نارسائی یا کم کاری کلیه و کابوس ترس از دیالیز

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شاید در خانواده و فامیل شما کسانی بوده اند که کلیه هایشان از کار افتاده و به همین دلیل مجبورند دیالیز بکنند. امروزه یکی از عمده نگرانی های مراجعه کنندگان به مطب اینجانب کسانی هستند که از سلامتی کلیه و احتمال کشیده شدن کارشان به دیالیز شدیداً نگران هستند.

در راستای رفع این نگرانی ها و شعار پیشگیری بهتر از درمان است در اینجا مطالبی سلسله وار در رابطه با بیماریهای کلیه را به زبانی ساده بیان می کنم و امیدوارم با آشنائی با آنها و رعایت موارد ایمنی همیشه کلیه های سالمی داشته باشید.

نقش طبیعی کلیه در بدن ما چیست؟

هر فردی 2 تا کلیه دارد که در پشت و پهلو و زیر دنده ها قرار دارند و نقش عمده آنها تمیز کردن و دیالیز کردن خون از مواد زاید که بدن نیازی به آنها ندارد می باشد و اگر این مواد به صورت ترشح ادرار از بدن خارج نشوند باعث به خطر افتادن سلامتی کلی بدن می گردند و علائمی را ایجاد می کنند که در ادامه به آنها می پردازیم. دومین نقش کلیه تنظیم املاح بدن از جمله سدیم و پتاسیم می باشد. در صورت به هم خوردن این تنظیم و بالا رفتن k ممکن است بلافاصله قلب ما از کار بیافتد.

تنبلی کلیه

نارسا شدن و یا کم کاری کلیه ها یعنی چه؟

اگر به علتی کلیه های ما کم کار شوند قادر به تصفیه و یا دیالیز طبیعی خون ما نشوند باعث تجمع مواد سمی در خون و به هم خوردن تنظیم املاح بدن ما می شوند. در حالت طبیعی در داخل کلیه میلیون ها واحد سلول های تصفیه کننده خون به نام نفرون قرار دارند که در نارسائی کلیه نفرون ها خون را تصفیه نمی کنند.

دو نوع نارسائی کلیه و یا کم کاری کلیه داریم:

1- نوع نارسائی کلیه حاد

که ناگهانی به علت هائی که ذکر خواهم کرد، کلیه ها به صورت ناگهانی کار نمی کنند.

2- نوع نارسائی کلیه مزمن

که تدریجاً به علت بیماری زمینه ای موجود و عدم کنترل آنها توسط فرد همه اعضای بدن دچار مشکل تدریجی می شوند از جمله کلیه ها. در رأس این بیماری ها می توان به دیابت کنترل نشده، فشار خون کنترل نشده و برگشت ادراری از مثانه به کلیه ها در اطفال اشاره کرد.

چه عواملی باعث کم کاری و یا از کارافتادگی کلیه های می شوند؟

درمان کم کاری کلیه

این عوامل به دو قسمت تقسیم می شوند:

1- عوامل ایجاد کننده حاد یا ناگهانی

اغلب به دنبال جراحی و خونریزی زیاد حین و پس از عمل و یا ضربه و تصادف و خونریزی شدید که خون به کلیه ها نمی رسد و لذا سلول های تصفیه یا دیالیز کننده کلیه ها دچار شوک شدید می شوند و عملکردشان مختل می شود و یا فردی به علت اسهال شدید دچار کم شدن مایعات بدن و لذا کاهش خون رسانی به کلیه ها می شود و کلیه اش ناگهانی آسیب می بیند.

2- ورم حاد کلیه

دومین علت ناگهانی از کار افتادن کلیه ها، ابتلا ناگهانی به ورم حاد کلیه ها می باشد که اغلب به علت ابتلا به بیماری ویروسی و یا باکتری از قبیل التهاب گلو به علت باکتری استرپتوکوک و یا به دنبال عفونت پوستی شدید و درمان نشده به صورت ثانویه کلیه ها دچار تورم و کم کاری می شوند. بعضی از عوامل که باعث از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می شوند عبارتند از:

  • کسی که بیماری قند دارد و کنترل نشده و اغلب بالا باشد.
  • فشارخونی که خوب کنترل نشود و به کلیه ها تدریجاً آسیب می زند.
  • برگشت ادراری در بچه ها مخصوصاً دختر بچه ها که باعث آسیب و ازکارافتادگی کلیه های اطفال می شوند و امروزه شایعترین علت دیالیز و پیوند کلیه ها در اطفال می باشد.
  • بیماری های کیست ارثی یا Apck: که در آن به صورت ارثی از پدر و مادر به فرزند منتقل می شود و از بدو تولد به جای نسج گوشتی کلیه، کیست رشد می کند و باعث از کارافتادگی کلیه ها در سنین جوانی و میانسالی می شود.
  • سنگ های بزرگ کلیه و گیر افتادن سنگ در لوله حالب، امروزه جزء شایعترین علت های از کارافتادگی تدریجی کلیه ها می باشد و در اینجا توصیه می کنم که اگر سنگ های شاخ گوزنی در کلیه شما است و یا اگر سنگی در لوله حالب دارید سریعاً به دکتر جراح کلیه مراجعه نمایید.
  • انسدادهایی در مسیر خروجی ادرار باعث ازکارافتادگی و کم کاری تدریجی کلیه ها می شوند. این انسدادها می توانند مادرزادی باشند از قبیل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه(UPJO) و تنگی محل اتصال حالب به مثانه (UVJo). در مثانه های عصبی پرفشار و یا اکتسابی باشد: از قبیل گیرافتادن سنگ در لوله حالب، انسداد مجرا به علت بزرگی پروستات و یا تنگی مجرا از علل شایع اکتسابی می باشند.

سنگ های کلیه

علائم و نشانه های کم کاری کلیه ها کدامند؟

بسته به شدت ازکارافتادگی کلیه ها فرد دچار علائمی می شود که عبارتند از ضعف مزمن، خستگی مزمن، رنگ پریدگی، کم خونی، بی اشتهایی و بوی بد دهان، ادم و ورم دست و پا و دور چشم و پلک ها. ممکن است در شروع نارسائی کلیه فرد هیچ علامتی نداشته باشد.

تشخیص نارسائی کلیه چگونه است؟

بهترین روش تشخیص نارسائی کلیه: اندازه گیری اوره خون، کراتینین، BUN و سدیم و پتاسیم می باشد. ضمناً دفع زیاد پروتئین نیز می تواند از علائم نارسا شدن کلیه ها باشد. سونوگرافی نیز بسیار کمک کننده می باشد. در مواردی که علت اصلی نارسا شدن کلیه مشخص نیست، نمونه برداری از کلیه ها با سونوگرافی علت نارسائی کلیه را مشخص می کند.

اگر مبتلا به نارسائی کلیه شدیم چه باید کنیم؟

اولین اقدام شما مراجعه به دکتر می باشد که دکتر شما درخواست آزمایش خون وادرار و سونوگرافی از کلیه ها را خواهد کرد و براساس آنها تصمیم گیری های زیر اتخاذ خواهد شد:

  • اگر علت زمینه ای مشخص باشد باید بلافاصله آنها را درمان کرد به عنوان مثال اگر تنگی و مانعی در مسیر خروج ادرار وجود دارد باید بلافاصله با گذاشتن استنت و یا سوند به خروج ادرار و مواد سمی کمک کنیم. اگر برگشت ادراری وجود دارد باید درمان شود. دیابت و فشارخون کنترل شوند.
  • اگر علتی برای نارسائی کلیه کشف نشود باید از کلیه ها نمونه برداری کرد تا درمان صحیح بلافاصله شروع شود.
  • اگر در آزمایشات انجام شده اندازه کراتینین خون شما زیر 2 می باشد نگران نباشید چرا که با مصرف داروهای مناسب و رعایت رژیم غذائی که شامل حذف نمک و کم کردن پروتئین مواد غذائی است مشکل شما کنترل و درمان خواهدشد.

کراتین خون

  • اگر در بررسی های انجام شده اندازه کراتینین شما بالای 6-5 و اوره بالا باشدو علت زمینه ای و انسداد وجود نداشته باشد دو مسیر در مقابل شما قرار دارد:

باید به دکتر جراح مراجعه کنید تا شانت و یا فیستول عروقی از شما آماده کند که از آن هفته ای 2 الی 3 بار برای انجام دیالیز استفاده کنید. از انجام دیالیز نترسید چون در این شرایط سلامتی شما وابسته به انجام دیالیز می باشد. اگر به تعداد کافی و به موقع انجام ندهید دچار کم خونی ، ضعف و بی حالی، افسردگی و افت شدید بدنی خواهید شد. لذا من توصیه می کنم به موقع اقدام به انجام دیالیز کنید و در این فاصله به دنبال فردی که گروه خون آن به شما می خورد (ترجیحاً از فامیل و آشنا) بگردید تا برای رها شدن از دیالیز پیوند کلیه انجام دهید.

پیوند کلیه امروزه برای کسانی که کلیه هایشان ازکارافتاده است یکی از بهترین اقدامات درمانی انجام پیوند کلیه است. برای انجام پیوند کلیه ابتدا باید فردی که سازگاری نسجی با شما دارد را پیدا کنید و پس از انجام آزمایشات و بررسی دقیق در صورت سازگاری نسجی یکی از کلیه های فرد دهنده را دکتر جراح کلیه به شما پیوند می زند و لذا با عملکرد درست این کلیه، شما دیگر نیازی به انجام دیالیز نخواهید داشت.

درمان های نارسایی حاد کلیوی چیست؟

درمان فرد به علت نارسایی حاد کلیوی بستگی خواهد داشت. هدف درمان بازگرداندن عملکرد عادی کلیه است. در حین بهبودی کلیه ها، جلوگیری از تجمع مایعات و مواد زائد در بدن ضروری است. در اغلب موارد، یک متخصص کلیه که نفرولوژیست نامیده می شود وضعیت فرد را ارزیابی می کند.

1- رژیم غذایی

پزشک رژیم غذایی و مقدار مصرف مایعات را برای بیمار محدود خواهد کرد. این کار تجمع سمومی را کاهش می دهد که کلیه ها به صورت معمول دفع می کنند. معمولا داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و دارای مقادیر کم از پروتئین، نمک و پتاسیم توصیه می شود.

با مصرف غذاهای مفید برای اوره و کراتین میتوانید کلیه های سالم تری داشته باشید.

2- دارو ها

پزشک می تواند جهت درمان یا پیشگیری از بروز همزمان هر گونه عفونت، دارو های آنتی بیوتیک تجویز کند. دارو های مدر یا ادرار آور جهت دفع مایعات به کلیه ها کمک می کنند. کلسیم و انسولین می توانند به فرد در پیشگیری از افزایش بیش از حد و خطرناک میزان پتاسیم در خون کمک کنند.

انسولین خون

هیچ داروی مخصوصی برای نارسایی مزمن کلیوی وجود ندارد اما برخی دارو ها می توانند به کنترل مشکلات به وجود آورنده و همچنین عوارض آن کمک کنند. احتمال دارد فرد جهت درمان و پیشگیری از مشکلات مختلفی که توسط نارسایی مزمن کلیوی ایجاد شده اند نیاز به مصرف دارو داشته باشد.

3- دیالیز

ممکن است، فرد به دیالیز نیاز داشته باشد اما این نیاز همیشگی نبوده و به احتمال زیاد موقتی می باشد. دیالیز شامل هدایت کردن خون به خارج از بدن و به درون دستگاهی می شود که مواد زائد خون را تصفیه می کند. سپس خون تصفیه شده به درون بدن فرد باز می گردد. در صورتی که میزان پتاسیم در خون فرد به طرز خطرناکی بالا باشد، دیالیز می تواند جان او را نجات دهد.

در صورت ایجاد تغییرات در وضعیت ذهنی یا توقف دفع ادرار، دیالیز ضرورت می یابد. همچنین در صورت ابتلا به پریکاردیت یا التهاب قلب نیز ممکن است فرد به دیالیز نیاز داشته باشد. دیالیز می تواند به دفع محصولات زائد نیتروژن دار از بدن کمک کند.

در خاتمه توصیه های اینجانب برای اینکه کلیه هایی سالم داشته باشیم و کارمان به جاهایی مانند دیالیز نکشد:

1- هر دو ساعت یک لیوان آب میل کنید بهترین نوشیدنی آب است و سپس چای کم رنگ و مصرف میوه های آبدار

 درمان هیدرونفروز کلیه چیست

2- از پاشیدن بی رویه نمک به غذا اجتناب کنید

3- چکاب منظم را فراموش نکنید و با تشخیص به موقع بیمار های آسب رساننده به کلیه از قبیل دیابت، فشارخون، برگشت ادرار به کلیه، سنگ کلیه و وجود انسداد آنها را به موقع درمان کنید.

4- بازهم تأکید می کنم دیابت و فشار خونتان را کنترل کنید.

5- از مصرف غذاهای پرنمک و پر پروتئین به عنوان عادت اجتناب نمائید.

6- با بررسی دقیق قبل از ازدواج و در صورت سابقه خانوادگی بیماری کیستی کلیه در یکی از زوجین از ازدواج با چنین افرادی به علت انتقال نسل به نسل بیماری جلوگیری کنید.

7- در صورت مشاهده کوچکترین علائم و نشانه های نارسائی کلیه با پزشک معالجتان مراجعه نمائید.

آیا با دیالیز کلیه برمیگردد؟

اگر بیمار به دلیل آسیب حاد کلیه (AKI) تحت دیالیز باشد، بهبودی امکان پذیر است و اغلب می توان دیالیز را متوقف کرد ولی اگر بیمار به دلیل بیماری مزمن کلیوی (CKD) دیالیز می شود، قطع آن می تواند منجر به مرگ یا بیماری شدید شود.

اگر دیالیز جواب ندهد چه می شود؟

بدون دیالیز، سموم در خون انباشته می شوند و باعث ایجاد وضعیتی به نام اورمی می شوند. بیمار هر دارویی را که برای مدیریت علائم اورمی و سایر شرایط پزشکی لازم باشد، دریافت می کند. بسته به سرعت تجمع سموم، مرگ شخص را معمولاً از چند روز تا چند هفته به دنبال دارد.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.5/5 - (485 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام
    من قبلا سنگ کلیه داشتم که با عمل لیزرشکستم و دفع شد، ماه رمضان چند روز روزه گرفتم، بعدش بعلت نوشیدن یکباره مقدار زیادی آب متوجه شدم دفع ادرارم کم شده و اطراف شکم ورم کرد که پس از چند روز درست شد،، الان مجددأ احساس میکنم اطراف شکم ورم داره، علت چیه و چکار کنم که اینطور نشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۳ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 2148 مشاهده پرسش
    سلام.اقا ۲۸ ساله دارای کاردیومیوپاتی باef15%ادرارم قطع شد و مجبور به دیالیز شدم ولی باز نمیتونم حتی یک قطره ادرار داخل سوند نمیاد خودمم هرچقدر زور میزنم باز خروجی صفره.چیکار کنم
    انواع مدرها
    فروزماید هیپروکلرتیازید لوزارتان اسپیرونولاکتون وارفارین دیگوکسین کلسیم نفروتونیک تامسولوسین و آمینو وی 4600.هم مصرف میکنم
    اسیت شدید شکمی دارم.بزاغ دهنم خشک شده و زبونم شدید میسوزه.کمکم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱ تیر ۰( 3 سال پیش)
      باید با متخصص نفرولوژی مشورت کنید
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱ تیر ۰( 3 سال پیش)
      پس چرا تو سوالات نوشین قسمت کلیه .منم فکر کردم نفرو لوژی هم پاسخ گو هستین.اطفا واضح بگین سر کاریه و الکی به ۶۰ درصد سوالات این جواب رو ندین .
      به فلان دکتر مراجعه کن.اححححححح
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳ تیر ۰( 3 سال پیش)
      کلیه شامل بحث داخلی کلیه و جراحی کلیه میشه. مشکل شما داخلی کلیه هست نه جراحی کلیه
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلی دوشنبه ۳۱ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر
    نامزد بنده از همکارهای شما هستن ۵۰ روز قبل مبتلا به کرونا شدن که ده روز قبل بخاطر درگیری ریه و اب اوردن ریه منتقل شدن به بخش مراقبتهای ویژه الان به ونتیلاتور وصل هستش اکسیژن خون ۸۰ با دستگاه و از طرفی کلیه ها اسیب دیده و دیالیز میشه میخواستم بدونم بعد بهبود امکان برگشت کلیه ها هست یا باید تا اخر عمر دیالیز بشه ؟ضمن اینکه سطح هوشیاری قبلا ۵ بود الان ۷ شده
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنید 🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      با این اطلاعات نمیشه قضاوت کرد و پیش بینی کرد
    2. تصویر کاربر لیلی یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      اقای دکتر چه اطلاعاتی لازمه تا در اختیارتون بزارم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳۱ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      باید تمام مدارکشون دیده شه و شرایط بالینی معاینه شه ... به پزشکتون اعتماد کنین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدباقری چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من یهووناگهانی کلیه هام از کار افتادگی پیدا کرد و کراتینم شد۷و سایز کلیه هام ۹۶میلی متره ودوبار دیالیز کردم بار دوم ب عدده ۳رسیده ولی فرداش دوباره رفت بالا وشده ۵میخاستم ببینم میشه با چند جلسه دیالیز کلیه هام شروع ب کار کردن بکنن و حالا bun۳۶هستش و دیگ ب دیالیز احتیاج نداشته باشم سنم هم ۲۳سالمه مرسی تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      با این اطلاعات نمیشه نظر داد ، باید تمام مدارکتون بررسی شه ، ابتدا به دکتر نفرولوژی مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدیه شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ،مادرم کراتینش روی ۵ اومده باید دیالیز بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      باید مدارک و شرح حالشون و همه چی بررسی شه . با فقط کراتینین نمیشه قضاوت کرد
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    باسلام دکتر من اول فروردین 99درد مرده در سمت پهلوی راست احساس کردم ولی به علت کرونا به دکتر مراجعه نکردم سابقه سنگ کلیه هم دارم خردادماه سونو دادم وازمایش خون که خدمتتون ارسال میکنم در جواب سونو پاسخ این بود کلیه راست سنگ به قطر 53در ثلث فوقانی حالب راست به فاصله 9سانتی لگنچه میباشد وسیستم پیلو کالیسیل fUllnessدارد وسنگ در کلیه چپ به ابعاد 4میلی به دکتر مراجعه کردم قرص الکانف 10وقطره سنکل وقرص تامسولوسین وقرص سلکو سیب تجویز کرد ولی به علت دچار شدن به بیماری کرونا مصرف داروها نقص شد بعداز مصرف مایعا ت درد مرده رفع شد ولی الان ازتاریخ 6ابان درد مرده شروع شده بهعلت سیستم ایمنی ضعیف وترس بیماری کرونا به دکتر مراجعه نکرردم اقای دکتر ممنون میشم دارویی تجویز کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      ارسال عکس امکان پذیر نیست در کل پاسخ دهید
    3. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۰ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام اقای دکتر عکس ارسال نمیشه اگر ممنکه با شرح حال راهنمایی کنید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۹( 3 سال پیش)
      سی تی اسکن باید انجام شود. بستگی به سایز و محل سنگ در سی تی ممکنه نیاز به عمل باشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر Ali سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب اقای دکتر من ۳۰ سالمه ۱۸۴ قد و ۸۰ کیلو وزن
    کراتین = ۱.۴
    Bun = 15
    Uric acid = 6.4
    سونو شکم نرمال بودم کلا
    عکس ازمایش خون و ادرار رو ام پیوست میکنم لطفا راهنمایی کنید من باید مراجعه کنم یا خیر
    ورزش هم پیاده روی منظم و تند و‌طولانی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام، عکس باز نمیشه،مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر مینا سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من کلیه م سنگ داره کراتین بالاست و دوجلسه دیالیز شدم وبعد اتاق عمل از طریق عمل بسته سنگ هام بیرون آوردن براساس سونو رنگی بافت کلیه و عروق کلیه خوبه هیدرونیفز ندارم ولی کراتین بالاست و پتاسیم پایین ادرار زیاد دفع میکنم میخاستم بدونم آیا کلیه م مشکلی نداره و پتاسیم وریدی هم گرفتم تا چند روز به طور معمول روی روال قرار میگیرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام، پس از اینکه حال عمومی بهتر شد، آزمایش تکرار شود و سی تی بدون کنتراست شکم و لگن انجام شود
  • تصویر کاربر شکیب جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    امیر شکیب.
    باعرض سلام وخداقوت وتبریک سال نو خدمت استادکرمی گرانقدر.
    چندین سال هست سنگ کلیه (چپ) دارم ودوسه مرحله هم سنگ شکنی انجام دادم ولی کامل دفع نشده ومتاسفانه بزرگ شده والان حدود3 سانت میباشدواخیراگهگاهی هم احساس دردبخصوص وقتی کمی دیردستشویی میرم دارم.
    تجویز برخی اطبا جراحی بسته بوده.
    سوال :
    برای تشخیص واقدام آیا سونوگرافی کافی هست واگه خیرمیشه بجای عکس رنگی از اسکن کلیه استفاده کرد؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر شکیب پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      امیر شکیب.
      باعرض سلام وخداقوت وتبریک سال نو خدمت استادکرمی گرانقدر.
      چندین سال هست سنگ کلیه (تحتانی کلیه چپ) دارم ودوسه مرحله هم سنگ شکنی انجام دادم ولی کامل دفع نشده ومتاسفانه بزرگ شده والان حدود۳ سانت میباشدواخیراگهگاهی هم احساس دردبخصوص وقتی کمی دیردستشویی میرم دارم.
      تجویز برخی اطبا جراحی بسته بوده.(باارائه عکس رنگی که بنده بدلیل حساسیت خاص به روغن یا کپسول کرچک ازتهیه عکس رنگی عاجزم)
      سوال :
      برای تشخیص واقدام جهت عمل جراحی آیا سونوگرافی کافی هست واگه خیرمیشه بجای عکس رنگی از اسکن کلیه استفاده کرد؟
      باتشکر
    2. تصویر کاربر شکیب پنجشنبه ۱۴ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      امیر شکیب.
      باعرض سلام وخداقوت وتبریک سال نو خدمت استادکرمی گرانقدر.
      چندین سال هست سنگ کلیه (تحتانی کلیه چپ) دارم ودوسه مرحله هم سنگ شکنی انجام دادم ولی کامل دفع نشده ومتاسفانه بزرگ شده والان حدود۳ سانت میباشدواخیراگهگاهی هم احساس دردبخصوص وقتی کمی دیردستشویی میرم دارم.
      تجویز برخی اطبا جراحی بسته بوده.(باارائه عکس رنگی که بنده بدلیل حساسیت خاص به روغن یا کپسول کرچک ازتهیه عکس رنگی عاجزم)
      سوال :
      برای تشخیص واقدام جهت عمل جراحی آیا سونوگرافی کافی هست واگه خیرمیشه بجای عکس رنگی از اسکن کلیه استفاده کرد؟
      باتشکر
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      با سلام عکس سی تی اسکن با وبدون تزریق بگیرید ببینم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آتنا یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    با سلام .جناب دکتر امکان بازگشت کلیه به حالت عادی در اثر از کار افتادگی ناگهانی به علت کاهش فشار خون چقدر هست ؟ امکانش هست که دیالیز به طور موقت استفاده بشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر