اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سیروس سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    با سلام و قدردانی از زحمات شما 48 سال سن دارم ودارای یک فرزند قصد دارم صاحب فرزند دیگری شوم آزمایش اسپرم دادم و نتیجه آن به شرح زیر است آیا مشکلی وجود دارد. با تشکر
    volum 14 ml
    color milky
    appearance normal
    liquefaction 28 min
    viscosity normal
    ph 8
    000/000/clumping)total sperm count 140)
    1-2 anormal morphology
    2-3 W.B.C
    0-1 R.b.c
    0-1 epithelial cells
    88% class A) fast forward motility )
    7% class b) slow forward motility )
    2% class c)No forward progression )
    3% class d) No motility )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است پیگیری
  • تصویر کاربر اریا سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    باسلام و وقت بخیرخدمت شما. اقای دکتر بنده 27ساله هستم . مشکل کوچکی الات دارم درحالت نعوظ 6تا7سانت وقطران به 5تا6سانت میرسه تا الان به دکتر مراجعه نکردم داروهای زیادی پیشنهاد شده که به دستور شما از خوردن دارو اجتناب کردم حال از شما خواهشمندم بهترین راهکار دراین خصوص بفرمایید. پیشاپیش از حسن توجه شماسپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بزرگ کردن الت تناسلی راهی ندارد
  • تصویر کاربر حیدر سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1082 مشاهده پرسش
    سال 1390 در اثر عفونت مجاری ادراری عفونت به بیضه سمت راست سرایت کرد و باعث تورم شد که سونوگرافی انجام شد و تشخیص عفونت داده شد که پزشک متخصص کلیه چهار روز در بیمارستان بستری و تحت مراقبت بودم بعد از ترخیص خوب شدم ولی بیضه سمت راست نسبت به بیضه سمت چپ کوچکتر و حالت نرمتر دارد گاهی درد نیز دارد
    با توجه به مطالب فوق الذکر و اینکه یک فرزند دارم این بیماری باعث ناباروری می شود
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی بیضه ضروری است
  • تصویر کاربر احسان سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی
    بنده مرد 24 ساله و مجرد هستم. حدود 6 ماه پیش دو سه قطره خون پس از ادرارم مشاهده کردم. این اتفاق وقتی رخ داد که آب فراوانی در طول روز نوشیدم. ابتدا خیلی نگران شدم ولی چون پس از 3 روز این حالت از بین رفت. به دکتر مراجعه نکردم. حدود 2 هفته پیش باز این حالت برای من رخ داد ولی با شدت کمتری. حدود 3 روز پس از تخلیه ادرار صبح گاهی یک قطره خون از من دفع می شد. اینبار به دکتر متخصص اورولوژی مراجعه کردم ، ایشون آزمایش خون و کشت ادرار و سونوگرافی به من داد. ولی همه آزمایش ها طبیعی بود حتی کشت ادرار. دکتر هم مقداری سفیکسیم 200 و کپسول سلکوکسیب 100 تجویز کرد. از وقتی که این دارو ها رو مصرف کردم ، حدود یک هفته هیچ خونی مشاهده نکردم. اما پس از یک هفته باز خون پس از ادرار شروع شد. سوال من اینه که آیا باید بقیه روند درمان با آنتی بیوتیک را ادامه دهم یا فورا به پزشک مراجعه کنم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اصلا نگران نباشید مهم نیست
  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 478 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر با عرض سلام وخسته نباشی درد در بیضه راست بطور متناوب دارم. تغییری در ظاهر و سایز بصورت چشمی دیده نمیشه .متاهل و 43 هستم. البته این درد حدود یک ماهه که دارم.در طول روز یا شب میباشد.در سونوگرافی کلیه و مجاری ادرار طبیعی ولی کلیه راست دارای شن است که در سر پنیس سوزش دارم.با تشکر و سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اب زیاد مصرف نمایید
    2. تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با تشکر و امتنان.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ماهرخ سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید مادر من شصت ودو ساله هستن وکلیه هاشون سنگ سازه چند ماه پیش یه سنگ تقریبا هشت میلی دفع کردن بادرد استفراغ همراه بود سونوگرافی یه سنگ دیگه نه میلی نشون داده تو اون یکی کلیش دکتر گفته باید سنگ شکن بری نوع سنگ اسید اوریکی چه غذایی نباید بخورن ایا امکانش هست موقع دفع سنگ گیر کنه اگه سنگ شکن نره و اینکه هیچ راهی یا دارویی برای جلوگیری از ایجاد سنگ نیست با تشکر وارزوی سلامتی برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اب زیاد مصرف نمایید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر من 38سالمه و در پشت آلت تناسلیم مدت مدیدیست که چند برجستگی وجود داره میخواستم با توجه به عکسی که به پیوست خدمتتون ارسال می کنم منو راهنمایی کنین که اینها زگیل تناسلی هستن یا خیر با عرض تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      زگیله جهت کرایو02122642744 تماس بگیرید
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با عرض تشکر از جوابتون من چون شهرستان هستم چند جلسه این کار طول میکشه؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سجاددهقانی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 510 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید .
    آقای دکتر من 22 سالم هست و آلتم در حالت راست شده 11 سانتی متر هست من نامزدی هستم خیلی نگرانم که مشکل پیش بیاد بعد از ازدواجم به دلیل کوچکی آلتم ،خواهش میکنم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است نگران نباش
  • تصویر کاربر hami سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1195 مشاهده پرسش
    با درود و تشکر فراوان از حسن توجه و زحمات شما
    به گفته یکی از همکاران شما واریکوسل دارم و در پرسشی که قبلا مطرح کرده بودم نظر شما موکول کردن درمان و جراحی به بعد از ازدواج بود . دکتری که مراجعه کرده بودم علاوه بر اینکه گفت 1 ماه فرصت داری برای عمل کردن گفت از ورزش کردن خودداری کن و همین موضوع روان من رو به هم ریخته.
    آیا ورزش کردن در تشدید واریکوسل تاثیر داره ؟ ورزش هایی مثل دویدن ، بدنسازی و ... !
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرمتان چه طور است
  • تصویر کاربر khaled سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده واریکوسل طرف چپ خیلی شدید داشتم ولی ازمایش اسپرم نرمال داشتم ، 2سال و نیم هست که عمل میکروسرجری انجام دادم ولی ظاهر اون زیاد تغییر نکرده و ازمایش اسپرم هم چند بار دادم ولی ایتم های اسپرم ضعیف تر از قبل از عمل شده و هنوز وقتی سرپا می ایستم خون داخل رگها جمع میشه و سنگینی میکنه.ایا این حالات طبیعیه؟دوم اینکه خیلی ظاهر بیضه ام بد هست و فشار روحی برام داره ایا میشه این وریدها را برداشت؟متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۹ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب