اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 459 مشاهده پرسش
    سلام 60سال دارم ده سالی مشکل پروستات دارم باریکی ادرارو بزرگی پروستات روی مثانه هست خوب ادرار تخلیه نمیشه از برداشتن پروستات و عواقبش نگرانم سیستو کوپی انجام دادم گفتن جراحی باز و برداشتن پروستات ایا عیر از جراحی راهی هست که عمل نشه تیرویید داره و اعصاب ضعیف لطفا راهنمایی کنیدممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      مدارکتون رو ارسال کنید
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر
    دکتر من گرید ۳ سمت چپ و گرید ۱ سمت راست دارم بعد تست اسپرم هم دادم بعد گفتن که کیفیت اسپرم خوبه فقط جهش کمی داره البته من ۲۰ سالم هست ممنون میشم راهنمایی بفرمایید من سنو گرافی و آزمایش هم خدمتتون بارگذاری کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      هیچ اقدامی لازم نیست
    2. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      دکتر من خیلی استرس دارم گه در آینده برای باروری دچار مشکل بشم شما تست اسپرم رو هم مشاهده کردید مطمئن باسم عمل نمی خواد
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسول چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    لکه ای سفید و یا قرمز رنگ روی بیضه هست که خارش هم دارد آیا عفونتی هست و یا بیماری خاصی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      حتما به متخصص پوست مراجعه کنید
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید بنده مشکوک به پروستاتیت بودم که سیستوکوپی کردم دکترم عمل کردن یک روز برام سوند گذاشتن بعد کشیدن گفتن چیزی نبود یعنی بافت اسکار تشکیل نشده فقط تنگی مختصری بوده که برطرف شده میخواستم نظر شما ببپرسم که ایا همچین چیزی ممکن است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      پروستاتیت نیاز به سیستوسکوپی ندارد تنگی مجرا رو هم برطرف کردن
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر آلت تناسلی من الان بمدت یکسال میشه در حالت خوابیده وقتی با دست مالش میدی دو تا سه گره سفت داخل بافت لمس می کنم و در حالت نعوظ در همون ناحیه فرورفتگی یا شکستگی بوجود میاد و آلت از شکل عادی خارج میشه و از قطر و سایزش کم شده و این باعث شده میل جنسی نداشته باشم ممنون میشم راهنمایی کنید در ضمن این مورد از زمانی شروع شد که پیش دیابت شدم برای درمان کوتاهی و کجی و قطر چه روشی را تجویز می فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      احتمال پلاک پیرونی مطرح هست باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر ستاره چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من سنگ کلیه ۸ میل دارم یک بار سنگ شکن برون اندامی شدم ولی دفع نشد دکترم مبگه لایه میانی کلیس و امکان سنگ شکن داخلی نیست میشه بگید من چه کاری انجام بدم پهلو درد بدی دارم تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
  • تصویر کاربر امین چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 366 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت آقای دکتر عزیز. بنده ۱۸ ماه پیش سنگ شکنی کردم و متاسفانه به کلیه ام ضربه خورده و باعث خونریزی کلیه ام گردیده. که به پزشک متخصص اورولوژی مراجع کردم ایشون گفتن بر اثر سنگ شکنی کلیه ات باعث خونریزی شده و به مرور زمان خون جذب کلیه میشه. اما بعد از گذشت ۱۸ ماه هنوز جذب نشده و در سونوگرافی کیست نشون میده. و مدتی هم هست دوباره دچار سنگ کلیه شدم و دیگر نمیتوانم سنگ شکنی کنم. و چطور و از چه طریق می‌توان سنگ هارو از کلیه خارج کرد. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      سی تی اسکن شکم و لگن بدون کنتراست انجام شود
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    4 سال هست ک درگیر دفع ادرار هستم. اول فقط بعد از خواب صبح بود اما کم کم تشدید شدوقتی سونو دادم 400 سی‌سی باقیمانده نشون داد البته مربوط به سه سال پیش.و نوار مثانه دادم گفتن 80 درصد چسبندگی دارم ک بعد فهمیدم چنین اصطلاحی نداریم بیماری من یجورایی بگیر نگیر داشت گاهی حس میکردم بهترم و خیلی نیاز نیست زور بزنم و گاهی حس میکردم بدتر شدم و برای دفع کامل باید طور بزنم اما بطور ناگهانی از مهرماه سال گذشته تا آبان ماه درصد بالایی بهبود پیدا کردم. اما باز بعد از اون علائم برگشت گاهی کمی بهتر و گاهی کمی حاد تر. احساس دستشویی داشتم ولی کامل دفع نمیشد نصف شبها باید بلند میشدم و دستشویی میرفتم ولی حس میکردم ک تخلیه نشده . تا اینکه از بعد عید امسال.حس کردم مشکلم خیلی حاد شده. طوریکه حتی با زور زدنم درست تخلیه نمیکنم. در حالیکه قبلا وقتی زور میزدم فشار ادرارم تقریبا خوب میشد و در پهلوهام حس ناراحتی میکنم ک تو این 4 سال خیلی به ندرت و در زمان کم پیش میومد اما دو سه هفته ای هست ک ادامه داره.. گاهی فقط پهلوی چپ و گاهی هردو پهلو. و درد بصورت پراکنده هست و اینکه انگار اصلا خیلی احساس ادرار ندارم. و اینکه آب خیلی کم میخورم. آخرین آزمایش من برای مراد 402 هست ک مقداری عفونت نشون داده اما تو سونو به ضخیم شدن جداره مثانه اشاره شده و 300 سی‌سی باقیمانده. اما سوال اینجاست ک چرا خیلی احساس ادرار ندارم حتی وقتی دست میزنم به مثانه ام مثل گذشته خیلی پر نیست؟ . آیا با توجه به اینکه آب کم میخورم میشه فشار به کلیه آمده باشه و کم آب شده باشم؟ یا اینکه بخاطر برگشت ادرار من احساس ادرار ندارم؟ . اینم بگم من از فروردین دچار تنش و استرس روحی شدید شدم.امروز ک آب خوردم حس کردم آرام تر شدم... در حالیکه با توجه به اینکه اصلا نمیتونم راحت ادرار کنم و پهلوهام حس فشار دارم میترسم اب زیاد بخورم ک دفع نشه... شنیدم عمل‌های اینچنینی بازگشت داره... و دوست ندارم عمل کنم... کمک کنید مشکلم چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      ۸۰۰ سی سی باقیمانده ادراری دارید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      چند سالتونه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    از نوجوانی خودارضایی انجام داده‌ام معمولا خود ارضایی به دلیل عدم آگاهی خشک و شدید بود که پوست و آلت تناسلی را ملتهب می کرد بیشتر از ده سال است که این عمل را خیلی کمتر انجام می دهم معمولا ماهی یک بار مجرد هستم و 35 سال سن دارم اما از زود انزالی شدید کمتر از یک دقیقه بعد از دخول رنج می برم
    آیا ممکن است زود انزالی به دلیل آسیب به اعصاب آلت تناسلی باشد
    در برقراری رابطه جنسی از لحاظ نعوظ هیچ مشکلی ندارم و تا قبل از دخول و خیس شدن آلت در هنگام معاشقه طولانی و تحریک آلت به وسیله دست شریک جنسی انزال صورت نمی گیرد
    آیا زود انزالی من ریشه عصبی دارد یا مربوط به خود ارضایی است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      زودانزالی در خودارضایی ارزش بالینی ندارد اگر در رابطه ی جنسی مشکلی ندارید نیاز به بررسی نیست
  • تصویر کاربر Amir چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    این زائده ها که در قسمت ختنه به وجود اومدن زگیل هستنن ؟
    چه درمانی واسشون توصیه میکنید ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۳( 2 سال پیش)
      خیر زگیل نیستند نرمال واریاسیون آلت هست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 604 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب