جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

درباره عفونت کلیه ها چه می دانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های کلیه و ترس از نارسا و کم کار شدن کلیه ها نگرانی عمده بیمارانی است که در مطب و بیمارستان به اینجانب مراجعه می کنند. یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. با کمی تأمل به این نگرانی در می یابیم که این دلواپسی کاملاً به جاست چرا که وقتی گرفتاری های بیمارانی که به علت بیماری های مختلف، کلیه ها یشان را از دست داده اند را در بیمارستان ها و مطب می بینیم به اهمیت بیشتر این نگرانی و لزوم اطلاع رسانی و پیشگیری از بیماری های کلیه و حفظ این قسمت از اعضای بدن که نقش کلیدی در بدن دارند را پی می بریم.

یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. به علت احتمال بالای آسیب به کلیه ها درمان عفونت ادراری جزء اورژانس های ارولوژی می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع به شرح تفضیلی عفونت کلیه می پردازیم.

کلیه

عفونت کلیه چگونه ایجاد می شود؟

علت عفونت کلیه، تهاجم باکتری وارد شده به بدن چه از طریق خون و چه از طریق ادرار می باشد که باکتری با حمله به سلول های کلیه باعث التهاب کلیه ها و تخریب عملکرد آن می گردد.

راه های حمله باکتری به کلیه ها عبارتند از:

  • از راه خون
  • از راه انتشار به ارگان های آلوده از قبیل آبسه و عفونت های دور کلیه
  • از راه ادراری که باکتری از سوراخ مجرای ادرار وارد مجرا و مثانه و سپس به کلیه ها می رسد که این راه شایعترین مسیر درگیری کلیه ها و عفونت است.

خطر عفونت کلیه در این افراد

افرادی که بیشتر در خطر عفونت کلیه از طریق سوراخ مجرای ادراری هستند عبارتند از:

  • خانم ها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدن و نزدیکی سوراخ ادراری به سوراخ واژن و مقعد که هر دو منشاء آلودگی می شود.
  • بچه های دارای برگشت ادراری که در این افراد به علت برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها ادرار عفونی باکتری را به کلیه ها رسانده و باعث عفونت کلیه و آسیب به آن می گردد که امروزه شایعترین علت از کارافتادن کلیه و آسیب کلیه های اطفال، برگشت ادرار از مثانه به کلیه یا ریفلاکس و عفونت کلیه ثانویه به این این برگشت ادراری می باشد.
  • افرادی که مبتلا به عفونت های مقاربتی از قبیل سوزاک ، سیفلیس و ایدز و … می باشند که در این جا به علت آلوده شدن مجرا باکتری آرام آرام به طرف کلیه ها حرکت و با عفونت کلیه آن را درگیر و تخریب می کند.

علائم و نشانه های عفونت کلیه ها چیست؟

کیست ساده کلیه

عفونت کلیه به دو نوع حاد و ناگهانی و مزمن تقسیم می شود.

علائم و نشانه های عفونت حاد کلیه ها عبارتند از:

  • تب بالای ˚39
  • لرز شدید
  • درد پهلو سه علامت عفونت کلیه می باشند

علائم دیگر شامل تغییر رنگ ادرار و کدر شدن آن، بدبوشدن ادرار، تکرر ادراری، سوزش ادرار و خون در ادرار می باشد. در بچه ها و نوزادان علاوه بر علائم فوق بی حالی و عدم شیرخوردن و عدم مکیدن پستان مادر می تواند علائم عفونت کلیه باشد. در سنین پائین و در بچه ها کاهش وزن و عدم رشد بچه ها می تواند نشانه عفونت کلیه باشد.

آیا عوامل زمینه ای و مستعد کننده عفونت ادراری وجود دارد؟

بله وجود دارد. عوامل به شرح زیر است:

  • کاهش قدرت ایمنی بدن در سرطان ها، ایدز و بیماری های مزمن
  • برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها مخصوصاً در اطفال
  • وجود انسداد در مسیر خروجی ادرار از کلیه ها به عنوان مثانه در بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار ، تنگی لوله حالب در محل اتصال آن به کلیه و مثانه
  • مثانه عصبی که ادرار فرد کامل خارج نمی شود و به صورت ادرار باقیمانده در مثانه می ماند
  • حاملگی در خانم ها از عوامل مستعد کننده عفونت کلیه ها می باشد.

در صورت عفونت کلیه ها چکار باید بکنیم؟

در صورت مشاهده تب و لرز، درد پهلو، سوزش و تکرر ادرار، بدبو شدن و تغییر رنگ ادرار بلافاصله به پزشک کلیه و مجاری ادرار مراجعه نمائید تا با درمان به موقع از آسیب به کلیه هایتان جلوگیری نمائید.

درمان عفونت کلیه

دکتر معالجتان در مراجعه بلافاصله آزمایش و کشت ادرار و خون را درخواست خواهد کرد. مطمئن ترین و بهترین روش درمانی بستری شدن در بیمارستان و تجویز آنتی بیوتیک های تزریقی تا زمان قطع تب و بهبودی علائم می باشد. مصرف مایعات زیاد و تجویز سرم و مسکن و تب بر و استراحت از اقدامات بعدی درمانی است.

  نوشیدن آب برای پیشگیری از عفونت کلیه

توصیه پایانی

  • رعایت بهداشت فردی و جنسی از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از عفونت کلیه ها است.
  • در صورت وجود برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال حتماً با مراجعه به جراح کلیه و مجاری ادراری و به صورت منظم تحت نظر دکتر خودتان باشید.
  • عوامل زمینه ای از قبیل سنگ های انسدادی کلیه و تنگی های مادرزادی و اکتسابی کلیه را به موقع درمان کنید.
  • چکاب منظم هر 6 ماه کلیه ها و مجاری ادراری را فراموش نکنید.
  • در صورت مشاهده علائم ذکر شده عفونت کلیه سریعاً به پزشک مراجعه نمائید.
  • مصرف مایعات و مخصوصاً هر 2 ساعت یک لیوان آب جهت جلوگیری از عفونت کلیه بسیار کمک کننده است.
  • در صورت عدم تخلیه مثانه و ادرار باقیمانده بالا حتماً زیر نظر پزشک متخصص کلیه آن را درمان کنید.

در پایان هر سوالی داشتید در قسمت پرسش و پاسخ مطرح فرمائید تا بلافاصله جواب را تقدیم نمایم.

آیا عفونت کلیه خطرناک است؟

عفونت کلیه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و اگر به‌ درستی درمان نشود، می‌ تواند به طور دائم به کلیه‌ های شما آسیب برساند. ( باکتری‌ ها می‌توانند به جریان خون سرایت کنند و باعث عفونت تهدید کننده برای شما شوند)

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.3/5 - (94 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام.۳۸ سال سن و ۶۸کیلوگرم وزن دارم.سنگ ۳ میلی در کلیه چپ دارم که به صورت اتفاقی در سونوگرافی مشخص شد.به پزشک اورولوژی مراجعه کردم قرص سیستون هیمالایا برام تجویز کرد .هر ۱۲ ساعت یک عدد ولی تو اینترنت تحقیق کردم نوشته بود برای حل و دفع سنگ کلیه هر ۱۲ ساعت دو عدد باید مصرف کنم .موندم یک عدد در ۱۲ ساعت بخورم یا دو تا ؟ و اینکه تکلیف سنگ من چی میشه یعنی اذیتم میکنه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      رقیق نگاه داشتن ادرا ومصرف کن نمک کافی است
  • تصویر کاربر FEMAIL-SH جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    بادرود بر شما و عرض خسته نباشید و سپاس از پاسخگویی شما
    نتیجه سونوگرافی کلیه ورحم به تجویز پزشک متخصص ارولوژ:
    ابعاد کلیه راست 4.5*10.5--------ابعاد کلیه چپ 4.8*10.6 اناتومی کلیه چپ طبیعی است
    علایم اکتازی پاپی های کلیه راست دیدهمی شود و احتمال افزایش خفیف اکوژنیستی کورتکس کلیه راست و اتروفی خفیف آن مطرح است
    اتساع غیرعادی حالبها مشهود نیست
    مثانه اکولوسنت و دیواره های آن منظم است
    پس از تخلیه رزیدو درون مثانه حدود14 CCاست
    ابعاد رحم از 3.2CM*5.0*7.5 است و پاترن اکوی آن طبیعی است
    ضخامت اندومتر 10میلیمتر است
    اندازه تخمدان چپ 1.7/*3.2 است اناتومی ان طبیعی است
    تصویر اکولوسنت بانمای کیست تخمدان به ابعاد2.5*3.5 در سمت راست دیده میشود

    زن 40ساله هستم باردار نشده ام
    ایا قابل درمان و یا پیشگیری هست ایا نارسایی کلیه دارم؟ دیالیز نیاز دارم ؟ نسبت به اینده نگرانم

    دیابت ندارم- فشار خون طبیعی دارم - سیگارنمی کشم - الکل نیز اصلا مصرف نمیکنم - اما علاقه زیادی به لبنیات وقهوه وکافیین دارم
    ماردم سرطان پانکراس داشتند
    من درد در کمر و پهلو چپ دارم گاهی اوقات به سراغ من می ایداحساس فشار درپهلو چپ دارم که گاها فکرکردم به سیاتیک ارتباط دارد البته دقیقا نمیدانم مشکل کجاست
    بخصوص زمان پیاده روی طولانی بعد از ورزش ازناحیه واژن طی سه ماه گذشته حدود ده روز بعد از اتمام پریود درحدیک قطره خون دفع کردم و یا خونابه که با حجم معادل یک قاشق غذاخوری بود (,ازهمسرم اچ پی وی گرفتم که درمان کردم 6ماه پیش چکاپ کردم ظاهرامشکلی نبود حتی گفتند میتوانم باردار شوم- 5 سال هست که با همسرم رابطه جنسی اصلا ندارم و این 5 سال حتی یک بار هم رابطه نداشته ام )

    (سفر هوایی رفتم به کشور دیگر پاهایم ورم کرد و ادم داشتم در هر دو پ ا(که درطول این 6 ماه چند بار تکرار شد اما نه به ان شدت) درطول سفر نیز کمردرد زیاد داشتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      شما سخت در اشتباهید سکس را بدون جلوگیری شروع کنید مشکلی پیش نمی اید
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من تقریبا بعد اول مهر بعد از انجام سی تی اسکن متوجه شدم سنگ 5 میلی در قسمت میانی حالب چپ و هیدرونفروز خفیف و درد شدید داشتم تاموسولوسین و شربت اورتیکا دادن بعد یک هفته رفتم سونو گفت چیزی نیست هیدرو هم نیست و بازهم بعد از 10 روز دوباره سونو و عکس kub انجام دادم بازهم چیزی نبود باتوجه به اینکه بعد از سی تی اسکن سه بار سونو چیزی نداشت
    بعد از تقریبا دوماهولی درد بسیار خفیف تا امروز داشتم که رفتم امروز سونو گفت سنگ دیده نمیشه ولی هیدرو نفروز خفیف در کلیه هست در عین حال ادرار با سرعت خوبی از همان حالب به مثانه میرود لطفا من را راهنمایی نمایید با این همه سونو و عکس
    اجرکم عندالله
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      از نظر من شما مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 201 مشاهده پرسش
    الان خانم 25ساله هستم که به علت عفونت ادراری در خردسالی، کلیه راست من کوچکتر از اندازه طبیعی هست و بار اون روی کلیه چپ منه. حضوری که خدمتتون اومدم گفتید مشکلی نیست و زندگی من عادیه.
    سال گذشته 24آبان 97 باردار بودم و کراتینین خون من 1.1 بود. متاسفانه در اسفند دچار سقط شدم و در 22فروردین 98 کراتینین خون من 1.23 بود. در 16آبان 98 هم این عدد به 1.28 رسید.
    در حال حاضر قصد باردار شدن دارم. ولی نمیدونم این عدد کراتینین مشکلی ایجاد میکنه یاخیر. یکی از متخصصان کلیه گفتن میتونم باردار بشم ولی باید تحت نظر باشم. ولی برخی میگن باید صبر کنم که با تغییر رژیم غذایی، سطح کراتینین خونم استاندار بشه و بعد اقدام کنم.
    سوال من اینه که آیا با این شرایط میتونم اقدام به بارداری کنم؟ اگر بله، چه مسائلی را باید رعایت کنم؟
    اگر خیر هم تا چه زمانی باید صبر کنم و آیا اصلاح تغذیه کافیه یا اقدام درمانی خاصی باید انجام بدم؟ نتایج آزمایش، نمودار سطح کراتینین در این یکسال و آخرین سونوگرافی رو براتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      با دکتر نفرولوگ مساوره کنید تا کراتی نین خوب نشود اقدام نکن
  • تصویر کاربر Mojtaba جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و ادب. پسر عموی بنده 34 ساله هست. چن مدتی هست دچار مشکلات کلیه شده. کلیه چپ 7درصد و کلیه راستش 94 درصد کار میکنه. از لحاظ بدنی هم به شدت ضعیف و لاغر شده. میخاستم ببینم آیا درمانی داره که بیان تهران. ساکن ایلام هستن.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      کاری نمیتوان کرد
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    سلام.
    دکتر من 20 ساله درگیر سنگ کلیه هستم پارسال کلیه م رو با 4 مرحله pcn پاکسازی کردن ولی امسال دوباره پر از سنگ شده..
    ایا دارویی برای پیشگیری هست.
    اورسیترات هام مصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      عکس جدید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر نوپوش پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب واحترام
    ازمايش ادار دادم
    پروتئين:trace
    blood:+
    RBC:6-8
    WRC:3-4
    epithelial cell:8-10
    نياز به تكرار ازمايش يا بررسي بيشتر هست؟ خطرناكه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      بهتر است در جای معتبر تکرار شود
  • تصویر کاربر مسعود پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام مادر من برای کلیه آزمایش ادرار سه نوبته دادند جوابش اینه که باید سیستسکوپی بشه چون تغییرات راکتیو در سلول های اروتلیال دیده شده خواستم بدونم معنی این جمله چیه
    باتوجه به اینکه عکس رنگی و اسکن و سونو داده چیزی دیده نشده فقط مقداری خون در ادرار وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام بیایید بررسی کامل 02122642744 02171062350
  • تصویر کاربر فرهاد شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 176 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ایا با سونوگرافی پیوستی که نشون دهنده سنگ ۸ میلی متری هست امکان دفع با مایعات هست؟ یا باید برم سنگ شکنی؟ ممنون از توجهتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      02122642744 این باید سریعا عملTULشود
  • تصویر کاربر غلامی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام
    کلیه:
    کلیه راست به ابعاد تقریبی 50*118 mm و کلیه چپ 49*116 mm
    هیدرونفروزگرید 2 در سیستم جمع کننده کلیه راست وجود دارد احتمال می رود تنگی upj وجود داشته باشد درون سیستم جمع کننده سنگی به قطر 7mm و مقداری رسوب ادراری دیده می شود
    در صورت امکان بررسی بیشتر حالب و سیستم ادراری با CT ویا IVP توصیه می شود
    در قسمت هایی از نیمه فوقانی کلیه راست پاراشیم کلیوی نازک شده است
    کلیه چپ دوبلیکاسیون دارد ولی توده , سنگ , هیدرونفروز ندارد. ضخامت متوسط پارانشیم کلیوی در حد طبیعی است. در حد سونوگرافی انسداد در مسیر حالب و علایم هیدرو یورتر یافت نشد
    مثانه :
    مثانه پر حجم و شکل طبیعی دارد. توده,سنگ,تورم جدار پاتولوژیک ندارد.
    پس از تخلیه مثانه باقیمانده ادراری 10 CC ضخامت جداری 6mm می باشد
    1. تصویر کاربر غلامی جمعه ۲۴ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      181923
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      باید نتیجهعکس برداری را بفرستید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

گاهی یک سنگ کلیه چپ حتی خیلی ریز به اندازی یک شن می تواند باعث دردی وحشتناک…
انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر