اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

کوچکترین برش در عمل لاپاراسکوپی واریکوسل

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

امروز شعار عالم جراحی، انجام عمل‌ های بزرگ از طریق شكاف‌ های كوچك است. در این راستا عمل لاپاراسكوپی واریکوسل روز به روز جایگاه خاص تری برای خود  پیدا می‌كند.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل توسط بسیاری از پزشکان اورولوژیست انجام می شود و در این زمینه چندین گزارش از مراکز پزشکی مختلف منتشر شده است. تحقیقات نشان می دهند که عمل بستن لاپاراسکوپی واریکوسل نسبت به روشهای رادیوگرافی (آمبولیزاسیون) و جراحی باز، بهتر و کم تهاجمی تر است.

واریكوسل چیست؟

خب ابتدا باید توضیح بدهیم كه اصلا واریكوسل چیست؟ به گشادشدگی غیر طبیعی شبكه وریدهای بیضه واریكوسل گفته می‌شود.واریكوسل در 15‌درصد مردان بالغ و در سن باروری دیده می‌شود. در 35‌ درصد مردان با ناباروری اولیه و 80درصد مردان با ناباروری ثانویه واریكوسل در معاینه مشاهده می‌شود.

علت واقعی آن نامشخص است ولی نارسا‌ بودن دریچه‌های لانه كبوتری و اثر فشاری روی ورید های بیضه را از علل ایجاد واریكوسل ذكر می‌كنند.

واریكوسل چیست؟

آیا واریکوسل علامت خاصی دارد؟

واریكوسل در بیضه چپ شایع است و ممكن است بی‌علامت یا درد بیضه با فعالیت‌های سنگین، سرپا بودن طولانی و ورم بیضه خود را نشان دهد.

برای دیدن تصاویر واریکوسل کلیک کنید!

شما با چه روشی واریكوسل را تشخیص می‌دهید؟

اغلب در معاینه بالینی توسط پزشك به‌صورت شبكه وریدی گشاد و درهم كه با گرفتن و فشار‌دادن، گشاد‌شده و بیشتر می‌شود. امروزه اغلب از سونوگرافی رنگی یا كالر داپلر در تأیید بیماری واریكوسل استفاده می‌شود.

عمل لاپاراسکوپی واریکوسل(فیلم)

بهترین روش‌های درمانی واریكوسل كدامند؟

ببینید، درمان دارویی واریکوسل امکان پذیر نیست. با این حال تكنیك عمل‌های جراحی این بیماری عبارتند از: عمل جراحی باز و لاپاراسكوپی. عمل جراحی باز با برش در محل عبور ورید ها با دید مستقیم یا با استفاده از میكروسكوپ انجام می‌شود.

در عمل جراحی به روش لاپاراسكوپی نیز سه سوراخ نیم سانتی در ناف و كناره‌های شكم جهت عبور لوله تروكار و دوربین و وسایل‌های جراحی ایجاد می‌شود و وریدهای واریس با بزرگنمایی چندین برابر در تلویزیون‌ها مشخص و قطع می‌شوند. البته درصد موفقیت به اندازه عمل جراحی باز است ولی درد آن كمتر از عمل جراحی باز است و بیمار به‌صورت سرپایی و بدون نیاز به بستری، همان شب بیمارستان را ترك می‌كند.

اگر نیاز به جراحی دارید باید، بهترین بیمارستان برای عمل واریکوسل تهران را بشناسید. به همین جهت ما برای شما این مقاله را آماده کردیم.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

در این مورد باید بگویم عمل جراحی واریكوسل فقط در 60-50 درصد موارد باعث بهبودی كیفیت اسپرم می‌شود. بارزترین تغییرات پس از عمل هم در حركت اسپرم به وجود می‌آید كه باعث تقویت حركت اسپرم خواهد شد.

آیا با واریکوسل ناباروری هم 100‌درصد درمان می‌شود؟

آقای دكتر، مزیت عمل لاپاراسكوپی واریکوسل نسبت به عمل جراحی باز چیست؟

در روش لاپاراسكوپی واریکوسل عمل‌های جراحی بدون شكاف بزرگ پوستی تنها با چند بخیه انجام می‌شود. علاوه بر این زیبایی پوست، درد كمتر و مدت بستری كمتر در بیمارستان و برگشتن سریع به كار و زندگی روزمره از محاسن لاپاراسكوپی نسبت به عمل جراحی باز است.

به روش انجام این عمل هم اشاره می كنید؟

ابتدا با بیهوشی عمومی یا نخاعی بسته به نوع جراحی، استفاده از سوزن مخصوص یا تروكار كه ابتدا در ناحیه ناف وارد شكم می‌شود، گاز را وارد حفره شكمی می‌كنیم و سپس با عبور دوربین به داخل شكم و بزرگ‌نمایی چند برابر آن در تلویزیون، لوله‌های تروكار بعدی بسته به نوع عمل و محل عمل گذاشته می‌شود و با عبور وسایل جراحی مخصوص لاپاراسكوپی از قبیل قیچی، كوتر، پنس و… تمام مراحل عمل جراحی به روش بسته انجام می‌شود.

سرطان پروستات

مدت زمان عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

بسته به نوع عمل و مهارت جراح زمان عمل، از چند دقیقه برای عمل‌های تشخیصی مانند: بیضه پایین نیامده، كیست و واریكوسل،‌ 5 تا 3 ساعت برای عمل‌های بزرگ مثل جراحی سرطان پروستات و تومورهای بیضه متغیر است.

بیمار باید پس از این عمل منتظر عوارض آن هم باشد؟

 ببینید، مثل تمام عمل‌های جراحی، لاپاراسكوپی نیز عوارض خودش را دارد كه اغلب ناچیز و قابل كنترل هستند، از جمله: آسیب به احشاء مجاور از قبیل روده، كبد و طحال كه بسیار ناچیز و با درصد پایین همراه هستند و خونریزی از رگ‌های بزرگ و تبدیل به عمل جراحی باز كه با افزایش مهارت جراح از درصد آن كاسته می‌شود.

لاپاراسکوپی

با این حال درصد موفقیت‌های عمل لاپاراسكوپی چقدر است؟

با افزایش مهارت جراح و گذراندن دوره تكمیلی آموزش لاپاراسكوپی اغلب عمل‌ها با درصد بالا و معادل عمل‌های جراحی باز انجام می‌شود.

چه عمل‌های دیگری با لاپاراسكوپی انجام می‌شود؟

خب امروزه بیش از 90درصد عمل‌های جراحی ناحیه لگن و شكم با لاپاراسكوپی قابل انجام است كه در اورولوژی شامل برداشتن كلیه‌های سرطانی، برداشتن كلیه‌هایی كه خاموش هستند، رفع محل تنگی حالب و كلیه‌ها كه یكی از شایع‌ترین ناهنجاری‌ها در كلیه‌هاست، خارج كردن سنگ‌های بزرگ حالب، كاشتن مجدد حالب‌ها در مثانه، برداشتن غده سرطانی پروستات، عمل جراحی واریكوسل كه شایع‌ترین علت ناباروری مردان است، كیست‌های بزرگ كلیه و عمل جراحی RPLND كه برای درمان سرطان بیضه انجام می‌شود.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Amintahmasebi پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    آلتم هنگام نعوظ بسیار سفت هست و انحناء به سمت چپ و بالا داره
    بعد یه چیزی که خیلی اذیتم میکنه با کوچکترین حس متاسفانه تحریک میشم و مشکل زود انزالی دارم
    احساس میکنم بخاطر اینه که اکثر مواقع روبه بالا هست زیر کلاهک در معرض حساسیت قرار میگیره
    1. تصویر کاربر Amintahmasebi شنبه ۱۰ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بیشتر انحناء مربوط به انتهای آلت زیر استخوان مثتانه هست
    2. تصویر کاربر Amintahmasebi سه شنبه ۱۳ مهر ۰( 4 سال پیش)
      دکتر میشه جواب بدید؟ الان بیشتر از 48 ساعت هست
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      قرص سرترالین 25 روزانه یک عدد برای رفع زودانزالی تا یک ماه مصرف کنید
    5. تصویر کاربر Amintahmasebi چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکتر عکس ارسال کردم مشاهده کردید جسارتا؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بله
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر امیرحسین پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من پسری ۲۵ سالم هست قبلا از ۳ سال پیش مشکل تاخیر در شروع ادرار و سوزش و قطع و وصل شدن و تکه تکه آمدن ادرار و تکرر ادرار و درد در هنگام انزال داشتم و گاهی اوقات بعد از ادرار که بلند میشدم چند قطره خون میدیدم که برطرف میشد و مجددبعد از چند وقت ظاهر میشد، سونوگرافی و کشت ادرار و سی تی هم دادم اندازه پروستات نرمال بود و مجاری و کلیه هم مشکلی نداشت اما یک مقدار کمی عفونت بود و جداره مثانه ضخیم شده بود، دکتر تشخیص دادن که به دلیل فشار هنگام ادرار جداره مثانه ضخیم شده و بعد از گذراندن چندین دوره آنتی بیوتیک در آخرین سنوگرافی که پارسال انجام دادم جداره مثانه بهتر شده بود و مشکلات احتباس ادرار از بین رفته بود و سوزش هم بسیار به ندرت ، دکتر تشخیص دادن که التهاب هست و با خوردن بعضی غذا ها این مشکل بیشتر می شود که خودم هم حس میکنم این طوری هست امروز بعد از گشت چند ماه ادرار ضعیف می آمد که بعد از فشار آوردن یه دفعه فشار ادرارم زیاد شد و بعد از اون چند بار بعد از ادرار خون می بینم که مقدارش بیشتر از چند قطره هست ، این چند وقت هم در برنامه غذایی ناپرهیزی کردم و کافئین و غذای تند زیاد مصرف کردم، و سیگار هم به ندرت میکشم ، می خواستم بدونم آیا میتونه سرطان پروستات یا مثانه باشه؟
    ممنون از زحمات شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید تست RUG و VCUG برای بررسی تنگی مجرا انجام بدید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 472 مشاهده پرسش
    آزمایش پروستات دادم 32اومده سنم 46هست،نظرتون چیه دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      مجدد تکرار کنید و اگر باز هم بالا بود باید درمان بگیرید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آقای دکتر
    سوال اول ، اگه عکس از آب منی برات بفرستم آیا زیر میکروسکوپ قابل تشخیص هست یا خیر؟

    سوال دوم، آیا میتوان آب منی را داخل ظرف آب تشخیص داد نطفه یا اسپرم سالم دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید بدید آزمایشگاه و اینجوری قابل قضاوت نیست
    2. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      آقای دکتر‌ برای باروری آب منی باید چقد باشه ؟اندازه ی یک قاشق غذاخوری یا مربا خوری باشد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بیش از 2-4 سی سی
    4. تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱۶ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سلام آقای دکتر وقت بخیر
      من متاهل هستم زود انزالی دارم دو دقیقه طول نمی کشه ارضا میشم لطفاً راهنمایی کنید؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ مهر ۰( 4 سال پیش)
      قرص سرترالین ۲۵ هر روز یک عدد تا ۲ ماه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ف پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وارادت
    پسری دارم که اسفند ماه ۱۸ سال کامل میشود ولی هنوز ارضا شدن را تجربه نکرده نعوذ آلت صورت میگیرد ولی مایع منی خارج نمیشود و به گفته خودش احساس سستی میکند و حس میکند که انزال معکوس صورت میگیرد و اخیرا احساس درد در مثانه دارد.
    ناگفته تماند که از نظر جثه ضعیف است.
    لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید تست U/A و U/C انجام بده
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    سلام من بیضه سمت چپم 9 ماه پیش تقریبا متوجه شدم متورم شده و یکم هم درد میکرد اما هفته بعد دردش افتاد ، منم تا الان به دلیل کرونا به دکتر مراجعه نکردم .
    سمت راستم مشکلی نداره ولی سمت چپ تقریبا 8 9 برابر بیضه سمت چپه . وقتی روی صندلی کامپیوتر صاف میشینم و یکم بدنمو رو به جلو میبرم یک رگ که بالای بیضه ( زیرشکم قرار گرفته یه سوزشی احساس میکنم ) همچنین روی همین بیضه چپم یک چیز گرد نرم هستش . ممنون میشم راهنمایی کنید سنم 17 هستش و مشکل خاصی هم واسم به وجود نیاورده به جز اینکه یکم متورمه و باعث خجالت میشه
    1. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اقای دکتر جواب منو میدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      عکس سونوگرافیتون رو بفرستید
    3. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      به دکتر مراجعه نکردم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها و اسکروتوم انجام بدید
    5. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بنظرتون خیلی خطرناکه اقای دکتر؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      ممکنه عفونت یا آب آوردن بیضه باشه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علیرضا پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ..دوسال واریکوسل گرید ۱ دارم و به گفته ی پزشک ۶ ماهی یکبار ازمایش اسپرم میدم تحرک اسپرم هر دفعه کمتر میشه اول ۴۲ بود بعد شد ۳۸ بعد شد ۳۲ و الان فک کنم ۲۶ هست ...خاستم نظرتون در مورد ازمیش اسپرم بدونم و اینکه دلیل کاهش تحرک اسپرم ..واریکوسل است ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      باید سونوگرافی بیضه ها انجام بدید،ممکنه از واریکوسل باشه
    2. تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      اگه واریکوسل گرید۱ باشه باید عمل کنم یا قرص مصرف کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ مهر ۰( 4 سال پیش)
      درجه یک نیاز به عمل نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر من ۲۱ سالم است و بصورت مادر زادی انحراف الت به سمت پایین دارم اصلا درد هم ندارم همانطور که در فایل فرستادم اگر پوست الت رو یه مقدار بکشم تقریبا صاف میشه و همینطور اگر یه مقدار فشار به سمت بالا بیارم تقریبا صاف میشه ولی وقتی فشار رو برمیدارم دوباره به سمت پایین منحرف میشه.با توجه به این زاویه انحراف میتونم نزدیکی داشته باشم ؟ و درمانی بجز جراحی داره (دارویی یا تزریقی)؟ و اگر فقط جراحی هست،روش جراحی چگونه هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      سلام ، در مورد کجی آلت در صورتی که کمتر از ۳۰ درجه باشد و در رابطه ی جنسی اختلال ایجاد نکند نیاز به جراحی نیست . در غیر این صورت باید عمل شوید و با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
  • تصویر کاربر امینی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    باسلام و عرض ادب ؛
    همکار اینجانب 63 سال سن دارد و بعلت درد ناحیه تناسلی به پزشک مراجعه و آزمایش psa داده است که نتیجه به شرح ذیل است:
    Psa total= 0.30 ng/ml
    Free psa= 0.14 ng/ ml
    و نتیجه سونوگرافی هم نرمال بوده است.
    لطفا بفرمائید که مشکل و راه درمان چیست؟
    احتمال سرطان پروستات وجود دارد یاخیر؟
    با تشکر فراوان از لطف شما و سایت بسیار گرانبهای شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      خیر نرمال هست و نگران نباشبد
  • تصویر کاربر omid چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 553 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده ٢٦ سال سن دارم پارسال بدلیل کوچکی بیضه به دکتر مراجعه کردم ازمایش برام نوشتن تمام ازمایشات خوب بود بجز تعداد اسپرم که حدود ٦ میلیون بود ام ار ای از غده هیپوفیز هم دادم نرمال بود متخصص غدد تستوسترون ٦ ماه هر ماه یدونه تجویز کردن که از دکتر اورولوژی پرسیدم گفتن ٣ ماه بزن بعد ازمایش بده ک بعد ٣ ماه من ازمایش دادم اسپرم نصف شده بود باز یجا دیگه ب دکتر مراجعه کردم معاینه شدم گفتن واریکوسل گرید ٣ چپ دارم باز ازمایش اسپرم بده بعد ٦ ماه از اخرین تزریق امپول ک دادم شده بود ١میلیون گفتن عمل شاید خیلی تاثیر نزاره چون بیضه هات کوچک هست ولی باز گفتن عمل کن که یه امپولی هست ک میزنی بطور طبیعی بدن تحریک میکنه ب تولید اسپرم .ایا درسته? میخواستم بدونم ایا عمل انجام بدم یا ن ?بعد عمل اخه گفتید امکان کوچک تر شدن بیضه هست ?و دلیل کوچک‌بودن بیضه هام چیه ایا دلیلش وجود واریکوسل میباشد ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۴ مهر ۰( 4 سال پیش)
      بهتره عمل برای واریکوسل انجام بدید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر امین جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 581 مشاهده پرسش
    سلام من سال گذشته به دلیل درد بیضه و تشخیص واریکوسل(گرید1) عمل جراحی انجام دادم ولی از وقتی هوا گرم شده درد هایم دوباره شروع شده و احساس می کنم حجم بیضه هایم در سرما و گرما متغیر است البته لازم به ذکر است که بیشتر اوقات ناخوداگاه عضله بین بیضه و مقعد خودم رو منقبض نگه داشته ام.و میخواستم بدونم دوچرخه سواری هم برای من مشکل ساز هست یانه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۳ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر sam پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 554 مشاهده پرسش
    سلام وخدا قوت میخواستم بدونم اولا وازیکوسیل از کجا میاید؟ دوما چطور امکان داره واریکوسیل دوباره بعد عمل برگرده دوتا از دوستام بعد عمل دوباره واریکوسیل گرفتن چون من خودم یه ورزشکار حرفه ای هستم از لحاظ روانی منو خیلی عزیت میکنه که ایه بازم واریکوسیل بر میگرده یا نه؟ خیلی خیلی ممنون میشم از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۸ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      علت ان نامشخص است و خطر ندارد نگران نباش
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب