دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابوالفضل شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    ببخشید اقای دکتر من 18 سالمه و هنوز ازدواج نکردم می خواستم ببینم میشه با التی به طول 11وقطر 9 سانتی رابطه انجام داد و صاحب فرزند شد یا امکان نداره ممنون میشم اگه پاسختون را در این باره بدونم .
    خدا پشت و پناه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ازاینکه وقت گرانبهاتون رو برای پاسخ به سوال ها قرار میدید ممنونم...

    15روز پیش ضربه ای به بیضه راست من وارد شد و حدود 1یا2روز بعد متوجه شدم که همان ناحیه که ضربه خورده غده ای به وجود آمده که خیلی نگرانم کرده...... الان هم که حدود10 روز میگذره هنوز اون غده وجود داره....اقای دکتر خیلی نگرانم تو روخدا کمکم کنید...... ممنون میشم اگه جواب کامل بدید.....یاعلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر شهرام دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر جواب سوال منو ندادید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      در خدمتم
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام آقا دکتر جواب سوال منو ندادید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بفرمایید
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۹ سالمه و چند سال خودارضایی داشتم بیضه ی سمت راستم بزرگتر از سمت چپ هست سونو انجام دادم چیزی نشون نداد ولی بیضه ی سمت راستم بعضی اوقات درد مرموزانه ای داره و مایع منی من هم زرد رنگ و دانه های زرد وجود داره نمیدونم چکار کنم .لطفا راهنماییم کنید. ببخشید. از ایمیل موقت استفاده کردم و شماره موبایل هم اشتباه دادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر حبیب شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    من عمل پیرونی انجام دادم و آلتم کوچیک شده چه کار انجام بدم که مثل اول بشه وقتی نزدیکی می کنم درد میگیره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بساز درمانی ندارد
  • تصویر کاربر reyhaneh شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 601 مشاهده پرسش
    کسی رو میشناسم که 8 بار سکس مقعدی داشته و الان پهلو هاش درد میکنه و و خیلی کم تر از قبل مدفوع داره و پایین کمرش به شدت درد میکنه و از آخرین سکسش یه ماه میگذره . به علت این که ممکن باشه مادرش از سکس با خبر بشه نميتونه بگه که به دکتر برن . کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود این نوع سکس مضر است
  • تصویر کاربر نوید شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    آقای دکتر من 18 سالمه.گاهی اوقات بیضه راست من کمی به حالت مایل(نزدیک به افقی )میشود که بعد از چند ساعت دوباره به حالت عمودی برمیگردد.پیش دکتر که رفتم گفت عادی است و مشکلی نیست.میخواستم بپرسم که آیا این عادی است یا نه؟و چون حالا میترسم دچار پیچش بیضه بشوم برای جلوگیری از آن چه کاری باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر امير دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشيد. تشكر و تقدير از پاسخگويي جامع و كامل شما.من سه ماه گذشته عمل واريكوسل انجام داده و عمل دوطرفه بود هم براي بيضه چپ هم راست- ولي متاسفانه الان با انجام آزمايش گريد A صفر- گريد B 10 درصد- گريد C چهل درصد -گريد D پنجاه درصد بوده است. قرصي هم مصرف نميكنم.
    1. تصویر کاربر امير دوشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      9
  • تصویر کاربر سمیرا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی 33 هستم تازه متوجه شدم تنگی مادرزادی حالب چپ دارم -شرح سونوگرافی
    کلیه راست به ابعاد 38*108 میلیمتر و کلیه چپ به ابعاد 45*118 میلیمتر اندازه طبیعی دارند و در جایگاه نرمال رنال قراردارند.
    corticomedullary diff نمای طبیعی دارد .ضخامت کورتکس کلیه ها در حد طبیعی میباشد.
    سیستم پیلوکالیسیل کلیه چپ fullness دارد و حالب آن نیز در ناحیه پروگزیمال اتساع خفیف دارد ولی اتساع حالب چپ در ناحیه لگنی افزایش یافته به نحوی که کالیبر لومن آن در ناحیه لگنی به 11 میلیمتر میرسد. در دیستال حالب چپ در مثانه تصویر یک یورتروسل ساده به اقطار 23*37میلیمتر دیده میشود.سیستم پیلوکالیسیل کلیه راست و حالب آن دیلاته نیستند.مثانه حجم طبیعی دارد و ضخامت جدار آن یکنواخت و طبیعی است .سنگ یا ضایعه تومورال در کلیه و مثانه دیده نشد.
    خیلی نگرانم ممنون میشم جوابم رو بدهید و نیازبه عمل ضروری هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدارکتان را ببینم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب