با عوارض عمل پروستات آشنا شوید

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
امروزه عمل جراحی پروستات به دو روش باز و بسته انجام می شود که بسته به شدت و حجم و اندازه بزرگی پروستات و شکل رشد پروستات نوع درمان انتخاب می شود. عوارض عمل پروستات چیست؟

عمل پروستات

غده پروستات به اندازه یک گردو کوچک مثل شکل زیرکاملاً دورادور گردن مثانه و قسمت خروجی آن را احاطه کرده است. وقتی غده پروستات بزرگ می شود قسمت خروجی مثانه را تنگ کرده و باعث علائم زیر می شود.

عکس بزرگی پروستات

  • کاهش جریان ادراری
  • قطع و وصل شدن ادرار
  • قطره قطره آمدن ادرار
  • تکرر ادراری
  • سوزش شدید و باریک آمدن ادرار
  • عدم تخلیه خوب مثانه و ادرار باقیمانده بالا در داخل مثانه
  • بیدار شدن های مکرر بیمار از خواب در شب ها جهت دستشوئی

50درصد مردان بالای 50 سال به درجاتی به نشانه های ذکر شده مبتلا می شوند که باید درمان شوند.

عوارض عمل پروستات

آیا عمل پروستات خطرناک است؟ اصولاً عمل جراحی پروستات مثل عمل های دیگر عوارضی دارد که به ذکر آنها می پردازیم:

1- عوارض حین عمل پروستات

بعد از عمل به علت جراحی خونریزی قابل کنترلی ایجاد می شود که ممکن است باعث نگرانی بیمار شود ولی کاملاً طبیعی است و با گذاشتن سوند به مدت 24-48 ساعت و ایجاد شستشو کاملاً رفع خواهند شد.

2- بی اختیاری ادراری

عموماً در جراحی سرطان پروستات دیده می شود نه در عمل بزرگی خوش خیم. در بزرگی خوش خیم پروستات بعد از عمل احتمال بی اختیاری نزدیک به صفر می باشد و اصلاً نگران نباشید. کسانی ممکن است بی اختیار شوند که مثانه آنها مشکل داشته باشد از قبیل مثانه های کم حجم و عصبی و سرکش. پس نگران بی اختیاری نباشید.

علت بیضه ی نهفته

3- توانایی جنسی

سوالی که معمولا پرسیده می شود این است که ایا عمل پروستات باعث عقیم شدن میشود؟ در جواب باید گفت که در عمل جراحی سرطان پروستات، توان جنسی مرد آسیب می بیند و یا از بین می رود ولی در عمل خوش خیم پروستات توان جنسی شما کاملاً برای بعد از عمل حفظ خواهد شد و به علت باز شدن حفره در غده پروستات بعد عمل مایع منی شما پس از انزال به داخل مثانه می ریزد و با ادرار دفع خواهد شد و این نگرانی قطع شدن مایع منی نیست و در این مورد اصلاً جای نگرانی نیست.

4- ادرار خونی، درد، سوزش و عدم روان آمدن ادرار

بعد از عمل برای 3-4 هفته کاملاً طبیعی است و با خوردن مایعات فراوان و مصرف مسکن کاملاً بهبودی پیدا خواهید کرد.

جلوگیری از بزرگی پروستات

بزرگی پروستات معمولاً به علت بالا رفتن سن است و در نتیجه هنوز هیچ راهی برای پیشگیری از بزرگی پروستات وجود ندارد.

اگر مبتلا به علائم پروستات شدید، باید به دکتر کلیه و مجاری ادراری مراجعه نمایید. دکترتان از شما سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات و بررسی ادرار باقیمانده و تست PSA و آزمایش کامل خون و ادرار درخواست خواهد کرد و در صورت نیاز توسط پزشک معاینه مقعدی پروستات نیز انجام خواهد شد.

درمان پروستات

اول درمان داروئی پروستات است، خط اول درمان داروئی استفاده از داروهای شل کننده گردن مثانه می باشد. مانند پرازوسین، ترازوسین، تامسولوسین و امنیک. این داروها را قبل از خواب به بیماران توصیه می کنیم که استفاده نمایند. اگر شدت تنگی مجرا به علت پروستات بالا باشد و به درمان داروئی جواب ندهند بهترین اقدام درمان جراحی پروستات می باشد.

عمل باز پروستات

امروزه عمل جراحی پروستات به دو روش باز و بسته انجام می شود که بسته به شدت و حجم و اندازه بزرگی پروستات و شکل رشد پروستات نوع درمان انتخاب می شود. درمان طلائی پروستات برای کسانی که 1- حجم پروستات آن ها بالای 60-70 گرم می باشد 2- همزمان با بزرگی پروستات سنگ مثانه بزرگ دارند 3- سمت رشد بزرگی پروستات به داخل مثانه است، عمل جراحی باز می باشد. در این روش با برش کوچکی در بالای استخوان عانه و زیر ناف و با برش کوچک روی مثانه، قسمت هسته ای پروستات را که باعث انسداد مجرا شده است برداشته می شود.

عمل باز پروستات

بهترین درمان و درمان طلائی پروستات های زیر 50 گرم که باعث انسداد شدید خروجی مجرا می شوند عمل TURP یا تراش از داخل مجرا (همان لیزر عامیانه) می باشد. در این روش بدون برش جراحی پوستی با عبور دوربین به مجرا، قسمت هسته ای پروستات را با تراش و تکه تکه کردن آنها بر می داریم مثل شکل و آنها را خارج می کنیم. پس چه در عمل جراحی پروستات باز و چه بسته همه پروستات برداشته نمی شود و فقط هسته انسدادی را بر می داریم.

عمل پروستات با لیزر

لیزر هولمیوم می تواند به روش های مختلف برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات مورد استفاده قرار گیرد. در روش تخریب پروستات به وسیله لیزر هولمیوم (HoLAP) مقدار اضافی بافت پروستات توسط لیزر از بین می رود. این کار نتیجه ای همانند جراحی پروستات چه باز و چه بسته در پی دارد. مزایای عمده روش تخریب پروستات به وسیله لیزر هولمیوم کاهش از دست دادن خون، مدت زمان کمتر کاتتر (لوله) گذاری و کاهش مدت زمان بستری در بیمارستان می باشد. یک نوع روش تخریب پروستات به وسیله لیزر هولمیوم، برش پروستات به وسیله آن لیزر (HoLRP) است. در این فرایند برای برش بافت اضافی از یک لیزر هولمیوم استفاده می شود.

جراحی پروستات به وسیله لیزر هولمیوم از طریق مجاری ادرار نیز می تواند سبب ایجاد اختلالات نعوظ و انزال معکوس شود. اما از مزایای استفاده از لیزر این است که می توان بافت بیشتری برداشت. همچنین برای مردان با هر اندازه پروستات مناسب است همچنین برای مردان مبتلا به اختلالات خونریزی یا افرادی که دارو های رقیق کننده خون (مانند آسپرین، کلوپیدوگرل و وارفارین) مصرف می کنند؛ مناسب است.

درمان خانگی پروستات

برخی اقدامات احتیاطی می توانند به اجتناب از بدتر شدن علائم بزرگی پروستات و عوارض آن کمک کنند. فرد نباید در هنگام احساس نیاز شدید، دفع ادرار خود را به تاخیر اندازد. باید در هنگام احساس نیاز، هر چه زودتر ادرار دفع شده و مثانه به طور کامل تخلیه شود.

و اما توصیه های اینجانب

  • بهترین و قطعی ترین روش درمان بزرگی پروستات، درمان جراحی آن است. باز یا بسته
  • بزرگی پروستات درمان داروئی ندارد و داروها پروستات را فقط کوتاه مدت شل می کنند و لذا درمان تسکینی هستند.
  • علیرغم پیشرفت تکنولوژی جراحی در حال حاضر بهترین درمان برای پروستات های بزرگ جراحی باز و پروستات تهای زیر 50 گرم عمل بسته TURP یا لیزری می باشد.
  • چکاب منظم PSA را در بالای 50 سال فراموش نکنید.
فیموزیس
  • از عوارض عمل پروستات نترسید چرا که عارضه مهم ندارد و بدون بیهوشی و با یک شب بستری برای همیشه از شر بزرگی پروستات و اختلال در تخلیه ادرار و بدون مصرف قرص راحت می شوید.
  • عمل جراحی خوش خیم پروستات چه باز و چه بسته عود ندارد.
  • در صورت داشتن بزرگی پروستات و اختلالات تخلیه ادراری جهت نوبت دهی با شماره 22642744 تماس بگیرید.
  • جهت آگاهی بیشتر شما فیلم عمل های اینجانب در رابطه با عمل باز و بسته پروستات رانگاه کنید.

ویدیو جراحی پروستات به وسیله دکتر کرمی:

سونوگرافی پروستات چیست؟

سونوگرافی پروستات از امواج صوتی استفاده میکند تا تصویری از غده پروستات مردان  تولید کند و برای کمک به تشخیص علائمی مانند مشکل در ادرار کردن یا بالا بودن نتایج آزمایش خون استفاده میشود. همچنین این آزمایش برای بررسی برآمدگی که هنگام معاینه مقعدی پیدا شده است، مشخص کردن اختلالات و بررسی این که آیا غده بزرگ شده است، استفاده میشود. سونوگرافی ایمن، بدون تهاجم بوده و از اشعه ی رادیواکتیو استفاده نمی کند.

این فرآیند نیاز به آمادگی خاصی ندارد. جواهرات خود را در خانه بگذارید و لباس راحت و گشاد بپوشید. ممکن است از شما خواسته شود تا گان (نوعی لباس مخصوص) بپوشید و به پهلو بخوابید و زانوهایتان را در شکمتان جمع کنید. برای بدست آوردن تصویر هایی با کیفیت بالا، ترنسدیوسر سونوگرافی –یک استوانه پلاستیکی در حدود اندازه انگشت- به مقدار کمی در مقعد شما وارد خواهد شد. اگر انجام نمونه برداری برنامه ریزی شده باشد، ممکن به شما بگویند از مصرف آسپرین و دیگر داروهای رقیق کننده خونی بین 7 تا 10 روز قبل از این فرآیند خودداری کنید. ممکن است از شما خواسته شود که تنقیه کنید تا روده هایتان پاکیزه گردند.

آیا می شود بدون عمل  و با دارو پروستات را درمان کرد. برای آشنایی بیشتر بر روی لینک درمان دارویی بزرگی پروستات کلیک کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

3.9/5 - (208 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر غلامرضا شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام با عرض خسته نباشید از دکتر گرامی :
    بنده 66 ساله هستم اهواز ، سوال بنده :

    بدلیل عدم احساس تخلیه کامل ادرار به دکتر مراجعه کردم که در مرحله اول سونوگرافی و داروی (Omnic 0.4 mg) و پروستاتان مصرف کرده ام که متاسفانه تغیر چندانی حاصل نشد و مجدداً سونوگرافی انجام شد .
    نطر جنابعالی برای ادامه درمان چیست ، و نیاز به مراجعه حضوری شما را دارم..
    تشکر.


    جواب آخرین سونوگرافی :

    KIDNEY &BLADDER SONOGRAPHY Clinical history:control study Technique: study was performed using 3.5 MHZ convex probe. Both kidneys have size (Rt 11.52x1.40cm, Lt - 10.37x0.93cm )and show no stone no hydronephrosis. Echogenicity of both kidneys increased than normal range, respectfully doing functional kidney test and FBS and TG is suggested. Right kidney contain an echoic corticmedullar lesion with about (4.53cm)in the upper zone which canbe conformity with corticomedullar cyst change. Left kidney contain few (3-4) an echoic corticomedullar lesions which the bigger show about (5.07cm)in the middle zone which can be conformity with corticomedullar cyst change Urinary bladder has normal wall thickness and shows no stone no mass. Full bladder has volume about (382cc). Post void residue shows about (124cc). Prostate has bigger than normal size (volume -67cc) & Show no mass in transabdominal sonography.

    .Thank you for sharing in the core of demo patient with us sincerely yours
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      اینها کیستهای کلیه ساده هستند ونیاز به درمان ندارند
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید همسر من 62 سا‌له هستند بطور مرتب psa را چک می کنند سابقه دو‌بار بالا رفتن psa تا 7را داشتند که با انتی بیوتیک که مصرف کردند پایین امد حتی پارسال psa ایشان 2 بود حدود دو ماه پیش دچار تب وعفونت ادراری شدند psa به 10 رسید دکتر 30 عدد تاوانکس تجویز کرد بعداز اتمام داروها ازمایش psa انجام شد 6:75 بود که بدنبال ان بیو‌پسی پروستات انجام شد نتیجه بیوپسی را برای شما می فرستم لطفا راهنمایی بفرمایید از لطف شما ممنون هستم اگر لطف کنید زودتر جواب من را بدهید من را از نگرانی نجات می دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۵ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      باید بیایید حضوری صحبت کنیم02171062350
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1612 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام.
    جناب دکتر بنده 35 سال سن دارم و یه کیست کنار پروستات به ابعاد حدود دو و نیم ساعت و دو سانتی متر در مسیر مجرای ادرارم هست که باعث درست خارج نشدن ادرار و افزایش حجم پروستات و کاهش حجم منی و کاهش زیاد تعداد اسپرم شده و در نتیجه آزمایش ادرار خون هست و مجرا در بقیه مسیر باز هست. بعد از خارج شدن منی چند قطره خون از من خارج میشه و کمی پس زدگی اسپرم به مثانه دارم و التهاب پروستات بعد از هر بار نزدیکی خیلی زیاد میشه و بعد کمتر میشه. خواستم بدونم اگر عمل کنم برای برداشتن کیست باعث از بین رفتن قدرت بارداری و آسیب به پروستات از نظر بارداری نمیشه؟ و در صورت عمل با توجه به اینکه کیست در بخش خارجی پروستات و چسبیده به اون قرار داره آیا میشه با عمل بسته و با لیزر انجام داد یا باید عمل باز کنم؟ ضمنا اگر بخوام برای بارداری پیگیری کنم بهتره التهاب پروستات را با دارو کم کنم و به روش مصنوعی اسپرم از من گرفته بشه یا الان باید عمل کنم؟ و اینکه آیا مسئله خوش خیم محسوب میشه یا خطرناک و نگران کننده است؟
    تشکر از لطف شما دعاگوی شما هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مایکل جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    بنده 25 سالمه و پسر هستم،مجرد هستم و هیچ رابطه ای هم نداشتم
    چند روزی ، به حالت خوابیده ونشسته طوری که فشار بهم وارد میشد، مطالعه میکردم ، که متوجه درد در عصب ها و رگ های کشاله ها شدم..اهمیتی ندادم...
    چند شب بعد، در حالتی که احساس سوزش داشتم و به حالت نعوظ در خواب رسیده بودم، بیدار شدم و مایع منی خارج شد...
    بعد از اون شب، دردی مثل درد دوچرخه سواری طولانی مدت، در زیر بیضه حس میکنم، انگار 3 روز دوچرخه سواری کردم وزین دوچرخه فشار وارد کرده...هیچ مشکلی در ادرار، سوزش،تکرر ادرار و... ندارم.فشار ادرار هم مثه سابقه، اما یکم حس میکنم، مقداری ادرار نسبت به گذشته بیشتر در مجاریم باقی میمونه که با استبرا تخلیه میکنم.
    گاهی درد در کشاله دارم، گاهی در زیر بیضه، و گاهی بین بیضه و مقعد...گاهی عصب ها و رگهای کشاله پای راستم ، کوچولو درد میگیره...
    انگار توده ای زیر بیضه هام ؛ قرار گرفتن
    ورزشمو هم بعد این درد پیگیری میکنم، بسیار سنگین...
    چیکار باید بکنم؟
    آیا پروستاتم ملتهب شده؟آیا عفونی شده؟احتمال داره عفونی شده باشه،؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۱ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      در سن شما بیماری اینچنینی نداریم خواهشا پی گیری نکنید
  • تصویر کاربر امیرخداشناس دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    سلام خداقوت دکتر ....22 سالمه چندسالی هست که آزمایش خون میدم گلبول های سفید خونم همون لنفوسیت ها بالا و نوتروفیل ها پایین هست ...تا اینکه امسال به پزشکی متخصص نشون دادم و دوباره آزمایش دادم و سونوگرافی گرفتم ...تو آزمایش ها تعداد گلبول های سفید خونم 4.5 بود اما لنفوسیت ها و نوتروفیل ها کم و زیاد بود و کمبود ویتامین D هم داشتم ...اما توی سونو نوشته بود حجم پروستات 15 سی سی و دارای اکوی مختصر هتروژن میباشد ....میخاستم بدونم چیکار کنم آیا مسئله مهمی هست ...نیاز به درمان هست؟؟..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نداریم
  • تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 266 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.اینجانب 44 ساله هستم.در آزمایش خونی که اخیرا داده ام نتیجه تست PSA 0.58 بوده است سوالم از حضور شما این است که آیا نیاز به پیگیریهای بیشتر و یا جراحی می باشد؟ضمنا علائمی که الان دارم بعضا تکرر ادرار (شب تا صبح) دو یا حداکثر سه مرتبه،کاهش فشار تخلیه ادرار و خروج چند قطره پس از پایان دفع کامل ادرار با فشار وارد شدن در اثر خم و راست شدن یا با فشار دست می باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهروز سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سوزش ادرار درد شکم وسوزش آلت ودرد زیر
    آلت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      بررسی وچکاب کنید
  • تصویر کاربر مر پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر
    پدرم سه هفته پیش عمل جراحی باز پروستات رو انجام داد و بعد از در آوردن سوند بعد از مدتی نزدیکی کرد و چند روزی است که بیضه ها متورم شده خواستم ببینم این تورم طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی ،اقا دکتر پدر من بعد از جراحی (درآوردن) پروستات و صوند(شلنگ) دچار ورم و درد بیضه ها شده است ایا طبیعی است یا احتیاج به مراجعه به دکتر هست یا اینکه از عوارض طبیعی عمل هستش ممنون میشم هر چه زودتر پاسخ بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر وقت بخیر
    من جوانی ۲۷ ساله هستم که ۴_۵ سال پیش به صورت اتقاقی مشکل تکرر شدید ادراری پیدا کردم جوری که همش دستشویی بودم به دکتر مراجعه کردم ازمایش و سونو انجام دادم که مشکل خواصی نبود جز التهاب واسم تاواناکس تجویز کردن استفاده کردم و بهتر شدم اما رفته رفته تا امسال مشکل دفع ادرار دوباره برگشت و رنگ ادرارم کدر و شیری رنگ هست اینبار به دکتر دیگه مراجعه کردم و سونو انجام دادم نشون داد سنگ ۳ میلی متری وجود داره در انتهای مجاری ادراری .همینطور میزان پروستات ۱۹ سی سی بود و مقدار مانده بعد از ادار ۱۱ سی سی بود .من همچنان اذیت هستم . باید چیکار کنم ؟؟ دکتر برام تاواناکسدبرای ۲۸؛روز نوشتن بعلاوه ترازوسین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من نیاز به درمان ندارد
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر