اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سوالی از خدمتتون دارم:
    من پدرم حدود ٩٠ سال دارند و حدود ٢٠ سال قبل با لیزر پروستات شون رو عمل کرده بودند اما مدتی هست که علائم بزرگی پروستات دوباره در ایشون ظاهر شده.دکتر براشون کپسول امنیک تجویز کرده و شبها قبل از خواب مصرف میکنن.آیا با توجه به سنشون امکان جراحی وجود داره؟!
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرزاد دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 638 مشاهده پرسش
    باسلام آقای دکتر.قبلا براتون شرح مریضی مادرم روفرستادم که گفتین عکس بفرستین.حالا عکس رو گرفتیم.درضمن اضافه کنم مادرم قند وچربی وفشار هم دارد. مادرم 68 سال داره ومدتی هست که حالبش تنگ شده بود وبرایش لوله سوند تعبیه کرده بودند اما بعد ازمدتی دوباره که سوند رابرداشته بودند،درسونوگرافی مشخص شده بود که دوباره برگشته است.آزمایش سونوگرافی به این شرح است:کلیه راست باطول 100mmدارای اکوی پارانیشمال افزایش یافته،ضخامت کورتکس کاهش یافته8م م مشهود میباشد.هیدرونفروز متوسط تاشدید درکلیه راست مشهود است.حالب سمت راست رتروکاوال بنظر میرسد.کلیه چپ باطول 102mm دارای اکوی پارانیشمال ،ضخمات کورتکس نرمال 11 م م مشهود میباشد.سنگ درشت دردوطرف وهیدرونفورز درطرف چپ مشاهده نشده. مثانه باضخامت جداری 3/8م م افزایش یافته وفاقد ضایعه فضاگیر اینترالومینال است.
    آقای دکتر لطفا راهنمایی بفرمایید که مادرم باید چکار کند.باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر پروانه دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    پسر بنده ١٠ سال دارد. قبل از دستشويي رفتن تمايل دارد تا روي شكم بخوابد و به شدت پاهاي خود را به بالا و پايين تكان دهد. بعد از خروج از دستشويي نيز تمايل دارد اين حركت را تكرار كند. اين قضيه براي ما به شدت ايجاد تنش كرده. از مشاور راهنمايي خواستم. ايشون مطمئن بودن كه مجراي ادرار پسرم گره u شكل دارد. معتقد بودن بايد به ارولوژ مراجعه كنم. آيا اين درست است؟ نياز به بررسي دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهمن دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 762 مشاهده پرسش
    آقاي دكتر عرض سلام دارم
    مورد مشاهده شده شايد به هچيك از موضوعات مطرح شده مربوط نباشد
    ولي بناچار در اين سر فصل مطرح كردم
    حدود يك ماه است كه رگي بصورت عرضي از سمت راست آلت تا سمت چپ ان متورم شده بطوريكه براحتي قابل لمس ومشاهده است
    محل ان كمي پايين تَر از ختنه گاه ميباشد
    نميدانم ايا نياز به پيگيري دارد يا خير
    هيچگونه دردي در اين رابطه ندارم
    حدود ٥٠ سال سن دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 586 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی و تشکر از وقتی که می گذارید

    پسر من الان 16ماهشه و موقع تولد هیدروسل زیاد داشت و طبق نتیجه سونوگرافی هرنی سمت چپ به میزان 3 میلی متر هم مشاهده شده بود که با نظر دکتر تا 1 سالگی صبر کردیم و الان مجددا سونوگرافی ازش گرفتیم که هیدروسل خفیف در بیضه چپ و بازبودن کانال اینگوینال چپ به مقدار 7 میلی متر که با گریه بچه لوپ روده ای نیز مشاهده شده گزارش شده

    سوال حقیر اینه که با توجه به اینکه هیدروسل تقریبا از بین رفته و جذب شده و در اندازه بیضه در حالتهای مختلف هم تغییری مشاهده نمیشود که گویای ارتباط باشد آیا نیاز به جراحی هرنی هست یا خیر ؟
    نظر فعلی پزشک جراح کودکان، عمل فتق هست

    ضمنا باز بودن کانال در سمت راست نیز 3 میلیمتر و بدون لوپ روده ای در گزارش اخیر سونوگرافی نیز اعلام شده .


    جناب دکتر با توجه به کم بودن مقدار فتق نظر حضرتعالی چی هست؟

    سپاسگزارم استاد خیلی نگران عوارض عمل هستم

    لازمه عرض کنم خودم هم در حال حاضر فتق اینگوینال دارم که احتمالا از نوزادی وجود داشته

    پایدار باشید

    بختیاری از اهواز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر سرکار دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید اینجانب قبل از یک ماه برام عمل میکروسرجری انجام دادید ولی هنوز در ناحیه بیضه درد دارم آیا طبیعیست؟چکار کنم؟با تشکر از لطف بی کران شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Amirh شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 455 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند ماهی هست که زیر قسمت سر آلتم لکه های قرمز ایجاد میشه که نه درد داره و نه سوزش و خارش! که با زدن پماد هیدروکورتیزون و موپیروسین یک مدتی از بین میره و بعد باز ایجاد میشه
    چند تا دانه ریز سفید مانند شکر هم در همون منطقه وجود داره که عکسشو براتون ارسال کردم
    اینها چی هستن و راه درمانشون چیست؟
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
    2. تصویر کاربر Amirh چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر برای لکه های قرمزی که میزنه چه راه درمانی هست که کلاً از بین برن؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      حساسیت است تست دکتر پوست بروید
    4. تصویر کاربر Amirh شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      سلام جناب آقای دکتر
      این دانه ها زگیل نیست؟
      با سپاس از شما
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نه زگیل نه تبخال
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده قبلا از شما در رابطه با مشکل خمیدگی آلت تناسلی سوال کردم و شما فرمودید که کجی کمتر از 30 ونیاز به عمل نداره
    کد رهگیری سوال قبلی :x85hr9142924
    حال سوال من این است من تا حالا رابطه ای نداشتم و الان می خواهم عقد بکنم در هنگام نعوظ آلتم به سمت پایین خمیده است آلت سفت می شود اما از آن محل خمیدگی (یعنی وسط )حالت انعطاف پذیری دارد یعنی هم سفت و بزرگ است هم از وسط کمی تا می شود آیا مشکلی دارد چون می خواهم عقد کنم خیلی نگرانم
    لطفا جواب کامل دهید چون عکس فرستادم گفتید عمل لازم نداره این انعطاف که در هنگام نعوظ و سفتی وجود داره و خیلی نیست اما با دست می شه خمیدگی رو ساف کرد یا یکم بیشتر خم کرد ممنون اگه جواب بدید چون خیلی استرس دارم
    1. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      آقای دکتر سوال قبلی در رابطه با کجی بود که گفتید کمتر از 30 و عمل نیاز نداره سوال من اینه ک این کجی دارای انعطافه یعنی با دست می شه هم صافش کرد هم خمترش کرد ولی نه خیلی زیاد چند درجه این انعطاف در سکس آیا مشکلی داره؟
    2. تصویر کاربر امیر یکشنبه ۳۰ دی ۹۷( 7 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
    4. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      جناب دکتر با توجه به عکس ارسالی به نظر شما مشکلی وجود داره یا خیر ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر هیبت دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام تحریک نمیشم اگه هم بشم خیلی زود از بین میره هنگام انزال دو یا سه قطره میاد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    سلام من ميخوام به هر روشي كه هست الت خودم رو كلفت كنم به نظرتون تزريق ژل خوبه ؟ چه كاري ميتونم انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب