اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مژگان دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    اگر داروی تجویزی برای مثانه بیش فعال بطور مرتب خورده نشود اشکالی دارد؟ بعلت یبوست حاصله فقط روزهایی که امکان عدم دسترسی به دستشوئی وجود دارد دارو میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد مداوم مصرف شود
  • تصویر کاربر نسرین دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت آقای دکتر
    مادر من 63 ساله است با گروه خونی ب منفی، از 44سالگی دچار دیابت نوع2 شد،از سال 86 در 56سالگی شروع به تزریق انسولین کرد،از 58سالگی دچار کم کاری مغز استخوان شد،تا همین الان دایما پی دی پویتین تزریق می کرد، دوبار در 57 سالگی و 60سالگی آنژیو قلبی کرده،تا حدودا 60سالگی کراتنین خونش 1.7بود،بعد تا 62سالگی یکبار سرما خورد و انتی پیوتیک مصرف کرد،کراتنینش به 2.6رسید،تا الان که 63 ساله اش شد،حدودا 6ماه پیش که عفونت ادراری داشت با تزویج اشتباه یک دکتر ،انتی پیوتیک امی کاسین تزریق کرد کراتنینش رسید به 6،دو هفته در بیمارستان سرم ترزیق کرد،کراتنینش رسید به 3.5مرخصش کردند،الان باز کراتنینش رسیده به حدود5،من خودم(دختر29ساله ام)به بیماری استرس و افسردگی و ای بی اس و خونریزی گوارشی دچارم، و واقعا برای مادرم نگرانم،نمی دونم باید چی کارکنم،همه اعضا خانواده مون گروه او مثبت و ب مثبت داریم، ممنون میشم جوابم بدین آقای دکتر.....با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد به دكتر نفرولوگ مراجعه نماييد تخصص من نيست
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    من جوانی 28 ساله هستم که پهلوی سمت راستم فقط صبح ها به مدت 5 دقیقه کمی درد میکنه پس از عکس رنگی و سونوگرافی و آزمایش ها مشخص شده که در کلیه ادرار میمونه و دیر تخلیه میشه و علتشم تنگ بودن مجاری خروجی کلیه میباشد (مادر زاتی) به نظر شما فقط باید جراحی بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد با مدارك مراجعه نماييد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ارهام دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    بعد از انجام سونوگرافی متوجه شدم که واریکوسل گرید 3 دارم.در حالت ایستاده و نشسته سمت چپ احساس کمی درد میکنم و با وجود اینکه به روزهای اش خوری نزدیک هستم نمی تونم در حال حاضر عمل انجام بدم.ایا برای اروم کردن این درد توصیه ای دارید به غیر از عمل؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت جلوگيري ازناباروري باي عمل كنيد
  • تصویر کاربر mohammad دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید. من واریکوسل گرید ۳ در طرف چپ و گرید ۲ در سمت راست داشتم که روی اسپرمهای من تاثیر خیلی منفی گذاشته بود. به همین خاطر عمل جراحی دوطرفه به روش باز انجلم دادم. الان ۲ ماه از انجام عمل میگذره و من سوزش زیادی در بیضه سمت راستم احساس میکنم که با لمس بیضه درد بیشتر میشه. قبل از عمل درد نداشتم. آیا به نظر شما این درد به عمل جراحی مربوط میشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      درد طبيعي است
    2. تصویر کاربر mohammad دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنون از پاسختون. امیدوارم تنتون سالم باشه.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    با سلام
    میخواستم هزینه عمل جراحی واریکوسل به روش لاپراسکوپی را بدانم و آیا این جراحی تحت پوشش بیمه هست یا نه؟
    آیا روش اینگوینال میکروسکوپیک همان روش لاپراسکوپی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      فيلم عمل سايت من را بخوانيد طبق تعرفه
  • تصویر کاربر مرتض دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی اقای دکتر من ۲۶سالم مجردم اقای دکتر من فکر میکتم ک ناتوانم زیرا وقتی ک ن نعوظ میشه یعنی شق و در ارض ۳ثانیه ب حالت اولیه خود برمیگرد بد التم نرم دست میزنم من تا حالا پیش جنس مخالفم نرفتم همیشه فکر میکنم نمیتونم چون نعوض خودم بعد شق شدن بد چند ثانبیه از دست میدم کمکم کنید اقای دکتر امکان داره این نشت وریدی باشه تو اینرانت خوندم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر شهاب دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12912 مشاهده پرسش
    با سلام یکی از اقوام بنده خانمی 48 ساله میباشد که در آزمایش میزان squamous epithelial cells او 21/90 آمده در حالی که محدوده نرمال بین 0 و 1/14 نوشته شده. لطفا علت این افزایش و مضرات احتمالی آن را توضیح دهید. در ضمن ایشان مبتلا به دیابت هستند.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو مثانه بكنيد
  • تصویر کاربر shahab دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    با سلام من پسری 19 ساله هستم. محدوده ی کراتینین طبیعی در آزمایش بین 0/9 تا 1/3 نوشته شده است که کراتینین خون من 0/7 بدست آمد. میخواهم بدانم کم بودن میزان کراتینین چه علتی میتواند داشته باشد و باعث بروز چه مشکلاتی میشود. آیا نشان از نارسایی کلیه دارد؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر آ دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    متن را به طور کامل مطالعه کردم ولی به دلیل لجبازی شدید بیمار نمیتوانم راضی به انجام آزمایشات کنم ایشان دخانیات و مشروبات الکلی مصرف میکند وجود خون در ادرار کدام بیماری احتمال قوی تری دارد
    لازم به ذکر است که این آقا فقط بیست سال سن دارند حداقل پنج بار در لباس زیر ایشان متوجه این امر شده ام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ دی ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 572 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12422 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب