اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر هما سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر
    مادر 76 ساله من حدود یکماه قبل به شما مراجعه کردن به علت تکرر و بی اختیاری ادرار. شما دارو و آنتی بیوتیک تجویز کردید و فرمودید بعد یکماه چنانچه بهتر نشدن مجددا مراجعه کنیم برای تزریق داخل مثانه. مادرم بی اختیاریشون تشدید شده حالا باید چیکار کنیم؟ ممنون میشم مارو راهنمایی بفرمایید چون از نظر روحی هم به هم ریختن برای این موضوع
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر گفتم برای تزریق ، پس مراجعه کنید. بوتاکس داخل مثانه تزریق می شود
  • تصویر کاربر رهام سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،پسر من ۱۴ ماه داره،بیضه هاش یکی نزدیک بیضه و یکی بالا تره،هر دوتا قابل لمسن متخصص اورولوژی بردم گفته باید زود جراحی بشه،میخوام بدونم هیچ راه دیگه ایی نیست؟جراحی بشه در اینده مشکلی نخواهد داشت؟ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتره جراحی بشه و در کیسه بیضه قرار داده شه ، مشکلی پیش نمیاد با جراحی ، سالانه سونوگرافی جهت پیگیری انجام شود
  • تصویر کاربر یونس پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 962 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر خدمت پروفسور کرمی عزیز.
    سوالی پرسیده بودم در باره وجود یک غده متحرک لاستیکی تقریبا سفت زیر پوستی در وسط الت تناسلی.
    متن کامل سوالم در این آدرس هست,لطفا ببینید. :
    http://drkarami.com/faq?read=eigvh232113
    شما فرمودید سونو کنم حتما.
    امروز سونو کردم و جواب سونو رو براتون پیوست میکنم. لطفا راهنمایی کنید , نگران کننده هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      خوش خیمه ، از نظر زیبایی اگه اذیتتون میکنه میشه برداشت. چیز نگران کننده ای نیست
    2. تصویر کاربر یونس سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      تاثیری روی عصب های الت تناسلی و رگ های خونی اون ناحیه نداره؟ از نظر زیبایی مهم نیست برام.
      .جناب دکتر یک سوال دیگم داشتم.ممنون میشم این رو هم جواب بدید. لطف میکنید.
      جناب دکتر اگر کسی زگیل تناسلی بزنه. و تو 2 سال اول بدنش ویروس رو نتونه دفع کنه. دیگه امکان نداره بدنش بتونه ویروس رو دفع کنه ؟
      و یا امکانش هست زمان بیشتری ببره تا بدن بتونه دفعش کنه ویروس رو؟
      چون همیشه گفته میشه 80% بدن تو 2 سال ویروس رو دفع میکنه. ولی گفته نمیشه امکان داره این زمان بیشتر شه یا اگه دفع نشه در 2سال دائمی میشه زگیل.
      من 2 عدد زگیل کوچک دارم در ناحیه مقعد و تو این 4 سال نه بیشتر شده نه بزرگتر. امکانش هست بدنم بتونه در نهایت دفعش کنه ؟
      بدن سالمی دارم. سیگار و مشروبات الکلی مصرف نمیکنم اصلا.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اثری رو اعصاب ندلره
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      امکانش هست ، اگر زگیل دارید باید کرایو شود
    5. تصویر کاربر یونس سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      منظورتون این بود ؟, امکانش هست بعد از 2 سال از ابتلا دفع شود . مثلا 4-5 سال بعد از ابتلا, بدن دفعش کنه؟
      و جناب دکتر زگیل من داخل کانال مقعد هست.(با اینکه من همجنسگرا نیستم و هیچ رابطه ای با همجنس نداشتم, نمیدونم چجوری داخل مقعد ایجاد شده ) که یکم سخته برام درمانش. چون 3-5 سانت داخل مقعد هست. راه درمانش به چه صورت هست ؟
      ببخشید طولانی شد.سپس از لطف شما.
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر داخل مقعده باید توسط دکتر گوارش معاینه شوید
    7. تصویر کاربر یونس چهارشنبه ۸ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      جناب پروفسور امکانش نیست شما راهنمایی کنید ؟ که بهترین روش درمان زگیل داخل مقعدی چیست؟(3-4 سانت داخل مقعد)
      چون من تهران نیستم و اینجا دکتر هایی مثل شما نداره که همیشه بروز باشن در بهترین روش های درمان در جهان.
      و من طبق راهنمایی شما , دکترگوارشی پیدا کنم که درمانش مطابق نظر شما باشه. خیلی ممنون میشم این لطف رو بکنید .
    8. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر داخل مقعده باید دکتر گوارش کولونوسکوپی کنه
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر یوسف چهارشنبه ۸ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید به دکتر عزیز...بنده حدود یک ماه و نیم پیش فوتبال بازی میکردم بین فوتبال باشگاه هم میرفتم که از ناحیه کشاله احساس درد کردم.چند مدتی استراحت کردم.بهتر شد اما میخواستم دوباره نرم دوی شروع کنم زیر شکم ک میشه زیر مو های زائد بدن سمت راست احساس درد میکنم.ک حتی موقع نشستن و برخواستن احساس درد نمیکنم.دوسال پیش سونو دادم گف یه کیست در بیضه راستت داری و وایس هم داری.اما درد من بعد از خوب شدن تقریبی کشاله شروع شد ممنون میشم اگه جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از بیضه ها و از کشاله ران انجام شود
    2. تصویر کاربر یوسف سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان احتمال داره فتق باشه؟.ولی موقع ایستادن ،سرفه کردن اذیت نمیشم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۸ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      احتمالش هست ، سونوگرافی انجام شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،خستہ نباشید،من حدود یک ماہ قبل برای افزایش سایز از روغن خراطین استفادہ کر دم و بعد از استفادہ از اون ،روی آلتم چیزی شبیہ جوش قرمز رنگ دراومد،عکس ھاش رو پیوست کر دم، بہ نظر شما زگیل تناسلی ھست؟برای درمان چہ کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
  • تصویر کاربر AAA سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام من ۱۵سالمه و فقط از ناحیه کلاهک الت رو به چپ یکم کج شده باید چیکار کنم و درمانش برای اینکه صاف بشه چیه و ایا نیاز هست که به مطب مراجعه کنم یا نه لطفا کمک کنید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      دیدم ، در این حد اختلالی در رابطه ی جنسی ایجاد نمیکنه و نیاز به اقدامی نیست
  • تصویر کاربر باران دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من هفته گذشته بخاطر یک زایده گوشتی در ابتدای واژن به دکتر زنان مراجعه کردم ، دکتر علاوه بر تست اچ پی وی پماد Efudixتجویز کرد سه روزه استفاده میکنم موثر بوده در کوچک شدن زایده و رفع خارش ، اما الآن در بروشور دیدم این پماد در بافت دهان و بینی و ناحیه تناسلی گفته شده بهتره استفاده نشه ، چه کار کنم آقای دکتر ؟ مصرف ش کنم یا خیر ؟ اگر بله چه مدت دیگر ؟
    درضمن جواب تست پاپ ایمیر و اچ پی وی من چند روز دیگر آماده می شود . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      بهتر است استفاده نشه ، اگر زگیل تایید شه باید کرایو شود
  • تصویر کاربر رضوان پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 567 مشاهده پرسش
    مدت یه ماهه به طور ناگهانی میل جنسی ام کم شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      شرح حال کامل داده شود
    2. تصویر کاربر رضوان دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      بنده ۴۰ساله هستم.در کمال سلامت طبق ازمایشی که دادم.یعنی قند و فشار و سایر موارد ندارم.یه مدتی بعلت فشار کاری کم خواب شده بودم که بعد از اون زمان ناگهان میل جنسی ام کم شد.یعنی در احساس جنسی و نعوذ دچار مشکل شدم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۷ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکل جسمی نیست ، به علت فشار های کاری و روحی و استرس ها اینگونه می شود. نگران نباشید آرانش داشته باشید و خوابتون رو منظم کنین درست میشه
    4. تصویر کاربر رضوان چهارشنبه ۸ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      اقای دکتر من الان روزی دو عدد قرص testomale صبح وشب میخورم.دارویی هست برای بهتر شدن این وضع یا تحریکم استفاده کنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      از مکمل هایی مثل افرودیت استفاده کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر من چند سالی هست گاهی اوقات قسمت پایین کمرم درد میکنه چند بار هم بقدری شدید بوده ک نمیتونستم راه برم همچنین وقتی زیاد راه میرم مخصوصاوقتی هوا سرد باشه توی پام و بیضه هام احساس درد دارم و در طول روز هم ابی بیرون میاد ک نمیدونم ادرار هست یا نه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      سونوگرافی از کلیه ها و مثانه و مجاری ادراری و بیضه ها انجام شود
  • تصویر کاربر بردیا دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    والا از بچگی این ترس باهام بوده و الان ۲۲ سالمه نیاز جنسی بیشتری دارم و تا الان به همین علت خیلی کم رابطه داشتم تو حالت نعوظ ۱۲ ۱۳ سانت اینا میشه روغن خراطین یا وکیوم اینا هم امتحان کردم هیچ تاثیری نداشته ایا راهی هست برای افزایش واقعا خیلی ذهنم رو درگیره کرده و حتی خجالت میکشم با کسی سکس کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۶ بهمن ۹۹( 5 سال پیش)
      طول الت بین ۱۰ تا ۱۵ سانت طبیعیه و نیاز به کاری نیست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 576 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12426 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

عفونت ادراری را درمان کرده‌اید، آنتی‌بیوتیک خورده‌اید، علائم بهتر شده‌اند؛ اما چند هفته یا چند ماه بعد،…
احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب