اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

چگونه آزمایش ادرار دهیم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
ازمایش ادرار چگونه است؟ امروزه یکی از آزمایشاتی که به صورت شایع در مراجعه به پزشک معالجتان درخواست می شود آزمایش ادرار می باشد. در اینجا با توجه به اهمیت و دقت آزمایش و صحیح بودن نتیجه و درمان مناسب بر اساس آن مطالبی را در مورد کیفیت انجام آزمایش، شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری و فرق آزمایش ادرار با کشت ادرار توضیح می دهیم.

آزمایش ادرار بر اساس بیماری شما و درخواست پزشکتان می تواند اطلاعات بسیار مهمی را به پزشک معالجتان بدهد.

چه مواقعی باید آزمایش ادرار داد؟

تشخیص با نظر پزشک مربوطه می باشد. به طور کلی آزمایش ادرار جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلولهای سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

برای آزمایش ادرار باید اولین ادرار صبح باشد؟

برای آزمایش کامل ادرار، نمونه اول صبحگاهی به‌طور علمی توصیه می‌ شود؛ زیرا بعد از استراحت شبانه و بدون تأثیر مصرف مایعات، ادرار غلیظ‌ تر و متمرکزتر است و ذراتی مانند پروتئین، گلوکز، گلبول‌ ها و باکتری‌ ها را دقیق‌ تر نشان می‌دهد. 

این نمونه کمتر تحت تأثیر فعالیت‌ های روزانه یا رژیم غذایی قرار می‌گیرد، بنابراین نتایج آزمایش قابل اعتماد ترهستند. به همین دلیل، در راهنمای استاندارد آنالیز ادرار و مطالعات علمی، اولین ادرار صبحگاهی به‌ عنوان نمونه بهتر توصیه می شود. 

epithelial cells در آزمایش ادرار باید چند باشد

در آزمایش ادرار، وجود تعداد کمی سلول‌های اپیتلیال (Epithelial Cells) طبیعی است و جای نگرانی ندارد. این سلول‌ها از سطح مجاری ادراری جدا شده و وارد نمونه ادرار می‌شوند.

مقدار طبیعی این سلول‌ها در یک نمونه ادرار معمولی، معمولاً کم (Few) یا متوسط (Moderate) گزارش می‌شود. به طور دقیق‌تر، این مقدار باید کمتر از ۵ سلول در هر میدان میکروسکوپی قوی (HPF) باشد.

چه زمانی وجود سلول‌های اپیتلیال نگران‌کننده است؟

تعداد زیاد: اگر تعداد این سلول‌ها بسیار زیاد (Many) یا فراوان (Numerous) گزارش شود، ممکن است نشان‌دهنده عفونت مجاری ادراری، التهاب یا وجود سنگ کلیه باشد.

نوع سلول: سلول‌های اپیتلیال انواع مختلفی دارند (مثل سلول‌های سنگفرشی، انتقالی و کلیوی). وجود تعداد زیاد سلول‌های اپیتلیال کلیوی می‌تواند نشانه آسیب به کلیه‌ها باشد و نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.


نکته مهم: تنها بر اساس تعداد سلول‌های اپیتلیال نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد. پزشک نتیجه آزمایش شما را در کنار سایر فاکتورها مانند وجود گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و باکتری‌ها تفسیر می‌کند تا به یک تشخیص دقیق برسد.

آزمایش ادرا

شرایط آزمایش ادرار برای عفونت ادراری

برای اطمینان از صحت نتایج آزمایش ادرار و تشخیص دقیق عفونت ادراری، باید نکات زیر را رعایت کنید. این شرایط به پزشک کمک می‌کند تا باکتری‌ها و سایر علائم عفونت را به درستی شناسایی کند.

۱. آمادگی برای نمونه‌گیری

اول صبح: بهترین زمان برای گرفتن نمونه ادرار، اول صبح است. در این زمان، ادرار غلیظ‌تر است و احتمال وجود باکتری‌ها و سلول‌ها در آن بیشتر است، که تشخیص را ساده‌تر می‌کند.

مایعات: شب قبل از آزمایش، مایعات زیادی ننوشید. این کار باعث رقیق شدن ادرار شده و ممکن است نتیجه را غیردقیق کند.

 

۲. روش تمیز نمونه‌گیری (Midstream)

این روش برای جلوگیری از ورود باکتری‌های سطح پوست به نمونه ادرار بسیار مهم است.

  1. دست‌ها را بشویید: قبل از هر کاری، دست‌های خود را با آب و صابون کاملاً بشویید.

  2. محل را تمیز کنید: با استفاده از پدهای مخصوص یا گاز استریل، ناحیه تناسلی را از جلو به عقب به خوبی تمیز کنید.

  3. ادرار اولیه را دور بریزید: ابتدا کمی ادرار کنید تا مجرای ادرار شسته شود. این قسمت ادرار را در ظرف نمونه‌گیری جمع نکنید.

  4. نمونه اصلی را جمع‌آوری کنید: بدون توقف جریان ادرار، ظرف را زیر آن بگیرید و نمونه اصلی را جمع کنید. ظرف را فقط تا نیمه یا دو سوم پر کنید.

  5. تکمیل فرآیند: باقی ادرار را خارج از ظرف دفع کنید. سپس درِ ظرف را محکم ببندید و آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

 

ادرار طبیعی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟

رنگ ادرار

رنگ آن بسته به مقدار مصرف مایعات و نوع رژیم غذایی فرق می کند. در حالت طبیعی رنگ ادرار از زرد کم رنگ تا زرد غلیظ متغیر است. رنگ ادرار در عفونت های ادرار پررنگ و بد بو می باشد.

خون در ادرار

ادرار در حالت طبیعی نباید بیش از 1-2 سلول خونی داشته باشد. اگر در آزمایش ادرار شما گزارش سلول های خونی بیش از 3 تا باشد باید از نظر سنگ، عفونت و سرطان حتماً بررسی شود. گهگاهی وجود خون در ادرار به صورت روشن و لخته است که باید از نظر سرطان مثانه، عفونت های ادرای حاد و ویروسی و غیرنیازمند، بررسی ضروری می باشد.

PH

ادرار در حالت طبیعی با توجه به ترکیبات آن اسیدی و اندازه شدت اسیدی بودن آن از نظر علمی حدود 6 می باشد. قلیائی شدن ادرار که اغلب در عفونت های ادراری و یا اسیدی بودن بیش از حد آن در تشکیل سنگ ها و اسیداوریکی و سیستئینی اتفاق می افتد کاملاً غیر طبیعی است.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: برای عفونت ادراری چه قرصی بخوریم

ph آزمایش ادرار

 پروتئین

دفع پروتئین به مقدار معین و مخصوصاً بعد از ورزش و یا بیماری تب دار طبیعی است ولی یادتان باشد اگر دفع پروتئین از حد متعارف بالا باشد نشان دهنده آسیب جدی به کلیه ها می باشد که اغلب به علت صدمه به سلول های تصفیه کننده کلیه یا گلومرولها و یا اختلال در جذب مجدد پروتئین در لوله های تصفیه کننده کلیه ها اتفاق می افتد و نیازمند بررسی دقیق می باشد.

در مواقع دفع پروتئین از ادرار جهت تشخیص دقیق مقدار دفع پروتئین دفع شده بهتر است ادرار 24 ساعت خود ررا در ظرفی که آزمایشگاه به شما می دهد جمع کرده و به آزمایشگاه تحویل دهید که آزمایش دقیق از نظر دفع پروتئین در ادرار 24 ساعته بررسی شود که بسیار دقیق و کمک کننده به پزشک شما در درمانتان خواهد بود.

دفع بیلیروبین و اروبیلینوژن

به هر علتی انسداد در مجاری صفراوی به علت سنگ، سرطان های مجاری صفراوی و یا التهاب مجاری صفراوی ایجاد و باعث بسته شدن مسیر گردد باعث افزایش آنها در ادرار می گردد.

نبود باکتری

وجود باکتری به مقدار زیاد به همراه آزمایش نیتریت مثبت که غیر طبیعی بوده و نشان دهنده ابتلا شما عفونت ادراری می باشد.

وجود قند در ادرار

در حالت طبیعی نباید قند در ادرار گزارش شود. اگر در حالت طبیعی قند در ادرار شما گزارش شود نشان دهنده بالا بودن قند خونتان می باشد که اغلب زمانی که قند خون بالای 180 برسد این امر اتفاق می افتد.

وجود کریستال

کریستال ها همان اجزای ریز تشکیل دهنده سنگ کلیه و مجاری می باشد. در صورت مشاهده کریستال های زیاد در ادرار دو مسئله برای شما مهم می باشد.

  • شما در معرض سنگ سیستم ادراری هستید که باید مایعات زیاد و نمک کم بخورید.
  • نوع کریستال دفع شده بیانگر نوع سنگ کلیه ومجاری ادرارتان خواهد بود.

چگونه آزمایش ادرار درست بدهیم؟

  • بهتر است نمونه ادرار اولین ادرار صبحگاهی باشد.
  • قبل از دادن نمونه، سر آلت ناحیه تناسلی را بشویید.
  • سعی کنید نمونه را از وسط ادرارتان بدهید. نمونه اول و آخر بهتر است داده نشود.
  • 50 سی سی یا نصف لیوان ادرار جهت آزمایش کافی است.
  • در مورد خانم ها بهتر است شستشو از جلو به عقب انجام شود تا باعث آلودگی محل نشود.
  • از لمس نمونه ادرار با دست جداً اجتناب نمائید که باعث آلودگی و جواب غلط می شود.
  • اگر در منزل نمونه را گرفته اید سریعاً و در کمتر از نیم ساعت آن را به آزمایشگاه مربوطه برسانید. اگر نمی توانید بلافاصله در یخچال قرار بدهید.

اگر آزمایش ادرار 24 ساعته است سعی کنید:

  •  24 ساعت فقط در داخل ظرف مربوطه ادرار نمائید.
  •  تا فاصله بعدی ظرف را در یخچال نگه دارید.

در مورد آزمایشات نوزادان

بهترین و دقیق ترین آزمایش برداشتن نمونه از مثانه از طریق پوست بالای مثانه می باشد.

آزمایش سیتولوژی ادراری چیست؟

آزمایش سیتولوژی ادرار: برای بررسی وجود سلول های سرطانی دفع شده از طریق ادرار می باشد. برای انجام آن باید قبل از آزمایش از مواد تزریق که برای انجام CT اسکن یا عکس رنگی IVP انجام می شود، اجتناب نمایید و آزمایش سیتولوژی را قبل از عکس برداری انجام دهید.

آیا آزمایش کشت از مجرا با آزمایش ادرار فرق دارد؟

بله دقیقاً، زمانی پزشک درخواست آزمایش کشت از ترشحات مجرا را می دهد که شک به عفونت های مجرا که اغلب از طریق تماس های جنسی مثل سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و غیره را دارد. در اینجا منظور کشت و آزمایش فقط ترشحات مجرا می باشد که اغلب زرد غلیظ و در اول صبح و با فشار دادن مجرا بیرون می آیند خود را مشخص می کند.
برای انجام این آزمایش باید:

  • صبح اول وقت و قبل از ادرار کردن به آزمایشگاه مراجعه کنید.
  • در آزمایشگاه با فشار دادن نوک آلت تناسلی از نمونه ترشحات چرکی جهت آزمایش برداشته خواهد شد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.7/5 - (32 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر َعلی پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام و عرض احترام
    مردی 63 ساله هستم با سابقه بزرگ شدن پروستات. در سونوگرافی حجم باقی مانده ادرار در پروستات را 75 میلی گرم گزارش کرده آیا نیاز با عمل جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر َعلی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      شب ها هم یک عدد قرص تامسولوسین مصرف میکنم. با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش psa انجام دادین؟
    3. تصویر کاربر َعلی چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      بله ماه گذشته انجام دادم و رنج آن در حد نرمال می باشد. عدد آن 2.4 است.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید عمل جراحی انجام شود
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 2 سال پیش)
      تهران تشریف دارید؟
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Esmai چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام خوب هستید آقای دکتر من چند روزی بود کمر درد و بعد بیضه درد داشتم سمت چپ و سونو کلیه و مثانه و پروستات انجام دادم ک گفتن التهاب دارین و یه سری دارو بهم دادن
    دارو افلوکسیر و سلوکسیب واومنیسن ب مدت ده روز خوردم ک رفتم بعد آزمایش دادم الان بهترم درد خیلی کم شده .سونو و آزمایشات میفرستم ک ببینید چطوره
    آزمایش فری پی اس آ 0.09هستش و توتال پی اس آ هم 0.49 هستش ممنون میشم راهنماییم کنید ک مورد خطرناکی هست یا خیر
    1. تصویر کاربر Esmai سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      38ساله هستم آقای دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر نیاز به اقدام بیشتری نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاد سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر بنده ۳۶ ساله هستم به خاطر جلوگیری از انزال شبانه التهاب پروستات گرفتم چندماه آنتی بیوتیک مصرف کردم ک بی فایده بود الان نزدیک ۱۰ ساله التهاب پروستات غیر باکتریایی دارم میخوام ازدواج کنم میخواستم بدونم این بیماری باعث ناباروری من میشه یا خیر ازدواج کنم یا نه ممنون میشم راهنماییم کنید تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خیر باعث نازایی نخواهد شد
  • تصویر کاربر Zahra چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشید وقت شما بخیر دکتر من یک مدت حمام که میرفتم این برجستگی ها رو زیر دستم حس میکردم ولی هیچ علائمی ندارم نه درد نه سوزش و خارش و ترشح فقط زیر دست حسشون میکنم خیلی نگرانم که زگیل باشن میشه راهنماییم کنید ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      زگیل نیست
    2. تصویر کاربر Zahra سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      خب دکتر این برجستگی ها چیه پس؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      هیپرکراتوز میتونه مطرح باشه اگر خیلی نگرانید میتونید نمونه برداری انجام بدین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عاطفه سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب وتشکر،ازاواخرسال گذشته چندبار با فاصله کم دچار عفونت ادراری شدم البته بدون سوزش ولی دفعه اول ادرارم خونی بود، در دفع ادرار بسیار مشکل داشتم و ادرارم بصورت خیلی کم وقطره ای و به سختی می امد سیستوسکوپی کردم نتیجه اسپاسم و عفونت بود،الان بعدا ز چندماه ازمایش و کشتم عفونت نشان نمیدهد ولی مشکل حاد دفع ادرار دارم، یک گرفتگی و درد خفیف در شکم وپشت ناف و کمی به سمت راست احساس میکنم، سونوی چندماه پیش هم مشکلی نداشته،لطفا راهنمایی بفرمایید، خیلی دارم اذیت میشم،ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام باید نوار مثانه انجام شود
    2. تصویر کاربر عاطفه سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      سلام ممنون ازشما،نوار مثانه و سونوگرافی درمطب دکتردر تهران انجام شد و در پرونده ام هست .نتیجه اش گفتند خوب نیست و تخلیه به سختی انجام میشخ باقیمانده ی ادرار هم ۳۰ سی سی بود، بعدش سیستوسکوپی انجام شد،که تشخیص عفونت و اسپاسم دادند، و قرص باکلوفن هم مثل اینکه برای دوماه هرشب نصف قرص داده بودند که من فقط چندروز مصرف کردم، ضمنا ۴۲ سال سن دارم و کلا از قدیم مشکل دفع ادرار داشتم زیاد دستشویی میرفتم واگر نگه میداشتم باید در چند مرحله تخلیه میشد ، الان مشکلم خیلی بیشتر شده ،درازمایش ادرار semi clear نوشته و اون سری توی مطب هم که سونو شدم ادرارم کدر بود و ذرات شناور داشت
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      نوار مثانه رو برام بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ایزدنیا سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام جناب آقای دکتر
    بنده 57 ساله هستم حجم پروستات44 سی سی و حجم پر مثانه 71سی سی وباقیمانده ادار در مثانه5 سی سی و PSA برابر 0.3 بود.
    شب ها 2 تا سه بار احساس نیاز به تخلیه ادرار دا م حجم ادار کم هست. آیا نیاز به جراحی پروستات دارم. لطفا راهنمایی بفرمایید. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      باید نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر من 12سال پیش عمل قلب باز کردم به قول عامیانه دریچه قلبم سوراخ بود و هیچ قرص قلبی مصرف نمیکنم البته استرس هم دارم و چند سالی بیخوابی دارم و به شدت زود انزال هستم ایا قرص سراتالین را پیشنهاد میکنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      چند سالتونه؟
    2. تصویر کاربر حمید سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      ۳۰سالم هست جناب دکتر تا حالا هم نزدیکی نداشتم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      رابطه ی جنسی برقرار کنید اگر زودانزال بودین درمان خواهید شد
    4. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۹ آذر ۲( 2 سال پیش)
      دکتر صدرصد زود انزال هستم یعنی نمیخواد قرص بخورم دکتر من پارتنر خودم رو لمس هم میکنم به انزال میرسم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۰ آذر ۲( 2 سال پیش)
      مسئله روانیه دوست عزیز به مرور زمان بهتر خواهید شد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر آیدا سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر
    خانم هستم ۲۶ ساله از شهر همدان
    من در کل زندگیم فقط با یک نفر رابطه جنسی داشتم ولی نه رابطه کامل
    باکره هستم
    و چند بار رابطه دهانی بوده
    از آخرین بار دو ماه میگذره
    یک ماه پیش یک ضایعه در قسمت لابیا دیدم
    به متخصص زنان مراجعه کردم
    قرص ایمونیس و پاورفیت و اگاریکاس بمن دادن
    گفت واکسن بزنم و میخواستن نمونه برداری کنن ک گفتن دو هفته صبر کنم ببینم بیشتر میشه یا نه
    الان بعد یک ماه ک خودم رو معاینه کردم
    در قسمت لابیا ک یه ضایع دیده بودم یکم با فاصله چندتا دونه دیگه دیدم که خیلی ریزن و به صورت دو شاخه هستن باید با حالت چراغ قوه نور بندازم و پوستم رو بکشم تا این حالت دوشاخش پیدا بشه
    خیلی نگرانم و با این که باکره هستم و نمیتونم پاپ اسمیر انجام بدم نمی‌دونم داخل واژن ضایعه هست یا نه ، ممکنه باشه؟!
    و از داخل دهان مطمئن نیستم
    بشدت بلاتکلیف و نگرانم
    آیا این عکس ها زگیل هستند ؟!
    ممنونم از کمکتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام ضایعات سیاه رنگ قویا به نفع زگیل تناسلی میباشند
  • تصویر کاربر قاسم سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    ضربه به بیضم خورده ازمایش اسپرم دادم
    میخواستم نظرتون را بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      با سلام عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر آفتابگردون سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر کرمی.آقای دکتر پدرم چند روزی هست ادرارشون بند شده بادرد وسوزش شدید خارج میشه. وعفونت ادرار شدید دارن .لطفا راهنمایی کنید چکار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۲( 2 سال پیش)
      آزمایش psa و کراتینین سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شود
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر بدون سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام. من پسری 21 ساله هستم . در طول روز زیاد به دستشویی میرم و برای ادرار اقدام می کنم. در فصل سرما که دستشویی رفتنم چند برابر میشه.تا اول دبیرستان شب ادراری هم داشته ام. برای مسافرت هایی با مسافت های طولانی در اتوبوس واقعا توان نگهداری ادرار برام سخته( تحملش می کنم ولی بعضی مواقع مقداری ادرار بیرون میریزه؛ در کل تحملش سخته) .در ضمن بیماری پرولاپس قلب با نارسایی خفیف هم دارم. به نظر شما مشکل می تونه از چی باشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ دی ۹۴( 1 دهه پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر جان.
    دکتر من پسر 20ساله ام وقتی که ادرار میکنم حسابی می سوزاند احساس میکنم که چند قطره ای هم میمونه بدجور اذیتم میکنه دلیلش چیه و چکار کنم همین چند روزی هم هست که در این شرایطی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار دهید
    2. تصویر کاربر Meysam دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام دکتر جان زمانی که در ان شرایطی هستم ازمایش ادرار دهم یا هرزمان میتونم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 12426 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید
    گاهی اوقات بعد از ادرار مایعی سفید رنک از مثانه من خارج میشود.خودارضایی هیچ وقت نکردم.این مایع خطرناک هست؟ارتباطی به التهاب پروستات ندارد؟چون روزانه 8 ساعت روی صندلی هستم.با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر خانم پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت آقای دکتر کرمی
    خانمی 24 ساله هستم که به مدت 4 سال است که دچار بی اختیاری ادرار شده ام، آزمایشات نشان دهنده ورم مثانه است اما با مصرف دارو بهتر نشدم، از شما برای حل این مشکل درخواست راهنمایی دارم.
    در ضمن قصد بارداری دارم و پیش از این دچار سقط جنین شده ام (در دو ماهگی ) خواستم بدانم آیا (ورم مثانه) بر بارداری دوباره من می تواند مشکل ساز باشد؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      حتنا نوار عصب مثانه بگیرید02122642744 09351142080
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

احساس ناگهانی و غیرقابل کنترل برای ادرار کردن — که نمی‌توانید آن را به تأخیر بیندازید —…
رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب