اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر M.M جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من ۲۱ سال سن دارم و آلتم انحنای مادرزادی داره که عکسشو براتون فرستادم خواستم ببینم نیاز به عمل داره یا نه و اگه بخام عمل کنم بخیه ها باز میشه یا نه؟ خودم از بالا نگاه میکنم قوسش زیاده ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر مشكل سكس نداشتيد درمان نميخواهد
    2. تصویر کاربر M.M یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر جان ببخشید اگه بازم بخام اصلاحش کنم چه عوارضی داره و اینکه بخیه هایی که میزنید بعدا باز نمیشه چون قصد عمل دارم راهم دوره خاستم تصمیم قاطع بگیرم بایم خدمتتون و اینکه هزینش چقدر میشه؟
    3. تصویر کاربر M.M یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      یه سوال دیگه هم داشتم اینکه ایا آلت من از30 درجه حد مجاز بیشتره یا نه بعدا ممکنه بیشتر هم بشه؟
    4. تصویر کاربر M.M یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      دکتر جان اگه بخیه هاش باز میشه یا عوارضی داره لطفا بگید چون قصدم عمل کردنه میخام مطلع باشم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام
    من تمامی مقالات و فیلم های شما در مورد عمل جراحی پلیکاسیون مطالعه کردم.
    ابهامی در ذهن من باقی مانده که تن دادن به عمل را برای من غیر ممکن کرده است که
    سوال اول: برای عمل هنگامی که از بخیه های نگه دارنده برای اصلاح انحنا استفاده میشود آیا بخیه ها دائمی هستند یعنی قرار هست برای همیشه آنها آلت را در حین نعوذ بدون انحنا نگه دارند؟ که اگر این طور باشد بخیه ها باید همواره بافت را به سمت خودش کشیده تا سازه راست قرار بگیرد و این موجب درد همیشگی به واسطه کشش خواهد بود؟
    سوال دوم اگر قرار باشد از نخ بخیه جذبی استفاده کنید و آلت را برش بزنید آیا اختلال احتمالی در نعوذی که در صحبت هایتان ذکر کردید دائمی خواهد بود؟
    و استفاده از کدام روش متداول است؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بله نخ بايد غير جذبي باشد
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام
    ازمایش اسپرمی رو در مرکز ناباروری اصفهان انجام دادم
    نتیجه ازمایش اسپرم من بشرح زیر...
    دکتر نشون دادم گفته اسپرمت ضعیفه...
    ۱.نظر شما چیه و چه تاثیری در باروری داره؟؟؟
    ۲. مورفولوژی تا چه حد تاثیر گذاره؟؟؟
    ..................................
    volume 3.3
    wbc/hpf 1
    viscosity: normal
    agglutination: normal
    .....................
    motility 65
    progressive 35
    non prgressiv 30
    immotile 35
    .......................
    concentrattion 76mil/ml
    total count 250.800
    .........................
    morphology:
    abnormal98
    a-head 97
    a-neck 8
    a-tail 14
    immature 6
    خواهشا درباره موفولوژی و تاثیرش توضیح بدید ممنون...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      خوب وقتبل قبول تست
  • تصویر کاربر امیر یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ببخشید این سوال را مطرح میکنم من در حین خود ارضایی جلو خروج مایع منی گرفتم واحساس گرفتگی در بیضه ها و رگ هاش کردم به دکتر مراجعه کردم بهم آنتی بیوتیک داد افولو کسین و سیفرو فلو کاسپین که من استفاده کردم ولی الان در شکمم هی احساس گرفتگی میکنم که هی میگرد و قطع می‌شود و حالت تهوع هم دارم دو هفتس اینجوری شد الان چیکار کنم آیا ممکنه پزشک اشتباه کرده باشه چون من حالت گرفتگی عظلانی پیدا کردم توی بیضه ها م ممکنه عفونت بوده باشه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      اينها عصبي تست مهم نيست
  • تصویر کاربر توفیق یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    اقای دکتر ۵ روزه این ضایعات کشاله رانم در اومده وقتی بهش فشار میدید کمی درد میکنه چی هسا اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      دكتر پوست برويد
  • تصویر کاربر حسام یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    آیا نداشتنِ اختیاریِ طولانی مدتِ (یک سال) انزال -به‌دلیل باورهای مذهبی- در مردان مجرد، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مرتبط با دستگاه مجاری ادراری و حتی دیگر ارگانها و دستگاه‌های بدن در آینده نیست؟
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر نسیم یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    با سلام. همسرم 38 سال دارد به دنبال درد کلیه سونوگرافی انجام دادند. که در اون هیچ نشونه ای از سنگ دیده نشد اما حجم پروستات 53ccنشان داده شد. با مراجعه به ارولوژیست ایشون جواب رو دقیق ندونستن و توصیه به انجام سی تی اسکن اسپیرال کردند. و به اصرار ما تست psaنوشتن. در سی تی اسکن تنها یک سنگ 2mmدر کلیه راست دیده شدو هیچگونه ابنرمالیتی در سایر اندامها از زجمله ژنیتال داخلی نبود اما مسیله نگران کننده psaهست.
    Total psa= 15.3(پانزده ممیز سه.)
    Free psa=6.1 (شش ممیزیک(
    باذمراجعه به ارولوژیست و شرح حال بیمار ایشون این اعداد رو خطا دونستن. معاینه مقعدی با انگشت انجام دادند و گفتن مقداری بزرگی در پروستات هست اما نه به ميزان ذکر شده. و هیچ مشکل دیگه ای رو هم در معاینه تشخیص ندادند. و گفتن 1 ماه دیگه آزمایش رو تکرار کن. در ضمن ایشون هیچ مشکلی در ادرا ر و همچنین سابقه خانوادگی ندارند. جناب دکتر ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر نسیم سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      یه دنیا ممنون از پاسخگویی سریعتون. پس به نظرتون نیاز به تکرار ازمایش نیست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      اگر در چك دوباره بالا باشد بايد نمونه برداري كند سريع
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمود سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام. من 38 سالمه. بخاطر درد کلیه سونو کردم. اندازه پروستات 53ccنشان داده شده. علایم خاصی ندارم. به نظرتون باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام بعلت ختنه دیروز لگام من بریده شد اما حس دارم منظورم حس جنسی در آلت و دیگر حس ها.. آیا این موضوع جدی هست در ضمن لگام کامل از بین نرفته
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
      ممنوم اقاي دکتر بس مشکلی نیس میتونم در اینده رابطه داشته باشم ؟
      بی نهایت ممنون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۴ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    سلام پسری 18 ساله هستم
    در سن 13 یا 14 سالگی به علت پیچ خوردگی بیضه بیضه سمت چپم را بیرون اوردندوالان با یک بیضه زندگی میکنم
    متاسفانه از همان ابتدای دوران بلوغ شاید حدود 5 سال است که مبتلا به استمناء هستم و چندبار هم تصمیم گرفته ام ترک کنم ولی نشده است
    وبرای من تبدیل به بحران شده است لطفا راهکاری پیش روی من بگذارید
    سوال من این است که ایا با یک بیضه و اعتیاد به استمناء میتوان بچه دار شد وایا محدودیتی در تعداد فرزندان است؟
    ایا استمناء باعث پیچ خورگی بیضه میشود ؟
    ایا ممکن است به علت استمناء بیضه دیگرم هم دچار پیچ خوردگی شود؟
    لطفا به درخواست و سوال هایم به طور دقیق پاسخ دهید چون در زندگی برای من تبدیل به بحران شده و حتی شاید هم کمی مرا دچار افسردگی کرده است و فکر و خیال هرروز من شده است
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مرداد ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 747 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب