اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حامد شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    عکس آزمایش آنالیز اسپرم فرستادم
    اگه میشه لطفا تحلیل بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Roham1 شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت شما دکتر
    بنده مردی ۲۱ ساله هستم که چندین سال است که دچار تکرر ادرار هستم به طوری که شاید بیش از ۱۰ بار در روز به دستشویی می روم ودر هر بار هم حجم ادار یا زیاد یا درحد عادی است
    ولی اگر مقدار کمی آب بنوشم بعد از نوشیدن آب به شدت تعداد دستشویی بیشتر میشه
    سوال من این است آیا این تکرر ادرار بر میزان آب بدن من موثر است؟؟
    زیرا HGBمن در آزمایش خون ۱۶.۸ بود وهماتوکریت ۵۰ درصد و همچنین RBCمن ۵.۱ است
    درواقع میخوام بدونم امکان داره به دلیل تکرر ادرار دچار موارد بالا شده ام؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 565 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده پسر 30 ساله هستم و مجرد . فروردین سال 98 به دلیل سوزش سر آلت و تکرر در ادرار به دکتر مراجعه کردم، با دادن آزمایش ادرار معلوم شد مشکل عفونت ندارم. دکتر برام یه سونو از مثانه و پروستات نوشت ، مثانه نشون داد که ادرار باقی مانده بیش از حد داره و جدارش کمی کلفت شده ولی در پروستات مشکلی دیده نشد. دکتر علائمم رو پرسید: سوزش مخصوصا شدیدا در نزدیکای سر آلت داشتم.
    با این حال دکتر گفت پروستاتیت داری و یه دوره داروی آنتی بیوتیک و آلفا بلاکر داد و گفت سعی کنم ازدواج کنم!

    بعد از مدتی با صحبت هایی که در خونه انجام می شد فهمیدم که من تقریبا از 6 سالگی سوزش ادرار دارم و فکر می کنم سوزش عادیه و همه بعد از ختنه ادرارشون رو مثل آب داغ جس می کنند.
    من 6 سالگی ختنه کردم و بعد ختنه به مدت 48 ساعت نتونستم ادرار کنم ، وضعیتم خیلی بد شد بردنم اورژانس اونجا پرستار سوند رو گویی نمی تونه به درستی وارد کنه و خونریزی شدیدی می کنم و خودم که از حال رفتم ولی خب شکل پوست ختنه گاه یکم عوض شده (البته خیلی نه) ولی زیر آلت دقیقا چسبیده به سرش به شکل بالشتک تو خالی کوچیکی در کنار مجرا هست که در حالت نعوذ کامل ورم می کنه و قابل لمسه.
    می خواستم بدونم این موضوع عادیه یا ممکنه مجرای ادراری من خیلی وقته که دچار مشکل شده و خودم حواسم نیست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید...
    من هفته گذشته با خانمی بدون کاندوم رابطه داشتم...چند روز بعد از رابطه اطراف واژن ایشان پر از تاول و تبخال شد...که علائمی چون سرما خوردگی و تب داشتن...دکتر رفتیم گفتن احتمالا تبخال تناسلی هست...ولی بنده تا حالا هیچ وقت روی آلتم هیچ گونه تبخال یا تاولی نزده...و حتی در روز رابطه هیچ علائمی از تبخال فعال در من نبود...می خواستم بدونم بدون وجود تبخال امکان سرایت هست؟؟ و اینکه امکان دارد من ناقل خاموش باشم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر Reza شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر من 18 ماه پیش چندتا ضایعه روی قسمت نرسیده به آلت تناسلی (محل رویش مو) مشاهده کردم که به متخصص پوست و مو مراجعه نمودم و فرمودن زگیل هست (بدون آزمایش) و فریز انجام دادن و بعد بهبودی محل فریز سفید رنگ شد آیا راهی وجود داره که به رنگ طبیعی برگرده؟ البته من از دوران نوجوانی قبل از شروع رابطه ی جنسی هم در این بخشی که سفید شده جوش داشتم که با استرس بیشتر میشد
    (18 ماه پیش بعد از فریز کردن مجدد به پزشک متخصص بیماری های جنسی مراجعه نمودم که فرمودن زگیل نبوده و تشخیص دکتر پوست اشتباه بوده)

    الان مجدد چندتا ضایعه خیلی کوچک مشاهده کردم آیا این ها زگیل هستن؟ عکس ارسال شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکترمن25سالمه آلتوبیضه هام خیلی کوچیکه چیکارکنم توروخداکمکم کنیدتوخونه میگن ازدواج کن ولی نمی تونم آیا راهی هست توروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    باسلام
    کودک 20 ماهه ما از وقتی آخرین سونو بارداری را گرفتیم مشخص شد یکی از کلیه های او قطرش بزرگ تر از حالت نرمال است و از اون به بعد ما سونو رو تکرار کردیم و هر بار بین حالت نرمال و غیر نرمال تغییر وضعیت میداد تا اینکه با 2 سونو آخر دکتر دخترم گفته که ما تا حالا نخواستیم وارد مرحله عکس گرفتن بشیم و حالا دیگه باید انجام بشه.من و مادرش خیلی استرس داریم میشه راهنماییمون کنید و بگید اصلا عکس رنگی نیاز هست یا نه.من تصویر 2 سونو آخر رو برای شما میفرستم.لطفا راهنماییمون کنید.ممنونم از لطفتون
    1. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۲۵ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      ضمنا دخترم ۳ یا ۴ روزه که سرما خورده
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Mary شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    سلام ، آزمایش psa آقایی ۴۸ ساله به شرح زیر است:
    4>Total psa: 1.54
    , Free psa: 0/39
    Free psa/total psa: 0.25
    آیا احتمال کنسرپروستات وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر علي شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    سلام ديروزدر اثر فشار به الت در حالت نعوظ التم درد گرفت بعد يه حالت كبودي خيلي خفيف ايجاد شد كه درد نميكنه فقط هنگام كه لمس ميشه درد خفيف و يه حالت خارش ميگيره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    بنده 18سالم هست و اندازه التم 13 سانتی متر هست ولی از نظر قطر وقتی با خط کش اندازه میگیرم 4 سانتی متر هست ایا برای رابطه مشکلی پیش نمیاد و عادی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
    2. تصویر کاربر امیر شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 6 سال پیش)
      اونوقت از نظر قطر چی دکتر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ دی ۹۸( 6 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 560 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب