید و لخته شدن خون در هنگام خارج شدن از سونداژ جلوی سوراخ آنرا گرفته بیمار آرام وقراردرشب وروز ندارد خواهشمند است دستوری برای التیام وآرامش بیمار صادربفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از نظر تومور مثانه بررسی شوید
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1372 مشاهده پرسش
    با سلام .
    جناب دکتر کرمی آقایی هستم 55 ساله که به بزرگی پروستات مبتلا می باشم. 3 ماه پیش اومدم خدمتون گفتید باید سیستوسکوپی انجام بدم. آقای دکتر به علت مشکلات مالی قادر به انجام سیستوسکوپی در مطب نیستم. لطفا جهت انجام این عمل در بیمارستان دولتی (میلاد) راهنمایی کنید.
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر Amin یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر بنده كجي الت جزيي دارم به تازكي موقع نءوذ التم حالت ساعت شني ميكيرد ايا خطرناك است؟؟ البته با كمي لمس كردن درست ميشود لطفا جواب دهيد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباشید
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با عرض پوزش به دلیل مشکلات مالی مجبور به فروش کلیه هستم جایی سراغ ندارید زندگیم داره متلاشی میشه به اخر خط رسیدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه متاسفانه
  • تصویر کاربر میلاد شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام مدتی است که متوجه انحراف در ناحیه آلت تناسلی ام شده ام و می دانم که با این شرایط در آینده قادر به برقراری رابطه جنسی نمیباشم خواستم بدانم که آیا امکان اصلاح آن وجود دارد؟ اگر با عمل جراحی میشود ممکن است راجع به هزینه جراحی و طول درمان همچنین عوارض آن برایم بگویید. بسیار نگران آینده ام می باشم.
    در ضمن تصویر ضمیمه این متن شده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله باید عمل شوید 02122642744
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 620 مشاهده پرسش
    سلام اقایی دکتر خسته نباشید ببخشید من یه مشکلی داشتم میخواستم کمکم کنید من زود انزال هستم و الت تناسلی من در حالت خوابیده ابم میاد و دیر بلند میشه چیکار کنم خواهش میکنم کمکم کنید 23 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 413 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    بخشیید من این حرف رو میزنم
    من وقتی التم در حالت عادی باید رو به بالا باشه نمی تونم سرش رو پایین بذارم و همش از روی شلوار بد نمایی میکنه میشه کمکم کنید
    من وقتی سکس میکنم فردا دچار کمر درد میشم و بعد سکس وقتی WC میرم سوزش داره یا سختی میاد ؟
    بعد اقای دکتر من خیلی زود ارضا میشم باید جی کار کنم
    ممنون میشم از جوابتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حساس نباشید
  • تصویر کاربر محمدعلی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 955 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر راستش ما حدود 7 ماه است که برای بچه دار شدن اقدام کردیم ولی موفق نشده ایم و آزمایش اسپرم داده ام که به شرح ذیل می باشد:
    volume:3
    coler:milky
    liquifacation time 15min
    viscosity:normal
    PH:8
    Sperm count: 83 mil/ml
    wbcs:1-2
    RBCS:1-2
    Epithelial cells:2-4
    none motile:25%
    minimal forward progression:20%
    poor to fair activity:10%
    good activity and tail movement:25%
    full activity:20%
    motility 1h:40%
    motility 2h:30%
    abnormal forms 25%
    double head :10%
    double tail: 10%
    جناب آقای دکتر جهت ازمایش دادن در آزمایشگاه خیلی مشکل دارم ، چندین بار اقدام کردم تا تونستم آزمایش بدهم ، خیلی استرس دارد، اگه امکان دارد در صورت نیاز به آزمایش مجدد اینجانب را راهنمایی بفرمائید.
    لفطا بفرمایئد با این نتجیه امکان بچه دار شدن هست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      آزمایش مشکلی ندارد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب