اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام بنده سه ساله ازدواج کردم متاسفانه واریکوسل گرید 3دارم که بچه دار نمیشم لطفاً راهنمایی می‌فرمایید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز مایع منی انجام شود
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر قرص ملو کسیکام و سیپروفلوکساسین 500 که برای التهاب پروستات بنده تجویز شده که زخم معدم دارم مشکلی نداره مصرف کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر میتونید مصرف کنید
  • تصویر کاربر حجت سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    سلام من چند ماه قبل پوست کلاهک م یه قسمت کوچکی قرمز شده بود بعد زخم شد و دور تا دور لبه کلاهک زخم شد دکتر رفتم پماد مگاکورت و افیروسین نوشتن استفاده کردم خوب شد الان مشکلاتی که دارم پوست براق کلاهک هست و پوست صاف صاف هستش احساس میکنم کلاهک التم یه مقدار متورم شده بعضی وقتا وقتی به شورتم میخوره لبه های کلاهک قرمز میشه با اب سرد میشوم بهتر میشه یا کرم ابرسان میزنم بهتر میشه وقتی قرمز میشه قسمت چپ زیر کلاهک انگاری تحریک میشم عکس میفرستم خواهشن کمکم کنید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      باید به متخصص پوست مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      روزانه با وازلین چرب کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حیدر سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    پنج شش روز پیش عمل واریکوسل انجام دادم
    الان سوزش ادرار شدید دارم قبل از عمل هم داشتم
    علتش چی میتونه باشه؟ به عملی که انجام دادم ربط داره؟
    مشکل کلیه و اینا هم ندارم
    بعد از عمل هم یک طرف قسمتی که عمل شده سفت هستش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سفتی تا سه ماه از بین خواهد رفت سوزش ممکنه بخاطر سونداژ یا تخلیه مثانه باشه
  • تصویر کاربر ج.ک سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر گرامی
    من و شوهرم نزدیک به دو سال است اقدام به بارداری کردیم اما نتیجه حاصل نشده بعد آزمایشات فراوان متوجه شدیم همسرم آزمایش اسپرمش بسیار ضعیف که مدارک حضورتون ارسال میشود بعد مراجعه به ارولوژی برای واریکوسل سونو دادن که گفتن خفیف نیاز به عمل نیست بعد تزریق ۲۰ تا آمپول و مصرف قرص کلومیفن سیترات اما نتیجه حاصل نشد و مارو برای آی وی اف راهنمایی کردن
    به نظر شما مشکل ما فقط با آی وی اف حل میشه چرا همسرم بعد مصرف اون همه آمپول و قرص هیچ فرقی نکردن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله بهتره از روش های کمک باروری استفاده کنید واریکوسل فقط حداکثر علت ۳۰٪ ناباروری در جمعیت ایران هست
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر وقتتون بخیر
    چند وقتیه زیر بیضه چند تا عارضه مثل جوش درآمده که زخمش باز شده و اولاش ازش چرک میومد ولی الان زخمه و جوش های زیر پوستی هست.
    و پرینیوم هم ملتهب هست و گاهی بیضه و آلت هم تیر میکشی و درد می‌کند.
    زیر زبانمم هم چند تا جوش مانند درآمده.
    ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر احد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من ۲ ماهی عمل واریکوسل انجام دادم بیضه چپ بعضی وقتا درد دارم و هنوز رگ وبیضه ام سفت هست دارویی برای نرم شدن هست ودر ضمن الان ۳۷ سالمه ودر ۱۵ سالگی مریضی اوریون گرفتم و بیضه چپم ورم کرد و بعد خوب شدن کوچک تر از بیضه سمت راستی شد
    لطفا برای برای درد و سفت شدن رگ و بیضه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بعد عمل جراحی حداقل باید ۳ ماه صبر کنید تا تورم ناشی از عمل برطرف شود
  • تصویر کاربر ساسان سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    ایا چند برجستگی ریز قهوه ای رنگ زگیل می باشد؟ البته خال درشت را از بچگی دارم ولی این چند برجستگی را سه ماه هست که مشاهده کردم و تغییری نکرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      زگیل نیستند یافته های نرمال آلت میباشند
  • تصویر کاربر حدیث سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    با سلام وآرزوی تندرستی مشکل بیمار بنده از بین رفتن عصبهای مثانه میباشد به همین علت دکتر مربوطه تجویز سوند دائمی کرد در حال حاضر بیشتر از دو سال است که سوند فولی دارند طی مشاوره ای با پزشکی دیگر استفاده دائمی سوند را مضردانسته و تجویز سوند روزانه کردند با توجه ضعف روحی مادرم فکر نکنم رضایت به اینکار داشته باشد سوال بنده این است که سوند دائم در طولانی مدت مضر است و اینکه به جز سوند روزانه چه راه کاری می‌توانیم داشته باشیم . با کمال تشکر از لطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سونداژ متناوب هر چند ساعت توسط خود بیمار از سونداژ دائمی بهتره
  • تصویر کاربر نسرین سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان.
    امروز احساس سوزش در ناحیه کلیتوریس داشتم و احساس برجستگی زبر دارم وقتی دست میزنم. در عکس به دو قسمت مشکوک شدم، دونه های سفید کنار هم و قسمت قرمز شده.
    دکتر جان اینا چی هستن؟
    ممکنه زگیل تناسلی یا تبخال باشه؟
    قسمتهای دیگه طبیعیه؟
    ممنونم از وقتی که میذارین خدا خیرتون بده
    خیلی استرس دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      مشکوک به زگیل تناسلی است باید تست پاپ اسمیر انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 547 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 580 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 736 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب