اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام. آیا احتمال ورود زگیل به درون مقعد وجود دارد؟ در صورت ورود چگونه می توان درمان کرد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله کرایهو فیلم سایت من را ببینید
  • تصویر کاربر مرتضی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 43 سال دارم و مد تزیادی هست که به تکرر و سوزش ادرار مبتلا هستم البته گاهی هم خود به خود برطرف میشه چندین بار به پزشکان متخصص مراجعه کردم و سونوگرافی از مثانه و کلیه انجام دادم در همه موارد ازمایش همه چی نرمال بوده است الان مدت 3 ماه است که هناگم دفع ادرار قطع و وصل میشه و با فشار کمی بیرون میاد البته در اغلب موارد .لطفا راهنمایی کنید .سپاسگزارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بزرگی خفیف پروستات و فعلا مدارا
  • تصویر کاربر فرزاد پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر شرمنده باز مزاحم شدم ........ چند وقت پیش سوالی از شما در مورد روشtotal phallic reconstruction پرسیدم که سلول بازو چپ رو به آلت جهت افزایش سایز پیوند میدهند که شما فرمودید که این کار امکان داره عوارض داشته باشه ...... میخواستم ازتون بپرسم که چه عوارضی میتونه داشته باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      از بین رفتن شکل نعوط وحس ان
  • تصویر کاربر mn پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    با سلام
    جنسیت موذکر
    فردی 31 ساله هستم وقتی شب هنگام خواب 7 لیوان اب میخورم فردا صبح میبینم که مایع منی از من خارج شده است
    ایا پوستاتم بزرگ شده است
    یا مثتانهام مشکل دارد
    لطفا راهنمیی کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه طبیعی است
  • تصویر کاربر لقمان پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر. عکس رو براتون فرستادم گفتید انحرافی زیاد نیست فیلم عمل رو در یوتوب ببینید. یعنی اقای دکتر لازم نیست آلتمو عمل کنم؟ مشکلی برام پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر خواستید در خدمتم
  • تصویر کاربر احمدساری پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی عزیز.خسته نباشید میخواستم ببینم این جوشهایی ک این قسمت وجود داره تبخال یا زگیل تناسلی هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      به هر دو میخورد باید ببینم
  • تصویر کاربر میرصدوقی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2987 مشاهده پرسش
    44 ساله - مرد- اسید اوریکم 7 شده سابقه نقرس یکبار سال گذشته (سه الی 4 روزه)
    حدود 21 روزه التهاب مفصل شصت پا دارم در این مدت روز اول آمپول دگزا +هفته بعد آمپول بتامتازون + قرص ایندومایسین 25 روزی یک عدد+ گلشی سین (مداسین1 )روزی یک عدد مصرف کردم ولی دوبار حمله داشتم نگرانم چیکار کنم ایا باید دوز دارو ها زیاد شود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مایعات زیاد وکاهش مصرف پروتیین و مصرفدارو
  • تصویر کاربر بهبودی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خدا قوت من 5 ماهه اقدام به بارداری کردم ولی نتیجه نگرفتم ازمایش اسپرم دادم تعداد اسپرم ها 8 میلیون یود و بقیه موارد مشکلی نداشت دکتر فقط برام ویتامین تجویز کردن و کلومیفن میخواستم بدونم درمانم چقدر طول می کشه و ایا اصلا تعداد اسپرمها بهبود پیدا میکنه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      امید است 6 ماه
  • تصویر کاربر فریماه پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    بنده کیست کلیه در هردو کلیه دارم آیا میتوانم روزه بگیرم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله اگر کراتینین خوب است
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید زیر پوست ختنه گاه یک برامدگی وجود داره میخواستم بدونم چیه زگیل نیست
    تاول زیر پوستی نیست شفاف هست عکس هم ضمیمه میکنم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۸ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      دیدم مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب