اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دچار کجی الت مادر زادی بودم که جراحی کردم با استفاده از گراف پوستی اما کجی الت بر طرف نشده و هنوزم درد دارم و نعوذ نیز ضعیف شده بعد از گذشت ۴ ماه از عمل جراحی الان در حاله حاضر چه کاری میتونم انجام بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      مراجعه به پزشگ خودتان
  • تصویر کاربر جعفری چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام. 10 روزی است عمل کردم. واریکوسل دو طرفه. در سمت راست کمی تورم و درد خفیف احساس می کنم. که از ناحیه عما شروع شده تا نقطه ای کمی بالاتر از بیضه وجود دارد. ایت تورم و درد در قسمت چپ هم وجود داشت که برطرف شد اما در سمت راست هنوز برطرف نشده است. واریکوسل سمت راست درجه 2 و سمت چپ درجه سه بود. آیا این درد و تورم خفیف برطرف خواهد شد؟ ممنون از پاسخ جنابعالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید واریکوسل را عمل کنید
    2. تصویر کاربر جعفری چهارشنبه ۱۹ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی دوباره عمل کنم؟ دو هفته پیش عمل کرده ام!! هر دو طرف را.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمودی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 702 مشاهده پرسش
    با سلام مجدد خدمت اقای دکتر.به دلیل عدم دریافت جواب،سوالم را تکرار میکنم.لطفا جواب دهید.بنده 33سالمه و یک سال پیش به دلیل امبریونال کارسینوم بیضه راست با مشخصات زیر دو سیکل بب گرفتم.محدود به بیضه،سی تی اسکن. سالم ،تومور مارکرها کمی زیر 50.با توجه به مرحله پایین بیماری ایا درمان لازم و درست بوده یا فقط پیگیری کافی بود.نگرانی من از عوارض داروهاست.متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      صد در صد پیگیری میخواهد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 615 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر خيلي ممنون كه به سؤالات پاسخ مي دهيد انشاالله موفق باشيد.
    آقاي دكتر بيضه چپ من درد ميكنه حدود يك سال ميشه درد ميكنه و همچنين فتخ هم داره، اوايل دردش هميشگي نبود مثلا يك هفته درد داشت،دو روز دردي حس نميشد يا سه هفته درد داشت چند روز ديگه درد نداشت،درد در حالت نشسته روي صندلي يا مبل جوري كه پاهام خم خورده باشه فقط حس ميشد، در حالت ايستاده و خوابيده حس نميشد،بعد از يك ماه به پزشك مراجعه كردم و معاينه شدم گفت هيچ مشكلي نداري،ولي درد همچنان ادامه داشت و تغييري نكرد و بعد از چند ماه كشاله رانم هم دچار درد شد ولي هميشگي نه گاهي اوقات.
    ولي الان پشت رانم هم درد ميكنه جوري كه فشارش ميدم دردش مثل يك خط ميمونه كه از باسنم تا پشت زانوم جايي كه خم ميخوره ادامه داره اين درد ٣ يا ٤ ماه ميشه كه پيدا شده.
    ولي الان حدود ٢ ماه ميشه كه بيضه راستم هم گاهي اوقات هفته ايي يك بار درد ميگيره و هم چنين. كشاله راست رانم وجالب اينجاست زماني كه بيضه راستم درد ميگيره در بيضه چپ دردي حس نميشه يا اينكه دردش خيلي كم ميشه و الان درد نسبت به اوايل افزايش پيدا كرده و همچنين در حالت ايستاده و خوابيده درد گاهي وقتا حس ميشه در بيضه و در كشاله ران و پشت ران بيشتر حس ميشه نسبت به خوده بيضه، صبرم تموم شد و نگران بودم هميشه، همين ٣ هفته پيش به پزشك دوباره مراجعه كردم گفتم اگه مشكلي نيست چرا درد ميكنه همون روز سونوگرافي و ٢ نمونه آزمايش خون و آزمايش ادرار دادم و فشار خون و معاينه تب ويك چيزي مثل گيره لباس به سر انگشتم زده بود كه فكر كنم مربوط به ضربان قلب بود ولي خب مطمئن نيستم ببخشيد من خارج از ايران در اروپاه زندگي ميكنم نفهميدم چي بود و به دكتر هم نتونستم خوب توضيح بدم زبان خوب ياد ندارم و همچنين خوده دكتر هم با دست بيضه رو معاينه كرد،من در بخش اورژانسي رفته بودم چون شب قبلش خيلي درد كشيدم خلاصه همون جا منتظر جواب منتظر ماندم و بعد دوباره گفتن هيچ چيز خاصي ديده نشده و مشكلي نداري و يه قرصي به نام voltaren retard 75mg برام نوشت گفت اگه خوب نشدي دوباره به پزشك مراجعه كن قرص را استفاده كردم ولي تاثيري نداشت الان دوباره درخواست وقت پزشك كردم براي ٢ هفته ديگه وقت دادن.
    آقاي دكتر لطفا كمكم كنيد اين درد از چي ميتونه باشه؟
    اين آزمايشاتي كه دادم براي تشخيص هر نوع بيماري بيضه كافي بوده؟
    آيا اين درد براي اسپرم سازي يا باروري مشكلي ايجاد نكرده بنظرتون توي اين يك سال؟
    اين قرص اگه توي ايران هست براي چه چيزي مصرف ميشه و كارايش چيه؟
    آيا آزمايش اسپرم هم لازمه بدم؟
    همين امشب دراز كشيدم كشاله ران راستم داره درد ميكنه از ١٠ نمره ٧ نمره دردشه ولي بيضه ها نه ولي ميشه گفت بيضه چپ در حالت نشسته هميشه درد ميكنه از ١٠ نمره بين ٦ تا ٨ گاهي ٨ گاهي ٦
    آقاي دكتر خيلي ببخشيد كه متنم خيلي طولاني شد به كمكتون هر چه سريعتر نياز دارم آرزوي موفقعيت براي شما دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا نگران نباشید داروی ضد درد بوده شما اگر سونوگرافی نرمال دارید این درد دیگر مهم نمیتواند باشد
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 503 مشاهده پرسش
    باسلام.همسرمن واریکوسل دوطرفه داره.می تونیم آی وی اف انجام بدیم واسه بچه دارشدن؟آیا حتمابایدعمل بکنه؟باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      اول عمل
  • تصویر کاربر اسما جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، بالاخره بعد کلی سردرگمی و آزمایش و سونوگرافی تشخیص نهایی دکترها برای من سیستیت بینابینی هست، واسم داروی تولترودین و هیدروکسی زین تجویز شده 4 روزه دارم مصرف میکنم هنوز که تکرر ادرارم بهتر نشده! تو سایت های مختلف خوندم که این بیماری درمان قطعی نداره. یعنی من همیشه باید این وضع رو تحمل کنم؟؟ تصمیم به بارداری داشتم ازاونجائیکه بارداری خودش تکرر ادرار میاره پس باید دیگه از بارداری منصرف بشم!؟؟؟ یعنی واقعا هیچ دارویی نیست که این التهاب مثانه را خوب کنه و دیواره مثانه به حالت اولش برگرده؟؟ تو بعضی سایتا دیدم گفته روزی یه قرص تامسولوسین موثره آیا واقعا موثره؟؟ بخورم؟؟ خیلی داغونم آقای دکتر، خسته شدم از این همه دکتر و آزمایش و سونو ودارو. من دانشگاه تدریس میکنم مونده چند روز دیگه که کلاسه شروع میشه چطوری سر کلاسام حاضر بشم! ببخشید این قد حرف زدم دلم خیلی گرفته. خواهش میکنم اگه دارویی هست که کمکم کنه بگید . ممنونم ازتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۱ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      بای با ان کنار بیایید
  • تصویر کاربر اسلام دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    باسلام
    سوراخ الت بنده مادر زادی در جای اصلی نیست و پایین تر از سر الت است . موقع سوند گذاری مقداری اذیت میشوم
    ایا نیاز دارم که عمل کنم ویا نیازی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر احمداحمدی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    باسلام ایا سنگ کلیه به اندازه 4میلی مشکل ایجاد میکند نیاز به بررسی مداوم است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      درمان نمی خواهد
  • تصویر کاربر احمداحمدی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 617 مشاهده پرسش
    باسلام جواب سونوگرفی که مربوط به پروستات بود فرستادم لطفاراهنمایی کنیید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نیامده
  • تصویر کاربر جواد دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.
    من تازه رفتم تو 17 سال وطول الت 9 هستش میخواستم بدونم دیگه رشد نمیکنه
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ شهریور ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب