اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

انزال زودرس شایعترین مشکل جنسی مردان قسمت 1

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

انزال زودرس یکی از مشکلات عمده و مختل کننده روابط جنسی است که از سالیان پیش و شاید از بدو خلقت بشر گریبانگیر مردان بوده است. با افزایش استرس های روزمره زندگی و گرفتاری های اجتماعی و مشغولیات روزمره زیاد و کمبود استراحت جسمی و عوامل دیگر امروزه به عنوان شایعترین اختلال جنسی است که زوجین به علت نارضایتی از روابط جنسی به مطب و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

اصولاً یک ارتباط قوی بین خواب خوب، استراحت خوب، تغذیه خوب و ذهن آرام، تن سالم و روحیه بشاش و شاد و تمایل قوی به روابط جنسی وجود دارد. هر چه کیفیت زندگی فرد به علل روحی و جسمی مختل شود رابطه جنسی فرد را دچار اختلال خواهد کرد. با توجه به اینکه طبق آمار از هر سه مرد یک مرد مبتلا به انزال زودرس می باشد به شرح کامل تعریف و علل و درمان های آن می پردازم.

تعریف انزال زودرس

به هر انزالی که مایع منی بدون کنترل فرد و بلافاصله بعد از نعوظ و یا کمتر از یک دقیقه بعد از دخول انجام شود انزال زودرس می گویند. شدت انزال زودرس، فرد به فرد فرق می کند. بعضی از مردان جوان اظهار می دارند که انزال آنقدر سریع انجام می شود که قادر به دخول نیستند و گهگاهی زوجین را می بینیم که بعد از چند سال هنوز خانم باکره است.

در اغلب مردان انزال زودرس زیر یک دقیقه اتفاق می افتد که این امر باعث نارضایتی شریک جنسی شده و با مرور زمان به علت ناراحتی روحی باعث افت میل جنسی و در نهایت ممکن است باعث از هم گسستگی ارتباط زناشویی گردد.

کاهش میل جنسی در زوجین

شکایات بیماران

به نمونه شکایت های این بیماران با ذکر جملات به عنوان مثال می پردازم:

  • آقایی اظهار می دارد با کوچکترین تحریک جنسی انزال زودرس پیدا می کنم که این شدیدترین نوع بیماری است.
  • آقایی اظهار می داردکه من در زمان معاشقه مشکلی ندارم ولی به محض اینکه عمل دخول انجام می شود در اولین رفت و برگشت ناخودآگاه انزال صورت می گیرد.
  • آقایی اظهار می دارد که من فقط در یک موقعیت جنسی تحریک آمیز در یک position خاص بلافاصله دچار انزال می شوم.
  • بیمار دیگری اظهار می دارد که من تا سه دقیقه هم می توانم خودم را کنترل کنم ولی خانمم در طول این مدت به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسد. که در این موارد باید علت نارضایتی را در خانم ها جستجو کرد. بعضی از خانم ها دیر انزال هستند و به عنوان مثال ممکن است تا 20 دقیقه مقاربت نیز به ارگاسم نرسند که باید علت زمینه ای سردمزاجی خانم ها را بررسی و درمان کرد که اغلب در زنان افسرده مشاهده می شود.

همچنانکه در قسمت درمان اشاره خواهم کرد تعامل زن و مرد و همکاری نزدیک به یکدیگر و آشنایی به روح و روان فرد مقابل در یک مقاربت لذت بخش برای دو طرف بسیار مفید است. به عنوان مثال زوجینی را می بینیم که اظهار می کنند با یک معاشقه خوب قبل از دخول و ارضاء شدن هر دو طرف که زود و زیر یک دقیقه انجام می شود و با هم هماهنگ هستند و هیچ شکایتی از روابط جنسی خود ندارند.

انواع انزال زودرس

انزال زودرس به دو نوع تقسیم می شود:اولیه و ثانویه

۱) انزال زودرس اولیه

 کسانی هستند که از شروع موقع فعالیت های جنسی مبتلا به انزال زودرس هستند

۲) انزال زودرس ثانویه

 در این نوع فرد یک حالت نرمال فعالیت جنسی دارد ولی بعداً مبتلا به انزال زودرس می شود.

علل انزال زودرس اولیه

این نوع انزال زودرس بیشتر در تیپ شخصیتی A که افرادی حساس، عصبانی، پرخاشگر، عجول و زودرنج هستند دیده می شود. این افراد مثل صحنه های دیگر زندگی زود تحریک می شوند و قادر به کنترل مایع منی خود حین مقاربت نیستند که در قسمت درمان به چگونگی درمان اشاره خواهم کرد.

انزال زودرس

علل انزال زودرس ثانویه

نوع ثانویه انزال زودرس علت های مختلف محیط بیرونی و درونی دارد که عبارتند از:

1- استرس های حاد و مزمن زندگی روزمره

امروزه زودانزالی را بیشتر در افرادی می بینیم که دوز استرس های شغلی و محیطی آنها بالاست که به علت مشغله های کاری زیاد و استرس ناشی از آنها است.

2- افسردگی و اضطراب

افسرده گی و اضطراب و داروهای ضد افسردگی از عواملی هستند که اختلال در فعالیت جنسی ایجاد می کنند که عبارتند از: کاهش میل جنسی، اختلال در شدت نعوظ و انزال زودرس. اصولاً یک ارتباط قوی و مستقیم بین حالت های روحی فرد و تمایل به سکس وجود دارد. هر چه آرامتر، بانشاط تر، کم استرس تر میل و توان وانزال دیرتر و برعکس استرس، اضطراب و افسردگی از عوامل تخریب کننده فعالیت جنسی هستند.

3- فواصل زیاد بین روابط جنسی

تعداد روابط جنسی با توجه به سن، وضعیت سلامت جسمی و حالت های روحی فرد متغییر است. اصولا با گذر زمان و افزایش سن منحنی فعالیت های جنسی به طرف پایین حرکت می کند. به عنوان مثال یک فرد در سن 18 سالگی ممکن است هر شب تمایل به فعالیت های جنسی داشته باشد در حالیکه یک مرد 50 ساله ممکن است 2-1 بار در هفته و یا در سن بالای 60 سال یک بار در یک هفته یا دو هفته مقاربت جنسی انجام شود. اصولاً هر چه فاصله بین مقاربت ها بیشتر باشد آستانه تحریک پذیری کم شده و باعث انزال زودرس می شود.

4- تحریک کم جنسی

فعالیت جسمی خوب نیازمند یک مدیریت منطقی احساس در حین مقاربت و تجربه جنسی است. لذا بسیاری از افراد جوان که سابقه تجربه فعالیت جنسی را ندارند در شروع فعالیت جنسی از انزال زودرس رنج می برند که با کسب تجربه و هماهنگی بیشتر با شریک جنسی این مشکل با گذر زمان بهتر می شود.

5- مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر

وجود مشکلات احساسی و ارتباطی در بین زوجین باعث اختلاف جنسی می شود که عبارتند از: کاهش میل جنسی به طرف مقابل، عدم نعوظ خوب در انزال زودرس در مرد و انزال دیررس در زن. برخلاف مرد که مبتلا به انزال زودرس می شود خانم ها به علت حساس بودنشان اغلب به ارگاسم یا اوج لذت جنسی نمی رسند.

6- بیماری های جسمی

هر گونه بیماری آزاردهنده جسمی می تواند باعث انزال زودرس در مرد شود. به عنوان مثال اختلال در فعالیت غده تیروئید، فشارخون بالا، دیابت، التهاب مجرای ادراری، تب حاد و مزمن، کمبود سروتونین که توسط مغز ترشح می شود و یا اختلال در عملکرد مواد انتقال دهنده پیام های عصبی همه موارد فوق به صورت مستقیم فعالیت های جنسی فرد را تحت تأثیر و باعث انزال زودرس می شود.

7- مصرف داروها

داروهای ضد فشارخون، آرام بخش ها، ضدافسردگی و ضد اضطراب ها می توانند هم میل جنسی و هم شدت نعوظ و هم زمان انزال را تحت تأثیر قرار دهند.

راه های درمان انزال زودرس کاملاً شناخته شده است و لذا حذف سیگار والکل و مواد مخدر از تخریب فعالیت های جنسی شما جلوگیری خواهد کرد. برای مطالعه راه های درمان انزال زودرس روی اینجا کلیک کنید.

انزال زودرس چگونه درمان می شود

پیش از مراجعه به پزشک می توانید راهکارهای زیر را دنبال کنید:

  • خودارضایی یک یا دو ساعت قبل از رابطه ی جنسی
  • استفاده از کاندوم برای کمک به کاهش حس
  • با نفس عمیق کشیدن می توانید به طور جزئی، رفلکس انزال را مهار کنید. رفلکس انزال نوعی رفلکس اتوماتیک بدن است که در حین انزال رخ می دهد.
  • به هنگام رابطه جنسی، شریک جنسی شما باید در بالا قرار بگیرد، تا نزدیک به انزال شما بتواند خود را بیرون بکشد.
  • پوزیشن های مختلف رابطه ی جنسی را امتحان کنید، تا پوزیشنی را پیدا کنید که کمتر در آن تحریک می شوید.
  • وقفه انداختن و فکر کردن به چیزی غیر از رابطه ی جنسی
اگر هر شب رابطه داشته باشیم چه میشود

مشاوره

سکس تراپیست ها یا درمانگران جنسی و متخصصان دیگری مانند روانشناس ها، می توانند به درمان مشکل انزال زودرس و دیگر مشکلات جنسی کمک کنند. شما می توانید از مزایای مراجعه به یکی از این متخصصان بهره مند شوید.

مشاوره همچنین می تواند، هرگونه مشکل روانشناختی زمینه ای، جنسی یا رابطه ای را شناسایی کند و به بهبود مشکلات دیگر در رابطه با انزال زودرس مانند اضطراب کمک کند. اگر در رابطه ی طولانی مدتی هستید، می توانید از زوج درمانگر کمک بگیرید.

تکنیک های رفتاری

تکنیک هایی وجود دارد که به فراموش کردن عادت انزال زودرس کمک می کنند. این تکنیک ها شامل تکنیک “توقف -شروع” و تکنیک “فشرده کردن” می شوند.

دارو

یک روش درمانی دیگر، اسپری بی حسی موضعی است، که می توانید بدون نیاز به نسخه آن را از داروخانه تهیه کنید. شما باید 10 دقیقه قبل از رابطه ی جنسی، اسپری را روی نوک آلت تناسلی خود بزنید. دنبال کردن دستورالعمل ها اهمیت زیادی دارد.

همچنین باید بدانید که اسپری ممکن است از آلت تناسلی شما، به بدن شریک جنسی تان (برای مثال داخل واژن) منتقل شود و موجب بی حسی کوتاه مدت شود. داروهای ضد افسردگی نیز می توانند به طور موفقیت آمیزی انزال زودرس را درمان کنند. استفاده از دارو برای درمان اختلال عملکرد نعوظ، می تواند به کنترل انزال زودرس نیز کمک کند.

ورزش

تمرینات ورزشی کگل که تمریناتی برای تقویت عضلات کف لگن هستند نیز، می توانند به بهبود کنترل انزال کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی 

4.2/5 - (205 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هادی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    سلام.بیش از ده سال هست که در مجرای ادرار مخصوصا نوک آلت گاهی سوزش ادرار گاهی احساس ادرار گاهی هم انگار که ادراری ترشحی داخل مجرا گیر کرده بیرون نمیاد را دارم.اصلا نمی‌ذاره بخوابم.مدام وقتی می‌خوام بخوابم میرم دستشویی وند قطره ادرار میاد ولی بازم سوزش و احساس ادرار را دارم اصلا قطع نمیشه.دو ساله مدام دارم آنتی بیوتیک های مختلف میخورم ولی خوب نمیشه.سوزس کم و زیاد میشه ولی هیچوقت کامل خوب نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      با سلام و احترام آزمایش آنالیز و کشت ادرار انجام شود
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر
    Psa=7.6 سن ۵۲
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      باید نمونه برداری از پروستات انجام شود
  • تصویر کاربر طولابی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 214 مشاهده پرسش
    پدرم 75سال سن داره و در شدید کمر و لگن داره اسکن و آزمایش خون انجام دادند و حتی نمی‌تواند تا دستشوی از درد برن و اصلا غذا نمیخوره فقط از درد ناله می‌کنه تورو خدا چکار کنم براش
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      مدارکشونو ارسال کنید ببینم
  • تصویر کاربر خیرالهی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر عزیز ، پی اس آی ۴/۳۷ و هیچگونه علایم بالینی ندا رم فقط بعضی مواقع ادرارم دو شاخه میشود ، جوابیه ام آر آی را میفرستم خدمتتون اگه ممکنه بفرمایید وضعیتم چطوره و بایستی چه درمانی انجام بدم، (بنده ساله قبل بدلیل سنگ کلیه بیمار شما بودم)، تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      حتما باید نمونه برداری از پروستات انجام بشه
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    درود بر شما ، بیش از یکسال است که دچار قطع و وصلی ادرار و عدم یا نعوظ ضعیف هستم . سن ۵۷ و ورزشکار بدن سازی ، ویتامینها و پروتـئین مصرف میکنم و تغذیه سالمی دارم .ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری با تعیین سایز پروستات و باقیمانده ادراری و آزمایش psa انجام شود
  • تصویر کاربر اهواز سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما دکتر عزیزمن در شهر اهواز ساکن هستم و پروستات دارم با توجه به آزمایش و سونوگرافی و پاتولوژی احتیاج به عمل دارم یا با دارو مشکلم حل میشود
    1. تصویر کاربر اهواز سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      با توجه به این جواب آزمایشات و سونوگرافی نیاز به جراحی هست یا خیر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      اگر علایم ادراری اذیت کننده دارید بله نیاز به عمل خواهید داشت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    با سلام
    پدرم ۲ ماه پیش عمل پروستات انجام دادن. به راحتی ادرار انجام می‌دهند ولی بعد از دو ماه آزمایش ادرار انجام دادن که وجود خون در ادرار و wbc را many نشان می‌دهد.
    همچنان لخته های قهوه ای دفع می‌کنند که می‌گویند خونریزی فعال ندارند و این لخته ها برای بعد از عمل هست.
    آیا وجود خون در ادرار و عفونت طبیعی است؟ آیا باید مجددا آنتی بیوتیک مصرف کنند؟ ۱ ماه و نیم آنتی بیوتیک سیپرو فلوکساسین و لووفلوکساسین مصرف کردن.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      باید ازمایش کشت ادرار انجام بشه
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    بزرگی پرستات و مشکل مثانه لطفا اگه لازمه بگید بیایم مطب
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      آزمایش psa و آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام شود
  • تصویر کاربر mhz دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. یه سوال بیزحمت. بنده شبهابیشتراز3ساعت نمیتونم بخابم یعنی بعداز3ساعت بادرد قسمت پایین شکم بخصوص سمت پایین بیدار میشم. بایددستشویی برم و نیم ساعت قدم بزنم بعدبخابم. نفخ هم دارم سونورفتم میگن ibs هستس ولی فکر کنم از گوارش نیست .چون شبها جسارتا وقتی قرص تاخیری میخورم شبو کامل راحت میخابم . سونوگرافی اندازه پروستاتو حداکثراندازه طبیعی نشون داده .
    میشه راهنمایی کنید. 46ساله کارمند .‌وزن90. قد180 از اردبیل
    .سپاس
    ویزیت حضوری یا اینترنتی دستوربدین زحمت میدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      منظورتون از قرص تاخیری چیه؟
  • تصویر کاربر mhz دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام . بنده شبها بیشتراژ۳ساعت نمیتونم بخابم و بادرد پایین شکم قسمت وسط بلندمیشم. مشکلibs گوارش هم دارم و نفخ . ولی تست کردم احتمال زیاد دردشبانه ای که بیدارم میکنه پروستاته. سونو رفتم حداکثر اندازه طبیعیه .
    جسارتا شبایی که قرص تاخیری میخورم دیگه درد شبانه ندارم و راحت میخابم . و شبا جسارتا نعوظ شبانه اکثرا دارم .
    بنده ۴۶سالمه ۱۸۰ قد و وزن۹۰ . کارمندم از اردبیل .‌
    ممنون میشم راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ اردیبهشت ۴( 1 سال پیش)
      منظورتون از قرص تاخیری چیه؟
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب