نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.4/5 - (496 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محسن شنبه ۱ خرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر، پدر بنده ۷۵ سالشونه و pca ۱۰۰ داشتن، نمونه برداری از پروستات، گرید ۹ نشون داده، و mri نشون داده که به استخوان لگن و غدد لنفاوی متاستاز داشته. با توجه به اینکه از لحاظ جسمی مشکلی نداره و هیچ علایمی توشون دیده نمیشه، آیا قابل درمان هست و چه روشی براشون مناسبه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱ خرداد ۰( 4 سال پیش)
      با توجه به متاستاز قابل عمل نیست جهت ادامه درمان تحت نظر دکتر رادیوانکولوژی باشن
  • تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    پدر بنده دو ماه پیش، یه جراحی مثانه داشتن بعلت تومور مثانه و بزرگ شدن پروستات،مشکل در دفع ادرار داشتن و خون در ادرار
    الان بعد از دو ماه باز مشکل در دفع ادرار دارن و خون در ادرار
    نتیجه سونو پیوست شده
    لطفا راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      مجدد باید سیستوسکوپی و احتمالا TURT شن
  • تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من اگه پروستاتم رو لیزر کنم بعدها عوارضی برام نداره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی و آزمایش psa انجام شود
    2. تصویر کاربر هادی سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سلام دکترجان سونوگرافی را ک امروز انجام داده بودم را برای شما ارسال کردمازمایش Psa را نیز تازه انجام داده بودم ک براتون ارسال کردم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      هیچ کدام نیامده
    4. تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سلام اقای دکتر صبح بخیر تو واتساپ نیر برای شما ارسال کرده ام لطفا ملاحضه فرمائید
    5. تصویر کاربر هادی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      هزینه عمل پرستات جقدره اقای دکتر
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      همینجا بفرستید
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 956 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان . شهریور ۹۹ بعد یه رابطه اشتباه و غیر معمول احساس کردم دچار مشکل شدم و یکم جریان ادرارم ضعیف شده به پزشک مرلجعه کردم شهرستان ایشونم با بی سوادی کامل برام سفازولین و مترو ماکس یه چیز دیگه نوشت . کل بدنم داشت میسوخت بخاطر امپول . چن روز بعد که ادرار ضیف تر شد رفتم رشت دکتر دید ترشحات و اینا ندارم شک کرد سیستوسکوپی کرد و برام داکسی سایکلین و سفتریاکسون نوشت . درست شدم . ادرار کردم . فقط احساس میکردم بعد اون مثانه کامل کامل خالی نمیشه و منی هم مث سابق جهش نداره . رفتم دکتر باز سفتریاکسون و ایزیترو مایسین و افلوسایکلین دادن . ۳ روز بعد در انتهای ادرار یه چند قطره ترشح شفاف و سفید دیدم . تست ادرار ، سونو کامل، دادم چیزی نبود . دکتر جان مشکلم اینه که جهش منی رو از دست دادم . و احساس میکنم تو مجرام ادرار میمونه . سوزش ندارم . درد ندارم . شب ادراری ندارم . تکرر ندارم فقط بخاطر این مسئله تمایل دارم که برم سرویس . درد شکم کمر هم ندارم فقط حس عجیبی دارم توش . تست مجرا هم دادم . گفتم شاید سیستوسکوپی آسیب زده بهم . اومدم تهران خدمت شما گفتن بدون تست مثانه نمیشه دکتر دید منم رفتم دکتر اقا محمد پور تست یروفلومتری نوشت و بعد تاوانکس ۷۵۰ و ترازوسین دادن واسه یه ماه . اما تاثیری نداشت . الان خیلی ناراحتم و برام دوباره قرص پروستاتان و اسنترا ۵۰ نوشتن . چیکار کنم دکتر . مشکلم اینه منی جهش نداره یا خیلی کم گاهی و احساس موندن ادرار ‌ و زمانی که ادرار کمه گاهی پخش میشه . بفرمایین چکار کنم .
    1. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      دکتر میدونم ترازوسین و اسنترا رو منی تاثیر داره اما قبلش هم همین بوده . از ترسی بهم ریختن فرم ادرار و احساس باقی موندن ادرار تو مجرا تمایلم بشدت کم شده . انزال میشم چند روز این حس دارم . و ادرارم که کمه بد فرم و پخش میشه ‌ . در زمان شروع ادرار هم انگار به یک جا که میرسه فشار ادرار میگیره
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      ۲۷ ساله هستم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      با جواب نوار مثانه و مدارکتون مراجعه کنید بررسی کنم
    4. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      دکتر جان فقط به من یه چیز بگین امید تو دلم باشه . اوضاع درست میشه دکتر جان ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      باید مدارکتون رو ببینم ، انشالا
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 753 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر. 56 سال سن دارم. ماه رمضان امسال کامل روزه گرفتم. از ظهر تا افطار با اینکه روزه بودم، تکرر ادرار داشتم؛ البته نه همیشه.
    من روزی 1 عدد قرص تامسولوشن میخورم. از اواخر ماه رمضان در قسمت کشاله ی ران سمت چپم، در بعضی از موقعیت ها، مثلا هنگام بالا رفتن از پله، احساس درد دارم. صبح ها که از خواب بیدار میشم، در هر 2 پهلو، احساس درد دارم که این درد با شروع فعالیت روزانه قطع میشود.
    آخرین آزمایشی که در 10 روز پیش انجام دادم رو ارسال میکنم. چه دستوری میفرمایید؟

    باتشکر
    1. تصویر کاربر مجید سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      درد در کشاله ی ران چپ موقع بلند شدن و نشستن هم درد شدید دارد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی از کشاله ران و کلیه ها و مثانه انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر قربانی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام ایا ازمایش psaرنج۰/۳۷نرمال است
    چون مشکل من کمی احساس داشتن ادرار بعد از تخلیه مثانه میباشم
    متشکرم واینکه چند سالی است که چند تا زگیل تناسلی مشاهده کردم
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر عباس شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام اظهار نظر درباره عکس ارسالی از جای بخیه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      محل بخیه را در معاینه میشه نظر داد ، به پزشکتون مراجعه کنید
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    با سلام در سونوگرافی از پروستات (دارای اکوی هتروژن و حجم آن 31ml )
    آزمایش PSA TOTAL با مقدار 0.401ng/ml گزارش شده است
    در خانواده ما پروستات ارثی است پدرم 25 سال پیش TUR کردند
    لطفا راهنمایی بفرمائید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      طبیعیه اگر علایم ادراری داریم شبی یک عدد کپسول تامسولوسین
  • تصویر کاربر نامجو چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر من چند ماهی هست ادرارم دوشاخه شده وبزور خارج میشه فشار کم وموقع انزال هم بزور تخلیه میشه ممنون میشم راهنمای بفرماید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      ازمایش ادرار و سونوگرافی در ابتدا انجام شود
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    22 ساله مجرد هستم
    اقای دکتر نزدیک 5 ماه هست که دچار التهاب پروستات هستم و قرص های افلوکساسین 200 ملوکسیکام رو به مدت یک ماه مصرف کردم و الان چند هفته هست که داروهام تموم شده...درد ناحیه پروستاتم خیلیییی کم شده فقط الان مشکل کمر درد دارم و فقط سمت چپ لگنم درد بدی میکنه(دقیقا داخل باسن)...بیشتر صبح ها درد لگن سمت چپ و احساس خشکی کمر دارم...خیلی خسته شدم از کمر درد...
    ضمنا مشکل ادراری ندارم
    ولی گهگاهی پیش میاد که ادرارم دیر تخلیه میشه اما این مورد همیشگی نیس
    آیا خدایی نکرده احتمال داره به سرطان مبتلا شده باشم؟
    لازم هست دوباره سونوگرافی انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      ربطی به سرطان نداره، دکتر ارتوپد هم شما رو ببینه
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      چشم ممنونم
      فقط آیا برای روند درمان التهاب پروستات حتما باید تخلیه جنسی انجام بدم ؟ (خودارضایی)
      چون دوس ندارم خودارضایی کنم ، قصد ترک کردن اینکارو دارم و چندسال هست مبتلا هستم آیا تاثیر بد نمیزاره رو پروستات؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 4 سال پیش)
      نه خیلی ارتباطی نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر پوریا شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    باسلام.من 18سال دارم و دچار تکرر ادرار شدم ولي در خواب اذیت نميشم.سوزش ادرار هم ندارم ولي در پايان ادرار حالت قطره قطره دارم.يکماه است که داروي پروستات زير نظر پزشک مصرف ميکنم ولي گاهي خوبم و گاهي بد.به نظر شما بايد اندوسکوپي کنم.راستي تو عکس که انداختم اندازه پروستاتم 18گرم بود.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر مرادی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر اگر بزرگی پرستات طبیعی است چرا بعضی افراد دچار این عارضه نمیشوند و هیچ مشگلی با پرستات ندارنند راهی است تا دیگران انجام دهند تا مثل آن افراد بدون مشگل باشند
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر رصا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    psa 8 است بدون علامت فقط ناتوانی جنسی چند ماهیست .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بکنید بالا است
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 531 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دانشجوی پزشکی در لرستان هستم به طور تجربی دیده ام که مردم با استافاده از موادی و گیاهانی دفع سنگ کلیه داشته اند و بسیار موثر بوده است به نظر شما این موضوع قابل بررسی و مقاله هستند .خواهشا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه بر اساس پاتوفیزیولوزی تشکیل سنگ عامیانه است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 444 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب بعد از سونوگرافی متوجه کیست کوچکی به ابعاد 5 در 6 میل در پروستات شدم می خواستم بدونم ایا نیاز به نمونه برداری از کیست ایا خطر ساز هست ایا در اسپرم تاثیر گذار می باشد
    ابعاد پروستات 35 در 33 در 36 می باشد دچار درد مزمن در پروستات می باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نياز به درمان ندارد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده 44ساله دچار بزرگی پروستات باوجود مصرف دارو تحت نظر پزشک پروستات بنده نسبت به سال گذشته3 گرم بزرگتر فرماییدگرم رسیده است لطفا راهنمای
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با توجه به سن نیاز به کاری نیست
  • تصویر کاربر قدرت پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 656 مشاهده پرسش
    اقاي دكتر پدر شصت سأله اي دارم كه تو ادرار كردن مشكل داره و ميگه كه إدرارش نمي ياد متخصص هم در مورد پروستات گفته كه مشكلي نداره با أين حال داروهاي اومنيك و فينسترايد و قرص كدو همچنين بتانكول مصرف مي كنه و هنوز مشكل ادرار كردن داره چه أر بأيد بكنيم
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید تست سرطان پروستات و سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر simin یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 408 مشاهده پرسش
    عذر میخوام من یک مرتبه دیگه این سوالو پرسیدم اما جوابشو نتونستم دریافت کنم .من بعد رابطه با همسرم ترشحاتی میبینم که سبزو زردرنگن و گاها سفیدن و به صورت تیکه تیکه هستن میخواستم بدونم علت چیه و ایا مشکل خاصیه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید از ان ازمایش و کشت دهید
  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1575 مشاهده پرسش
    با سلام. به علت تشخیص پروستاتیت مزمن به تجویز پزشک روزانه یکعدد افلوکساسین 300 و یکعدد قرص سوپالمتو مصرف می کنم برای دو ماه. از آنجا که قصد بارداری داریم این قرصها روی اسپرم و حرکت آن تاثیر دارند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب