حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر mitra-g شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 7287 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما
    من دختری مجرد و 25 ساله هستم 4 روز است کلیه ام درد گرفته سونوگرافی انجام دادم همه چیز نرمال بود فقط مثانه ام متسع است و کلیه راستم به علت مثانه متسع دچار fullness خفیف است. من باید چکار کنم اقای دکتر؟
    باتشکر ازلطف بینهایت شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      نگران نباشيد خوب ميشود مايعات زياد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    با سلام . ۲۱ سالم است مدت یک سال است دچار تکرر ادرار شده ام به این صورت که در طی روز پس از اتمام ادرار و بلند شدن مجددا احساس ادرار میکنم . ادرار به صورت روان و بدون درد و سوزش و مشکل دیگری است . و این مشکل را در طی روز دارم و بعد از ظهر ها بیشتر میشود و هر چقدر به دست شویی میروم باز هم احساس ادرار باقی میماند و باز هم باید به دست شویی بروم ! ازمایش خون و کبد و ترویید دادم هیچ کدام مشکلی نداشت ازمایش ادرار و کشت نیز مشکلی نداشت البته در ازمایش ادرار مقداری اسپرم بود با وجود ان که روز های قبلش ارضا نشده بودم که البته اسپرم moderate بود سونو از کلیه و مثانه پور و خالی نیز طبیعی بود اندازه پروستات نیز در سونو کوچک و بدونه ضایعه فرا گیر بود ازمایشات را به ارولوژیست نشان دادم و معاینه نیز شدم و گفتن مشکلی ندارید و به روان پزشک مراجعه کنید ... اما استرس و مشکلات ادراری از لحاظ روان شناسی کوتاه مدت است در حالی که من بیش از یک سال است که تکرر ادرار در طول روز دارم . اما دیگر مشکلات ادراری را ندارم ... لطفا جواب دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 9 سال پیش)
      بايد نوار مثانهبگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    من 95کیلودارم چاق هستم قد منم 175 هست
    سینه های من گنده هست افراد چاق دیگر هم دیدم ولی اینقدر نیست علتش چیه
    راهی برای کوچک کردنش هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بررسی هورمونی می خواهد
  • تصویر کاربر امیر پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت پزشک متعهد و بزرکوار
    اینجانب 45 سال دارم و از کودکی زیاد دستشویی میروم و شبها هم اکر مایعات زیاد خورده باشم زیادتر ولی بعصی شبها پشت سر هم دستشویی میرم که احساس میکنم از همان کودکی ادرارم کامل تخلیه نمیشود سوال که کردم کفتن مربوط به کوچکی مثتانه میباشد تا حالا هم هیچ ازمایشی در این خصوص ندادم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید ای کاش با وبلاگ شما زودتر اشنا شده بودم فقط خواهش دارم جواب رو ب ایمیلم بدین
    جوانی 21ساله هستم که متاسفانه از 18سالگی ب استمنا مبتلا شدم و الان شدیدن استمنا میکنم و دیگر خسته شدم
    راهکارهای ترک استمنا رو در اینترنت مطالعه کردم حتی مضراتش را ولی اصلا بمن تاثیری نداره
    تنها راه باقی مونده برام استفاده از داروهایی هست که شهوتم رو کم کنه
    اتفاقی وقتی دنبال دارو برای همین منظور میگشتم نام سیپروتون استات را مشاهد کردم
    شهوت رو کاملا صفر میکنه اما مضرات زیادی داره مثل اینکه هپاتیت هم ایجاد میکنه
    در سایتی عوارض شایع این دارو را مطالعه کردم که زردی و هپاتیت هم جزء ان عوارض شایع بود
    بنظر شما با این عوارض صلاح میدونید که من از این دارو استفاده کنم تا از شر این استمناء که امانم رو بریده استفاده کنم؟اگر هست بفرمایید چطور؟و هر چند ساعت و با چه دوزی؟
    البته من واریس خفیف بیضه دارم و فابیسم هم هستم
    از شما میخوام در مورد این دارو منو راهنمایی کنید اگر از نظر شما اشکالی نداشته باشد
    پس عوارضش را چطور توجیح خواهید کرد؟
    اگر بغیر این دارو دارویی دگر را میشناسید که خطرش کمتر اما کارایی مفید تری داشته باشد رو بمن معرفی کنید البته با در نظر گرفتن اون دو بیمارییم
    ب ایمیلم پیام بدین
    بی صبرانه منتظر پاسختان هستم
    didehban.72@gmail.com
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      قطع استمنا درست میشود
  • تصویر کاربر بهمن چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من در حدود 5 سال است که ازدواج کردهام بعد از دو سال خانمم حامله شد و در 3 ماهگی به دلیل ترکیدگی کیسه آب سقط شد و تا دو سال زیر نظر زشک بودیم چجون حاملگی زیاد طول کشید دکتر مردان برای من آزمایش اس÷رم نوشت و من هم آزمایش دادم در آزمایش مذکور سرعت خوب بود ولی کمی ضعیف بود دکتر برای من کلومفین و ترینتال نوشت وبعد از 3 ماهه خانمم حامله شد و بعد از دو ماه بچه باز سقط شد لطفا مارو راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      معالجه توسط متخصص زنان
  • تصویر کاربر هوتن پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام اقاى دکتر
    دو روز هستش که در ناحيه مثانه احساس درد دارم. و در زمان ادرار کردن و سرفه کردن درد بيشتر ميشود
    درد به صورت تير کشيدن هست
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید شاید عفونت مثانه باشد
  • تصویر کاربر احمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ..توی بعضی سایتها از جاگذاری مثانه مصنوعی مطالبی خواندم می خواستم بدونم چقدر این امر صحت داره .واگر چنین چیزی هست آیا این عمل عوارضی دارد یانه باتشکر از شما موفق ومایید باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      متوجه منظورتان نشدم
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 530 مشاهده پرسش
    باعرض سلام44ساله میباشم که چهار ماه پیش تکرر ادرار داشتم رفتم دکتر آزمایش سونوگرافی نوشت که جوابش بود هردو کلیه اقطار. ضخامت واکوی پارانشیم طبیعی دارند. اتساع سیستم پیلوکالیسیل دیده نمیشود.سنگکوچک بقطر4/5میلی متردر یکی از کالیس های میانی کلیه راست مشاهده میشود. کیستی بادیواره ظریف بقطر11میلی متر در بخش میانی سینوس کلیه چپ به چشم میخورد (کیست پری پلویک) در مثانه ضایعه ای دیده نمیشود. ضخامت واکوی دیواره مثانه طبیعی است. پس از تخلیه در حدود115mlادرار در مثانه باقیمانده است.حجم تقریبی پروستات 25ml مباشد دکتر قرص پروستاتان وتامسولوسین 4در صد روزی یک عدد داد که کاملا خوب شدم وبعد هم قرص پروستاتان راهم قطع کرد والان روزی یک عدد تامسولوسین میخورم وادرارم کاملا تخلیه میشود ولی تازگی آزمایش ادرار دادم درآزمایشRBC 2/5 خون مشاهده شده که رفتم دکتر ارولوژی کفت باید سستسکوپی بشی عاجزانه از شما در خواست مکنم مرا راهنمایی کنید که چکار کنم قبلا از شما کمال تشکر را دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر سونوگرافی طبیعی است نیاز به اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر محمودشیرمحمدی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    باسلام بنده پسری 20ساله دارم که اخیراً دچاربالارفتن فشارخون شده است .باتوجه به نقش بیماریهای کلیه دربالارفتن فشارخون آزمایشات ادرار(حتی آزمایش 24ساعته ادرار)وخون وسونوگرافی داپلرعروق کلیه انجام شدکه مشکلی وجودنداشت البته پسرم غلظت بالای خون هم دارد که هرسه ماه خون اهدامی کند.چندسال قبل پسرم داروی افزایش قد (نچرال ولت )مصرف کرده .آیا بالارفتن فشارخون می تواندازعوارض این داروباشد وبهترین روش تشخیص بیماری کلیوی درارتباط با بالارفتن فشارخون چیست؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از نظر غده فوق کلیه بررسی شوند
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر