درباره عفونت کلیه ها چه می دانید؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیماری های کلیه و ترس از نارسا و کم کار شدن کلیه ها نگرانی عمده بیمارانی است که در مطب و بیمارستان به اینجانب مراجعه می کنند. یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. با کمی تأمل به این نگرانی در می یابیم که این دلواپسی کاملاً به جاست چرا که وقتی گرفتاری های بیمارانی که به علت بیماری های مختلف، کلیه ها یشان را از دست داده اند را در بیمارستان ها و مطب می بینیم به اهمیت بیشتر این نگرانی و لزوم اطلاع رسانی و پیشگیری از بیماری های کلیه و حفظ این قسمت از اعضای بدن که نقش کلیدی در بدن دارند را پی می بریم.

یکی از بیماری های کلیه که ممکن است باعث تخریب کلیه ها و از بین رفتن آنها شود عفونت کلیه یا پیلونفریت می باشد. به علت احتمال بالای آسیب به کلیه ها درمان عفونت ادراری جزء اورژانس های ارولوژی می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع به شرح تفضیلی عفونت کلیه می پردازیم.

کلیه

عفونت کلیه چگونه ایجاد می شود؟

علت عفونت کلیه، تهاجم باکتری وارد شده به بدن چه از طریق خون و چه از طریق ادرار می باشد که باکتری با حمله به سلول های کلیه باعث التهاب کلیه ها و تخریب عملکرد آن می گردد.

راه های حمله باکتری به کلیه ها عبارتند از:

  • از راه خون
  • از راه انتشار به ارگان های آلوده از قبیل آبسه و عفونت های دور کلیه
  • از راه ادراری که باکتری از سوراخ مجرای ادرار وارد مجرا و مثانه و سپس به کلیه ها می رسد که این راه شایعترین مسیر درگیری کلیه ها و عفونت است.

خطر عفونت کلیه در این افراد

افرادی که بیشتر در خطر عفونت کلیه از طریق سوراخ مجرای ادراری هستند عبارتند از:

  • خانم ها به علت کوتاه بودن مجرای ادراری و ساختار بدن و نزدیکی سوراخ ادراری به سوراخ واژن و مقعد که هر دو منشاء آلودگی می شود.
  • بچه های دارای برگشت ادراری که در این افراد به علت برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها ادرار عفونی باکتری را به کلیه ها رسانده و باعث عفونت کلیه و آسیب به آن می گردد که امروزه شایعترین علت از کارافتادن کلیه و آسیب کلیه های اطفال، برگشت ادرار از مثانه به کلیه یا ریفلاکس و عفونت کلیه ثانویه به این این برگشت ادراری می باشد.
  • افرادی که مبتلا به عفونت های مقاربتی از قبیل سوزاک ، سیفلیس و ایدز و … می باشند که در این جا به علت آلوده شدن مجرا باکتری آرام آرام به طرف کلیه ها حرکت و با عفونت کلیه آن را درگیر و تخریب می کند.

علائم و نشانه های عفونت کلیه ها چیست؟

کیست ساده کلیه

عفونت کلیه به دو نوع حاد و ناگهانی و مزمن تقسیم می شود.

علائم و نشانه های عفونت حاد کلیه ها عبارتند از:

  • تب بالای ˚39
  • لرز شدید
  • درد پهلو سه علامت عفونت کلیه می باشند

علائم دیگر شامل تغییر رنگ ادرار و کدر شدن آن، بدبوشدن ادرار، تکرر ادراری، سوزش ادرار و خون در ادرار می باشد. در بچه ها و نوزادان علاوه بر علائم فوق بی حالی و عدم شیرخوردن و عدم مکیدن پستان مادر می تواند علائم عفونت کلیه باشد. در سنین پائین و در بچه ها کاهش وزن و عدم رشد بچه ها می تواند نشانه عفونت کلیه باشد.

آیا عوامل زمینه ای و مستعد کننده عفونت ادراری وجود دارد؟

بله وجود دارد. عوامل به شرح زیر است:

  • کاهش قدرت ایمنی بدن در سرطان ها، ایدز و بیماری های مزمن
  • برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها مخصوصاً در اطفال
  • وجود انسداد در مسیر خروجی ادرار از کلیه ها به عنوان مثانه در بزرگی پروستات، تنگی مجرای ادرار ، تنگی لوله حالب در محل اتصال آن به کلیه و مثانه
  • مثانه عصبی که ادرار فرد کامل خارج نمی شود و به صورت ادرار باقیمانده در مثانه می ماند
  • حاملگی در خانم ها از عوامل مستعد کننده عفونت کلیه ها می باشد.

در صورت عفونت کلیه ها چکار باید بکنیم؟

در صورت مشاهده تب و لرز، درد پهلو، سوزش و تکرر ادرار، بدبو شدن و تغییر رنگ ادرار بلافاصله به پزشک کلیه و مجاری ادرار مراجعه نمائید تا با درمان به موقع از آسیب به کلیه هایتان جلوگیری نمائید.

درمان عفونت کلیه

دکتر معالجتان در مراجعه بلافاصله آزمایش و کشت ادرار و خون را درخواست خواهد کرد. مطمئن ترین و بهترین روش درمانی بستری شدن در بیمارستان و تجویز آنتی بیوتیک های تزریقی تا زمان قطع تب و بهبودی علائم می باشد. مصرف مایعات زیاد و تجویز سرم و مسکن و تب بر و استراحت از اقدامات بعدی درمانی است.

  نوشیدن آب برای پیشگیری از عفونت کلیه

توصیه پایانی

  • رعایت بهداشت فردی و جنسی از عوامل بسیار مهم در جلوگیری از عفونت کلیه ها است.
  • در صورت وجود برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال حتماً با مراجعه به جراح کلیه و مجاری ادراری و به صورت منظم تحت نظر دکتر خودتان باشید.
  • عوامل زمینه ای از قبیل سنگ های انسدادی کلیه و تنگی های مادرزادی و اکتسابی کلیه را به موقع درمان کنید.
  • چکاب منظم هر 6 ماه کلیه ها و مجاری ادراری را فراموش نکنید.
  • در صورت مشاهده علائم ذکر شده عفونت کلیه سریعاً به پزشک مراجعه نمائید.
  • مصرف مایعات و مخصوصاً هر 2 ساعت یک لیوان آب جهت جلوگیری از عفونت کلیه بسیار کمک کننده است.
  • در صورت عدم تخلیه مثانه و ادرار باقیمانده بالا حتماً زیر نظر پزشک متخصص کلیه آن را درمان کنید.

در پایان هر سوالی داشتید در قسمت پرسش و پاسخ مطرح فرمائید تا بلافاصله جواب را تقدیم نمایم.

آیا عفونت کلیه خطرناک است؟

عفونت کلیه نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد و اگر به‌ درستی درمان نشود، می‌ تواند به طور دائم به کلیه‌ های شما آسیب برساند. ( باکتری‌ ها می‌توانند به جریان خون سرایت کنند و باعث عفونت تهدید کننده برای شما شوند)

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.3/5 - (94 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسینی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 70 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر حاذق
    بنده از 24 سالگی با مشکل خروج ادار مواجه شدم ادرارم فشار نداره و تکرر ادرار دارم..دکتر رفتم بعد از معاینه مقعدی فرمودند که پروستاتم بزرگه..تقریبا 20 ساله درگیر این بیماری هستم..الان چند باره که آزمایش میدم اوره خونم یه کم بیشتر از حد نرماله و عدد 47 هست..کراتینین خون هم 14 هست که لب مرزه...احساس میکنم این عدم خروج ادرار داره به کلیه ام هم صدمه میزنه...در ضمن اکثر شبها به علت تپش قلب هم نمیتونم بخابم ومعمولا فشار دیاستولیکم بالاس..حالا شاید ناشی از مشکل کلیه باشه.در ضمن حجم مایع منی من زیاده و آبکی و شل هست و زیاد که حس میکنم به دلیل مشکل پروستاته..اگر درمان شم تا آخرعمر دعات میکنم دکتر..دستور بفرمایید چه کنم..اگر لازمه تا بیام مطب خدمتتون
    1. تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با درود
    2. تصویر کاربر حسینی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام و احترام سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام دهید
    4. تصویر کاربر حسینی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      سونو کلیه و مجاری انجام دادم اندازه کلیه ها بزرگ شده و ورم دارن...
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      سونو رو بفرستید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Zohre جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 98 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، بنده متولد 72 همیشه چند ماه ب چند ماه چکاب خون و کلیه و ادرار میدادم و اخرین بار برج 8 سال 1402 که جز کم خونی مینور و چربی خون بالا ب چیزی اشاره نکردن ، ظاهرن پروتئین یک مثبت و کراتین 13 بودم ، اکو کلیه و مجاری اداریم کاملن خوب بودن، افزایش وزن داشتم بابت فعالیت کم طی سه سال، از تقریبا یک برج بهمن 1402 تا 15 اسفند کرونا گرفتم که دارو ازوترامایسن 500 دادن که اذیتم میکرد چنتا دونه بیشتر مصرف نکردم، از اونجایی ک سرفه شدید داشتم و دارو ها بدترم میکرد با دارو گیاهی پنیرک بعد بیست روز اعلایمم رفت و خوب شدم ولی بشدت کم غذا و اب شده بودم ، در سال جدید 1403 چند روز قبل از عید فطر احساس سرد درد در کاسه سرم داشتم و بعد با یکم مصرف بیشتر نمک برای اولین بار دو شب لرز و طب شدید داشتم ک بعد اون دو شب هم دفع خون از ادرار داشتم ک فکر میکردم عفونت و کشت ادرار خون تایید شد گفتند احتمالن سنگ داری که در سونو گفتن اثری از سنگ نیست، ازمایش خون که گرفتن کراتینم 24 بود و اوره 48 و ازمایش دو روز بعد کراتین 23 با اوره 26 شده بود ،و سونو هم گفتن التهاب کلیه دارم، در شهرمون دو دکتر مراجعه کردم که قرص نفروفول روزی یدونه و زاویترول هفته ای دوتا گفتند مصرف کنم به اضافه اب زیاد بخورم و غذا بیشتر سبزیجات و پروتئن کم و گوشت قرمز و نمک و حبوبات و تخم مرغ قطع کنم،، مجددا برا پیگیری سلامتی با پزشکان بیمارستان هاشمی نژاد تهران ارتباط گرفتم گفتن لازم حتما بیام بیمارستان ، تو این یک هفته ک بستریم کراتینم 26 و 29 بوده، سه دوز کورتون با سرم و سه تا انتی بیوتیک با سرم دادن به علاوه قرص کلسیم ، نفروتونیک، فولیک اسید و اترواستاتین 10 هر روز دادن و بیوپسی هم گرفتن جواب نیومده، اسکن ریه گفتن خوبه، حجم دفع ادرارم خوبه ولی پروتئن دفع دارم +++ ، توی سونو قبل بیوپسی گفتن التهاب و سونو بعد بیوبسی گفتن کلیه خوبه و پارانشیمات التهاب دارن تصویه خوب کار نمیکنه این مشکل دارید، امروز اعلام کردن از ازمایشا رماتیسم کلیه رد شده و ندارم ، و تا هفته بعد جواب نهایی بیوپسی بیاد هفته بعد، قرص کم خونی هایی که مینویسند مصرف کنم و قرص کورتون 10 بخورم یک هفته کامل هفته بعدش نصف مصرف کنم
    دکتر سنم کمه مجردم و اصلا دوست ندارم بدنم ب مشکل بخوره و اسیب ببینه لطفاً لطفاً با تمام این موارد ک پیگیری کردم از روزی ک فهمیدم ( سه هفته) اگه شما یا هر کاری و چیزی میدونید برا درمانم دریق نکنید خیلی روحیم پایین اومده و نگرانم و استرس دارم، ممنون منتظر پاسختون هر چه سریعتر هستم تشکر
    1. تصویر کاربر Zohre پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      التهاب کلیه ، بیوپسی، دفع پروتئن، اوره و کراتین
    2. تصویر کاربر Zohre پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      .
    3. تصویر کاربر Zohre پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      کراتین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام شرح حالتون رو با دقت خوندم جواب پاتولوژی اماده نیست؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر لطفی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 59 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادرم ۵۸ ساله قراره آنژیوگرافی بشه چکاب داده دکتر گفته کلیه ضعیف شده با آنژیوگرافی ضعیف تر هم میشه به نظرتون دارو می خواد ؟ آزمایش را خدمتتان فرستادم . قبلا ۵ ماه قبل اوره و کراتین مشکلی نداشت . مادرم ۱۱ ساله قرص فشار می خوره .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      باید تحت نظر نفرولوژیست باشند
  • تصویر کاربر فرحناز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 68 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر مادرم ۶۶ ساله هستن با سونوگرافی اتفاقی شکم لگن متوجه توده ۴ سانتی متری در کلیه راستشون شدیم میخواستم بدونم شانس درمان وسلامتیشون بعد از جراحی چقدره خیلی نگرانیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      باید عمل جراحی شوند با یک کلیه هم شانس بقا و زندگی با کیفیت بالاست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 101 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب افراد تک کلیه چند گرم گوشت مجاز هستند در روز مصرف کنند
    1. تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۵ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      U
    2. تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۵ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      Jj
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      به میزان کارکرد کلیه بستگی دارد باید به متخصص تغذیه مراجعه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بنی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 84 مشاهده پرسش
    آزمایش های ارسال شده مربوط به آقای 49 ساله هست که در ترکیه زندگی می کنن که با توجه به بیماری هایی مثل قلب و مصرف انسولین و بالا بودن فشار چند ماه قبل در بیمارستان بستری شده و الان بعد از گذشت 6 ماه برای چکاپ به دکتر مراجعه کرده و ازمایش جدید داده شده و 10 روز پیش دکتر با توجه به نتیجه ازمایش جدید مشکل جدید که کلیه هست رو اعلام کرده و 10روز داروها رو تغییر دادن و امروز هم ازمایش جدید گرفته شده و تغییر زیادی داده نشده. ممنون میشم با توجه به 2 آزمایش بفرمایید نیاز به پیوند کلیه هست یا خیر؟ و کلا باتوجه به ازمایش ها نظرتون رو بفرمایید.سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر بنی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      ازمایش ها ارسال شده در تلگرام
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام و عرض ادب خدمت شما همراه گرامی لطفا مدارک رو در سایت آپلود کنید (شرایط عمومی ارسال عکس مثل سایز و فرمت رو رعایت کنید)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ف شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 110 مشاهده پرسش
    دختر 9ساله م ب طور تصادفی برای چک کردن بلوغ سونوگرافی انجام داد که گفتند کلیه راست خیلی کوچک است و کارایی ندارد ،نمیدونم کوچک بوده از بدو تولد یا الان این اتفاق براش افتاده

    تا به حال هیچ مشکل ادراری عفونی و مریضی نداشته

    تنها مشکلش افت رشد بوده که 6ماهه آمپول رشد تزریق میکنه
    هرساله آزمایش میده و تمام آزمایشات خون و ادراری ش مشکلی نداشته و سالم بوده

    تو رو خدا بگید چقدر این مسئله خطرناکه و من باید چیکار کنم کلیه راست به ابعاد 5929 با ضخامت پارانشیم 12 mm
    دارای سایز کوچکتر از نورماب ضخامت نورمال افزایش نسبی اکوژنیسیته پارانشیم
    و کاهش افتراق cmj مشاهده شده

    کلیه چپ با ابعاد 8631
    با صخامت پارانشیم 15 mm
    با سایز اکو و افتراق نرمال
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بیمار ۵۷ ساله ای هستم که ۶ ماه پیش تحت عمل pcnl برای خارج نمودن سنگ از کلیه چپ به قطر ۲۱ میلمتر قرار گرفتم
    بعد از ۶ ماه سونوگرافی کردم
    گزارش سونوگرافی: کانون اکوژن نامنظم در کلیه راست به ابعاد ۱۸*۲۱ میلیمتر در خروجی پلویس نمایان است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      پیش بنده عمل شدین؟
    2. تصویر کاربر شهرام جمعه ۷ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      خرید پیش دکتر سلطانی عمل شدن
    3. تصویر کاربر شهرام جمعه ۷ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      خیر پیش دکتر سلطانی عمل شدن
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      باقیمانده سنگ هست باید سی تی اسکن انجام بدین و به جراح معالج خود مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۴ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 99 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و تقدیم احترام
    سه سال پیش در سونوگرافی ای که انجام دادم، در کالیس میانی کلیه ی راست کانون اکوژن با دیامتر ۲.۸ و در کالیس میانی تحتانی کلیه چپ با دیامتر ۲.۹ (milk of calcium) مشاهده شد. پارسال سونوگرافی رو تکرار کردم و کانون اکوژن کلیه چپ از بین رفته بود ولی برای کلیه راست به ۳ میلی متر رسیده بود. در همین سونوگرافی، بالجینگ کورتکس کلیه چپ در قسمت میانی به داخل آن در ابعاد ۲۵ در ۲۳ میلیمتر دیده شده که در توضیح نوشته شده، با توجه به نما و محل آن، در درجه اول مطرح کننده هایپرتروفی ستون برتن می‌باشد (نرمال واریان)... سونوگرافی کنترل توصیه می شود.
    امسال که برای بار سوم سونوگرافی رو انجام دادم، کانون اکوژن کلیه راست از ۳ میلیمتر به ۲.۵ کاهش پیداکرده و دکتر درحین انجام سونو، سونوگرافی کنترل رو هم حذف کرد...
    سوالاتم اینها هست:
    ۱. کم و زیاد شدن های کانون اکوژن دلیل خاصی داره؟

    ۲. ایا دارویی هست که این شن ریزه کامل دفع بشه؟

    ۳. ایا بالجینگ کورتکس نیاز به پیگیری بیشتر یا درمان داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ اردیبهشت ۳( 6 ماه پیش)
      خیر نیاز به پیگیری نیست نه بالجینگ و نه شن ریزه سونوگرافی دقیق نیست و به اپراتور و دستگاه وابسته است
  • تصویر کاربر حلیا یکشنبه ۲ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش) تعداد بازدید: 77 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر فرزند دختر نزدیک 2 سال 11 کیلو
    مرتب عفونت ادراری میگیره
    دست به آلتش میزنه میگه میسوزه
    سفکسیم یه دوره و آموکسی کلاو یه دوره
    خورده
    سوزش شدید داره و نمی‌دونم دیگه چه پمادی بزنم یا چه دارویی بدم کمکم کنید جواب آزمایش هم ارسال کردم به سختی نمونه گرفتم نمیزاره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ اردیبهشت ۳( 7 ماه پیش)
      به مراکز تخصصی اطفال مراجعه کنید باید نمونه گیری در شرایط استریل و یا حتی با سونداژ انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر