دکتر متخصص شب ادراری کودکان کیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شب ادراری کودکان یا شب‌میزی به حالتی گفته می‌شود که در سنی که معمولاً هم سن و سالان بیمار می‌توانند خود را کنترل کنند، شخص به طور غیرارادی در هنگام خواب ادرار می‌کند.

درمان شب ادراری کودکان 14 ساله و 12 ساله

شب‌ادراری در کودکان ۱۴ ساله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و معمولاً با ترکیبی از روش‌های درمانی کنترل می‌شود. درمان به علت زمینه‌ای و شدت مشکل بستگی دارد. در ادامه به روش‌های درمانی مؤثر اشاره می‌کنم:

1. تغییر سبک زندگی و رفتار

  • کاهش مصرف مایعات قبل از خواب: محدود کردن نوشیدن آب و مایعات به‌خصوص ۲-۳ ساعت قبل از خواب.
  • اجتناب از مصرف کافئین: حذف نوشیدنی‌هایی مثل چای، قهوه و نوشابه که خاصیت ادرارآوری دارند.
  • دستشویی رفتن منظم: تشویق کودک به تخلیه مثانه قبل از خواب.
  • بیدار کردن برای دستشویی: والدین می‌توانند کودک را در طول شب برای دستشویی رفتن بیدار کنند.

2. آموزش و تمرین مثانه

  • تمرین نگه‌داشتن ادرار در طول روز: این کار می‌تواند ظرفیت مثانه را افزایش دهد.
  • ایجاد برنامه منظم برای دستشویی رفتن: مثلاً هر ۲-۳ ساعت یک‌بار در روز.

3. استفاده از زنگ هشدار شب‌ادراری 

این دستگاه هنگام احساس رطوبت به صدا درمی‌آید و به کودک کمک می‌کند تا به تدریج کنترل مثانه را به دست آورد. این روش یکی از مؤثرترین راهکارها است.

درمورد میزان طبیعی ادرار در 24 ساعت بخوانید!

درمان شب ادراری کودکان 12 ساله

 

شب ادراری در کودکان

شب ادراری به معنی خیس کردن تخت خواب میباشد. این به معنی آن است که کودک بدون این که بخواهد ادرار میکند. شب ادراری به این معنی نیست که یک مشکل سلامتی وجود دارد. شب ادراری یک مشکل رفتاری نیست. هیچ کس نمی تواند اتفاقاتی که در خواب برای او می افتد را کنترل کند. بعضی کودکان مسائل ادراری روزانه دارند که میتواند منجربه مشکلاتی در طی شب شود.

اگر از ابتدای تولد هنوز کودک در شب ادرار می‌کند به این حالت شب ادراری اولیه (PNE) می‌گویند. اگر کودک شب ادراری نداشته و بعداً دچار آن شده به آن شب ادراری ثانویه (SNE) گویند. بیشتر دختران تا سن ۶ سالگی و بیشتر پسران تا سن ۷ سالگی از این حالت خارج می‌شوند. تا سن ۱۰ سالگی نزدیک به ۹۵٪ از کودکان بهبود می‌یابند. میان ۰٬۵٪ تا ۲٬۳٪ از بزرگسالان دارای شب ادراری هستند.

در صورتی که کودکی به مدت 3 ماه و بدون استفاده از داروهای ادرارآور و بدون داشتن بیماری خاصی از قبیل دیابت و صرع حداقل سه بار در هفته بستر خود را خیس کند مبتلا به شب ادراری می باشد. شب ادراری تا 5 سالگی طبیعی است.

علل شب ادراری کودکان

در 80 درصد مواقع هیچ بیماری و عیب و نقص عضوی وجود ندارد. در 20درصد مواقع ممکن است: دیابت، عفونت ادراری، بیماری های مادرزادی کلیه، عیوب نخاع و بیماریهای سیستم اعصاب باعث شب ادراری کودکان باشند.

  • از علل بسیار مؤثر شب ادراری کودکان عوامل روحی است. تولد نوزاد جدید و کم شدن توجه پدر و مادر به بچه بزرگ، اختلاف پدر و مادر، مسافرت یا فوت والدین، تنبیه کودکان و ترس  هیجان و اضطراب شدید کودک ناشی از مشاهده مناظره فیلمها و بازیهای کامپیوتری خطرناک   می تواند  از علل شب ادراری باشد.
  • وراثت نیز می تواند یکی از دلایل شب ادراری باشد. شب ادراری اغلب در کودکانی دیده می شود که والدین آنها در کودکی مبتلا به شب ادراری بوده اند.
  • از علل دیگر شب ادراری کاهش ظرفیت مثانه و انقباضهای خودبخودی مثانه می باشد و این کودکان در روز نیز تکرر و فوریت احساس دفع ادرار دارند.

نکته لازم در مورد شب ادراری این است که شیوع این بیماری در پسرها 2 برابر دختران می باشد.

برای شب ادراری کودکان به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان شب ادراری کودکان به متخصص ارولوژی یا متخصص ارولوژی کودکان مراجعه نمایید چرا که این پزشکان با ساختار و عملکرد مجاری تخصصی بدن، آشنایی کامل دارند.

دکتر متخصص شب ادراری کودکان چه می گوید؟

شب ادراری یک بیماری نیست. درمان معمولا کمک به کودک برای ایجاد عادت هایی است که به نیاز کنترل ادرارش اجازه دهد. در اینجا چند چیز وجود دارد که میتوانید برای کمک به او انجام دهید:

  • 2 ساعت قبل از خواب مصرف مایعات را محدود کنید.
  • مطمئن شوید کودکتان قبل از رفتن به تخت خواب به دست شویی برود.
  • از مصرف کافئین پرهیز شود.
  • هیچ وقت کودکتان را به دلیل شب ادراری تنبیه نکنید. کودک نیاز به اطمینان دارد که شب ادراری طبیعی است. این به دلیل آن است که او چیز بد یا اشتباهی انجام نداده است.
  • بعد از سن خاصی، داروهایی میتوانند تجویز شوند تا به کودک کمک کنند در طول شب کمتر ادرار کند.

درمان شب ادراری کودکان

هشدار دهنده شب ادراری چیست؟

در حدود 9 یا 10 سالگی، توصیه می شود که از هشدار دهنده شب ادراری استفاده شود. هشدار دهنده شامل یک سنسوری است که به تشک کودک چسبیده میشود. نم عامل ایجاد هشدار میشود. این هشدار دهنده یک صدای هشدار بلند یا لرزش ایجاد میکند تا کودک را بیدار کرده و او بلند شده و ادرار کند.

هشدار دهنده شب ادراری به آرامی به مغز می آموزد که به پیامی که از مثانه در طول شب می آید پاسخ دهد. در شروع، ممکن است نیاز باشد والدین هنگام صدای هشدار به کودک خود کمک کنند که بیدار شود.

 

درمان شب ادراری

ممکن است درمان شب ادراری کودکان سخت باشد. کودکتان را به دلیل سعیش برای خشک ماندن تشویق کنید، و تشویق فقط برای خشک ماندن در طول شب نیست. اگر کودکتان شروع به داشتن مشکل با کنترل ادرار روزانه کرد، این مشکل را با پزشکش درمیان بگذارید.

اغلب  با گذشت زمان و رعایت نکات درمانی لازم بهتر می شوند. درمانهای متداول عبارتند از:

  • آموزش مناسب آدات تخلیه کامل ادرار
  • محدودیت مصرف مایعات 3 ساعت قبل از خواب
  • از بین بردن مسائل عاطفی و روحی که باعث اضطراب و مشکلات عصبی می شوند.
  • مصرف مایعات زیاد در روز و آموزش کودک برای تأخیر انداختن زمان ادرار کردن جهت افزایش حجم مثانه
  • استفاده از تشکچه های زنگ دار که در صورت تماس با ادرار به صدا درمی آید و موجب بیداری کودک می شود.
  • در صورت عدم درمان شب ادراری با توصیه های فوق و همراه بودن آن با بی اختیاری ادراری و تکرر ادرار روزانه مسائلی از قبیل دیابت، عفونت های ادراری، مثانه های عصبی و ناپایدار، عیوب نخاع و غیره محتمل است که باید با مراجعه به پزشک ارولوژی علت اصلی بررسی و تشخیص و درمان مناسب انجام شود.

بروزرسانی شده توسط مطالب سایت nationwidechildrens

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

3.4/5 - (28 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر A.k چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 341 مشاهده پرسش
    سلام دكتر جان خسته نباشيد تقريبا ٥سال پيش اومدم پيشتون بدليل ريزش ادرار وشما زحمت كشيديد نوار مثانه ازم گرفتيد گفتيد عفونت ادرارى دارم دارو خوردم ولى متاسفانه خوب نشدم الان ٢٧ ساله اين مشكل رو دارم ٤٧ سالمه و هر روزهم از نوار بهداشتى استفاده ميكنم واسترس شديد دارم فشار خون دارم اكثرا١٤رو ١٠و ٥سال هست كه صرع ٣٠ ثانيه منو داره اذيت ميكنه روزى دو بار توپيرامات ١٠٠يك عدد صبح و يك عدد شب ميخورم حالا شما بفرمايي بنده با اين همه مشكل چه كنم تاريخ ٩٧/١١/٨هم ازمايش ادرار ٢٤ ساعته دادم كه الان وقت اينترنتى گرفتم پيش شما متاسفانه ٢٢اسفند بهم وقت دادن ازمايش رو ميارم خدمتتون كليهام هم مدام درد داره و شوزش ادرار هم دارم و اين نوار بهداشتى كه گفتم كلا باعث افسردگى بنده شده وهيجا نميتونم برم مثلا باشگاه🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      با نوار مثانه خارج از نوبت با این شماره تماس وبیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰الی۵۰۰
  • تصویر کاربر said چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام دكتر من زگيل تناسلي داشتم و كرايو كردم ديگه چيزي مشاهده نشد ايا ممكن كه شريك جنسيم از الان به بعد مبتلا بشه و ايا خطري داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      بعد از درمان شدیدا الودهگی کاهش پیدا میکند
  • تصویر کاربر حسینی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام جناب پروفسور . بنده یکسال پیش بخاطر بزرگی پروستات، با سن ۴۶ سال خدمتت رسیدم .فرمودید چیزی نیست .اینجاب هیچ مشکلی ندارم ادارام راحت تخلیه میشه فقط در حالت عادی خصوصا شبها و در فصل سرما احساس سوزش و التهاب دارم(موقع ادرار کردن سوزش ندارم ) آیا لازمه بازم بیام خدمتت یا اینکه دستوری دیگر دارید ؟؟ حسینی از کرمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام روی حرف خود هستم در سن شما نیاز به درمان خاصی نیست
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام خدمت استاد گران قدر پروفسور کرمی افتخار اسلام و ایران
    استاد من دانشجوی پزشکی هستم و در حال حاضر اکسترنم
    در احکام شرعی ما خود ارضاعی حرام بین است
    با جستجو در اینترنت مضرات فوق العاده زیادی از قبیل کاهش قدرت حافظه افسردگی و..... برای آن ذکر شده است اما متخصصان محترم روان شناسی اصلا این موضوع را قبول نداشته و می گویند در کتب text اورولوژی هیچ ضرری برای خودارضاعی و masturbation ذکر نشده و اینها صرفا بر اساس base دینی این مسائل رو مطرح می کنند
    می خواستم نظر حضرتعالی رو در این باره جویا بشم با توجه به این که صاحب نظر هستید
    ممنونم که توجه کردید🙏🏻
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      بهتر است شماره را بفرستید تماس داشته باشیم
    2. تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۱۱ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      حسین شمسی پور
      09134015866
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام ضرر عمده ان اعتیاد به این کار تسریع زود انزالی وشرطی شدن ان وعدم اذت از سکس طبیعی است که خیلی از زوجین که معتاد میشوند به ارگاسم نمیرسند وباید با همان شرطی سازی برای انزال خود ارضایی میکنند وختم کلام. وش معقولی نیست وخداوند سکس را تنها گزیده این مسیله قرار داده است در رابطه با ضررهای بیش از حد ان اغراق میشود که پایه علمی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ساناز پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام من یک دختر ۲۲ ساله هستم
    مدت زیادی بود حس میکردم دچار ورم قسمت تناسلی شده ام به صورتی که اصلا نمیتونستم به خاطر ظاهرش شلوار تنگ بپوشم
    سونو گرافی دادم و گفتن که هیچ مشکلی نیست
    اما هنوز هم همون احساس رو دارم و قسمت تناسلی ام به صورت ورم کرده و قلمبه از بدنم مشخصه باید چکار کنم ؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ دی ۹۷( 6 سال پیش)
      دکتر زنان معاینه کند بهتر است
  • تصویر کاربر فرامرز سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر دکتر
    پارسال ازتون سوال کردم که ی سنگ 9 میل سمت راست دارم و یک سه و نیم مبل سمت چپ حدود 2 ماه پیش سمت چپم درد گرفت که در نهایت سنگ افتاد اما سمت راستم که 9 میل هست و البته با سونوگرافی هیچ وقت نشون نداد و سیتی اسکن کردم گاهی اوقات درد میگیره اما نه به اون شدت که سمت چپم درد گرفت .
    بعضیا مخصوصا دکتر‌ عمومی بیمارستان شهرمون گفتن این باید سنگ شکن بشه و بعضی ها هم میگن باید صبر کنم تا خودش بیوفته و البته جاهایی هم سرچ کردم که میشه ذوبش کرد .
    میخواستم کمک کنید که کدوم یک از سه حالت درسته ؟
    و اینکه گاهی اوقات سوزش ادرار دارم و یک ماهی هم میشه که با خروج منی سوزش کمی دارم آیا مربوط به عفونت این سنگ هست یا خیر ؟
    ممنونم
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ دی ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و احترام بنده حدود یک ماه پیش به علت عود مجدد فتق در ناحیه کشاله ران (برای سومین بار) عمل فتق با مش انجام داده ام 2 بار قبل بدون مش بوده سوالی که دارم اینست که برای شروع مجدد به ورزش و کارهای سنگین تا چه مدت رعایت احتیاط الزامی است شغلم به نوعی سنگین محسوب میشود و برای اینکه مجدد دچار این عارضه نشوم بستن ناحیه شکم با شکم بند در حین ورزش کمکی می کند یا خیر و جهت پیشگیری از عود مجدد چه باید انجام داد.باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهرناز چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام همسر من چند ماهيه كه تقريبا وسطاي آلت تناسليش خيلي خشك هست و پوسته پوسته ميشه گاهي هم خارش داره . ميخواستم بدونم بايد چكار كنه براي درمان ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر تهمينه سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 437 مشاهده پرسش
    سلام
    آقاي دكتر مادر من در ماه گذشته دچار سنگ كليه شدن كه سنگ در حالب بود وبعد از عمل لوله اي در لوله حالب ايشان كار گذاشته شد. چهارشنبه هفته پيش در عمل دوم لوله از بدنشان خارج شد
    اما درد ايشان ادامه دارد و كليه ها و دلشون خيلي درد ميكنه
    آيا اين طبيعيه يا بايد مجددا به پزشك مراجعه كنند.
    با تشكر از توجه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲ آذر ۹۵( 8 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر زهرا شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب . اینجانب 32 ساله چندین سال هست که از درد شدید مثانه رنج میبرم . و از انجایی که به متخصص مراجعه کرده و طی ازمایش های مختلف از قبیل سیستسکوپی . .... انجام داده که پزشک تشخیص مثانه عصبی داده است و برای درمان ان قرص های از قبیل ایمی پرامین و فلوکستین تجویز کرده اند که مثمر ثمر نبوده فلذا عاجزانه خواهشمندم بنده را راهنمایی کنید منتظر جواب هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 9 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

پرسش از دکتر