جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حالب کلیه کجاست؟ | دفع سنگ حالب و درمان آن

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
هر گونه انسداد در مسیر لوله حالب به منزله خفه کردن کلیه ها می باشد و هر چه سریعتر باید عامل انسدادی لوله حالب برطرف گردد. در این مقاله بیماری های لوله ی حالب از جمله وجود سنگ حالب در آن بررسی شده است.

قطر لوله حالب چقدر است؟

لوله حالب به قطر 5 میلی متر است. این لوله، کلیه را به مثانه وصل می کند.

حالب کلیه کجاست؟

حالب وظیفه ی انتقال ترشحات کلیه ها یا همان ادرار را از کلیه ها به مثانه بر عهده دارد. لوله حالب با انقباضات منظم خود که توسط اعصاب اتوماتیک سمپاتیک و یا پاراسمپاتیک کنترل می شود عمل تخلیه خود را انجام می دهد. لوله حالب در حقیقت به مانند لوله تنفسی کلیه می باشد.

درمان تبخال تناسلی

حالب لوله ای است که وظیفه انتقال ادرار از کلیه ها به سمت مثانه را عهده دار است. در بدن هر فرد دو لوله حالب (ureter) قرار دارند که هر کدام به یک کلیه متصل است. نیمه بالایی حالب در داخل معده قرار دارد و نیمه پایینی آن نیز در ناحیه لگن است.

طول لوله حالب در بزرگسالان به صورت میانگین در حدود 10 الی 12 اینچ ( 25 الی 30 سانتی متر ) است. این لوله دارای دیواره های ضخیم عضلانی، فیبری و روکش مخاطی است و می تواند به راحتی منقبض شود.

سنگ حالب

یکی از شایعترین علل انسداد حالب، حرکت سنگ از کلیه و گیر افتادن آن در لوله حالب می باشد. حرکت سنگ به طرف حالب دردی را ایجاد می که شاه درد عالم پزشکی بوده و حتی از درد زایمان در خانم ها نیز شدید تر می باشد.

مشخصات درد سنگ حالب عبارتند از: درد شدید ناگهانی که به صورت موجی به سراغ فرد آمده و او را زمین گیر و مستأصل می کند. تهوع، استفراغ، رنگ پریدگی، خون در ادرار، تغییر رنگ ادرار و در کسانی که تک کلیه ای هستند قطع کامل ادرار می تواند از نشانه های گیر افتادن سنگ در لوله حالب باشد.

امروزه قطعی ترین روش تشخیص گیر افتادن سنگ حالب انجام سی تی اسکن بدون تزریق و با تزریق می باشد. سونوگرافی اغلب گشاد شدگی کلیه ها یا هیدرونفروز را گزارش می کند که نشانه انسداد لوله حالب می باشد.

در صورت ایجاد چنین دردی بلافاصله به نزدیکترین اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و باید اقدامات تشخیصی و درمانی انجام گردد. از شما در اورژانس بیمارستان معاینه بالینی، آزمایش خون و ادرار و سونوگرافی و در صورت نیاز سی تی اسکن انجام خواهد شد و با تزریق مسکن های قوی که اغلب مورفین یا پتدین و یا کتورولاک است، درد شما تسکین پیدا خواهد کرد. اگر تب داشتید یا تک کلیه هستید و یا حامله می باشید باید به پزشک اطلاع دهید که شما را در بیمارستان بستری نمایند.

بیماری های حالب

پروگزیمال حالب چیست؟

بخش بالایی از لوله حالب در بین نقطه برخورد حالب با لگن و بالاتر از مفصل ساکروایلیاک قرار دارد. سنگ های پروگزیمال حالب به صورت میانگین اندازه ای بیشتر از یک سانتی متر دارند و در معیار اندازه گیری قرار می گیرند. سنگ هایی که در دفع شدن به شکل طبیعی و سریع با مشکل مواجه می شوند، در نهایت منجر به کولیک مکرر کلیه و یا انسداد ادرار خواهند شد.

لوله حالب پروگزیمال در کدام ناحیه از بدن قرار دارد؟

در انتهای بخش پروگزیمال لوله حالب، لگن و کلیه ها قرار دارند. در بخش دیگر نیز مثانه فرد به حالب متصل است. لوله حالب از ابتدای شریان کلیوی تا این نواحی و مثانه کشیده می شود تا جریان ادرار را از کلیه ها به سمت مثانه هدایت کند.

علائم سنگ کلیه در حالب

سنگ در حالب کلیه ممکن است هیچ علامت یا نشانه ای نداشته باشد. نشانه ها و علائم به محل رخداد انسداد، کامل بودن یا نسبی بودن انسداد، سرعت مسدود شدن و تحت تاثیر قرار گرفتن یک یا هر دو کلیه بستگی دارند. نشانه ها و علائم می توانند شامل موارد زیر شوند:

  • درد
  • تغییرات در مقدار ادرار تولید شده
  • دشوار بودن ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • عفونت های مکرر مجاری ادراری
  • فشار خون بالا (هایپرتانسیون)

دفع سنگ کلیه از لوله حالب

اگر مسیر لوله حالب تنگی نداشته باشد و اندازه سنگ زیر 4 میلی متر باشد در 95 درصد با درمان های داروئی و مصرف مایعات زیاد و ورزش کردن خودبه خود دفع می شوند و نیاز به اقدام بعدی نیست.

اگر اندازه سنگ حالب بین 4 تا 6 میلی متر باشد 50 درصد احتمال خودبه خود افتادن سنگ وجود دارد و لذا اگر اندازه سنگ حالب زیر 6 میلی متر باشد به شرط اینکه:

  •  بیمار تک کلیه نباشد.
  •  تب نداشته باشد.
  •  حامله نباشد.

به بیمار توصیه می شود دو هفته با مصرف مایعات زیاد و افزایش تحرک بدنی و با ادرار کردن در داخل ظرفی از نظر مشاهده سنگ دفع شده، در جهت دفع سنگ تلاش کند.

مدت زمان دفع سنگ کلیه از حالب

 

درمان سنگ کلیه گیر کرده در حالب

اگر بعد از دو هفته سنگ کلیه در حالب دفع نشود و یا اندازه سنگ گیرافتاده بالای 6 میلی متر باشد دو روش درمانی برای درمان این سنگ ها وجود دارد:

1️⃣ سنگ شکنی برون اندامی یا ESWL

در این روش که در فیلم زیر می بینید شما بدون بیهوشی و به صورت سرپائی به مدت 15-20 دقیقه زیر دستگاه سنگ شکنی می خوابید و دستگاه با متمرکز کردن امواج سنگ شکنی روی سنگ حالب اقدام به خرد کردن سنگ گیر افتاده حالب می کند.

عمل سنگ شکنی ESWL در موارد زیر توصیه نمی شود:

  •  افراد چاق
  •  افراد حامله
  •  افراد دارای اختلال در انعقاد خون

2️⃣ سنگ شکنی درون اندامی یا TUL

دومین و مؤثرترین روش درمان سنگ حالب عمل سنگ شکنی درون اندامی یا TUL می باشد. در این روش که با بی حسی کمری و در اطاق عمل و به صورت سرپائی انجام می شود، با عبور دوربین آندوسکوپی از داخل مجرای ادراری به مثانه و لوله حالب محل گیر کردن سنگ حالب مشخص و با استفاده از امواج سنگ شکنی لیزر روی پنوماتیک سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم.

 در مواقعی جهت دفع شدن سنگ های خردشده داخل لوله حالب، لوله ای قلاب مانند به نام جی جی گذاشته می شود که در شکل زیر می بینید. و چهار هفته بعد به صورت سرپائی خارج می گردد.

فیلم کامل عمل TUL را می توانید در قسمت زیر مشاهده نمائید.

3️⃣ عمل لاپاراسکوپی

سومین درمان سنگ های بزرگ لوله حالب، عمل جراحی می باشد که در گذشته به صورت عمل جراحی باز ولی امروزه در راستای شعار عمل های جراحی بزرگ از شکاف کوچک تکنیک لاپاراسکوپی می باشد. در این روش به جای برش یک وجبی در شکم با عبور لوله هایی باریک به نام تروکار به داخل شکم و تزریق هوا و عبور دوربین محل سنگ حالب را مشخص کرده و با برش روی آن، سنگ حالب را خارج می کنیم که کیفیت عمل را در فیلم زیر مشاهده می نمائید.

سنگ حالب در بارداری

از جمله رایج ترین دلایل بروز درد معده در خانم های باردار می توان به وجود سنگ کلیه و حالب اشاره کرد. سنگ حالب در بارداری می تواند منجر به مسدود شدن مسیر کلیه شده و در نتیجه عفونت را ایجاد کند.

این عفونت در دیگر نواحی بدن پخش می شود. در نتیجه ممکن است خانم باردار زودتر از موعد نیاز به بستری شدن در بیمارستان و طی کردن درمان های لازم جهت به دنیا آوردن کودک را داشته باشد.

سنگ های کلیه دردناک از هر 3300 زن باردار، یک نفر را مبتلا می کنند. احتمال شکل گیری این سنگ ها در بانوانی که سابقه به دنیا آوردن کودک در گذشته را داشته اند، نسبت به افرادی که بارداری اول را تجربه می کنند، بیشتر است. بیشتر خانم هایی که سنگ کلیه و حالب دارند، معمولا در ماه های چهارم الی ششم با مشکلات مختلفی مواجه می گردند.

انواع دیگر بیماری های لوله ی حالب

1- دوتایی شدن حالب

دوتایی شدن حالب که عارضه ای مادرزادی است به وضعیتی گفته می شود که دو حالب بر روی یک کلیه تشکیل می شود. حالب دوم می تواند سالم بوده و یا تنها قسمتی از آن تشکیل شده باشد. در صورتی که هیچ کدام از حالب ها به درستی کار نکنند، ادرار می تواند به کلیه برگشته و سبب آسیب رساندن به آن شود.

2- وجود یک ناهنجاری در محل اتصال حالب به کلیه یا مثانه

اتصال غیر عادی بین حالب و کلیه (اتصال میزنای و لگنچه) می تواند سبب تورم کلیه و در نهایت توقف عملکرد آن شود. این ناهنجاری مادرزادی بوده و یا می تواند با رشد عادی کودک و در اثر یک آسیب یا جای زخم به وجود آید. همچنین، در موارد نادر این عارضه می تواند ناشی از تشکیل یک تومور نیز باشد. یک اتصال نادرست بین حالب و مثانه می تواند سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود.

3- یورتروسل

در صورتی که لوله ی حالب بسیار تنگ باشد و اجازه عبور جریان ادرار به صورت عادی را ندهد، ممکن است یک برآمدگی کوچک (یورتروسل) در آن تشکیل شود که معمولا در قسمت نزدیک به مثانه تشکیل می شود. این تورم و برآمدگی می تواند جریان ادرار را مسدود کرده و سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها شود. این وضعیت امکان دارد به کلیه آسیب برساند.

4- فیبروز رترو پریتوئن

این اختلال نادر هنگامی رخ می دهد که بافت فیبروز در ناحیه خلفی شکم رشد می کند. این فیبر ها می توانند در اثر سرطان ها یا برخی دارو های درمان میگرن رشد کنند. این فیبر ها میزنای ها را احاطه کرده و آن ها را مسدود می کنند که چنین وضعیتی سبب بازگشت ادرار به درون کلیه ها می شود.

هرنی اینگوینال

دیگر عوامل احتمالی

عوامل مختلفی در درون و بیرون میزنای می توانند سبب انسداد آن شوند این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • یبوست شدید، با اینکه بیشتر در کودکان شیوع دارد اما در بزرگسالان هم اتفاق می افتد.
  • تومور های سرطانی و غیر سرطانی
  • رشد بافت داخلی مانند آندومتروزیس در زنان
  • تورم طولانی مدت دیواره میزنای که معمولا ناشی از بیماری هایی مانند سل یا عفونتی انگلی به نام شیستوزومیازیس می باشد.

اما توصیه های اینجانب در رابطه با سنگ حالب

  •  لوله حالب به منزله نفسگاه کلیه می باشد و گیر افتادن سنگ و یا هر علتی که آن را ببندد مثل فشار به کلیه جهت خفه کردن می باشد و باید هر چه سریعتر درمان شود.
  •  95 درصد سنگ های زیر 4 میلی متر و 50 درصد سنگ های بین 4-6 میلی متر خودبخود دفع می شود.
  • حداکثر زمان برای دفع کردن 2-3 هفته است و اگر سنگ دفع نشود باید سریعاً جهت جلوگیری از خفه شدن و از دست دادن کلیه خود به پزشک مراجعه نمائید.
  •  افراد تک کلیه و خانم های حامله و بیماران تب دار با سنگ انسدادی حالب باید اورژانسی در بیمارستان بستری شوند.
  •  با انجام چکاب منظم و با شعار پیشگیری بهتر از درمان است، و مصرف مایعات هر دو ساعت یک لیوان و مصرف کم نمک از تشکیل سنگ در کلیه و گیرافتادن آن در لوله حالب جلوگیری نمائید.

شاید دوست داشته باشید بخوانید:

بهترین درمان زگیل تناسلی مردانه

در صورت داشتن سنگ حالب جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744-021 تماس بگیرید.

دکتر کرمی متخصص کلیه و مجاری ادراری

4.2/5 - (105 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید و تبریک سال نو خدمته دکتر کرمی.من بیضه سمت چپم درد میکنه و در آلت تناسلی درد به خصوص و در بعضی موارد در نوک آلت سوزش احساس میکنم شما احتمال به چه مشکلی میدید اخیرن سکس هم داشتم،البته لازم به ذکر هم هست دیسک کمر هم دارم و شورت تنگ و روی شکم میخوابم خواستم ببینم اینها باعث این دردها شده یا دچار بیماری شدم.متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 8 سال پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر جامد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر با عرض خسته نباشید خدمت شما
    من یک ماه قبل سونو گرافی کلیه دادم که در اون ابعاد کلیه سمت چپ رو 24*68 میلیمتر زده بود وخب یه هفته قبل هم یه سونوگرافی کامل شکمی انجامدادم در جای دیگه ای ،که در اون ابعاد کلیه سمت چ÷ رو 43*87 زده بود...آیا این اختلاف ابعاد طبیعیهو مشکلی وجودداره؟ اگر راهنماییم بفرمایین ممنونمیشم چون خیلی نگرانشدم با دیدن این موضوع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 8 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر اکرم سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 686 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    دختری 30ساله هستم سال گذشته دچار اضطراب شدید همراه با تکرر ادرار شدم دکتر برای من 50 عدد قرص یوریناسین تجویز کردن که بعد از مصرف دچار احتباس ادرار شدم و الان به مدت یک ساله که مشکل احتباس ادراری دارم قرص بتانکول 50 عدد مصرف کردم خوب نشدم ولی سه ماه پیش قرص پرازوسین به مدت دو هفته مصرف کردم و خیلی بهتر شدم ولی بخاطر استرس مجبور شدم قرص کلردیازپوکساید و پروپرانول بخورم و باعث شد تا دوباره دچار مشکل ادراری بشم. الان اگر 12 ساعت هم صبر کنم احساس دستشویی رفتن ندارم و به طور ارادی به دستشویی میرم. لازم به ذکر هست که سونوگرافی دادم باقیمانده ادرار نداشتم.سوالم اینه که دوباره قرص پرازوسین را مصرف کنم یا نه و اگر مصرف کردم برای چه مدتی ادامه بدم تا دیگه مشکل احتباسم خوب بشه. اگر راهکار درمانی بهتری میدانید لطفا راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مهران سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1316 مشاهده پرسش
    باسلام. دختری دارم 9ساله که از5سال پیش بی اختیاری ادرار وعفونت ادراری پیدا کرده ، وبا قرص های ایمی پرامین وتولترودین موقتا خوب ودوباره تشدید میشد وبا ویزیکر و ومینیرین ملت 6ماه طبیعی شد ولی دوباره فشار مثانه وعفونت شدید آغاز شد بطوریکه بدن نسبت به آنتی بیوتیک خوراکی مقاوم شده و فقط با تزریق داروی خاص عفونت را دو هفته کنترل می کردیم برگشت ادرار هم داره. تا اینکه در شهریور 93 درمشهد طبق پیشنهاد فوق تخصص مجاری کودکان عمل نخاع انجام شد ولی شش ماه از عمل میگذره و همچنان فشار مثانه بالاست وچون دخترم با قرص اکسی بوتینین حالت تهوع وسرگیجه میگیره از تولترو دین ونیترو فورانتوئین به تجویز دکترش استفاده میکنه.ضمنا یک ماه بعد از عمل روزی سه بار سوند زدن را شروع کردیم وطبق نوار مثانه اول کمی فشار پایین آمد و بعد که سوند زدن را نامنظم انجام دادیم فشار مثانه از قبل بالاتر رفته. و با توجه به عکس رنگی و اسکن هسته ای کلیه ها سالمند. آقای دکتر بخدا خودمون و دخترمون دیگه خسته شدیم اگه داروی قطعی داره به ما بگید. با تشکر از شما وسایت خوبتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام منظور از لوکال اکتازی درنتیجه جواب سونگرافی کلیه چیست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      مشکلی نیست
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    با عرض سلام واحترام مدت چند سال(بیش از3)است دچار پیرونی حدود 35 درصد هستم برای هجدهم وقث گرفته ام خدمت شما برسم میخواهم عمل جراحی انجام دهم ایا رضایت بخش خواهد بود
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      انها برأي كجي موثر است
  • تصویر کاربر بهزاد دوشنبه ۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر من 33 ساله هستم.دچار زود انزالی هستم.قبلا از قرص ترامادول و ویاگرا و کاندوم برای جلوگیری از این مشکل استفاده کردم .اما فایده نداشت .یکبار هم روی الت تناسلی من زگیل بود که با دارو از بین رفت . یکی از مشکلات جدی که الان دارم وقتی به دستشویی می روم گاهی اوقات بعد از ادرار کامل احساس می کنم مثانه کامل تخلیه نشده و دوباره ادرار می کنم . گاهی دچار سوزش هستم و گاهی بعد از سکس ترشحات مداوم دارم .این علایم نشانه ی بیماری خاصی است .لطفا راهنماییم کنید .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      أزمايش دهيد
  • تصویر کاربر عبدالرزاق سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    با سلام من یک تومور در سمت راست مثانه دارم و تگی مجرا و بزرگی پروستات دارم لطفا راهنمایی فرمایید و لطفا بگویید هزینه عمل و درمان چه قدر میشود؟و به کدام پزشک و بیمارستان مراجعه کنیم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      09351142080 تماس برای عمل بگیرید
  • تصویر کاربر اکبر سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر از اردبیل مزاحمتون شدیم مادر من 58سال سن دارد مدت 2 ماه است دچار عفونت ادراری شده و چند روز بهبود می یابد ولی دوباره مبتلا می شود ازمایشات تست ائرار کشت ادرار سونو گرافی از کلیه و مثانه را انجام داده ایم کشت ادرار عفونت را نشان داده اند و همچنین سیتی اسکن انجام دادیم polipمثانه تشخیص داده شد ودکتر حسین خانی متخصص کلیه سیتوسکوبی انجام داد و قارچ تشخیص دادند و باتولوزی نیز سلول سرطانی نشان نداده اخرین بار نیز عکس با ماده حاجب گرفتیم که دکتر تشخیص دادند چیز مهمی نیست و فقط جدار مثانه کمی زیاد شده و 2مهره دیسک دارد خونریزی مدتی قطع شده و دوباره ظاهر میگردد درد در هنگام ادرار و در بهلو ها ندارد در ضمن 4روز در بیمارستان بستری شده و انتی بیوتیک تزریق کردند بعلت تب ولرز اکنون مشکل ایشان فقط خون در ادرار است لطفا ماراراهنمایی فرمایید روحیه مریضمون بعلت خونی که میبند خیلی کم است اقای دکتر ما همشهری شما هستیم توروخدا مارو راهنمایی کنید خیلی نگرانیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ اسفند ۹۳( 9 سال پیش)
      02122642744 هماهنگ نمایید
  • تصویر کاربر پرویز یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    باسلام
    مدت 10سال است که به صورت مکرر دچار سنگ کلیه در هر دو کلیه می شوم وهر سال با یک روش آن را دفع می نمایم ولذا هزینه های درمانی آن بسیار زیاد است راه هایی را که به نظر شما محترم برای جلوگیر ی از تشکیل مجدد آن در نظر دارید را توصیه نمایید.وحداقل یک دارو برایم معرفی نمایید.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 9 سال پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

واریکوسل یکی از بیماری های بیضه است که مردان را درگیر میکند، واریکوسل در واقع به معنای…
چرا باید یورودینامیک یا نوار مثانه انجام بدهیم؟ تست یورودینامیک میزان ذخیره و ترشح ادرار را در…
وازکتومی یا همان عمل بستن لوله مردان و عقیم شدن مردان، یک عمل سرپایی است که، برای…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر