اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر م جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام
    پسری 28 ساله هستم که آلتم بد ختنه شده و قسمتی از پوست به کلاهک چسبیده عمل زیبایی به چه صورت هست؟ آیا عمل نکردن مشکلی برام پیش نمیاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام دکتر اگه ممکنه این ازمایش اس÷رم منو تفسیر کنید.semen volume1.50 semen ph 7.50 sperm count 200mill motile sperms21.62 progressive sperm 16.26 normal morphology 22 visicosity :normal
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حرکت اسپرم صعیف است
  • تصویر کاربر samsha جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2050 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.شرمنده
    خواستم بپرسم که کیست ایپیدیدیم به قطر 7 میلی متر بر قسمت بیضه راست خود دارم.که بعضی مواقع در صورت تحریک جنسی یا حتی عدم تحرک و هنگام ورزش دچار درد عصبی می شوم طوری که نیمه ی راست بدنم رو درگیر می کنه و دردی عصیی و همراه با کلافگی رو دنبال داره.
    آیا بنده مشمول معافیت دایم سربازی می شوم؟جراحی بر روی بیضه سلامت جنسی مرو تهدید میکنه؟این کیست با کیست رتروپريتوان چه فرقی از نظر معافیت پزشکی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه معافیت ندارد نیاز به درمان نیز ندارد دردها بیشتر تلقین وعصبيت هستند
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 578 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید من پسری 19 ساله دارای واریکوسل مادر زادی که بیضه سمت چپ من نصف بیضه سمت راست میباشد و ازمایش اسپرمی که دادم خوب بود اگر که من عمل واریکوسل انجام دهم بیضه سمت چپ به حالت اولیه بر می گردد؟ با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه ولی باید واریس درجه 3 عمل شود
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      جواب دادهام
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معصومه یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 896 مشاهده پرسش
    من یک نوزاد 10 روزه دارم وقتی وی را ختنه کردم پزشک گفت دارای کجی آلت به طرف چپ است آیا من می توان درمان را برای فرزندم داشته باشم تا در آینده با مشکل مواجه نگردد لطفا مرا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا نیاز به درمان نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر
    من به تازگی در بیمارستان میلاد جراحی واریکوسل انجام دادم قبل از عمل با دکترم قرار گذاشتم که به روش میکروسکوپی انجام شود ولی الان شک دارم که ممکن است به شیوه معمولی بوده باشد چون اولا مدت عمل کوتاه بود حدود 20 دقیقه و تجهیزات خاصی مثل میکروسکوپ در اتاق عمل نبود و از روز بعد عمل هم تورم و بزرگ شدن و سفت شدن کیسه بیضه دارم حال سوالم این است که:
    1- از کجا بفهمم عمل میکروسکوپی بوده یا نه؟
    2- آیا دچار هیدروسل شدم؟(به انضمام عکس قبل و بعد از عمل)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیخودی حساس و وسواس داری عملتان هم خوب است موشکافی نکن
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    تست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب زود انزالی سایت مت را بخوانید
  • تصویر کاربر واحد شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشی. لطفا راههای درمان زودانزالی رو برام توضیح بدین. ممنون میشم. چه روشهایی انجام بدم که زود انزالی نداشته باشم. واقعا ممنون میشم. پاینده باشی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سایتم کاملا توضیح داده بخوانید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    دایما احساس ادرار دارم بالای آلت درد دارد بخصوص روزها که میخوابم با احساس درد در بالای آلت پایین ناف درد دارم ونیز با فشار زیاد به سر با سردرد از خواب بلند میشم
    چهار ساله دچار این مشکلم خیلی هم دکتر رفتم نتیجه نگرفتم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 657 مشاهده پرسش
    باسلام.اینجانب هنگام نزدیکی با اینکه علاقه شدیدی نسبت به این مسعله نشان میدهم ولی با تقلا وتلاش زیاد الت به ان نعوظی که باید بطور طبیعی داشته باشد نمی رسد یعنی پس از مدت کوتاهی شبیه چیزی مثل زله در می اید که تکرار ان باعث مشکلات روحی شدیدی برای اینجانب شده واز طرفی هم طرف مقابل هم از این مسعله رنج میبرد..تمنا دارم راهنمایی کنید باتشکر ذوالقدر از قزوین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جهت ویزیت تعریف بیاورید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب