دکتر متخصص شب ادراری کودکان کیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

شب ادراری کودکان یا شب‌میزی به حالتی گفته می‌شود که در سنی که معمولاً هم سن و سالان بیمار می‌توانند خود را کنترل کنند، شخص به طور غیرارادی در هنگام خواب ادرار می‌کند.

درمان شب ادراری کودکان 14 ساله و 12 ساله

شب‌ادراری در کودکان ۱۴ ساله می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و معمولاً با ترکیبی از روش‌های درمانی کنترل می‌شود. درمان به علت زمینه‌ای و شدت مشکل بستگی دارد. در ادامه به روش‌های درمانی مؤثر اشاره می‌کنم:

1. تغییر سبک زندگی و رفتار

  • کاهش مصرف مایعات قبل از خواب: محدود کردن نوشیدن آب و مایعات به‌خصوص ۲-۳ ساعت قبل از خواب.
  • اجتناب از مصرف کافئین: حذف نوشیدنی‌هایی مثل چای، قهوه و نوشابه که خاصیت ادرارآوری دارند.
  • دستشویی رفتن منظم: تشویق کودک به تخلیه مثانه قبل از خواب.
  • بیدار کردن برای دستشویی: والدین می‌توانند کودک را در طول شب برای دستشویی رفتن بیدار کنند.

2. آموزش و تمرین مثانه

  • تمرین نگه‌داشتن ادرار در طول روز: این کار می‌تواند ظرفیت مثانه را افزایش دهد.
  • ایجاد برنامه منظم برای دستشویی رفتن: مثلاً هر ۲-۳ ساعت یک‌بار در روز.

3. استفاده از زنگ هشدار شب‌ادراری 

این دستگاه هنگام احساس رطوبت به صدا درمی‌آید و به کودک کمک می‌کند تا به تدریج کنترل مثانه را به دست آورد. این روش یکی از مؤثرترین راهکارها است.

درمورد میزان طبیعی ادرار در 24 ساعت بخوانید!

درمان شب ادراری کودکان 12 ساله

 

شب ادراری در کودکان

شب ادراری به معنی خیس کردن تخت خواب میباشد. این به معنی آن است که کودک بدون این که بخواهد ادرار میکند. شب ادراری به این معنی نیست که یک مشکل سلامتی وجود دارد. شب ادراری یک مشکل رفتاری نیست. هیچ کس نمی تواند اتفاقاتی که در خواب برای او می افتد را کنترل کند. بعضی کودکان مسائل ادراری روزانه دارند که میتواند منجربه مشکلاتی در طی شب شود.

اگر از ابتدای تولد هنوز کودک در شب ادرار می‌کند به این حالت شب ادراری اولیه (PNE) می‌گویند. اگر کودک شب ادراری نداشته و بعداً دچار آن شده به آن شب ادراری ثانویه (SNE) گویند. بیشتر دختران تا سن ۶ سالگی و بیشتر پسران تا سن ۷ سالگی از این حالت خارج می‌شوند. تا سن ۱۰ سالگی نزدیک به ۹۵٪ از کودکان بهبود می‌یابند. میان ۰٬۵٪ تا ۲٬۳٪ از بزرگسالان دارای شب ادراری هستند.

در صورتی که کودکی به مدت 3 ماه و بدون استفاده از داروهای ادرارآور و بدون داشتن بیماری خاصی از قبیل دیابت و صرع حداقل سه بار در هفته بستر خود را خیس کند مبتلا به شب ادراری می باشد. شب ادراری تا 5 سالگی طبیعی است.

علل شب ادراری کودکان

در 80 درصد مواقع هیچ بیماری و عیب و نقص عضوی وجود ندارد. در 20درصد مواقع ممکن است: دیابت، عفونت ادراری، بیماری های مادرزادی کلیه، عیوب نخاع و بیماریهای سیستم اعصاب باعث شب ادراری کودکان باشند.

  • از علل بسیار مؤثر شب ادراری کودکان عوامل روحی است. تولد نوزاد جدید و کم شدن توجه پدر و مادر به بچه بزرگ، اختلاف پدر و مادر، مسافرت یا فوت والدین، تنبیه کودکان و ترس  هیجان و اضطراب شدید کودک ناشی از مشاهده مناظره فیلمها و بازیهای کامپیوتری خطرناک   می تواند  از علل شب ادراری باشد.
  • وراثت نیز می تواند یکی از دلایل شب ادراری باشد. شب ادراری اغلب در کودکانی دیده می شود که والدین آنها در کودکی مبتلا به شب ادراری بوده اند.
  • از علل دیگر شب ادراری کاهش ظرفیت مثانه و انقباضهای خودبخودی مثانه می باشد و این کودکان در روز نیز تکرر و فوریت احساس دفع ادرار دارند.

نکته لازم در مورد شب ادراری این است که شیوع این بیماری در پسرها 2 برابر دختران می باشد.

برای شب ادراری کودکان به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای درمان شب ادراری کودکان به متخصص ارولوژی یا متخصص ارولوژی کودکان مراجعه نمایید چرا که این پزشکان با ساختار و عملکرد مجاری تخصصی بدن، آشنایی کامل دارند.

دکتر متخصص شب ادراری کودکان چه می گوید؟

شب ادراری یک بیماری نیست. درمان معمولا کمک به کودک برای ایجاد عادت هایی است که به نیاز کنترل ادرارش اجازه دهد. در اینجا چند چیز وجود دارد که میتوانید برای کمک به او انجام دهید:

  • 2 ساعت قبل از خواب مصرف مایعات را محدود کنید.
  • مطمئن شوید کودکتان قبل از رفتن به تخت خواب به دست شویی برود.
  • از مصرف کافئین پرهیز شود.
  • هیچ وقت کودکتان را به دلیل شب ادراری تنبیه نکنید. کودک نیاز به اطمینان دارد که شب ادراری طبیعی است. این به دلیل آن است که او چیز بد یا اشتباهی انجام نداده است.
  • بعد از سن خاصی، داروهایی میتوانند تجویز شوند تا به کودک کمک کنند در طول شب کمتر ادرار کند.

درمان شب ادراری کودکان

هشدار دهنده شب ادراری چیست؟

در حدود 9 یا 10 سالگی، توصیه می شود که از هشدار دهنده شب ادراری استفاده شود. هشدار دهنده شامل یک سنسوری است که به تشک کودک چسبیده میشود. نم عامل ایجاد هشدار میشود. این هشدار دهنده یک صدای هشدار بلند یا لرزش ایجاد میکند تا کودک را بیدار کرده و او بلند شده و ادرار کند.

هشدار دهنده شب ادراری به آرامی به مغز می آموزد که به پیامی که از مثانه در طول شب می آید پاسخ دهد. در شروع، ممکن است نیاز باشد والدین هنگام صدای هشدار به کودک خود کمک کنند که بیدار شود.

 

درمان شب ادراری

ممکن است درمان شب ادراری کودکان سخت باشد. کودکتان را به دلیل سعیش برای خشک ماندن تشویق کنید، و تشویق فقط برای خشک ماندن در طول شب نیست. اگر کودکتان شروع به داشتن مشکل با کنترل ادرار روزانه کرد، این مشکل را با پزشکش درمیان بگذارید.

اغلب  با گذشت زمان و رعایت نکات درمانی لازم بهتر می شوند. درمانهای متداول عبارتند از:

  • آموزش مناسب آدات تخلیه کامل ادرار
  • محدودیت مصرف مایعات 3 ساعت قبل از خواب
  • از بین بردن مسائل عاطفی و روحی که باعث اضطراب و مشکلات عصبی می شوند.
  • مصرف مایعات زیاد در روز و آموزش کودک برای تأخیر انداختن زمان ادرار کردن جهت افزایش حجم مثانه
  • استفاده از تشکچه های زنگ دار که در صورت تماس با ادرار به صدا درمی آید و موجب بیداری کودک می شود.
  • در صورت عدم درمان شب ادراری با توصیه های فوق و همراه بودن آن با بی اختیاری ادراری و تکرر ادرار روزانه مسائلی از قبیل دیابت، عفونت های ادراری، مثانه های عصبی و ناپایدار، عیوب نخاع و غیره محتمل است که باید با مراجعه به پزشک ارولوژی علت اصلی بررسی و تشخیص و درمان مناسب انجام شود.

بروزرسانی شده توسط مطالب سایت nationwidechildrens

 

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

3.4/5 - (28 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر alisoltani شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    جوانی هستم 28 ساله و مجرد
    سال 93 دچار سنگ کلیه شدم به اندازه 0.2(دو دهم میلیمتر)
    از سال 94 دچار تکرر ادرار شدم زمان دستشویی رفتنم زیاده و اخیرا هم تو ادرارم حباب خیلی زیاد شده
    انواع آزمایش ها سونوگرافی کلیه مجاری حالب بیضه و آزمایش های خون و ادرار رو انجام دادم که همشون منفیه پیش 6 نفر از همکاران متخصصتون رفتم هیچکدوم تشخیص ندادن که مشکل دقیقا چیه فقط میگن فکر و خیال و عصبیه الان حدود 4 سال هست واقعا عذاب میکشم و درمانی هم نیست
    به نظرتون با نتایج آزمایشها و عکسبرداری های منفی مشکل از کدوم بخش میتونه باشه ؟؟
    تنگی مجاری میتونه باشه ؟
    تشکر از کمکتون
    1. تصویر کاربر alisoltani چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      در ادامه سوال قبل :
      ادرارم در برخی موارد دوشاخه میاد / نازک میشود / ولی وقتی فشار به شکمم میارم ادرار به صورت کامل و قوی میاد /
    2. تصویر کاربر alisoltani چهارشنبه ۶ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      در ادامه سوال قبل :
      ادرارم در برخی موارد دوشاخه میاد / نازک میشود / ولی وقتی فشار به شکمم میارم ادرار به صورت کامل و قوی میاد /
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      سونو نرمال است در ن شما بیماری پروستات نداریم اهمیت ندهید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خسروی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    هفته قبل واین هفته اینطوری شدم اونم نصف شب درد زیر شکم و مثانه بسیار زیاد و گلاب روتون رفتم دست به اب حتی حالت تهوع شدیدگرفتم و بعد از دفع مدفوع طولانی که حجم مدفوع بسیار زیاد خوب شدم در طول روزهم متوسط شکم کم وبیش کارمیکند و انقدی اون لحظه مضحک هست که انسان رو ب تب می اندازد و بعد از دفع که اسهال اما خیلی ابکی نیست بوی بدی هم اونچنان ندارد؛ بعدش خوب میشم.. تو 6 روز دوبارشدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش مدفوع دهید
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۲ اسفند ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده سی و پنج ساله. مرد و ساکن شهرستان ایلام می باشم. یک سنگ 7 میل درون حالب به فاصله 35 میلیمتر از upj لیتیاز مشخص شد. دکتر دارو جهت دفع تجویز کرد(لیتورکس بی. تامسولوسین. سیپروفلوکساسین) . به نظر شما چکار کنم؟ امکان دفع هست؟ تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر کیائی پنجشنبه ۲۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام خدمت استادبزرگوار،ده روزبعدازعمل pcnl میتوان به مسافرت هوائی رفت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۴ بهمن ۹۸( 5 سال پیش)
      بله میتوانید
  • تصویر کاربر شهاب شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام
    مردی 43 ساله با قدی 160 و وزن 100 کیلو چند روز پیش با درد خفیف سمت چپ شکم و هماچوری شدید به پزشک مراجعه کردم که پزشک دستور سونوگرافی و ازمایش خون و ادرار داد که گزارشها پیوست است نتیجه انکه سنگ 8 میلیمتری در شروع حالب دیده شد و کشت ادرار منفی بود ولی پروتیین در ادرار بود که دکتر گقت مال خون در ادرار است بعد از چند ساعت هماچوری برطرف شد ولی گاهی دردهای خفیف در نقاط مختلف شکم و کمر و لگن احساس میکنم . دکتر قرص پروترال تجویز کردن و گفتن دو هفته برای دفع وقت میدهیم سوال من این است که ایا خود بخود سنگ با این مشخصات قابل دفع است یا خیر؟ برای انکه سنگ بزرگتر نشود و بهتر دفع شود چه باید کرد ؟ ایا میتوانم بوسیله دارو یا تغذیه در این مدت سایز سنگ را کوچکتر کنم و اگر اری چگونه؟ اگر دفع نشد بهترین روش برای من با توجه به اضافه وزن - اندازه و مکان سنگ از میان eswl -tul- pcnl ; کدام است ؟ایا دو هفته صبر کنم و یا بهتر است سریعا اقدام کنم ؟سپاس از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر فاضلی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    جهت درمان سنگ کلیه، سنگ شکن eswl انجام دادیم ولی بعد از دو هفته که سونوگرافی گرفتیم که نشونشون بدیم دکتر درمانگر رفته بودن مسافرت. پیش دکتر دیگه ای بردیم گفت نه تنها مشکل برطرف نشده و فقط مقداری ترک خورده است و همچنین کلیه هم متورم شده و حتما باید جراحی بشه در ضمن کلیه سمت چپ هم سنگ داره و اگر میخواین هر دوتا رو با هم عمل کنین. حالا میخواستم محبت کنید و سی تی اسکن بعد از سنگ شکن رو مشاهده کنید و نظرتون رو اعلام کنید.
    همچنین پیشنهادتون تکرار سنگ شکن هست یا حتما باید عمل کنه؟
    در ضمن هر دو کلیه باید عمل بشه؟
    1. تصویر کاربر فاضلی شنبه ۹ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      لطفا پاسخ سئوالم رو بدین
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      به ترتیب انجام شود بهتر تست اول راست باید پی سی ان ال شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کامران سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با سلام اینجانب 37 سن دارم متاهل هستم.چند دفه هست که در زمان انزال سر الت تناسلی من درد میگیره و امروز در حالت عادی هم همون قسمت درد داره ولی مداوم نه.هیچ مشکلی در ادرار کردن ندارم نه سوزش نه درد نه تکرر مایع منی کامل عادی هستش.دلدرد یا درد بیضه هم ندارم هیچ تورم و اثار بیرونی هم نیست.امروز صبح اول ادرارم دو شاخه بود ولی بعد معمولی شد و فقط همین یک بار بود.در ضمن من یک سنگ کلیه 4 میلی متری دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)
      از نظر من نیاز به درمان ندارید
  • تصویر کاربر منیژه دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسر 15ساله دارم از وقتی از پوشک در اومده تا الان شب ادراری شدید داره در ضمن از هفت سالگی بخاطر بیش فعالی قرص ریتالین مصرف میکنه تو تبریز خیلی دکتر بردم فایده نداشت دیگ هم خودش هم من و خسته ایم خیلی خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید خداخیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام باید نوار مثانه بگیرید 02122642744 02171062300

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    باسلام بعد از عکس رنگی وسی تی وسونو مشخص شده سنگ درحالب چپ گیر کرده خواهشمند است دستور فرمایید چه کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      باید عمل تی یو ال انجام دهید 02122642744

  • تصویر کاربر سهراب سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    با سلام
    من در کلیه راستم در قسمت کالیس تحتانی سنگ 14 میلی متری دارم سونو گرافی نشان هیدرونفروز نکردم و عجیبه دردی هم ندارم برای چکاب رفته بودم چون سابقه دفع داشتم به نظر شما چکار باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
      عکس سی تی اسکن را بفرستید ببینم
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر