آشنایی با عمل پیلوپلاستی (درمان تنگی های اتصال حالب)

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد. بهترین درمان تنگی های اتصال حالب به لگنچه به روش لاپاراسکوپی پیلوپلاستی می باشد. UPJ یا تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه شایعترین انسداد مادرزادی می باشد که باعث اتساع و گشادشده گی کلیه ها و در نتیجه آسیب غیر قابل برگشت به کلیه ها می شود. از هر 1500 جنین یک نفر مبتلا به این تنگی می شود که در کلیه طرف چپ و در پسر بچه ها شایعتر می باشد.

در 10-15 درصد می تواند تنگی دوطرفه باشد. خوشبختانه با انجام سونوگرافی در دوره حاملگی این تنگی خیلی به آسانی و راحتی قابل تشخیص می باشد و لذا پزشک و مادر می توانند با تشخیص و درمان به موقع این تنگی، از آسیب به کلیه جنین جلوگیری کنند. هر گونه تنگی در لوله حالب به منزله فشار به گلو و خفه کردن کلیه می باشد و لذا انسداد حالب جزء عمل های اورژانس ارولوژی می باشد.

سونوگرافی در دوره حاملگی

اگر در دوره حاملگی متوجه نشدیم از کجا می توان مطمئن شد که تنگی در نوزاد وجود ندارد؟

با انجام یک سونوگرافی ساده می توان بیماری را تشخیص داد. در سونوگرافی کلیه ها کاملاً گشاد شده و اتساع دارند.

آیا همه تنگی های محل اتصال حالب به لگنچه باید عمل بشوند؟ آیا درمان دارویی دارد؟

تنگی محل اتصال حالب به لگنچه درمان دارویی ندارد. تنها روش درمان جراحی باز یا لاپاراسکوپی است ولی کدام بیمار باید عمل شود بسته به بررسی های تکمیلی و از جمله عکس رنگی از کلیه ها یا IVP و همچنین عکس برداری هسته ای یا DTPA اسکن با تزریق لازیکس است.

در این روش ماده حاجب از طریق رگ ها به بیمار تزریق می شود و با عکس برداری های سریال، مقدار تخلیه و عبور آن از محل تنگی با عکس برداری بررسی می شود. اگر شدت تنگی زیاد باشد ماده رنگی قادر به عبور از محل تنگی نخواهد بود و در کلیه ها جمع می شود. مثل شکل که این علامت هشدار می باشد که بیمار جهت نجات کلیه ها از خفگی هر چه سریعتر باید عمل شود.

آیا با روش آندوسکوپی و غیر جراحی می توان تنگی را گشاد کرد؟

بسته به شدت و طول تنگی محل اتصال حالب به لگنچه است. اگر تنگی کوتاه باشد می توان با روش آندوسکوپی (رتروگرید یورتروسکوپی و یا از پائین یا از بالای کلیه و از طریق تونل پوستی (اندوپیلومتری) آن را باز کرد. ولی مطمئن ترین روش درمان عمل جراحی می باشد که به دو روش باز و لاپاراسکوپی انجام می شود. به علت عدم شکاف یک وجبی پهلو و زیبایی عمل و درد کمتر امروزه لاپاراسکوپی بهترین روش درمان این تنگی ها می باشد که به شرح آن می پردازم.

بیمار باید ناشتا صبح روز عمل به بیمارستان مراجعه نماید و پس از معاینه و آزمایشات لازم چند ساعت بعد با بیهوشی عمومی در اطاق عمل طبق شکل سه عدد تروکار لاپاراسکوپی در شکم بیمار به جای برش باز قرار داده می شود و سپس با عبور دوربین و بزرگنمائی محل عمل در تلویزیون با پنس و قیچی محل تنگی را مشخص و سپس قطع کرده و محل باز و غیر تنگ حالب را به لگنچه کلیه مثل شکل و فیلم دوخته و پیوند می زنیم.

کاهش psa

این عمل یک عمل فوق تخصصی و نیاز به تجربه بسیار بالای جراح دارد. یک لوله حالب در پایان محل به شکل قلاب در کلیه ها و مثانه قرار داده می شود که پس از چند هفته به صورت سرپائی خارج می شود. در صورت عدم نشتی ادرار از محل عمل شما فردا یا پس فردای عمل از بیمارستان مرخص خواهید شد. 4 هفته بعد محل لوله حالب سرپائی خارج خواهد شد و سپس عکس برداری کنترل از نظر موفقیت عمل انجام خواهد شد.

حسن عمل لاپاراسکوپی پیلوپلاستی: زیبایی پوست، عدم شکاف جراحی در پهلو، درد کمتر و بستری کمتر پس از عمل و زمان کوتاه به بازگشت به زندگی روزمره می باشد. در صورت داشتن تنگی محل اتصال حالب به لگنچه، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

2.7/5 - (14 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر الهام یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 276 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من یک سال است که تکرر ادرار شدید دارم بیمارستان لوافی نژاد نوار مثانه انجام دادم نرمال بود سونوگرافی کلیه ومثانه هم قبل از نوار مثانه انجام دادبعد از تخلیه مثانه 25سی سی ادرار در مثانه باقی میماند آقای دکتر چه من آب بخورم یا نخورم تکرر دارم به محض اینکه نصف استکان آب میخورم چند بار میرم دستشویی خسته شدم آب جذب بدنم نمیشه دکتر قرص باکلوفن 10بهم داد بدتر شدم دیگه شب تا صبح نمیخوابیدم تورو خدا فقط آرزومه مشکلم حل بشه ضمنا من ام آر ای سر وگردن پیش دکتر مغز اعصاب رفتم وانجام دادم هیچی نبود الان باید چیکار کنم خواهشا مرا راهنمایی کنید من وقتی بیرون میرم فقط باید دنبال دستشویی باشم همش سرگیجه دارم مجاری ادرارم میسوزه خیلی سختی میکشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۸ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سعی کنید یواش یواش در مقابل تکرر ادرار مقاومت کنید
  • تصویر کاربر سمیرا شنبه ۲۷ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 298 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید نامزد من 1سالی میشه دردکلیه داره پارسال که به دکتر مراجعه کردند گفتند سنگ کلیه دارید و مرتب دارو مصرف کردند چند ماهی میشه درد کلیه هاش شروع شده چند بار به دکتر مراجعه کردند گفتند کلیه هات عفونت دارند آیا این مشکل عفونت با دارو برطرف میشه؟؟؟دکتر گفته بود که عفونت کلیه سمت راستت زیاد من خیلی میترسم که عفونتش زیاد باشه به کلیه هاش آسیب جدی وارد کنه.
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      باید ازمایش وکشت بدهید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر فرینازفهیم جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    من سونوگرافی کلیه انجام دادم اندازه آن 135mmگزارش شد وگفتند مشکل بزرگی کلیه دارم آزمایش ادرار24ساعته دادم پروتئین دفع نمیکردم ولی 8ماه پیشبعد زایمان دفع پروتین داشتم آزمایش ادرارساده خون در آن دیده شدومقداری سطح آن پایین بود شبهاکلیه ام درخواب منقبض میشود ودردمیگیردطوری که ازخواب بیدارمیشوم خواستم ببینم علت این بزرگی کلیه ازچیست؟وآیااحتیاج به نمونه برداری هست یانه؟ من سال93عمل کلاف عروقی مغزانجام دادم میخواستم ببینم ربطی به این موضوع دارد؟ خیلی احساس ضعف وخستگی میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      شما از نظر من سالمید
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام من دوهفته هستش که سنگ 6 میلی متری در انتهای لوله ی حالب کلیه ی چپم گیر کرده و روانتینکس و سنکل و داروی گیاهی استفاده کردم الان مدت پنج روزه که دیگه هیچ دردی ندارم امکان داره دفع شده باشه در مثانه حل شده باشه و ایا از بین رفتن درد نشانه ی دفع سنگ هستش یا امکان داره بدون درد هم سنگ در انتهای لوله حالب گیر کرده باشه و میشه سه هفته به خودم زمان برای دفع بدم مشکلی برای کلیه پیش نمیاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      فیلم سنگ شکنی حالب منرا ببینید در www.drkarami.com باید عملTULبکنید
  • تصویر کاربر ولی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    باسلام.بنده چندین سنگ در کلیه هام 3سنگ کوچک حداکثر 6مم در کالیس فوقانی کلیه راست و سنگ های بزرگ20مم در کالیس فوقانی،12 مم و 6مم در کالیس تحتانی و 6مم در کالیس میانی چپ وجود دارد.3 بار هم سنگ شکن انجام داده بودم که نتیجه رضایت بخش نبود لذا دکتر پیشنهاد pcnlنموده. بنده قلبم را فنر هم کردم.به نظر شما pcnl مناسب من میباشد و هزینه ی آن چقدر است و آیا شما دفتر چه ی خدمات درمانی نیروی مصلح قبول میکنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      بايد عكس اي وي پي را بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    باسلام
    گاهی اوقات احساس ادرار و خارج شدن از مجرا دارم. بعد از رفتن به دستشویی و ادرار کردن و استبراء کردن، پس از گذشت زمان یک تا دو ساعت چیزی شبیه به رسوب خشک شده در دهانه مجرای ادراری می بینم . علت این موضوع چیست؟
    و سوال دیگر اینکه به هنگام ادرار کردن حالتی مانند پاشیدن ادرار روی بدنم احساس میکنم آیا اعصاب دیگر اعضا به هنگام ادرار کردن تحریک میشوند؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      بيشتر وسواس وحساسيت روي طهارت است
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر
    من 24 سالمه مدت چند ماهی هست که بعد از ارضای جنسی یه حالت ناراحتی و گرمی خاصی در زیر بیضه نزدیک مقعد و کشاله ران دارم این گرما واقعا آزار دهنده هستش و دقیقا بعد از هر بار ارضای جنسی شدتش شروع شده و بعد 4 یا 5 روز بهتر میشه همچنین احساس تاخیر در ادرار نیز دارم

    در چکاپ خون و ادرار فقط کمبود زینک مشاهده شده و در سونوگرافی کامل کیست 5 میلیمتری اپیدیدیم

    آزمایش رو میفرستم ملاحظه کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      ازمايش خوب است اين دردها معم نيستند
  • تصویر کاربر عباس سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من BPHدارم و چند سنگ درمثانه دارم آیا سنگهای مثانه(عکس ضمیمه)قابل سنگ شکنی می باشند.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۶ آبان ۹۶( 7 سال پیش)
      سلام بهتر است سيستوسكوپي كنيد تا مشخص شود 02122642744 تماس يا شماره ات را بفرستيد تماس بگيريم
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام
    روي كلاهك الت تناسلي حالت خوردگي پيش امده و روي كلاهك الت تناسلي بعضي قسمت ها سياه شده است
    چه نوع بيماري هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      اگر بزرگ سد ازمايش دهيد از نظر زگيل
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    در مثانه وجود توده ای بوده که با سیستوسکوپی برداشته شد و جواب پاتالوژی نمونه برداشته شده به پیوست ارسال میگردد.نگان کننده نیست دکتر عزیز؟.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ مهر ۹۶( 7 سال پیش)
      جواب خوب است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر