دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صحرانورد پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام پدرم سنش بالاس باید عمل tul انجام بده بخاطرشرایط قرمز کرونا میترسم ببرمش بیمارستان میخواستم ببیم مطبی هست که عمل tul انجا م بده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      Tul در بیمارستان ها انجام میشود
  • تصویر کاربر م.اکبریان شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام
    اینجانب شبها دچار انزال غیر ارادی میشم.اصطلاحا جنب میشم و حدود 12 ساله این مشکل را دارم چند بار به اورولوژ و متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمودم
    و داروهای متعدد که تجویز شده بود را مصرف کردم
    بهترین دارو کلومیپرامین بود که حدود 10 ساله مصرف میکنم
    ولی چون این دارو باعث کاهش عملکرد مغز میشه و در انجام کارهام مشکل ایجاد کرده
    میخواستم بپرسم میشه با عمل جراحی و یا هر اقدام دیگری جلوی انزال غیر ارادی در زمان خواب را گرفت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      خیر ، راه جراحی وجود نداره
  • تصویر کاربر احدی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    عملpcnlبدون بی هوشی انجام میدهید به علت مشکل قلبی پدرم فقط با بی حسی کمر امکان عمل هست بیمارستان دولتی یا طرف قرارداد با نیرو های مسلح انجام میدهید این عمل رو
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      این را دکتر بیهوشی تعیین میکند
    2. تصویر کاربر احدی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      دکتر بی هوشی گفته این عمل رو نمیشه با بی هوشی انجام داد به علت مشکل قلبی پدرم.گفته دنبال جراحی باشید که عمل پی سی ن ال رو با بی حسی کمر انجام میدهد. ایا این عمل رو شما با بی حسی کمر انجام میدهید تا مریض رو بیاریم ویزیت کنید و نظر بدین.بیمارستان طرف قراردادنیروهای مسلح انجام میدهید ؟
    3. تصویر کاربر احدی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      پاسخ من رو جواب ندادین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      با مدارکتون به مطب تشریف بیارید ، اگر مشکل قلبی ایشان مهم باشد ، عمل pcnl به صلاح نخواهد بود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر عزیز . خون در اسپرمم مشاهده شد . طبق دستور پزشک رفتم آزمایش ادرار دادم طبق پیوست فرستادم براتون و پودر فوسفینکس بهم داد . برای درمان سل ادرار باید چیکار کنیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      با متخصص عفونی مشورت کنید
  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    به تازگی متوجه شدم زخمی در قسمت پایینی پوست بیضه رخ داده که سوزش ندارد و فقط زمان برخورد آب یا حالت های خاص احساس سوزش ایجاد و یا بهتر بگوییم درد ایجاد میکند، کمی سفید به نظر میاید قطرش کمتر از 3_4 میلی میلی متر است و شبیه به آفت است به شکلی ولی رویه ای برای از بین بردن ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر عرفان شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      خدمت شما
    3. تصویر کاربر عرفان شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      عکس دیگه ای خدمت شما
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      کلوگزاسیلین ۲۵۰ هر ۶ ساعت و پماد موپیروسین هر ۸ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر جهانی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    رابطه جنسی داشتم سر آلتم کبود شده الان یک ماه شده حالت خون مردگی سر آلتم حالته کبود انگار رگی از داخل پاره شده جریان خون گرفته سر آلتم بعداز ی رابطه حالت خون مردگی شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی محض اطمینان انجام شود
  • تصویر کاربر میلادداودی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    با سلام
    مدتی است پایین نافم در نزدیکی آلت تناسلی چند لکه تقریبا برجسته کوچک به رنگ قهوه ای مشاهده میکنم
    آیا زگیل تناسلی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام عکس باز نمی شود ، مجدد ارسال کنید، ببینم
    2. تصویر کاربر میلادداودی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      ارسال عکس مجدد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      این زگیل است برای کرایو با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    4. تصویر کاربر میلادداودی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      آقای دکتر زگیل تناسلی هست یا معمولی؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      زگیل تناسلی است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، ببخشید مزاحم شدم .... متاهل هستم و مشکلی واسم پیش اومده ، متاسفانه بنده اقدام به خرید تمرینات کششی از سایت افزایش طول ألت (روش پیترتاک) نمودم . بعد از چند جلسه و در حین تمرین یک آن حس کردم تمرینات به آلت فشار مضاعف اوردند و ترسیدم. تمرینات رو گذاشتم کنار، ولی از اونموقع حدود ۶ روز هست دیگه الت نعوظ نمیشه ! نعوظ ناقص و سریع تخلیه میشه. نمیدونم آلت دچار نشتی شده یا پارگی داخلی و یا ... ، خونریزی و درد محسوسی در اون قسمت ندارم. فقط سمت چپ از بیخ آلت بعضی مواقع یه درد بسیار کوچک دارم. ضمنا ۳ سال پیش حین رابطه جنسی ، شریک جنسی م تکون خورد و به آلت یک ضربه ای مثل شکستگی از همین نقطه وارد شد و دیگه نعوظ نشد . رفتم دکتر، جهت تست یکعدد قرص بهم داد گفت بخور اگر نعوظ کامل نشدی حتما آلت نشتی داره و باید عمل شی که اونموقع نعوظ کامل اتفاق افتاد. ولی الان مجدد الت با انجام تمرینات کششی همونجوری شد. استرس گرفتم از این وضعیت. اشتباهی انجام دادم و ‍‍ پشیمانم. آقای دکتر ببخشید من از بوشهر پیام میفرستم خدمتتون. ممنون میشم لطف نموده و راهنمایی نمایید که چه اتفاقی ممکنه افتاده باشد و جهت درمان چه اقدامی انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سونوگرافی از الت انجام شود روش های افزایش طول همه دروغن
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    در ظاهر مشکلی احساس نمیکنم ایا مشکوک به سرطان هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سوال خود رو کامل بنویسید
  • تصویر کاربر یاری شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    باسلام و ادب
    آقایی هستم ۴۷ ساله موقع نزدیکی در بعضی از مواقع با شل شدگی آلت روبرو میشوم و به راحتی ارکت نمیشم تا به حال از هیچ وسیله ای تاخیری استفاده نکرده ام و زمانی که کاندوم استفاده میکنم این مشکل را هم دارم پیشنهاد شما چیست جناب پرفسور عزیز و چه درمانی را توصیه میکنید.
    سپاس از لطف شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      ابتدا بررسی ازمایش خون شوید اگر طبیعی بود تادالافیل ۱۰ نیم ساعت قبل از رابطه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب