اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

پیوند کلیه بهتر است یا دیالیز؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

خوشبختانه امروز انجام پیوند کلیه یکی از اقدامات درمانی مهم در جهت خلاص شدن از انجام دیالیز مصنوعی می باشد. در روش پیوند کلیه یکی از کلیه های فرد دهنده کلیه به فرد گیرنده که مبتلا به نارسائی کلیه است به روش جراحی پیوند زده می شود.

هر فردی در حالت نرمال دو کلیه دارد که در پهلوها و در محل اتصال دنده به ستون فقرات قرار گرفته اند و نقش اصلی آن انجام دیالیز طبیعی و خارج کردن مواد سمی غیر قابل استفاده به صورت ادرار از بدن می باشد. علاوه بر وظیفه اصلی تصفیه خون از بدن کلیه ها در تولید گلبولهای قرمز و تنظیم الکترولیت ها از قبیل کلسیم و پتاسیم نیز نقش عمده دارند. مواد زائد خارج شده و تصفیه شده از خون به صورت ادرار از حالب ها به مثانه دفع شده و به صورت ادرار خارج می شوند.

عکس دیالیز کلیه:

دیالیز

در هر 24 ساعت 200 لیتر از خون بدن را کلیه ها تصفیه کرده و از آن حدود 2 الی 3 لیتر را به صورت ادرار از بدن خارج می کنند و بقیه خون را که حاوی مواد مورد نیاز بدن هستند به خون بر می گردانند. اگر به هر علتی کلیه ها کم کار و یا ناکارآمد بشوند و عمل تصفیه خون و تنظیم بدن را انجام ندهند علائم نارسائی کلیه که به علت جمع شدن مواد سمی در بدن ایجاد می شوند خود را با ضعف، بی حالی، خستگی، بی اشتهایی، بوی بدن دهان و رنگ پریده گی نشان می دهندو در این مرحله اگر دیالیز مصنوعی و یا پیوند کلیه انجام نشود چه بسا باعث مرگ زودرس می شود.

دو علت شایع از کارافتادن کلیه ها عبارتند از:

  • دیابت کنترل نشده
  • فشار خون بالا

و لذا توصیه می شود افرادی که مبتلا به دیابت و فشارخون هستند جهت جلوگیری از ابتلا به نارسائی کلیه بیماری شان را جدی گرفته و به درمان منظم و به موقع آن بپردازند سومین علت نارسایی و از کارافتادن کلیه ها بیماری های التهابی سلول های تصفیه کننده خون یا گلومرونفریت است که علت آن ناشناخته می باشد. بعضی از بیماری های ارثی از قبیل بیماری کیستیک ارثی کلیه، سنگ های کلیه بزرگ و انسدادی و مصرف داروهای مخدر از جمله هروئین نیز باعث نارسائی کلیه می شوند.

در مراحل شروع کم کاری کلیه ممکن است کاملاً بی علامت باشد و زمانی که عملکرد کلیه حدود 90 درصد کاهش پیدا می کند علائم نارسائی خود را به صورت فشارخون بالا، دفع پروتئین، تکرر ادراری، بالارفتن اوره و کراتینین خون، تورم در پلک ها و دست و پا، ضعف عمومی و بی حالی، بی اشتهایی و بوی بدن دهان نشان می دهد.

در صورت ابتلا به نارسائی کلیه چه کار باید کرد؟

کیست ساده کلیه

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟ بسیاری از بیماران علیرغم نارسایی کلیه از اسم دیالیز ترس دارند در حالیکه دیالیز برای این بیماران مثل فرشته نجات بوده و در صورت عدم دیالیز، مرگ زودرس سراغ آنها خواهد آمد و لذا اینجانب اکیداً توصیه می کنم که از انجام دیالیز اصلاً نهراسید و به عنوان درمان نجات دهنده هر چه سریعتر آن را با مراجعه به مرکز بیمارستانی شروع کنید.

اولین اقدام برای انجام دیالیز چیست؟

اولین اقدام شما ایجاد کردن فیستول شریانی یا وریدی در دست ها جهت انجام دیالیز است که دکترهای متخصص جراحی عروق این کار را بلافاصله انجام می دهند و شما برای دیالیز آماده می شوید.

چگونگی انجام دیالیز

دیالیز به دو روش انجام می شود:

1- همودیالیز

که در این روش تصفیه خون را طریق فیستول دست و توسط ماشین انجام می شود و خون شما از طریق فیستول وارد دستگاه شده و مواد زائد آن توسط دستگاه جذب می شود و پس از تمیز شدن به بدن شما برگردانده می شود. این روش بهترین و مؤثرترین نوع دیالیز است.

2- روش دیالیز صفاقی

یا استفاده از پرده های طبیعی پوشاننده احشاء شکم بیمار

همچنانکه تأکید کردم بهترین و مؤثرترین روش همان همودیالیز می باشد.

تعداد جلسات دیالیز در هفته چقدر است؟

بسته به شدت نارسائی و کم کار شدن کلیه ها تعداد دیالیز فرق می کنند و از یک جلسه در هفته و تا سه جلسه در هفته انجام می شود.

عوارض دیالیز کدامند؟

افت فشارخون، عفونت و حساسیت به مایع دیالیز از عوارض احتمالی دیالیز می باشد.

آیا تنها راه بیمار انجام دیالیز تا آخر عمر می باشد؟

خیر، خوشبختانه امروز انجام پیوند کلیه یکی از اقدامات درمانی مهم در جهت خلاص شدن از انجام دیالیز مصنوعی می باشد. در روش پیوند کلیه یکی از کلیه های فرد دهنده کلیه به فرد گیرنده که مبتلا به نارسائی کلیه است به روش جراحی پیوند زده می شود. فرد دهنده کلیه می تواند از خویشاوندان و یا افراد غیرفامیل که تطابق نسجی با فرد گیرنده دارد و یا از فرد مبتلا به مرگ مغزی که رضایت به این عمل دارند و در نهایت ا زکلیه مرده باشد.

درصد موفقیت پیوند کلیه چقدر است؟

درصد موفقیت پیوند قبل از همه بستگی به تطابق نسجی فرد دهنده و گیرنده دارد که قبل از عمل و با آزمایشات مخصوص مشخص می شود. هر چه فرد مورد نظر آشناتر و از خویشان و فامیل باشد قدرت تطابق نسجی بالاتر است و از طرفی شانس موفقیت پیوند بسیار بالا می باشد.

عمل پیوند کلیه

آیا امکان پس زدن کلیه ها پس از پیوند وجود دارد؟

بله، خوشبختانه با آزمایشات و بررسی های کامل قبل از عمل و انتخاب افراد مناسب، امروزه شانس پس زدن کلیه خیلی کاهش پیدا کرده است. در مواردی که کلیه پیوند زده شده با بدن فرد گیرنده تطابق نداشته باشد آن را به عنوان جسم خارجی تلقی کرده و باعث می شود که سلولهای بدن به کلیه پیوندی حساسیت نشان داده و به آن حمله کنند و به این حالت پس زدگی حاد یا Acute Rejection می گویند.

پس زدگی نوع دوم تدریجی است که در این صورت کلیه پیوند شده تدریجاً مبتلا به کار می گردد که به پس زدگی مزمن می گویند. خوشبختانه با تولید داروهای مناسب امروزه این پس زدگی ها قابل مهار می باشند.

اگر کلیه پیوندی پس زده شد یا از کار افتاد چه کار باید کرد؟

بهترین قدم درمانی خارج کردن کلیه پیوندی از کارافتاده می باشد و فرد دوباره مدتی دیالیز می کند تا آماده پیوند دیگر شود.

چگونگی انجام پیوند کلیه

در این عمل جراحی فرد دهنده کلیه با فرد گیرنده در بیمارستان بستری می شوند و بررسی های لازم و تکمیلی که انجام شد در روز عمل همزمان در دو اطاق عمل و عمل جراحی توسط دو جراحی شروع می شود و همزمان کلیه فرد دهنده را به لگن فرد گیرنده پیوند می زنیم. کلیه پیوند زده شده در لگن و پایین از محل کلیه طبیعی قرار می گیرد.

از کجا متوجه شویم که پیوند کلیه موفقیت آمیز بوده است؟

خروج ادرار از کلیه پیوند زده شده و نرمال شدن اوره و کراتینین نشاندهنده تصفیه خوب و نرمال کلیه پیوندی می باشد. بلافاصله جهت جلوگیری از پس زدن پیوند کلیه و عملکرد خوب آن داروهای مخصوص پس از پیوند برای بیمار گیرنده شروع می شود و فرد دهنده کلیه بعد از یک شب بستری در بیمارستان مرخص می شود.

آیا برای فردی که کلیه اش را اهداء کرده است مشکلی پیش نمی آید؟

فرد دهنده یک کلیه سالم دارد که کفاف فعالیت های بدنی ایشان را می دهد و تا زمانی که این تک کلیه خوب کار می کند بیمار هیچ مشکلی نخواهد داشت ولی ما به این بیماران توصیه می کنیم که مواظب تک کلیه خود باشند و نمک کم و مایعات زیاد مصرف کنند و منظم به دکتر کلیه مراجعه داشته باشند.

آیا داروهای جلوگیری از پس زدن کلیه عوارض خاصی نیز دارد؟

بله، کاهش سیستم ایمنی بدن، پرمویی بدن، شانس بالای ابتلا به عفونت ادرار، جمع شدن چربی در قسمت بالاتنه و شانس بالای فشار خون از عوارض این داروها هستند که اجتناب ناپذیرند.

پیوند کلیه بهتر است یا دیالیز

پیوند کلیه به عنوان درمان انتخابی، برای بسیاری از افراد مبتلا به بیماری شدید مزمن کلیوی در نظر گرفته می شود، زیرا کیفیت زندگی و بقا (امید به زندگی) اغلب بهتر از افرادی است که تحت درمان دیالیز قرار می گیرند. با این حال، کمبود اعضای بدن برای اهدا وجود دارد.

با این حال، همه افراد برای پیوند مناسب نیستند. گاهی اوقات سایر مشکلات پزشکی، دیالیز یا مراقبت های حمایتی را گزینه های درمانی بهتری می کند.

و اما توصیه های اینجانب

  • چکاب منظم را جهت تشخیص به موقع نارسائی کلیه فراموش نکنید.
  • از مصرف بی رویه داروهای سرخودی و دخانیات مخصوصاً موارد مخدر اجتناب نمایید.
  • در صورت داشتن دیابت و فشارخون آن را جدی گرفته و تحت نظر پزشک تان باشید.
  • در صورت داشتن نارسایی کلیه جهت جلوگیری از پیشرفت آن از مصرف نمک و رژیم غذایی پرپروتئین اجتناب نمایید.
  • در صورت نیاز به دیالیز از آن نهراسید چرا که فرشته نجات شما می باشد و در صورت عدم انجام آن زندگیتان به خطر می افتد.
  • در صورت نیاز، جهت اخذ نوبت با شماره تلفن 22642744  تماس بگیرید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.4/5 - (34 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر saeedhejazifar یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 828 مشاهده پرسش
    با سلام
    یکی از کلیه های بنده کوچک شده و تقریبا کمتر از ده درصد کارمی کند می خواستم بپرسم با یک کلیه می شود روزه گرفت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر سالم باشد بله
  • تصویر کاربر نکیسا یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 610 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.
    من 26سالمه تا حالا هیچ رابطه جنسی نداشتم .ماه قبل با مراجعه به پزشک تشخیص زگیل دادن و ازمایش شدم و نوع45 و 6برای من تشخیص داده شد.به پزشکای زیادی مراجعه گردم هیچ کدوم جوابی که نگرانی منو کم کنه ندادن بلکه بدتر باعث به هم ریختن من شدن .یکی گفت از راهی غیر از رابطه بوده و استخر یا حوله یا تیغ الوده یکی گفت از راه انال سکسیکی گفت توالت فرنگی .در حال حاضر نامزد دارم و ایشون35 سالشونه سن تزریق واکسنشون گذشته و اینکه من چجوری ثابت کنم هیچ رابطه ای نداشتم تا حالا واقعا از توجهتون ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سخت است
  • تصویر کاربر سیمین یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 427 مشاهده پرسش
    با سلام
    دختری 26 ساله هستم. دچار درد مثانه و اختلال در تخلیه ی ادرار شده ام. تخلیه ی ادراری ام دارای علائمی چون به آرامی خارج شدن، کند و تند شدن سرعت خروج آن، قطع شدن ناگهانی ، منقطع بودن است. در طول زمان تخلیه باید زور بزنم و نفس خود را نگه دارم تا ادرارم به طور کامل خارج شود. بعد از خارج شدن از دستشویی، تا چند دقیقه احساس التهاب و ناراحتی در خروجی ادرار میکنم و گمان میکنم علت آن عدم تخلیه ی کامل ادرار است .قبلا دچار تکرر ادرار بوده ام اما اکنون نه، گرچه حجم ادرارم به جالت عادی قبل از تکرر برنگشته است. عفونت ندارم.دارای شن در کلیه هستم که دکتر گفته اند با نوشیدن مایعات دفع میشود.
    آیا دچار تنگی مجرای ادراری شده ام؟!
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1495 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    سر آلت بنده و در بخش ختنه گاه حدود ۱ سال پیش به مدت یک ماه خارش شدید داشتم که از صابون گوگرد استفاده کردم. از اون موقع به بعد به تدریج بر روی سر آلت تناسلیم لکه های سفید به وجود اومد که به مرور رو به افزایش است و بیشتر می شود. در عکس می بینید.
    به پزشک پوست مراجعه کردم که گفت احتمالا قارچ هستش . مدت ۷ روز روزی ۱ عدد فلوکنازول و به مد ۱۰ روز لوسیون کلوتریمازول نسخه داد که به دقت استفاده کردم.
    با گذشت ۲۰ روز این لکه ها همچنان باقیست و بهبود پیدا نکرده بلکه رو به افزایش هستش.
    خیلی نگران کننده شده است.
    ۲۸ سالمه دانشجو و ازدواج کرده ام.
    1. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام یادم رفت بگم همانطور که در تصویر میبینید لکه های صورتی است نه سفید لکه هایی مانند سوختگی که براق هستد. در قسمت هایی که لکه وجود دارد پوست کاملا صاف است و خلل و فرج پوست دیده نمی شود و براق است.
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2209 مشاهده پرسش
    خدمت شما عرض کنم که حدود 5 ماه پیش 1 سنگ کلیه دفع کردم و بعد از 30 روز دردی را در ناحیه زیر شکم احساس کردم و با مراجعه به پزشک و انجام سنوگرافی و سی تی اسکن یک سنگ 18 میلیمتری در پایین کلیه سمت چپ گیر کرده بود که با سنگ شکن دفع شد. دوباره بعد از 30 روز از سنگ شکن، دردی در ناحیه زیر شکم بوجود آمده که 3 ماه است من را آزار می دهد و با انجام آزمایشات خون و سنوگرافی کلیه ها و مجرای ادراری و پروستات و کیسه صفرا هیچ موردی دال بر سنگ و ضایعه و عفونت و چیز غیر طبیعی مشاهده نشد.
    دردی که در زیر شکم دارم به این صورت است که همش حالت دل پیچه و احساس می کنم باید به دستشویی برای دفع مدفوع مراجعه کنم. به این نکته هم اشاره کنم که یبوست، اسحال یا مورد مشکوکی دال بر خون در مدفوع یا ادرار مشاهده نشده است. حتی کشت ادرار هم دادم و موردی نبوده است. هفته گذشته علاوه بر دل پیچه ای که در این سه ماه اخیر دارم، تکرر ادرار هم گرفتم و با خوردن مایعات زیاد یک شن ریزه کوچک از مجاری خارج شد و تکرر ادرارم برطرف شد. اما دل درد من همچنان پابرجا است. یک نکته دیگر اینکه با خوردن مایعات درد زیر شکمم کم شده و حتی گاهی اوقات از بین می رود. در این چند ماهه دو سه بار هم دچار خواب رفتگی بیضه ها شده ام. البته شغلم به این صورت است که کلا برروی صندلی می نشینم کار می کنم. همچنین من مادرزادی تالاسمی مینورم دارم. لطفا در این خصوص مرا یاری دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      چون سونو طبیعی است مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    هزینه عمل جراحی واریکوسل به روش لاپاراسکوپی به صورت آزاد چقدر می شود با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر کیان شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    درود و عرض خسته نباشید
    امروز صبح که از خواب بیدار شدم
    یه برآمدگی دورتادور آلت تناسلی ام بود به عرض تقریبا ۱سانت
    نمیدونم چرا اینطور شده
    نه ضربه ای خورده نه چیزی
    دردی هم ندارم
    فقط برآمدگی هست
    دقیقا زیر سرش

    آیا مشکلی جدیه؟
    1. تصویر کاربر کیان شنبه ۲۳ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اقای کرمی
      کمی جستجو کردم و چیزی که دستگیرم شد ، دچار ورم آلت شدم ، دلیلش هم میگن عفونته،من ماده جدیدی به آلتم نخورده که تازگی داشته باشه ولی دوبار از اسپری بدن استفاده کردم تقریبا تو یک هفته گذشته.
      آیا امکانش هست بخاطر این باشه؟ دیشب قبل از خواب هم استحمام داشتم،ولی حساسیتی به مواد شوینده ای که استفاده میکنم ندارم.
      تحریک پذیری هم دارم
      چیزی که خودم متوجه میشم ، تنها تغییری که بوجود اومده برآمدگیه.

      مشکل چیست؟ چطور میشه درمان کرد.
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 523 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام
    امیدوارم در صحت و سلامت کامل باشید.اگه خاطرتون باشه در مورد مشکلم که ورم پروستات بود به من گفتید که بهترین راه برای خلاص شدن بیخیالی هستش.منم همین کارو کردم.به لطف خدا خیلی بهتر شدم اما هنوز هم کامل خوب نشدم.خیلی ببخشید بعد از ارضا شدن باز هم انتهای ادرارم یه بار تا دو بار خون میاد اما خیلی کمتر از کذشته.میخواستم بدونم آیا امکان داره بطور قطعی خوب بشم؟آیا درمانش زمان مشخصی داره؟خیلی خیلی ممنونم از اینکه جواب منو میدین.امیدوارم همیشه سالم و پیروز باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشکر
  • تصویر کاربر الهه یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    با سلام پسر 5 ساله اي دارم كه شب ادراري دارد ازمايش ادرار و قند خون هيچ مشكلي نداشت در سونوي مثانه نوشته شده:در سونوگرافي از لگن در مثانه بيمار جدار مثانه مختصري برجستگي مخاط نشان مي دهد كه بررسي از نظر تنگي مآ توصيه مي شود.در ضمن هيچگونه درد يا ناراحتي در هنگام ادرار ندارد و تنها مشكلش شب ادراري مي باشد. با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      در این سن طبیعی است
  • تصویر کاربر الهه یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    من 22سال دارم حدود 5ماهه هرپس دارم در اطراف باسنم ولی هنوزهم وقتی میرم اجابت مزاج خیلی درد میکشم وخونریزی میکنه دکتر برام قرص آسیکلوویر تجویز کرده تا کی باید استفاده کنم ؟یعنی تا اخر عمرم قراره اینهمه اذیت بشم؟درضمن من نمیتونم دیگه هیچوقت از پشت رابطه داشته باشم ؟؟؟توصیه تون چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۱ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      موقع عود بخورید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر فرزاد یکشنبه ۱ مرداد ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.بنده جوانی 21 ساله و مجرد هستم.در سن 17 سالگی به علت واریکوسل گرید 3 در طرف چپ جراحی واریکوسلکتومی انجام دادم.سال گذشته به علت درد خفیفی در بیضه راست به پزشک مراجعه کردم.گویا علت درد اسپرماتوسل بوده.ولی سونوگرافی کالرداپلر هم انجام دادم.در ذیل نتیجه سونوگرافی رو خدمتتون گذاشتم.چندتا سوال دارم از خدمتتون این که در حال حاضر آیا نیازی به جراحی هست؟واین که در حال حاضر ورزش هایی مانند دوچرخه سواری برایم منعی دارد یا خیر؟سال دیگه اینکه آیا ++ نوشته شده در نتیجه سونوگرافی نشان از واریکوسل گرید 2 است یاخیر؟اگر خیر گرید چند میباشد؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      ١-نازي نيست يك عمل كافي است٢-ورزش منعي ندارد٣-بعد از عمل هميشه سونو ميگويد كه عود كرده است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      ولي مهم نيست
    3. تصویر کاربر فرزاد شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام آقای دکتر ممنون از پاسختون.فقط یه نکته ای هست که فکر کنم واضح خدمتتون عرض نکردم.عمل واریکوسلکتومی 4 سال پیش بر روی بیضه چپ انجام شده.در اون زمان اثری از واریکوسل در طرف راست نبود.سونوگرافی اخیر هم عدم عود واریکوسل طرف چپ را نشان میدهد.در مورد بیضه راست آن هم در حالت مانور والسالوا علامت ++ درج شده که سوالم در مورد همین علامت است که نشان از چیست؟با تشکر
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      مهم نيست
    5. تصویر کاربر فرزاد شنبه ۳۱ تیر ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاس گزارم آقای دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ مرداد ۹۶( 8 سال پیش)
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر golnaz سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی عزیز. همسرم یک هفته پیش سنگ شکم کردند. امروز حس سوزش و درد در مثانه دارند. آیا یه خاطر ریزش سنگ به مثانه است؟ فشار ادرارشون هم کاهش داشته. آب هم به میزان کافی مصرف می کنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      9-شما می توانید از طریق صفحه اینستاگرام یا کانال تلگرام سلسله مباحث پزشکی اینجانب را دنبال کنید.
      🆔 https://www.instagram.com/drkarami/
      🆔 http://t.me/irdarman
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر gudi چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام من 18 سالمه چنوقتی هست تو ادرارم خون میبینم که خیلی با سوزش و درد همراهه کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۹۵( 1 دهه پیش)
      ازمايش ادرار وسونوگرافي كنيد
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 661 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    دکتر من حدود سه ماهه که آمپول methotrexate را قطع کردم برای اینکه فهمید که عوارض این آمپول برای بچه دار شدن تخلیه شده چه کار باید کرد ؟ چونکه دکتر معالجم گفتند 3 الی 4 ماه بعد از قطع این دارو نباید برای بچه دار شدن اقدام شود .
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بعد از 6 ماه ازمایش بدهید تا وضه اسپرم جدیدتان مشخص شود
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    دکتر من شهرستانیم . این جواب سونوگرافی کلیه بنده است :
    http://uplod.ir/ft5hvmrw9fd6/1.jpg.htm
    دکتر میگه باید عمل بشی (pcnl) . من حقیقتا هزینه این عمل رو نمیتونم بپردازم . راهنمایی کنین که کجا مراجعه کنم . بیمارستان ها دولتی که بتونن این عمل رو انجام بدن کجان ؟ خدا خیرت بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      من در خدمتم تشریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب