اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

دخانیات و سیگار شایعترین علت سرطان مثانه

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

یکی از سرطان هایی که با مصرف سیگار شیوع آن چندین برابر می شود و سیگار به منزله کبریت روی بنزین در جهت شعله ور کردن آن عمل می کند، سرطان مثانه است. امروزه در جامعه افراد زیادی را می بینیم که به هر علت محرک خارجی از قبیل احساس عصبانیت و یا اضطراب و یا احساس خوشی، اولین اقدام آنها روشن کردن سیگار و پک زدن های عمیق به آن است.

متأسفانه در بسیاری از مراکز تفریحی و خوش آب و هوا افرادی را می بینیم که به جای استنشاق هوای خوب از قلیانها با طعم های مختلف ریه هایشان را پر می کننند غافل از اینکه امروزه ثابت شده است که شایعترین علت خیلی از سرطان ها از قبیل مثانه، کلیه و ریه استفاده از دخانیات با شکل های مختلف از قبیل: سیگار، قلیان، تریاک و … می باشد.

5images

سرطان مثانه ششمین سرطان شایع کشور ما می باشد. عوامل دیگر از قبیل کار کردن در صنایع رنگ، لاستیک سازی، نقاشی ساختمان و صنعت چرم به علت سرطان زایی بودن آنها در ایجاد سرطان مثانه دخیل هستند ولی هیچکدام از آنها به اندازه مصرف سیگار خطرناک نیستند.

مصرف سیگار به تنهایی شانس سرطان مثانه را تا 4-5 برابر افزایش می دهد. در راستای شعار پیشگیری بهتر از درمان است، بهترین روش جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه قطع سیگار و انواع دخانیات می باشد.

علائم هشدار دهنده سرطان مثانه عبارتند از:

  • خونریزی متناوب و دوره ای بدون درد که فرد هراز چندگاهی متوجه دفع خون و لخته از ادرار می شود و به علت دوره ای بودن آن اغلب افراد اهمیت نمی دهند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که کار از کار گذشته است و لذا باید وجود خون در ادرار را جدی گرفت.
  • در نوعی از سرطان مثانه که به آن اینسایتو مخاطی گفته می شود ممکن است همزمان با دفع خون، تکرر و سوزش ادراری شدید خود را نشان دهد.

در صورت مشاهده خون در ادرار و شک به سرطان مثانه چه کار باید کرد؟

در صورت مشاهده خون در ادرار چه به صورت روشن و دفع لخته و یا دفع میکروسکوپی خون در آزمایش ادرار باید بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. در مرحله اول دکتر معالج از شما سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار درخواست خواهد کرد.

در صورت مشخص شدن ضایعه مشکوک باید آندوسکوپی مثانه یا سیستوسکوپی انجام شود که روش صد در صد و قطعی تشیخص سرطان مثانه می باشد.

سرطان مثانه با سیگار

قدم بعدی بعد از تشخیص آندوسکوپی تومور مثانه درمان آن به صورت آندوسکوپی و نمونه برداری و تراش تومور به وسیله دستگاه آندوسکوپ می باشد که در فیلم زیر می بینید .

در این روش با دستگاه تراش دهنده ی سرطان، کاملاً از مخاط مثانه با تراش بر می داریم و نمونه را به پاتولوژی می فرستیم که جواب قطعی آن آماده شود. اگر تومور بزرگ و عضله مثانه را درگیر کرده باشد اقدام بعدی برداشتن کل مثانه بیمار است که عمل بزرگ و پرعارضه می باشد.

ولی اگر تومور سطعی باشد باید بر اساس شدت تهاجمی بودن آن از تزریق داخل مثانه ای مواد ضد سرطان از قبیل BCG یا میتومایسین استفاده می کنیم و هرماه با آندوسکوپی مثانه بیمار را از نظر عود تومور تحت نظر می گیریم.

با توجه به ماهیت آزار دهنده سرطان مثانه بهترین راه پیشگیری، قطع دخانیات می باشد و لذا اینجانب توصیه می کنم:

  • از مصرف هر گونه دخانیات از جمله سیگار، قلیان، تریاک و … جهت جلوگیری از ابتلا به سرطان مثانه خودداری نمایید.
  • اگر امروز اهل دخانیات هستید تا دیر نشده نسبت به ترک آن اقدام نمایید.
  • در صورت مشاهده خون در ادرار مخصوصاً اگر دوره ای و بدون درد است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عليرضا دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    سلام يه چند وقتي است در حين رابطه الت من شل ميشود و ديگر بلند نميشه سن من ٣٤ سال دارم من سيگار ميشكم و ورزش بدنسازي ميكنم و از مكمل هاي ورزشي استفاده ميكنم ممنون ميشم كمك كنيد در درمان اين موضوع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ابتدا ازمایشات کامل انجام شه ، اگر طبیعی باشه مشکل روحیه و نه جسمی
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید، من دو روزه که بخش زیرین آلتم پوست پوست شده، خیلی نگرانم لطفا کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      پماد کلوتریمازول و تریامسینولون هر ۸ ساعت
  • تصویر کاربر M.b دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر، حدود 11سال پیش جراحی واریکوسل انجام دادم و بعد از یک سال صاحب فرزند شدم، الان حدود یک ساله برای فرزند دوم اقدام کردم ولی متاسفانه آزمایشات اسپرم کم تحرکی و بد شکلی رو نشون داده و چند وقتی هست از قرص فرتیل اید، ویتامین سی و ای استفاده کردم ولی تغییر آن چنانی نداشتم، لطفا راهنمایی بفرمایید. متشکرم سونوگرافی بیضه هم انجام دادم مشکلی نداشتم ، 38 سال سن دارم و همسرم هم 38 سال داره.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر تا یک سال بچه دار نشدین iui انجام شود
  • تصویر کاربر م.مهرآور دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    دوست پسر من هیچ رابطه جنسی نداره و از طرفی خود ارضایی هم نمیکنه و جنب هم نمیشه خیلی وقته و طی این مدت فقط درد شدید داشته و دردایی مثل سردرد و ...خواستم ببینم مشکلی وجود داره راه درمانی هست؟
    جدیدا هم خون بالا میاره آیا ربطی به هم دیگه دارند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ربطی به هم ندارن. یه دکتر داخلی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر ahmad دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من چند تا مورد غیر عادی متوجه شدم که عرض میکنم خدمت تون :

    وقتی مایع منی رو چک کردم دیدم حالت چرکین داره و رنگش هم سفیده...

    بعضی موقع هم که توی دستشویی میشینم کشاله ران سمت راستم یه حالت کشیدگی پیدا میکنه و درد می گیره

    بعضی مواقع هم که منی ازم خارج شده بعد مدتی که دوباره نعوظ دارم انگار اطراف کلاهک الت احساس درد میکنم یا ابتدای الت

    بعضی مواقع هم کلاهک الت یکم بزرگ میشه ادرارم دو شعبه میشه یا مسیر خارج شدن ادرار انگار منحرف شده قبلا اینطوری نبود...

    27 سالمه
    مجرد هستم با کسی هم تا حالا رابطه جنسی نداشتم.

    خود ارضایی هم مدت زیادی نداشتم ولی چند ماهیه که خیلی روم فشار میاد و مجبور میشم خودم رو تخلیه کنم...


    مشکلم چیه اقای دکتر؟ باید چی مصرف کنم؟

    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار انجام شود ، سونوگرافی از بیضه ها و کشاله ران و مثانه و کلیه
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام
    24 سالمه 2 ساله مشکل تکرر ادرار 2شاخه شدن ادرار تقریبا هر ساعت شبانه روز و همینطور کندی جریان ادراری دارم سوزش ادرار اصلا ندارم فقط گه گاه تو پشتم احساس ناراحتی میکنم و تیر میکشه دکتر رفتم قرص تامسیلوسین و سیپرو بهم دادن 15 روزه مصرف میکنم ولی احساس بهبودی ندارم.
    سونوگرافی هم رفتم 100 cc ادرار باقی مونده داشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر ادامه دار شد بهتر است نوار مثانه انجام شود ولی ابتدا ازمایش ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر رضا۲۴ دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    دکتر این زائده ممکنه زگیل باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      به نظر زگیل نیست
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 2982 مشاهده پرسش
    سلام آیا دوشاخه شدن انتهای ادرار دلیل بر پروستاتیت هست یا تنگی مجرا؟فقط چند لحظه آخر دوشاخه میشود..حتی موقع استبرا بعد از ادرار و انزال هم از همان قسمت بالا و پایین نوک آلت تخلیه میشود البته سالهای زیادیست که اینجور هستم و بر اساس آزمایش خون و سونوگرافی هیچ مشکلی تا بحال پیش نیامده؟؟به نظرتون نیاز به پیگیری هست؟ماه پیش هم بعد از انزال احساس سوزش میکردم که با قرص افلوکساسین برطرف شد الان برای این مشکلم پروستا هلث و ترازوسین تجویز شده..به نظرتون با اینکه فشار و قطر ادرارم خوبه امکان تنگی مجرا هست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر فشار و قطر ادرارتون خوبه نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر م.م دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۶۳ ساله با psa=37 و تشخیص کنسر پروستات درگیری یک غده لنفاوی سمت راست و بدون متاستاز استخوانی ، دو ماه پیش رادیکال پروستاتکتومی شدن، جواب پت اسکن قبل عمل و پاتولوژی بعد عمل را براتون میفرستم. ، ۸ هفته بعد عمل psa=0/31 شده. اکنون بنظر شما درمان چیست؟ تو این ۸ هفته ی بعد عمل هیچ دارویی مصرف نکرده‌.psa بالاست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      امپکل دیفرلین ماهانه تزریق شه
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    پسری هستم 18 ساله
    فکر میکنم دچار انحنای آلت تناسلی هستم زیرا در حالت نعوذ کامل انحنایی رو به پایین دارد انگار باید از پوست زیر آلت پوستی بریده شود تا راحت‌تر و صاف تر نعوذ انجام شود
    عکس هایی در این باره برایتان ارسال کردم اگر راه درمانی و یا پیشنهادی دارید لطفا من را راهنمایی کنید
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر ناصر جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلان و خسته نباشی.خدمت شما عرض کنم که من برج5ساله92یک عمل بیضه داشتم.طبق سونوگرافی و آزمایشات انجام شده دکتر تشخیص داد که رگهایی در بیضه ایجاد شده که باعث درد فراوان برایم شده بود.قبل از عمل بیضه ها به طرز ناباوری کوچک شدن.بعلت دردی که داشتم به پزشک مراجعه کردم.الان تقریبا حدود یکسال از این عمل میگذره ولی سایز بیضه ها که تغییری نداشته حس میکنم اندازه آلت تناسلی هم کوچک شده.در ضمن از مشکل جنسی هن رنج میبرم.میل جنسیه خودم رو کلا از دست دادم.پرولاکتین خونم بالاست.میخاستم ببینم این پروسه ربطی بهم دارن؟؟و چطور باید بیضه ها به اندازه قبلیه خود برگرده.در ضمن از آلات تناسلیم بعد از عمل ترشحات سفیدی دارم.آزمایش دادم ولی گفتم چیزی نیست.ممنون میشم راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۶ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      پرولاکتین ارتباطی به واریکوسل ندارد برا ی بقیه سوال از دکتر معالج بپرسید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

تقویت اسپرم و بهبود پارامترهای اسپرماتوگرام (مانند تعداد، تحرک و مورفولوژی) یکی از بزرگترین چالش های زوج…
بی اختیاری ادرار در زنان و سالمندان یک مشکل بسیار شایع و آزار دهنده است که می تواند…
تقویت اعصاب مثانه یکی از اهداف اصلی در درمان مشکلات رایجی مانند مثانه پرکار (Overactive Bladder –…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب