علت ادرار زیاد و تکرر ادرار | قرص مناسب تکرر ادرار

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

زمانیکه که فرد با مصرف کم مایعات به دفعات دستشوئی می رود و در هر جلسه موقع دفع، ادرار کمتری از وی خارج و احساس می کند که باز ادرار دارد و کامل تخلیه نشده است را از نظر عملی تکرر ادراری می گوئیم. علت ادرار زیاد چیست؟ علت زیاد دستشویی رفتن آقایان چیست؟ در ادامه توضیح خواهیم داد.

مشکلات افراد دچار به تکرر ادراری

امروزه بیماران زیادی در مقاطع سنی مختلف از نوجوانان تا افراد مسن اعم از مرد و زن به مطب مراجعه کرده و از تکرر ادراری شاکی هستند. این افراد اظهار می دارند که با مصرف یک استکان چای یا آب مجبورند چندین بار به دستشوئی مراجعه کنند؛ بطوریکه رفتن از خانه به محیط بیرون و یا مسافرت بین شهری برای این افراد بسیار مشکل شده و به علت نیاز شدید به دستشوئی ترجیح می دهند که در خانه بمانند.

از طرفی به علت نیاز به دستشوئی رفتن های مکرر در خواب باعث بیدار شدن های مکرر و لذا خواب این افراد را نیز تحت تأثیر قرار داده و در یک جمله زندگی را برایشان سخت کرده است.

مثانه تحریک پذیر

تکرر ادراری چیست؟

موقعی که فرد با مصرف کم مایعات به تعداد زیاد دستشوئی می رود و در هر جلسه موقع دفع، ادرار کمتری را دفع می کند و احساس می کند که باز ادرار دارد و کامل تخلیه نشده است را از نظر عملی تکرر ادراری می گوئیم.

آیا زمانی که فرد مایعات زیاد می خورد و یا مثلاً هندوانه مصرف می کند و زود زود دستشوئی می رود مبتلا به تکرر ادراری است؟

خیر، اگر فردی مایعات زیاد بخورد معمولاً مجبور می شود که مایع مصرف شده را دفع کند و در این حالت تعداد دستشوئی رفتن زیاد می شود و هر جلسه فرد ادرار زیادی را دفع می کند که درست برعکس تکرر ادراری مرضی است که حجم ادرار دفع شده کمتر است.

علت ادرار زیاد و بی رنگ چیست؟

ادرار بی رنگ ممکن است نشان دهنده هیدراتاسیون بیش از حد باشد.

انواع تکرر ادراری

تکرر ادراری به دو حالت حاد و مزمن تقسیم می شود.

1-تکرر ادراری حاد

شایعترین علت تکرر ادراری حاد عفونت های مجرا و مثانه می باشد که در این حالت فرد بدون سابقه قبلی و به صورت ناگهانی دچار تکرر ادرار و اغلب سوزش ادرار می شود که این حالت بیشتردر خانم های جوان شایع می باشد و شایعترین علت آن عفونت مثانه است که با مصرف آنتی بیوتیک بلافاصله خوب می شود.

2-تکرر ادراری مزمن

در تکرر ادراری مزمن افرادی را می بینیم که چندین ماه و یا چندین سال است که مبتلا به دستشوئی رفتن های مکرر هستند و این حالت از نظر روحی فرد را خسته کرده است. در شرح حال، این افراد ذکر می کنند که با مصرف کوچکترین حجم از مایع مجبورند به تعداد زیادی دستشوئی بروند. این افراد اغلب دستشوئی های مسیر رفت و آمد خود را شناسائی می کنند و در مسیر کار و یا خانه مجبورند به این دستشوئی ها بروند.

این افراد ترجیح می دهند که با ماشین مسافرت های بین شهری نداشته باشند و چه بسا در صورت عدم دسترسی به دستشوئی خودشان را خیس می کنند. در مراجعه به مطب این افراد چندین نسخه و چندین مراجعه به دکتر های مختلف را دارند که نتیجه نگرفته اند و بعضی از این افراد با ترس از لاعلاج بودن آن و تبدیل به سرطان دچار استرس و نگرانی بیش از حد هستند.

همه چیز در رابطه با لاپاراسکوپی

تکرر ادرار در سفر

علت ادرار زیاد چیست؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که علت زیاد دستشویی رفتن و ادرار مکرر چیست؟ چه عواملی باعث تکرر ادراری در یک فرد می شود؟ در ادامه به شرح این مسائل می پردازیم:

1- عفونت ادراری

در این حالت فرد سالم که قبلاً مشکلی نداشته و به صورت ناگهانی دچار تغییر رنگ ادراری، تکرر ادرار و سوزش ادراری می شود که اغلب رنگ ادرار این ها تغییر یافته و اغلب بدبو می شود. اگر مبتلا به این حالت شدید شد بلافاصله به دکتر مراجعه و اول آزمایش و کشت ادرار بدهید و سپس با مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک معالجتان و با مصرف مایعات فراوان مطمئن باشید که در عرض 2-3 روز بهتر می شوید.

2- بزرگی پروستات

اگر شما مردی بالای 50 سال هستید و مبتلا به تکرر ادراری مزمن هستید و ادرارتان دوشاخه و قطع و وصل می شود و راحت نمی آید و قطره قطره است، مبتلا به درجاتی از بزرگی پروستات هستید. توصیه می کنم حتماً به دکتر کلیه مراجعه کنید و از دکترتان بخواهید که:

بعد از آماده شدن سونوگرافی و آزمایش دکتر معالجتان جهت درمان شما یا داروهای شل کننده پروستات و یا درمان جراحی را بر اساس بزرگی پروستات ، پیشنهاد خواهد داد.

👈 توجه: برای آشنایی با کپسول درمان بزرگی پروستات پروترال و ترازوسین بر روی لینک زیر کلیک کنید.

کپسول درمان پروستات

چون داروهای شل کننده پروستات همزمان باعث افت فشار خون نیز می شوند توصیه می کنم که این داروها را قبل از خواب مصرف کنید اگر تست سرطان پروستات یا PSA شما روند صعودی داشته باشد و بالای 4 باشد و یا اگر پدر و عمو و برادرتان مبتلا به سرطان پروستات بوده است، شما نیز 4-5 برابر افراد طبیعی در خطر این بیماری هستید.

پس مراجعه منظم به دکترتان را فراموش نکنید و هر از چندگاهی باید توسط پزشک معالجتان معاینه انگشتی پروستات و تست PSA را انجام دهید و در شک به سرطان پروستات باید نمونه برداری از پروستات حتماً انجام دهید.

بزرگی پروستات

انواع مختلف بی اختیاری ادرار، دلایل مختلفی نیز دارند که عبارتند از:

1- بی اختیاری استرسی

این نوع تکرر ادراری می تواند هنگامی اتفاق افتد که غده پروستات برداشته می شود. در صورتی که آسیبی به اعصاب یا اسفنکتر رسیده باشد ناحیه پایینی مثانه از حمایت کافی برخوردار نخواهد بود. در این وضعیت، نگه داشتن ادرار در مثانه به تنهایی به عهده اسفنکتر خواهد بود. ممکن است اسفنکتر ضعیف تر از آن باشد که بتواند ادرار را عقب نگه دارد. همچنین، هر گونه فشار اضافی ناشی از عطسه، سرفه یا پیچش می تواند سبب نشت ادرار شود.

2- تکرر ادراری شدید

این نوع بی اختیاری ادراری هنگامی به وجود می آید که عضلات مثانه به شدت منقبض شده و اسفنکتر نتواند ادرار را عقب نگه دارد. این وضعیت سبب ایجاد احساس شدیدی برای دفع ادرار می شود. پزشکان علت وقوع این مورد را نمی دانند اما گاهی اوقات این وضعیت می تواند در نتیجه مشکلات ادراری باشد. لازم می دانم در پایان این قسمت عرض کنم که هنوز در دنیا داروئی که بتواند پروستات را کوچک بکند کشف نشده است و درمان داروئی اغلب نقش تسکینی دارد نه قطعی.

3- مثانه بیش فعال

یکی دیگر از علل تکرر ادراری مزمن چه در آقایان و چه در خانم های جوان مثانه های بیش فعال می باشد.

علائم مثانه بیش فعال عبارتند از:

  •  دستشوئی رفتن های بیش از 8 بار در روز و 2 بار در شب
  •  احساس عدم تخلیه کامل مثانه
  •  نیاز ناگهانی به دستشوئی رفتن به علت انقاباضات خودبخودی مثانه که اگر شدید باشد فرد لباس زیر خود را خیس می کند.

مثانه بیش فعال در افرادی که مبتلا به استرس و اضطراب هستند و تحریک پذیر هستند و اغلب در مردان و زنان جوان دیده می شود.

بیماری بیش فعالی مثانه ( تکرر ادراری) چیست؟ برای آشنایی بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید.

بیماری بیش فعالی مثانه

علت نشت ادرار در زمان عطسه چیست؟

در بررسی های پزشکی، سونوگرافی و آزمایشات ادرار این افراد نرمال و طبیعی هستند. بهترین و قعطی ترین وسیله تشخیصی مثانه بیش فعال تست ارودینامیک یا نوار مثانه می باشد که هم بیماری و هم شدت بیش فعالی را مشخص می کند و بر اساس آن بیمار درمان می شود. اگر شما علائم بیش فعالی مثانه را در خودتان می بینید توصیه می کنم که به پزشک جراحی کلیه مراجعه کنید.

آزمایش ادرار و کشت ادرار و اندازه گیری قند خون شما و یک سونوگرافی، اولین قدم بررسی تشخیصی هستند اگر آنها طبیعی بودند باید تست ارودینامیک یا نوار مثانه بگیرید. درمان مثانه بیش فعال اغلب داروئی و رفتار درمانی می باشد. از درمان داروئی برای کنترل و آرام کردن مثانه استفاده می شود که باعث می شود احساس تکرر ادراری شدید کاهش می یابد و همزمان من به بیمار هایم توصیه می کنم که با تربیت مثانه با جنگ و مقابله با تکرر ادراری بروند به این معنی که با یک برنامه ماهیانه فواصل دستشوئی رفتن را زیاد بکنند.

مثلاً به بیمار می گویم روز اول 5 دقیقه و روز بعد 7 و روز بعد 10 و … در مقابل احساس تکرر ادراری مقاومت کنید که در اوایل این کار کمی آزاردهنده است ولی تدریجاً از بین می رود. هدف ما از درمان این است که فرد 2-3 ساعت بتواند بدون اینکه به دستشوئی برود ادرار خود را نگاه دارد.

خوشبختانه مثانه های بیش فعال اغلب با دارو و رفتار درمانی تعییر در کیفیت زندگی از قبیل شروع ورزش، کاهش استرس های روزمره زندگی و عدم فکر کردن به دستشوئی و عدم توجه به تحریک های مثانه و احساس ادراری آرام آرام از بین می روند و درمان می شوند.

4- مثانه عصبی

از علل دیگر تکرر ادراری مزمن، مثانه عصبی است. تعریف مثانه عصبی در افراد مبتلا به مثانه عصبی یک بیماری زمینه ای عبارتند از:

آسیب به نخاع، بیماری M.S، تومورهای نخاع، بیماریهای نخاعی مادرزادی از قبیل: مننگوسل، آسیب های مغزی هنگام تولد و یا بعد از آن مثلاً به علت تصادف، ضربه، تومور و بیماری پارکینسون وجود دارد که به علت بیماری زمینه ای عصب مثانه آسیب دیده و باعث می شود مثانه شدیداً تحریک پذیر شده و دچار انقباضات خودبخودی مثانه و بی اختیاری ادراری و تکرر ادراری شدید در شب و روز می شود که علت آن بالا رفتن فشار مثانه و کاهش شدید حجم مثانه می باشد.

در موارد شدید اگر درمان مناسب و سریع انجام نشد فشار داخل مثانه به کلیه ها منتقل و سبب آسیب کلیه ها و نارسائی کلیه و سبب از کار افتادگی آنان می شود.

مثانه عصبی

اگر شما فکر می کنید که مبتلا به مثانه عصبی هستید باید سریعاً به دکتر کلیه مراجعه کنید. بهترین و دقیق ترین وسیله تشخیص مثانه عصبی تست نوار مثانه یا ارودینامیک می باشد که به وسیله آن نوع مثانه عصبی و شدت آن از قبیل حس مثانه، حجم مثانه و شدت انقباضات مهار نشده مثانه مشخص می گردد و دکتر شما بر اساس آن و با انتخاب داروهای مناسب به تعدیل علائم بیماری مثانه عصبی کمک خواهد کرد.

درمان مثانه عصبی در موارد خفیف استفاده از داروهای شل کننده ی خروجی مثانه و آرام کننده انقباضات عضله مثانه می باشد. در موارد شدید تزریق داخل مثانه بوتاکس و همچنین بزرگ کردن مثانه با برداشتن قسمتی از روده و گذاشتن آن روی مثانه عصبی آخرین درمان مثانه های عصبی می باشد.

در بعضی از مثانه های عصبی حسن مثانه از بین می رود و حجم آن افزایش پیدا می کند و مثانه قادر به پمپاژ و یا انقباض نبوده و لذا فرد دچار بزرگی شدید مثانه، احتباس ادراری و بی اختیاری لبریزی می گردد که شایعترین علت ایجاد کننده مثانه عصبی شل بیماری دیابت کنترل نشده می باشد و لذا در اینجا لازم می دانم به بیماران دیابتی عرض کنم که جهت جلوگیری از عوارض شدید دیابت روی مثانه حتماً با مراجعه به دکتر فوق تخصص غدد، قند خون خود در کنترل نگاه دارند.

ادرار زیاد نشانه چیست؟

در قسمت بالا دلایل اصلی تکرر ادرار را توضیح دادیم. اکنون سایر دلایل فرعی ادرار زیاد را برای شما نام میبریم:

  • سنگ مثانه
  • تغییر در عملکرد کلیه
  • دیابت
  • مصرف بیش از حد مایعات کل ، الکل یا کافئین
  • سیستیت بینابینی (سندرم مثانه دردناک نیز نامیده می شود)
  • عفونت کلیه
  • بارداری
  • تنگی مجرای ادرار (باریک شدن مجرای ادرار)

دلایل ادرار مکرر

علت ادرار زیاد در شب

به طور معمول، میزان تولید ادرار در بدن، شب‌ها کاهش می‌یابد، و به فرد این اجازه را می‌دهد تا 6 الی 8 ساعت بدون نیاز به دفع ادرار بخوابند.

برخی از افراد در طول شب، چندین بار برای ادرار از خواب بیدار می شوند. این مسأله می‌تواند چرخه‌ی خواب را مختل کند. نوشیدن بیش از حد مایعات در طول شب، همچنین مصرف کافئین و الکل بعد از شام، می‌تواند باعث شب ادراری شود.

سایر دلایل عمده شب ادراری عبارتند از:

  • عفونت مثانه یا مجاری ادراری
  • نوشیدن مقدار زیادی الکل، کافئین یا مایعات دیگر قبل از خواب
  • تورم غده پروستات (BPH)
  • بارداری

سایر شرایطی که می‌تواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود عبارتند از:

  • نارسایی مزمن کلیه
  • دیابت
  • نوشیدن مقدار زیاد آب
  • نارسایی قلبی
  • بالا بودن سطح کلسیم خون
  • مصرف داروهای خاص، از جمله قرص‌های واتر (ادرار آور)
  • دیابت بی‌مزه
  • تورم پاها

نفس‌ تنگی در خواب و سایر اختلالات خواب، می‌تواند یکی دیگر از علت‌های شب ادراری باشد. ممکن است با کنترل کردن خوابتان، مشکل شب ادراری شما رفع شود. همچنین استرس و بی قراری می‌تواند باعث بیدار شدن شما در شب شود.

تکرر ادرار بدون سوزش

تکرر ادرار بدون درد می‌تواند علامت مشکلات مثانه یا کلیه‌ها و همچنین عفونت ادراری  (UTI)باشد. ادرار فوری و مکرر، گاهی اوقات می‌تواند در اثر عوارض جانبی برخی از داروها، دیابت یا بارداری ایجاد شود.

اگر تکرر ادرار شما با احساس سوزش، درد در ناحیه کمر (نزدیک کلیه‌ها)، یا وجود خون در ادرار همراه است، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید، زیرا این موارد می‌تواند نشانه‌های یک بیماری جدی باشد.

بزرگی پروستات | دکتر پروستات | عکس پروستات

تشخیص تکرر ادرار

برای تشخیص تکرر ادرار و این که تکرر ادرار ناشی از چه می باشد، پزشک در ابتدا سوالاتی از قبیل : آیا داروی خاصی مصرف می کنید؟  آیا نوشیدنی خاصی مانند الکل مصرف می کنید؟ در روز و در شب چند بار دسشویی می روید؟ چه علائمی دارید؟ و … از شما می پرسدسپس برای تشخیص قطعی ممکن است آزمایشات زیر را برای شما تجویز کند:

آزمایش ادرار

معاینه میکروسکوپی ادرار که شامل تعدادی آزمایش برای تشخیص و اندازه گیری ترکیبات مختلفی است که از طریق ادرار عبور می کنند.

سیستومتری

 آزمایشی که فشار داخل مثانه را اندازه گیری می کند تا ببیند مثانه چگونه کار می کند. سیستومتری برای تعیین اینکه آیا یک مشکل عضلانی یا عصبی ممکن است باعث ایجاد مشکل در میزان مثانه در نگه داشتن یا آزاد شدن ادرار شود ، انجام می شود.

سیستوسکوپی 

آزمایشی که به پزشک اجازه می دهد با استفاده از ابزاری سبک به نام سیستوسکوپ، داخل مثانه و مجرای ادرار را مشاهده کند.

آزمایشات عصبی

آزمایشات و روش های تشخیصی که به پزشک کمک می کند وجود اختلال عصبی را تأیید یا رد کند.

سونوگرافی

یک آزمایش تصویربرداری تشخیصی با استفاده از امواج صوتی برای تجسم ساختار داخلی بدن.

تکرر ادرار بدون سوزش

درمان تکرر ادرار

درمان تکرر ادرار به علت آن بستگی دارد. پزشک شما ابتدا هر بیماری اصلی که باعث ادرار مکرر است را درمان می کند. اگر عفونت دلیل تکر ادرار باشد، پزشک برای از بین بردن عفونت آنتی بیوتیک تجویز می کند. یا اگر قند خون دلیل اصلی باشد پزشک سعی می کند با تجویز دارو و دادن رژیم غذایی قند شما را پایین بیاورد.

داروهایی که اسپاسم های عضلانی مثانه را کنترل می کنند می توانند به کاهش بی اختیاری ادرار یا از دست دادن کنترل مثانه نیز کمک کنند. در قسمت زیر مواردی را ذک کردیم که به درمان دستشویی رفتن زیاد کمک می کند:

1- کنترل مثانه: در این روش باید فواصل استفاده از دسشویی رفتن را در طی حدود 12 هفته افزایش دهید. این به مثانه شما کمک می کند تا ادرار را بیشتر نگه دارید و دفعات کمتری ادرار کنید.

2- اصلاح رژیم غذایی: شما باید از هر غذایی که به نظر می رسد مثانه شما را تحریک می کند یا به عنوان ادرار آور عمل می کند، خودداری کنید. این خوراکی ها  شامل کافئین ، الکل ، نوشیدنی های گازدار ، محصولات پایه گوجه فرنگی ، شکلات ، شیرین کننده های مصنوعی و غذاهای پرادویه می باشد. همچنین خوردن غذاهای پر فیبر بسیار مهم است، زیرا یبوست ممکن است علائم تکرر ادرار را بدتر کند.

3- تمرینات کگل: این تمرینات به تقویت عضلات اطراف مثانه و مجرای ادرار کمک می کند تا کنترل مثانه را بهبود بخشد و فوریت و تکرر ادرار را کاهش دهد. ورزش عضلات لگن به مدت پنج دقیقه سه بار در روز می تواند در کنترل دسشویی رفتن زیاد کمک کند.

تمرین کگل

داروهای تجویزی برای درمان بیماری مثانه بیش فعال

در صورتی که درمان های اولیه در کاهش علائم بیماری مثانه بیش فعال موفق نباشند، بسیاری درمان های دیگر از جمله مصرف دارو وجود دارند. رایج ترین دسته دارویی تجویز شده برای درمان علائم مثانه بیش فعال نوعی از دارو های آنتی کولی نرژیک به نام آنتی موسکارینی هستند. دارو های آنتی موسکارینی فعالیت دیواره مثانه را به وسیله مسدود کردن گیرنده های آن کاهش می دهند. این عملکرد، سبب کاهش دفعات و شدت نیاز به دفع ادرار می شود.

رایج ترین دارو های آنتی موسکارینی تجویز شده شامل موارد زیر می شوند:

  • اوکسی بوتینین (برچسب پوستی دیتروپان، دیتروپان XL، اوکسی ترول، آنوترول)
  • سولیفناسین (وزیکر)
  • تول ترودین (دترول)
  • فزوترودین (توویاز)
  • تروسپیوم (سانک تورا)
  • اوکسی بوتینین کلراید (ژلنیک)
  • داری فنسین (آنابلکس)

تمامی دارو های آنتی موسکارینی عوارض جانبی یکسانی دارند. شایع ترین این عوارض جانبی خشکی دهان و یبوست می باشند. با این وجود، عوارض جانبی در بین افراد متفاوت هستند.

این را در نظر داشته باشید که برای تشخیص دقیق و بهتر بیماری خود حتما باید به یک پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.


دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی

4.3/5 - (260 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمزه پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 346 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مجرد 35ساله تحت درمان دیالیز هستم تقریبا 20سال در اینستا تصاویر فرستادم از نوار مثانه قطره قطره ادرار دارم از کپسول تامسولوسین استفاده کردم ب تجویز پزشک فقط چند کپسول آخر بهتر شد ادرار میخام پیوند کنم و حجم مثانه هم کوچک شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      عکس باز نمیشه مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جنابعالی
    بنده مرد ۳۹ ساله ای هستم(مجرد) از اردبیل که قرار بود روز ۴بهمن در مطب خدمتتان برسم که به علت کنسلی پرواز موفق نشدم، امیدوارم هفته آینده بتوانم خدمتتان باشم.
    از ۱۵ آذر ۱۴۰۰ در اثر یک معاینه اتفاقی توسط متخصص داخلی و سپس بلافاصله انجام سونوگرافی مشخص شد بنده احتباس ادراری دارم در صورتی که تا آن زمان خودم متوجه این موضوع نشده بودم. بلافاصله دکتر اقدام به سوند گذاری نمود و بلافاصله به میزان ۴/۵ لیتر ادرار از مثانه من خارج شد.
    دکتر در اردبیل پس از انجام نوار مثانه و سونوگرافی اعلام نمود که بنده دچار مثانه نوروژنیک شده ام.
    به کمک سوند فولی به مدت ۱۰ روز مثانه ام خالی میشد اما پس از ۱۰ روز و باز کردن سوند متاسفانه برخلاف قبل موفق به دفع ادرار به صورت طبیعی نشدم.
    مجبور به استفاده از سوند نلاتون شدم که پس از چند روز به علت عفونت شدید و تب و لرز به مدت ۳ روز در بیمارستان بستری شدم و دوباره از سوند فولی استفاده نمودم و پس از مرخص شدن به مدت ۱۰ روز قرصهای سفیکسن ۴۰۰ (روزی یک عدد) و کوتریموکسازول ۴۰۰ (روزی ۴عدد) استفاده کردم. سپس پس از باز کردن سوند فولی دوباره از نلاتون استفاده میکنم.
    به توصیه پزشک به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کردم و ایشان پس از چکاب کامل و انجام MIR مغز و گردن و ستون فقرات اعلام نمود که هیچ مشکلی ندارم که باعث به وحود آمدن مثانه عصبی گردد.
    آقای دکتر قبل از اینکه هفته آینده در تهران خدمتتون برسم سوالی داشتم که اگر لطف بفرمایید سپاسگزار خواهم بود:
    ۱. آیا در زمان مراجعه به تهران به علت عدم امکان استفاده از نلاتون در طی سفر امکان دارد در روز حرکت از سوند فولی استفاده نمایم؟
    ۲. عفونت قبلی باعث ترس شدید از استفاده از نلاتون شده است، آیا همزمان با استفاده از نلاتون باید از قرصهای ضد چرک مانند سفکسین استفاده کنم یا اینکه نیازی نیست؟
    ۳. آیا برای درمان مثانه عصبی و احتباس اداری درمانی وجود دارد؟
    به علت شرایط بیماری و سختی استفاده چندین بار روزانه نلاتون شرایط روحی بسیار نامساعدی دارم،
    دعاگوی شما خواهم بود بابت راهنماییتان.
    پیمان طالب العلم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      1-سلام، بهتر است سونوگرافي كنيد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کامران چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر کرمی عزیز
    بنده ۶ ماه پیش عمل دیسک کمر رفتم و از اون موقع بی حسی و سفتی در زیر بیضه هام و مشکل دفع ادرار پیدا کردم که گه دوماه اول با کمک سوند دفع ادرار میکردم و بعد با تجویز پزشک و مصرف کپسول امنیک تقریبا ادرار راحت‌تر خارج میشد. ولی مشکلی که برایم پیش آمده بی اختیاری ادرار مخصوصا در شبها است با اینکه دکتر، فیزیوتراپی بیوفیدبک تجویز کردن وتا الان ده جلسه رفتم اما هنوز بهبود پیدا نکردم.
    آقای دکتر مشکل دیگرم مشکلات جنسی است ضمن اینکه بی میل شدم ولی هنگام مقاربت مشکل خارج شدن منی است که ضمن اینکه احساس درد شدید میکنم منی همراه با ماده رنگی شکل و خونی خارج میشه به نظر جنابعالی علتش چه میتونه باشه؟
    لطفا راهنمایی بفرمایید چکارکنم. با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)
      آزمایش آنالیز اسپرم انجام بدید و بیارید ببینم
  • تصویر کاربر امنه یکشنبه ۵ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    با سلام . پدرم حدود سه ماه میشه که تکرر ادرار دارن . البته سونو انجام دادن و کمی عفونت مثانه دارن که الان دارو مصرف میکنن . دو سال پیش هم عمل پروستات انجام دادن . حجم ادرارشون خیلی زیاده و از بابت هم خودشون هم مادرم اذیت میشن .چون مدام خودشون رو خیس میکنن . باید چکار کنیم ؟ دیابت هم دارن و دارو مصرف میکنن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۵ دی ۰( 2 سال پیش)
      جواب سونوگرافی رو بفرستید
  • تصویر کاربر مسلم شنبه ۲۹ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    با سلام،جناب دکتر من پر ادرای دارم بطوری که بعد از ادرار کردن دوباره احساس ادرار کردن دارم وبعد از ۵ دقیقه دوباره ادرار میکنم ادرار هم بدون رنگ بدون سوزش است ولی همراه با نفخ زیاد،لطفا راهنمایی کنید .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آبان ۰( 3 سال پیش)
      تست آنالیز و کشت ادراری انجام بدید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    چندین سال است که با مشکل ادرار شدید مواجه هستم که به زندگی و کارم دارد لطمه میزند هر جا میخوام برم قبلش باید دستشویی برم چه ادرار داشته باشم چه نداشته باشم هر جا هم که میرم مدام به این فکر میکنم اغلب سعی میکنم به میهمانی و یا جمع دوستانه شرکت نکنم از بیان مشکلم خجالت میکشم و به تازگی به دکتر مراجعه کرده ام قرص پرانول 10 و مداکسن 250 تجویز کردن که چندان تاثیری نداشته است اغلب تکرر ادرارم در محیطی است که باعث استرس میشم دستهایم عرق میکند دهنم خشک میشود و در بعضی موارد تپش قلب میگیرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)
      3-سلام ، بايد جهت بررسي از نظر مثانه عصبي تست اروديناميك يا نوار مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر حمید پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید آقای دکتر بیمار شما هستم یکماه پیش مراجعه کردم جهت تکرر ادرار بعداز نوار مثانه تشخیص شما کوچک شدن مثانه بودش و قرص های تروتودین ، تداپروکس و یک قرص دیگه تجویز کردین که استفاده کردم و خوشبختانه درد مثانه خیلی کم شده و تکرر ادرارم معالجه شده و الان تا 6 یا 7 ساعت میتونم نگهدارم وفشار ادرارم زیاد شده ولی هنوز مثل قبل نشده البته رژیم درمانی که فرمودین کاملا دارم رعایت میکنم لذا خواهشمندم در خصوص اینکه مثانه بزرگ بشه
    آیا هنوزم باید ادرارم رو نگهدارم تا فشار به مثانه بیاد و بزرگتر بشه ؟
    ورزش بخصوص فوتبال رو میتونم انجام بدم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش)
      همین روند رو بهتره ادامه بدید
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۶ آبان ۰( 3 سال پیش)
      داروها تمام شده یعنی دوباره داروها رو بگیرم و استفاده کنم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 3 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام.من پنج شنبه بعد از ظهر ساعت 3 یا 5 میخوام سیستوسکوپی انجام بدم ..احتمالا با بیهوشی ..میخواستم بدونم ناهار میتونم بخورم یا نباید بخورم ...صبحونه چطور؟اگر بیهوشی داشته باشم یا نداشته باشم هر دو صورتش رو لطفا توضیح بفرمایین ..ممنونم...همچنین اگر شب قبلش قرص خواب بخورم اگر بیهوشی بخوان بدن مشکلی پیش نمیاد و خطری نداره ؟با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 3 سال پیش)
      باید از 12 شب پیزی نخورید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ آبان ۰( 3 سال پیش)
      مصرف قرص خواب مشکلی نداره
    3. تصویر کاربر علی شنبه ۸ آبان ۰( 3 سال پیش)
      آخه17 یا 18 ساعت ناشتا باشم از اونور بیهوشی فشارم میافته...عمل جراحی هم که نیست ...حالم بد میشه یه وقت دکتر ...حتی صبحونه هم نباید بخورم؟؟
    4. تصویر کاربر علی شنبه ۸ آبان ۰( 3 سال پیش)
      دکتر جان 17 18 ساعت ناشتایی حالم ممکنه بد بشه . من خیلی ضعیفم ...بعدم بیهوشی میخوان بدن فشارم نیفته یه وقت ...حتی صبحونه هم نمیتونم بخورم؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      ۸ ساعت ناشتایی لازمه
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۶ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر من وقتی در حین ادرار یک سوزش در ناحیه بالایی یا قسمت سر آلت تناسلی احساس سوزش کردم بعد از ادرار متوجه چند قطره خون شدم و همچنان هر وقت ادرار میکنم همراه با سوزش و چند قطره خون دیده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری و مثانه و پروستات انجام بدید
  • تصویر کاربر ر. شنبه ۳۰ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    دقایقی قبل سوالی ثبت شد که بنابه دلایلی اعلام شد مبلغ پرداخت نشده است!
    کد رهگیری: at1w9255988
    حال آنکه آیا منظور کسب مبلغ است، یا خدمات شایسته پزشکی؟ مراحل پرداخت که انجام شد و کد رهگیری هم دریافت شد. حتی در صورت بروز خطای بانکی، شایسته بود از این مبلغ 15 هزار تومان فعلاً صرفه نظر می گردید و در آینده سایر مراجعات وصول می شد، چراکه پرداخت مبلغ دال بر وجود پرسش واقعی بود، و نه ایجاد مزاحمت یا اتلاف وقت.
    به هر حال سوال خود را مجدداً اظهار می دارم:

    علت تورم پائین ترین قسمت شکم، سمت راست بالای آلات؟ گاهی بندرت!
    همچنین 2-3 مرتبه در سال درد خفیف بیضه، بدون تورم، بندرت و جدا از تورم ذکر شده بالا!
    سپاس
    1. تصویر کاربر ر. پنجشنبه ۲۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      2بار پرداخت شد و عدم وصول مبلغ اعلام گردید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      با شماره 09351142080 02122642744 هر روز از ساعت ۱۰ الی۱۲ تماس بگیرید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر