دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مسعود جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 533 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای کرمی؛ دیروز این سؤال رو مطرح کردم
    آقای دکتر سلام؛ من 32 ساله هستم بعد از مصرف دارویی مربوط به افزایش اشتها، میل جنسیم تا حد زیادی کم شد با توجه به اینکه استفاده از این دارو بسیار در افزایش اشتهام موثر بود میخواستم بدونم علت از بین رفتن میل جنسی عارضۀ دارو بوده یا چاقی و آیا قابل درمان هست؟ و اگر قابل درمان هست دکترهای ارولوژیستی که در شهر خودم هستند تخصص کافی را دارند یا لازم است به مطبتان برای معاینه بیام؟

    فرمودید دارو رو قطع کنم ولی من شش ماهه اون دارو رو مصرف نمیکنم ولی از بعد از مصرف دارو که میل جنسیم از بین رفت هنوز به حالت عادی برنگشته الان مسئلۀ اصلیم اینه که 1- راه درمانش چیه 2-اگر قابل درمان هست دکترهای ارولوژیستی که در شهر خودم هستند تخصص کافی را دارند یا لازم است به مطبتان برای معاینه بیام 3- یه مشکل خیلی جدی ای که قبلاً داشتم هنوز هم دارم اینه که انزال خیلی زودرسی دارم معمولاً به 30 ثانیه از شروع نزدیکی هم نمیرسه
    ممنون میشم به این سه سؤالم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      مشکل اولیه روحی و مورد دوم ر به دکتر کلیه مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ابراهیم جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    اینجانب 21سالمه چند روز هست که احساس سنگینی در ناحیه شکم دارم سونو گرافی هم انجام دادم از کل ناحیه شکم همه چیز نرمال بود الان یک روزه شکمم کار نمیکنه قرصای مزالازین. رانیتیدین.مبورین 135مصرف میکنم باد شکم زیاد دارم با تشکر لطفا راهنمای بکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      دکتر گوارش مراجعه کنید
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد خدمت شما
    اگه میشه در مورد هزینه جراحی که انجام میدید شفاف تر بفرمایید ممنون میشم
    هزینه بیمارستان مثلا چقد؟دارو و آمپول قرص و شربت هم تجویز میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      از بیمارستان باید سوال کنید
  • تصویر کاربر محمدرضا جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    یه پسر بچه 17 ساله هستم
    چند تا سوال ازتون ذاشتم که اگهبراتون اشکال نداره جواب بدید
    1.مذی یا همون ابی که موقع تحریک شدن میاد ضرری هم داره (جون وقتی اون اب میاد احساس خستگی میکنم. مصل همون احساس بعد خود ارضایی)
    2.ایا خود ارضایی در تحلیل انرژی موثره و شخص را خسته میکند
    3.من امروز بعد 22 روز خود ارضایی کردم و منی زیادی از بدنم خارج شد می خواهم بدونم فرق ای با زمانی که بعد 3 روز خود ارضایی میکنیم چیست و ایا انرژی کمتری از خص می گیرد .چون وقتی با یکی از رفقا در مورد این موضوع صحبت می کردم می گفت بدن شخصی که بعد از 20 روز خود ارضایی نکرده وبعد این کار را انجام میدهد حد اقل مثل زمانی می ود که 5 روز این کار رانکرده.ایا این گفته صحت دارد یا فرقی با مدت زمان کمتر ندارد).(یعنی بعد 20 روز خود ارضایی کردن دوباره حالت بدن رومثل زمانی می کند که شخص هر روز در حال خود ارضایی است یا مانند زمانی است که برای مثال 5 روز این کار را انجام نداده است)
    خیلی ممنون می شم اگه امکان داره این چند تا سوال را پاسخ دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      بزودی مطلب کامل در این مورد در سایت میگذارم می خوانید
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    هزینه جراحی آلت رو اگه بگین ممنون میشم
    دفترچه تامین اجتماعی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      تعرفه بیمارستان
  • تصویر کاربر بهزاد پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    با سلام من حدود چهار سال است که دچار تکرر ادرار شده ام و روز به روز هم وضع من بدتر می شود
    علاوه بر تکرر ادرار علایم دیگر من قطع و وصل شدن ادرار.سوزش ادرار،یبوست،درد کلیه و روده ها و گرفتگی عضلات است.
    لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      سلام باید نوار مثانه انجام دهید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر
    من دچار عدم نزول بیضه یک طرفه در سمت راست بودم ود ر سن 15 سالگی با جراحی آن را اصلاح کردم از نظر سایز زیاد کوچک نیست ، بنظر شما با این شرایط این بیضه کاربرد خاصی می تواند از نظر اسپرم یا هورمون داشته باشد از دید سونوگرافی فقط سایز ان تا حدی کوچک تر از بیضه نرمال است - اگر بیضه چپ سالم باشد بطور کلی آیا مشکلی در باروری ایجاد می شود .
    با سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      فقط بایدچکاپ بکنید با سونوگرافی
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام؛ من 32 ساله هستم بعد از مصرف دارویی مربوط به افزایش اشتها، میل جنسیم تا حد زیادی کم شد با توجه به اینکه استفاده از این دارو بسیار در افزایش اشتهام موثر بود میخواستم بدونم علت از بین رفتن میل جنسی عارضۀ دارو بوده یا چاقی و آیا قابل درمان هست؟ و اگر قابل درمان هست دکترهای ارولوژیستی که در شهر خودم هستند تخصص کافی را دارند یا لازم است به مطبتان برای معاینه بیام؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      ممکنه عوارض قرص باشد قطع کن
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با سلام
    در مورد عوارض جراحی راهنمایی بفرمایید که چه عوارضی دارد؟
    عمل جراحی چند ساعت طول میکشد و درمان چه مدت؟
    آیا میتوان بعد از عمل کار کرد یا نه؟
    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      الت تناسلي كمي كوتاه تر ميشود عمل سرپاىىو بدون بستري شب ولي بهتر است چند روز استراحت نماىىد ٤٨ ساعت
  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    واریکوسل گرید 3 سمت چپ دارم وکمی درد و آزمایش اسپرمم خوبه و مجردم
    به نظر شما چار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اگر واقعا گريد ٣ است بهتر است عمل كنيد براي معاينه تشريف بيوريد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بی اختیاری ادرار وضعیتی است که در آن، فرد نمی تواند جلوی نشت ناخواسته ادرار خود را…
سنگ‌های کلیه توده‌های جامدی هستند که در داخل کلیه تشکیل می‌شوند و ممکن است حاوی موادی مانند…
زندگی با یک بیضه، که به نام مونورکیسم (monorchism) نیز شناخته می‌شود، وضعیتی است که در آن…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب