اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرش جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 802 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر از بچگی سر آلت من حس لذت و گرما و سرما رو تشخیص حتی روی نقطه ی فرنولوم هیچ‌حسی ندارم ، روی آلت من موقع ختنه یکم زیاد بریده شده روز بعد از ختنه هم به گفته ی مادرم خونریزی کرد، در عکس هم گوشت اضافه رو نشون دادم ، سوال من این هست آیا این موضوع بخاطر ختنه بیش از حد هست؟ به عصب پشتی یا dorsal nerv من آسیب رسیده ؟
    1. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام آقای دکتر از بچگی سر آلت من حس لذت و گرما و سرما رو تشخیص نمیده حتی روی نقطه ی فرنولوم هیچ‌حسی ندارم ، روی آلت من موقع ختنه یکم زیاد بریده شده روز بعد از ختنه هم به گفته ی مادرم خونریزی کرد، در عکس هم گوشت اضافه رو نشون دادم ، سوال من این هست آیا این موضوع بخاطر ختنه بیش از حد هست؟ به عصب پشتی یا dorsal nerv من آسیب رسیده ؟
    2. تصویر کاربر آرش پنجشنبه ۶ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      آیا راهی برای درمان وجود داره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عمل ختنه نمیتونه همچین آسیبی وارد کنه
    4. تصویر کاربر آرش جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس رو هم مشاهده فرمودید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      بله ، ارتباطی به ختنه ندارد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ام ار ای انجام دادم گفت یه دیسک خفیف بایه سایدگی خفیف داری بعدش ۶ ماه تو استراحت هستم بازهم درد کمر دارم رفتم سینوگرافی انجام دادم گفت بیضه سمت چپ واریکاسول داری به نظرتون این درد کمرم برای واریکاسول هستش یا که خیر؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      درد واریکوسل معمولا در بیضه و کشاله ران احساس میشه، نه کمر
  • تصویر کاربر همایون جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دو روزه عمل واریکسل داشتم ولی احساس میکنم همون رگ ها رو تو کیسه بیضه دارم امکان برگشت داره اینقدر زکد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      باقی ماندن ظاهری رگ ها طبیعیه و جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر میرهادیان جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من به دفعات زیادی دستشویی میرم سونوگرافی انجام دادم مثانه ام تورم داره عفونت ادرار هم دارم قرص میخورم در ضمن اصلا نمیتونم بایستم زود میرم دستشویی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عفونت ادراری درمان شود
  • تصویر کاربر فرشید جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    آیا استفاده از ترامادول به صورت چند وقت یکبار با دوز پایین جهت تاخیری،تاثیری در اسپرم داره؟میخوام برای پدر شدن اقدام کنم.ممنون ازتون میخوام بدونم چند روز قبل از اقدام باید مصرف نکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      توصیه نمی شود اصلا
  • تصویر کاربر شهرام جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر من از دوران بلوغ دچار بلوغ دیر رس و مشکلات بیضه بودم بعداز تسه مشخص شد که فقط تعداد محدودی اسپرم در بافت بیضه چپ وجود دارد که با عمل میکرو انجکشن یک فرزند دختر دارم الان بعدا ۱۵ سال در سن ۴۳ سالگی مجددا میخواهم برای فرزند دوم اقدام کنم راهکار جدیدتری وجود دارد که بتوانم با موفقیت بیشتری اقدام کنم چون دو مرحله سه سال قبل دوباره میکرو انجام دادم ولی ناموفق بود ولی جلسه اول ۱۵ سال قبل با اولین میکرو همسرم باردار شددر حال حاضر تستسترون هر ماه یکی تزریق میکنم در صورت عدم تزریق انزال خشک دارم به نظر شما مصرف مداوم تستسترون باعث عوارض جبران ناپذیری نمیشود از راهنمایی شما متشکرم جناب دکتر کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام راهش همان است
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر چند روزه سر الت تناسلیم دونه هایی مث جوش زده و گاهی میخاره میخاستم بدونم دلیلش چیه و برای درمان چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکسش را بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر مهدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر مهدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    4. تصویر کاربر مهدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      پماد کاوتریمازول و هیدروکورتیزون هر ۸ ساعت
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام من یه دختر 6ساله دارم 2ساله برای دومی اقدام کردیم نتیجه نگرفتیم همه آزمایش ها و... خوب بود آزمایش اسپرم همسرم هم دوتا دکنر زنان گفتن خوبه ولی این بار یه دکتر غدد گفتن خیلی خوب نیست و تحرک و شکل مناسب ندارن دو تا داروی لیبدوکس و تستوکال دادن که خیلی فشارشو برد بالا
    میخوام بدونم واقعا مشکل از ایشونه یا نه البته سیگاری هستن 34سال دارن
    اگه ترک کنن میشه بدون دارو بهتر بشه
    Volume 1.5 ml
    Total sperm count. 45m
    Mutility1h. 85
    Progressiv mutility +3
    Ab normal form 10
    ببخشید طولانی شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      عکس ازمایش اسپرم ببینم
    2. تصویر کاربر محمدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    3. تصویر کاربر محمدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    4. تصویر کاربر محمدی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایششون قابل قبوله و میشه با این ازمایش باردار شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    با سلام و روز بخیر
    در رابطه با رنگ آلت تناسلی مردان ، توضیح میدین که چرا تیره و کدر میشه ، در حالیکه رنگ پوست روشن و سفید هستش؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر داود جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر پیرو سوال شماره 224467 که البته هنوز پاسخ آن دریافت نشده لازم بتوضیح است سن بنده 61 سال بوده و همچنانکه در سوال قبلی اعلام کردم از 45 سالگی روزانه یک عدد قرص تامسولوسین و از دوسال قبل هم همراه آن فیناستراید 5 یک عدد مصرف میکنم در زمانهاییکه قرص فیناستراید مصرف نکنم نتیجه آزمایش psa مابین 3 و 4 اتفاق میافتد.متاسفانه پدرم و پدر بزرگم نیز هر دو مشکل شدید پروستات داشتند پدر بزرگم را فامیل زیاد نمیدانند هرچند میگویند نمیتوانست ادرار کند ولی پدرم عمل جراحی نیز انجام داده بود و بعد از یکسال و اندی بعد جراحی بعلت تبعات بعدی آن و احتمالا سرطان پروستات در سن 63 سالگی فوت نمود.الان برادر کوچکتر از من نیز که 53 ساله است از بزرگی پروستات رنج میبرد و در اصل در خانواده ما ظاهرا ارثی است.لطفا با توجه به مراتب فوق و طرح موضوع در سوال قبلی و ارسال آخرین نتیجه آزمایش در مورد وضعیت بنده اعلام نظر فرمایید.البته چندین بار سونوگرافی از مثانه و پروستات نیز بدستور پزشکم انجام گرفته و در همه حال از حد طبیعی بزرگتر بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام وقتی psa بین عدد ۴ تا ۱۰ باشد بهتر است یک ماه داروی تاوانکس ۵۰۰ میلیگرم روزانه مصرف شود. بعد از یک ماه مجدد psa چک شود. اگر باز هم بالای ۴ بود باید نمونه برداری شود. اگر بالای ۴ بود باز هم جهت نمونه برداری با تلفن ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ تماس بگیرید جهت نوبت
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      در صورت اطمینان بیشتر ، میتوان mp-mri انجام داد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب