اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

آزواسپرمی شایعترین علت نازایی مردان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروزه نازا به کسی گفته می شود که اصلاٌ نطفه ندارد و در آزمایش اسپرم انجام شده، اسپرم صفر می باشد. اگر کسی اسپرم داشته باشد نازا نبوده و با روش های کمکی می تواند باردار شود.

هر از چند گاهی زوجینی را می بینیم که به حالت ناامیدی مراجعه می کنند و شدیداً نگران و مضطرب هستند، زیرا  در بررسی های انجام شده در آزمایش نطفه، تعداد اسپرم آنها صفر می باشد.

تولید تستوسترون

در حالت طبیعی هر مردی 100میلیون اسپرم دارد که جهت بارداری باید 40 درصد متحرک و شکل طبیعی داشته باشند. در بسیاری از مواقع وقتی آزمایش اسپرم را مطالعه می کنیم اسپرم هم از نظر تعداد و هم شکل و هم حرکت کاملاً پایین است که به آن الیگو اسپرم گفته می شود.

هر چند کیفیت اسپرم پائین باشد شانس باروری پائین تر خواهد بود. در شدیدترین حالت افت کیفیت اسپرم در آزمایش انجام شده همه صفر هستند که به آن آزواسپرمی گفته می شود.

علت نداشتن اسپرم مرد

وقتی آزمایش اسپرم یک مرد صفر است علت های مختلفی در پشت آن وجود دارد:

ترشح هورمون های تحریک کننده بیضه ها از هیپوفیز مغز مشکل دارد. این اختلال در ترشح که اغلب به علت کاهش ترشح هورمونی به نام FSH است. هورمون FSH وظیفه تحریک سلول های نطفه ساز را به عهده دارد. 

تزریق بی رویه تستوسترون که متأسفانه در باشگاه های بدنسازی و سرخودی استفاده می شود، ترشح هورمون تحریک کننده را شدیداً مختل می کند.

ایجاد شدن تومور در غده هیپوفیز به نام پرولاکتنبوما باعث می شود که بیش از حد پرولاکتین ترشح شده و آن هم هورمون تحریک کننده نطفه سازی یا FSH را مختل می کند.

بیضه محل اصلی نطفه سازی مرد می باشد که سلول های نطفه ساز در آن قرار دارند. شایعترین علت آزواسپرمی مردان اختلال در عملکرد بیضه می باشد که 49 تا 93 درصد آزواسپرمی را تشکیل می دهد.

در این حالت سلول های نطفه ساز یا در بیضه به صورت مادرزادی وجود ندارند که تحت عنوان سرتولی سل سندرم گفته می شود که در این صورت فرد نازا است و راهی برای درمان وجود ندارد. علل دیگر آن بیماری ژنتیکی به نام کلاین فیلتر می باشد که در معاینه بیضه ها کاملاً سفت و کوچک هستند و نطفه تولید نمی کنند.

یکی دیگر از علل دیگر از بین رفتن سلول های نطفه ساز بیضه، بیضه های پائین نیامده و نزول نکرده هستند. اگر بیضه بعد از تولد در داخل شکم بماند به کیسه بیضه نرسد با گذشت زمان سلول های نطفه ساز آن از بین خواهد رفت و اگر این امر دوطرفه اتفاق بیافتد فرد مبتلا به آزواسپرمی یا نطفه صفر خواهد شد و لذا در اینجا به والدین عزیز توصیه می کنم هر نوزاد پسر که در معاینه بیضه خالی باشد و بیضه در مسیر نزول گیر افتاده باشد بلافاصله باید پس از سه ماهگی تحت عمل جراحی پائین آوردن بیضه قرار گیرد تا در آینده نابارور نگردد.

از علل دیگر نازایی با منشاء بیضه، بیماری اوریون می باشد که باعث تورم بیضه ها شده و سلول های نطفه ساز را ممکن است تخریب کند.

ضربه به بیضه ها، شیمی درمانی و رادیوتراپی از عواملی هستند که سلول های نطفه ساز بیضه را خراب می کنند و باعث صفر شدن اسپرم و نازایی مردان می گردند.

واریکوسل که سبب اتساع وریدهای اسکروتوم می شود، نیز می تواند به آزواسپرمی منجر شود.

لوله هایی به نام منی بر اسپرم را از بیضه ها خارج کرده و به مجرا می آورند که با انزال بیرون می ریزد. به هر عللی انسدادی در مسیر خروج وجود داشته باشد اسپرم ساخته شده محبوس می شود و به بیرون نمی ریزد و لذا باعث صفر شدن آزمایش اسپرم می گردد.

شایعترین علت انسداد متأسفانه انجام وازکتومی یا بستن لوله مردان می باشد که با قطع مسیر لوله های منی بر باعث از بین رفتن همیشگی باروری مردان می شود.

عدم وجود لوله های منی بر و یا انسداد مادرزادی آنها از علل دیگر صفر شدن آزمایش اسپرم مردان است.

 

معجزه بارداری با اسپرم صفر

عبارت «معجزه بارداری با اسپرم صفر» شاید در نگاه اول اغراق‌آمیز به نظر برسد، اما با پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه ناباروری مردان، این اتفاق اکنون یک واقعیت علمی است. آزواسپرمی (Azoospermia) یا نبود اسپرم در مایع منی، به معنای ناباروری مطلق نیست.

مهم‌ترین نکته این است که بدانید اسپرم صفر معمولاً دو حالت دارد:

-کارخانه سالم است، جاده مسدود است (انسدادی):

بیضه‌ها اسپرم تولید می‌کنند، اما لوله‌های خروجی به دلیل وازکتومی قبلی، عفونت یا مشکلات مادرزادی بسته‌اند. در این حالت، بارداری تقریباً ۱۰۰٪ ممکن است چون اسپرم‌های سالم در بیضه وجود دارند.

-کارخانه کم‌کار است (غیرانسدادی): بیضه‌ها تنبل هستند یا تولید بسیار ناچیزی دارند که به مرحله خروج نمی‌رسد. حتی در این حالت، در نواحی خاصی از بیضه ممکن است «جزیره‌هایی» از تولید اسپرم فعال وجود داشته باشد.

۱-تکنیک میکروتسه (Micro-TESE): جستجو با میکروسکوپ

این روش همان «معجزه» پزشکی مدرن است. در گذشته، نمونه‌برداری کور انجام می‌شد، اما در روش Micro-TESE، جراح با استفاده از میکروسکوپ‌های بسیار قدرتمند (با بزرگنمایی ۲۵ برابر)، بافت بیضه را اسکن می‌کند.

چرا معجزه؟ جراح به دنبال لوله‌هایی در بیضه می‌گردد که کمی متورم‌تر و سفیدتر هستند (نشانه‌ی وجود احتمالی اسپرم). حتی پیدا کردن چند عدد اسپرم زنده هم کافی است. این اسپرم‌ها استخراج شده و فریز می‌شوند تا برای لقاح مصنوعی استفاده شوند.

۲-قدرت تکنولوژی ICSI (میکرواینجکشن)

در بارداری طبیعی، میلیون‌ها اسپرم لازم است تا یکی به تخمک برسد. اما در آزمایشگاه، قانون تغییر می‌کند. با روش ICSI، جنین‌شناس تنها به یک اسپرم نیاز دارد. او آن یک اسپرمِ استخراج شده از بیضه را مستقیماً به داخل تخمک تزریق می‌کند. بنابراین، مفهوم «تعداد کم» دیگر مانع بارداری نیست.

۳-درمان‌های نوین: سلول‌های بنیادی و PRP

برای کسانی که حتی در بیضه هم اسپرم ندارند، علم در حال باز کردن درهای جدیدی است:

  • تزریق PRP (پلاسمای غنی از پلاکت): خون بیمار گرفته شده، پلاکت‌های آن جدا شده و به بیضه تزریق می‌شود. فاکتورهای رشد موجود در پلاکت‌ها می‌توانند سلول‌های بنیادی بیضه را بیدار کرده و تولید اسپرم را (حتی به مقدار کم) تحریک کنند.

  • درمان هورمونی: در برخی موارد، مغز فرمان تولید اسپرم را صادر نمی‌کند. با تزریق هورمون‌های خاص، می‌توان کارخانه بیضه را دوباره راه‌اندازی کرد.


جدول واقعیت‌سنجی (شانس موفقیت)

نوع آزواسپرمیروش درمان اصلیشانس پیدا کردن اسپرم
انسدادی (لوله‌ها بسته است)PESA یا TESEبسیار بالا (نزدیک به ۱۰۰٪)
غیرانسدادی (مشکل تولید)Micro-TESEحدود ۵۰٪ تا ۶۰٪
غیرانسدادی شدیدPRP + Micro-TESEدر حال افزایش (تجربی)

نکته کلیدی: بسیاری از مردانی که سال‌ها پیش جواب «نه» شنیده‌اند، امروز با تکنیک Micro-TESE صاحب فرزند می‌شوند.

آیا با اسپرم صفر میتوان باردار شد؟

بلی. درمان آزواسپرمی بستگی به علت آن دارد و در هر مورد متفاوت است. در بیمارانی که بیضه های آنها کوچک است و رشد کافی ندارد، از هورمون استفاده می شود. در این موارد درمان تا 95% موفقیت آمیز است و ظرف مدت 6 ماه و حداکثر 3 سال بیضه ها بزرگ شده، اسپرم ظاهر می شود.

در واریس بیضه ( واریکوسل) عمل جراحی 50 تا 60% موارد موفقیت آمیز بوده و معمولاً پس از 1 تا 3 سال نتیجه داده است. در نازائی های انسدادی، عمل جراحی پیوند مجاری منی بر صورت می گیرد که نتیجه بخش است. امروزه با روشهای جدید مثل لقاح خارج از بدن و انتقال جنین به رحم و یا تزریق اسپرم به داخل تخمک – در مواردی که تعداد اسپرم فوق العاده کم بوده است- امیدواری زیادی برای درمان به وجود آمده است. 

اگر سطح هورمون گنادوتروپین شما بسیار پایین باشد، برای بهبود شانس باروری خود و افزایش تعداد اسپرم میتوانید از داروی گنادوتروپین استفاده کنید. گنادوتروپین هورمونی است که تولید اسپرم را تحریک می‌کند.

در روش IVF، یک تخمک از تخمدان زن برداشته می شود و ،در محیط آزمایشگاه با  اسپرم مرد بارور می‌شود. سپس تخمک بارورشده به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر تعداد اسپرم شما اندکی پایین باشد و حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده باشید و نتیجه ای نگرفته باشید شما کاندید مناسبی برای لقاح مصنوعی هستید.

تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI)، یک نوع تکنیک IVF است. در این روش یک اسپرم واحد به صورت مستقیم به تخمک زن تزریق می‌شود تا آن را بارور کند. تخمک پس از بارور شدن به رحم زن بازگردانده می‌شود.

شایان به ذکر است که اگر حداقل به مدت دو سال برای فرزنددار شدن به طور طبیعی تلاش کرده اید و نتیجه‌ای نگرفته‌اید و یکی از مشکلات ضعیف بودن کیفیت اسپرم و پایین بودن تعداد اسپرم یا فاقد اسپرم بودن مایع منی را داشته باشید، کاندید مناسبی برای این روش درمانی خواهید بود.

اهدی اسپرم به معنی استفاده از اسپرم مرد دیگری برای باروری است که اسپرم خود را اهداء می‌کند.

در صورت داشتن مشکل نازایی جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744 تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (102 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Milad جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر

    باتوجه به عکسی که فرستادم میشه هزینه کرایو درمانی بهم بگین
    داخل کادر که تو عکس بهتون نشون دادم پر از زگیلها ریز هستند که قسمتی تو عکس بصورت واضح مشخص هست و بقیه زگیل ها هم در همون سطح هستند
    بنده از شهرستان میخوام مطبتون بیام لطفا قیمت حدواد یا دقیقا بهم بگین
    سپاس اقا دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسام جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من با یک فرد نامطمئن ارتباط جنسی داشتم امروز و حماقت کردم و رابطه دهانی با واژن او برقرار کردم. آیا اقدام فوری برای جلوگیری از ابتلا به زگیل تناسلی و بیناری های مشابه وجود داره؟
    من همسر دارم و بیشتر نگران او هستم.
    لطفا کمکم کنید دارم دیوونه میشم.
    تازه در دهانم آفت هم داشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سوال قبل : با سلام . من واریکوسل چپ داشتم عمل کردم (البته راست هم بود که خفیف بود و عمل نکردم) علایم بهتر شد . بعد رفتم از حجامت و سه مرحله زالو درمانی برای درمان قطعی راست و چپ استفاده کردم. الان احساس میکنم واریکوسل راست بزرگتر شده و میل جنسی خیلی خیلی کم شده. مثلا قبلا حالت عادی که نشسته بودم میل جنسی داشتم (البته قبلا مبتلا به استمنا (روزی دو سه بار) بودم شاید دلیل میل جنسی زیاد این بوده .شاید قبلا مشکل داشتم . نمیدونم) ولی مشکل نعوظ ندارم. لطفا راهنمایی بفرمایید. هنوز به دکتر مربوطه نشون ندادم (این میل جنسی کم از زمان گذاشتن زالو روی بیضه شروع شده )

    جدید : همانطور که خواسته بودین سونوگرافی بیضه و آزمایش اسپرم و آزمایش هورمون جهت تشخیص علت میل جنسی کم پیوست شده است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر مصطفی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      همین؟ الان من مشکل روحی روانی به هیچ عنوان ندارم، الان که میل جنسی پایینه چیکار باید بکنم برگرده به قبل. اگه دارویی چیزی هست بفرمایید. نزدیک متاهل شدنم هست.مشکل چطوری برطرف میشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۳ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
      دكتر غدد برويد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حمیدرضا جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام پروفسور کرمی وقت بخیر، بنده خردادماه عمل هیدروسل انجام دادم ولی ورمش نخ.ابید و بیشتر هم شد و الان دوباره سونوگرافی دادم باز همون بیضه دچار هیدروسل شدید شده،آیا باید عمل کنم فوری یا که مشکل نداره چند ماه بعد اقدام کنم?شما طرف قرارداد با بیمه خدمات درمانی هستین?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام. حدود ۸ ماه پیش دچار اپیدیدیمیت در بیضه چپ شدم که پس از مصرف یک دوره کامل افلوکساسین و البته پس از ۲ ماه درد ناشی از آن برطرف شد. کاملا خوب بودم تا ۱ ماه پیش در هنگام رانندگی در ناحیه پشت و زیر بیضه چپ احساس تیرکشیدگی داشتم و پس از آن همون ناحیه درد خفیفی داشت اینبار ۷ روز سفیکسیم ۴۰۰ روزانه خوردم درد مقداری بهتر شده ولی کاملا خوب نشده در لمس بیضه در پشت و زیر بیضه درد کمی حس میشود. آیا نیاز به پیگیری بیشتر هست؟ در سونوگرافی ۸ ماه پیش همه چیز نرمال بود واریکوسل هم نداشتم. با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    آقای دکتر من ۳ سال پیش عمل جراحی واریکوسل بیضه چپ کردم( گرید۳ شدید) قبل جراحی بیضه راستم اندازش کوچیک شده بود . دکترم گفت یکم کوچیک شده ولی اندازش نرماله . تا اینکه پارسال اومده بودم خدمت شما . چون دکترم گفته بود دوباره عود کرده . شما گفتین طبیعیه و عود نکرده . من فقط میخوام بدونم امکان داره بیضه راست یا چپم بازم کوچیک شه؟ کلا انگار بیضه ها ضعیف شدن . درسته الان اندازه بیضه راستم نرماله ولی قبلا بزرگتر بود . واسه همین ذهنم رو درگیر کرده . جسارتا عکسای بیضه رو فرستادم واستون . ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر m جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت اقای دکتر .. ببخشید من سوند دبل جیمو کشیدم بلافاصله بعد اون ادرارم خونی شد بعدش رفع شد ... اما چند روز بعدش وقتی میرم بیرون پیاده روی بازم ادرارم خونی میشه . دلیلش چیه ؟ ببخشید من هی سوال میکنم مزاحم میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر پایار جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    قطر و طول آلت من در حالت شل بقدری کوچیکه که درحدود آلت یک بچه اس می خواستم بدونم لازمه به پزشک مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    جناب پرفسور کرمی
    پدر اینجانب سه ماه پیش عمل کلیه ( توده کلیه بد خیم)انجام دادن پیش شما ، برای چک کردن سه ماهه که خدمتتون رسیدیم در سونوگرافیشون کیست وجود داشته، که عکس سونوگرافی رو براتون ارسال کردم،
    و شما فرمودید که سه ماه دیگه مجدد بیاییم ، من میخاستم ببینم چون همون سمت عمل هست جای نگرانی ندارد و اینکه الان نیازی به سی تی اسکن نیست؟ همون سه ماه دیگه باید انجام بشه؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر شهره جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض خداقوت.
    حدود13ساله که دیابت نوع 1دارم،30سالمه،خانم ومتاهلم(5سال)،بدون فرزند وبدون بارداری،دکترای صنایع غذایی وپراسترس وحساس درتحصیل،همسرداری ومسایل زناشویی وبهداشت وخانه داری(به خودم خیلی فشارمیارم)،روابط جنسی کم بافاصله 1ماه(سردمزاجی همسر)؛اماپرحرارت وشایدخشن برای فیزیک من(تنگی واژن)،تقریبا باخونریزی بسیارکم درتقریبا همه نزدیکیهایم(خون روان نیست،برروی دستمال مشخص میشود).دردفیزیکی ندارم.
    یک زگیل یاشایدم بیشترشبیه خال گوشتی،قهوه ای تیره رنگ وبارشدخیلی کم،حدودایکساله،به شکل غیرهندسی وناهمگون،برروی سطح مسطح وبالایی پوست رحمم(ازبیرون)،دیده میشودکه قبلانداشتم وهمسرمم چیزی نداشته،روابط جنسی قبل وبعدازدواج سالم ووسیله جلوگیری بدون استثناکاندوم ازهمان ابتدای ازدواج،امانه ازابتدای دخول،پرده بکارت خیلی عقب وبه صورت کامل برداشته نشده است.
    روزی،بلافاصله بعدازاتمام پریودم،برای اولین باردرحمام وبه صورت سرپا،بادوش آب بازهمراه باموادشوینده ازبالای سر،نزدیکی صورت گرفت وبلافاصله روزبعدبادردشدیدپهلوی راست،4صبح،به همراه سوزش وتکررادرار،تیرگی وخون درادراروکمی حالت تهوع،بدون تب ولرز،به همراه مصرف بافاصله ازهم 1عددژلوفن واستامینوفن به کلافگی رسیدم وساعت 11ظهربه پزشک مراجعه کردم،آزمایش خون و ادرارانجام،نتیجه عفونت ادراری باباکتری(+++)،خون درادرار ودفع نیتریت(++)،قند وکتون درادرار(ناشتانبودم،عسل وچیزهای شیرین،بخاطرافت قندخون وگرسنگی شدیدخورده بودم)ودنبالتاعفونت کلیه،دفع پروتیین،wbc بالاوrbc درادرار،ولنفوسیتهای 2واحدپایینترازنرمال،PH 5،تشخیص داده شد.
    ازنظربهداشتی،بسیارمنظم،حساس ودقیق هستم ومیدانم بخاطردیابتم،این مشکلات برایم وجوددارد.
    سوال:آیانزدیکی ها،خونریزی واژن،عفونت ادراری وکلیه،خال گوشتی وبقيه موارد،به هم مرتبط ودرارتباط باقندهستند؟یادوموضوع کاملا جدامیباشند؟بخش تناسلی وبخش ادراری.
    هرجزیی راکه احساس کردم مرتبط است،بیان کردم وعذرخواهی میکنم.
    خداوندپشت وپناهتان باشد.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ شهریور ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر روح سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من دوسال پیش زیر شکمم درد میکرد رفتم پیش دکتر بدون هیچ سنو گرافی گفتن باد فتخ دارم اما موقع عمل واریکاسل عمل کردن که من بعد عمل متوجه
    شدم البته دوطرف زیر شکمم درد میکرد که فقط یک طرفش عمل شده الان بعد دوسال باز هم همون جا ها درد میکنه و جای عملم موقع خروج منی میسوزه تازگیا بیشتر شده و طرف سمت چپم هم که عمل نشده دردش بیشتر شده ممنون میشم جواب این مشکل مارو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبیعی است
  • تصویر کاربر سعید پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    دکتر من قراره به امید خدا شهریور ماه به استخدام نیروی انتظامی در بیام.با توجه به اینکه واریکوسل منع استخدامی داره به نظر شما اگر نیازی به جراحی واریکوسل نداشته باشم راه حل این مشکل بزرگی که برام پیش اومده چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن اعلام نکنید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 589 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل ارثی است ؟؟؟ چطور خودمون میتونی تشخیص بدیم ؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر توسط پزشگ جراح کلیه مشخص میشود
  • تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    با سلام
    اقای دکتر من پانزده تیر خدمتتون رسیدیم گفتین واریکوسل درجه 1 دارم واسم ازمایش اسپرم نوشتید در ازمایشگاه رویانیان میخواستم بدونم با توجه به اینکه من روزه میگیرم الان میتونم ازمایش اسپرم بدم؟یعنی بدنم ضعیف نیست که خطا تو ازمایش رخ بده؟یا بذارم واسه بعده ماه رمضان؟ممنون میشم از پاسختون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اورزانس نیست
  • تصویر کاربر مهران یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    باعرض درود و خسته نباشيد خدمت جناب دكتر كرمي عزيز
    بنده ٣٧سال سن دارم و حدود ٨-٧ سال است كه از درد بيضه رنج ميبرم و بارها و بارها به دكتر هاي مختلف اورولوژيست مراجعه نمودم ولي متاسفانه به نتيجه نرسيدم اكثر همكاران جنابعالي بعداز رؤيت آزمايشهاي ادرار و خون و سونوگرافي به بنده اعلام ميكردند كه شما در صحت كامل هستيد و همه چي طبيعي ميباشد دكترجان واقعاً ديگه تحمل ندارم ، بدبختانه مدتي است كه درد مثانه هم به دردقبلي اضافه شده و به هيچ عنوان ديگه نعوظ هم نميشوم ، خواهشا و عاجزانه دست استمداد به سويتان دراز ميكنم و بي صبرانه منتظر جواب شما هستم باتشكر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      این دردها عصبی است و با بزگنمایی بدتر میشوند بیخیالی بهترین درمان است
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من یه عکس از انحراف آلتم به سمت چپ دارم خواستم بهتون نشان بدم خواهشا ایمیل خودتون رو برام بذارید تا ارسال کنم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل ضمیمه بفرست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نریمان یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 747 مشاهده پرسش
    باسلام .آیا دستگاه های کشنده مانند اکستندر جهت افزایش طول آلت تناسلی مفید میباشد.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      اصلااثر ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب