آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نسترن دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید . یک ماه و نیم پیش ادرار خونی و سوزش شدید داشتم که در یک روز دو بار در جاهای مختلف سونوگرافی انجام دادم که یک جا اعلام کردند عفونت ادراری و جای دیگر گفتند که خون از بالا از سمت کلیه می آید که یک سنگ حدود 5 میل دارید . دکتر گفتند که سنگ حرکت نکرده و ربطی به آن ندارد و با قرص سفیکسیم به مدت 10 روز درمان شدم ولی مایعات فراوان می نوشم . مجددا سه روز پیش آزمایش ادرار دادم که گفتند عفونت ندارم . ولی همچنان با نوشیدن مایعات فراوان ادرارم تقریبا زرد رنگ و بوی بد دارد و اینکه بدون ادرار کردن هم وقتی در جایی نشستم کمی احساس سوزش انتهای مثانه دارم . ممنون میشم از راهنماییتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر . پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    مرحله بعد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 2769 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب ، دکتر ، پسری هستم 21 ساله که حدود دو ماهی هست توی ادرارم قطرات شفاف رنگ میبینم چند هفته ی قبل پیش ی فوق تخصص کلیه رفتم ایشون بنده رو فیزیکی معاینه کردن ، نه درد زیر شکمی داشتم ، نه دردی که با ضربه زدن از پشت به کلیه ها احساس بشه ، ایشون دو تا ازمایش برای بنده رو لازم دونستن که براتون میفرستم ، گر چه این نکته رو بگم گاهی اوقات درد و احساس گرفتی خیلی کمی توی کلیه هام احساس میکردم ، دکتر جواب ازمایش رو دیدن و گفتن که به شدت کمبود ویتامین D دارین و اون حالات بالا مربوط به همین مورد هستش الان قرص و امپول همین ویتامین رو هفته ای استفاده میکنم ، اما حقیقتش احساس میکنم اون حباب ها مربوط به دفع پروتئین یا دفع چربی هست گر چه البومین توی ازمایش منفی بودممنون میشم بنده رو راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر وحید پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    مادر من حدود 53 سال سن دارند و در تاریخ 95/12/15 با انجام سونو گرافی توده ای در غده آدرنال مشخص شده و سریعا به پزشک مراجعه کردیم که با انجام سی تی اسکن و آزمایشات مربوطه 24 ساعته ادرار و نمونه سرم خون و غیره تشخیص به یک غده سرطانی بدخیم 9 سانتی متری داده شده بود.مادرم را بلافاصله بستری نموده و به محض بستری شدن با انجام اکو فشار خون بالا نشون داده شد، در صورتی که مادرم هیچ وقت فشار خون نداشتند. نتیجه آزمایشات هم نشان دهنده بالا بوئن آنزیم های کبدی بوده است. و پزشک تجویز استفاده از قرص کلوکسی بنزامین به مدت 10 روز نمودند. در همین حین مادرم دچار تب بالا نیز بوده اند.
    بعد از این مدت چون پزشک تنها راه درمان را جراحی تشخیص داده بودند تا بتوانند این توده را خارج نمایند، حتی کفتند با توجه به عمل جراحی ممکنه سلولهای میکروسکوپیک وجود داشته باشه که احتمال برگشت و عود کردن وجود دارد. ولی احتمال متاستاز را ضعیف دانستند. و گفتند باید باز بشه تا خیلی از موارد مشخص بشه و از طریق سی تی مشخص نمیکند. هفته قبل 95/12/4 مورد جراحی قرار گرفت و متاسفانه پزشک جراح با جراحان دیگر موفق نشده و بدون هیچ گونه عملی تصمیم به بستن شکم گرفتند. چون این غده به دور سیاهرگ قرار گرفته و به نوعی سیاهرگ و مال خودش کرده و اون هم سرطانی شده و حتی کبد نیز متورم شده و تغییر رنگ پیدا کرده است. در حین جراحی حدود 3 لیتر مایع آسیت خارج نموده که در مدت 2 هغته به این میزان رسیده بود. ولی الان که یه هفته از جراحی میگذره این مایع در حدود 500 سی سی شده است. طبق گفته های پزشک اگر عملی انجام میگرفت ممکن بود بیمار رو همون تخت تموم کنه. الان پزشک معتقده این سرطان قشر غده فوق کلیوی است و فئوکروموسایتوما نیست. به ما گفتند جراحی امکان پذیر نیست و هیچوقت فری تومور نمیشه و به شیمی درمانی و رادیو تراپی هم جواب نمیده و حتی 1 درصد هم هیچکدام از این روشها جواب نمیده و عمر بیمار را کمتر از 3 ماه تشخیص دادند و گفتند نتیجه جراحی حتی بسیار عالی هم باشه به عمر بیمار اضافه نمیکند.
    جناب آقای دکتر من نتیجه سی تی و آزمایشات را خدمتتان ارسال میکنم و با توجه به گفته های انجام شده و شرایط اضطراری در صورت نیاز خواهش میکنم یه وقت حضوری روز شنبه به من بدین تا پرونده جراحی مادرم را حضورا خدمتتون بیارم. لطفا راهنمایی بفرمایید.متشکرم
    آرزوی سلامتی و سعادت روزافزون برای شما دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان من چند سالی هست تکرر ادرار دارم یعنی ادرارم کامل تخلیه نمی شود ادرارم روان است بعداز دفع و بلند شدن باز احساس دفع دارم البته به مقدار کم عفوت هم مشخص نشد یک سال پیش عمل لوله حالب انجام دادم سنگ هفت میلی که خردش کرد دکتر ولی باز تکرر ادار و احساس عدم تخلیه کامل خیلی اذیتم کمکم کن عصبی شدم خیلی چکار کنم ؟ خدا خیرت بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ اسفند ۹۵( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 7959 مشاهده پرسش
    فولنس واضح در سیستم پیلوکالیسیل هر دو کلیه مشاهده شد که پس از تخلیه ادرار تغییری در آن دیده نشد.، معنی و درمان آن چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام چيز مهمي نيست
  • تصویر کاربر دهقان چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام دکتر کرمی من 30سالمه مادرزادی اکستروفی مثانه بودم و مثانم بیرون از شکم بود و بصورت باز بعداز کلی جراحی ها از 3روز پس از تولد تا سال 78 که تماما شکست میخورد سال78دکتر نوربالا برای نجات کلیه هام و خیس کردن مدام منو سیستوپلاستی مثانه عمل کرد و تا الان برای هر دفعه تخلیه نلاتون میزنم میخواستم بگم آیا علم پزشکی تاکنون به هیچ درمان دیگری رسیده تا از دست سونداژ راحت شوم چون اینقدر عفونت حاد دارم که چندین ساله فقط چرک ازم دفع میشه و بحتی تب نمیکنم عفونت چندساله بیضه ی سمت راستم رو درگیر کرده و چند ساله درد دارم و هیچ انتی بیوتیکی رو بدنم جواب نمیده حتی با بستری و نسل جدیداش. سونوگرافی بیضه که رفتم میگن چیزی نیست ولی واقعا خسته شدم میدونم از عفونته و راضی هستم برگردم به قبل و دیگه سوند نزنم برای تخلیه.آقای دکتر چون شناخت خوبی از شما داشتم و شما یه فرد متدین و مذهبی مییشناسم ازتون کمک میخام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام بهترين راه درمان وجلوگيري از عفونت انجام سونداژ براي تخليه است
    2. تصویر کاربر دهقان سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      دکتر میبخشین خیلی ساده جوابم رو دادین واقعا خودتون جواب میدین یا منشی یا فردی دیگه جوابم رو دادلطفا کامل جواب بدین من که دائم سوند میزنم من میخوام راحت شم از سونداژ. آیا سلول های بنیادی و این چیزا به کمک برای یه مثانه دیگه یا اسفنگتر و... نیومده .
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      من خودم جواب ميدهم اكستروفي بيماري پيچيده اي است كه بايد با ان كنار بياييد هركجاي دنيا برويد درمان همين است مي توانيد نظر دكتر نوربالا را نيز بپرسيد اگر كاري از دستم بيايد در خدمتم
    4. تصویر کاربر دهقان چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      خیلی ممنونم آقای دکتر به هرحال ما بیمارا بعداز خدا امیدمون به شما پزشک هاست تا وسیله بشین و اون قدرت بالقوه ا ی که خدا تو دنیا گذاشته را به وسیله ی علم کشف کنید و مارا نجات بدید.کاش زودتر بعضی درمانها کشف میشد از سیستوپلاستی بیش از 20ساله میگذره و هنوز درمان اساسی تر و بهتری نیامده .با این سرعت پیشرفت تو زمینه مثانه تا عمر من شاید درمان کامل بدست نیاد مجدد ممنونم جناب دکتر از توجه شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام اگر كاري از دست من بر مياد درخدمتم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ariya سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 3804 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشین.من به خاطر ریزش مو تمام بدنم و جوش های بزرگ که روی گونه هام میزدم به متخصص داخلی رجوع کردم.بعد از چکاپ کامل مقدای خون در ادرار دیده شد که بعد از سونوگرافی مقداری رسوبات اکوژن دیده شد.من غلظت خون هم دارم و مقداری قدنم بالا میره.برای درمان به من قطره سنکل دادن اما بعد از مصرف چند روزه درد خیلی زیادی در پهلوهام و کمرم حس میکنم بقدری که قابل تحمل نیست الان سه روزه قطع کردم و درد بهبود پیدا کرده میخواستم ببینم اصلا این رسوبات اکوژن چی هست باید حتما به متخصص کلیه و مجاری مراجعه کنم یا همین قطره رو مصرف کنم .ریزش تمام موهای بدنم امکان داره از این باشه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      سلام نياز به دارو نيست هر ٢ ساعت يك ليوان اب خوريد حل ميشود
  • تصویر کاربر مصطفی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    علت درد وسوزش ادرار همسر بنده هنگام دفع رو بیان فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      بايد ازمايش وكشت ادرار دهيد مشخص ميشود
  • تصویر کاربر مارال سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام.نوزادی 5'9 ماهه که دارو که در بدو تولد ختنه شد به صورت حلقه.و الان سر التش از سر کلاهک کمی دچار چسبندگی شده که ما به تازگی متوجه شدیم و انسداد مجاری ادراری ندارد.لطفا راهنمایی بفرمایید.آیا امکان دارد بعدها مجددا اتفاق بیافتد؟ بنده باید چه مراقبت هایی در آینده انجام بدهم؟ متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      عكسش وا بفرستيد ببينم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر