اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    من مردی 37 ساله هستم 14روز پیش دردی در ناحیه پائین سمت راست شکم به صورت ناگهانی و بدون مقدمه ایجادشد بدین صورت که یک درد ثابت شدید داشت ویک درد ناگهانی افزاینده نیز ایجاد میشد و مجددا به حالت اول برمیگشت.همکاران شما ابتدا به سنگ حالب مشکوک شدند که سونوکرافی ان را رد کرد.بعد با دوبار سونوکرافی مشخص شد فتق به میزان 21میلی متر پارگی داردکه البته درد مذکور را مشکوکا به فتق مرتبط دانستند.یکی از جراحان نیز مشکل را در اپاندیش دانست و با عکس پروخالی شدن آن را کنترل نمودند وگفتند احتمالا اپاندیس مزمن دارید.حالا دردی که ایجاد شده قابل تشخیص نیست که به ختطر فتق است یا اپاندیس .به نظر شما من باید به چه کسی مراجعه کنم ؟ایا امکان جراحی هردو باهم وجوددارد یاخیر؟درحال حاضر درد زیادی ندارم ولی احساس میکنم سمت راست شکمم کمی متورم است به طوی که کمربند روی ناحیه سرلگن مرا اذیت میکند.با راه رفتن بیش از 500متر نیز کمی درد احساس میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جراح عمومی باید ببیند
  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام
    از بچگی عادت داشتم که آلتم را خم کنم و حال که ازدواج کرده ام به هیچ عنوان سفت نمیشود و اگر هم شود در هین فشار دادن خم میشود لطفا راهنمایی کنید،
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر سفت نمیشود باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر محمدطالقانی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بخشید باز مزاحم میشم شرمنده
    یک سوالی دارم من بیمه تامین اجتماعی هستم
    میخواستم بدونم شما دستمزد عمل از بیمارستان میگیرید.
    یا من یه هزینه دیگه هم بابت عمل باید به شما بدم
    ببخشید که زیاد سوال کردم .......
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در خدمت شما هستم
  • تصویر کاربر پوریا دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دیشب این سوال رو ازتون پرسیدم:

    ابعاد و اکوپاترن بیضه و اپیدیدیم راست طبیعی است .
    ضایعه فضاگیر در آن دیده نمیشود.
    اتساع در شبکه وریدی(با انجام مانور والسلوا و در حالت ایستاده)یا مایع در ساک اسکروتال وجود ندارد.
    تصویر یک بافت(باقیمانده اپیدیدیم_بیضه چپ..؟)به ابعاد تقریبیmm 7*3 در فضای اسکروتال چپ مشهود است.


    و شما هم در جواب این سوالم این جواب رو دادید:

    در اپيديديم چيز خطرناك نداريم نگران نباش


    حالا چیزی که برام سوال پیش اومده این هستش که من در سن 1 سالگی بعلت اینکه بیضه سمت چپم د شکمم بوده آقای دکتر سیاوش فلاحتکار مرا عمل کرد اما الآن که 21 سال دارم برایم سونو و آزمایش نوشت که هر دوی آنها را برای شما فرستادم حالا میخواهم ببینم که مشکلی در جواب آزمایش و سونوگرافی من وجود داره و اگه وجود داره چه مشکلی هستش؟؟؟(با تشکر)
    این هم جواب آزمایشم:

    volume:2
    appearace:milky
    viscosity:normal
    ph:8
    liquefaction time:30
    sperm count:54
    motility 1/2 hrs:60
    grade III:32
    grade IV:20
    W.B.C:0_1
    R.B.C:1_2
    normal form:80
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      دیدم خوب است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 17158 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر .من جوانی 21 ساله هستم و حدود 8 سال خودارضایی داشته ام و الان مدتی است ترک کرده ام ولی در خواب جنب نمیشوم ضمنا زمانی که ادرار میکنم بعد از تمام شدن ادارار ازم منی خارج میشود لطفا جهت درمان راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با ترک و رفع حساسیت بیخودی خوب خواهی شد
  • تصویر کاربر ف.غ دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    جناب دکتر بنده بنا به تشخیص دکتر رادیولوژیست دچار تنگی UPJ مادرزادی می باشم که در سن 7 سالگی عمل باز انجام دادم ولی رفع نشد الان که 25 ساله هستم به دکتر مراجه می کنم و بر طبق عکس رنگی و سونوگرافی باز هم تشخیص دادند که باید عمل شود.سوال من این است که اگر عمل کنم به طور کامل و همیشگی مشکل من بر طرف می شود یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      توصیه می کنم قبل از هر کاری اسکن dtpa با تزریق لازیکس انجام بدهید و اعلام نتیجه
  • تصویر کاربر hamid شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت جناب دکتر. در زمان مقاربت با شریک جنسی نا مطمئن باید از چه نوع کاندومی استفاده نمود که ایمن باشد برای ما ؟ با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      كاندم محافظ نيست ولي از هيچي بهتر است چون زگيل تبخال و٠٠٠٠قابل انتقال با كاندم هيتمد
  • تصویر کاربر فروغی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2772 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم ببینم موقعی که مایع بی رنگ مزی خارج میشه حتما باید بعدش ارضا شد؟ چون حس می کنم مزی داخل مجرا میمونه که فکر می کنم با ادرار از آلت تناسلی خارج میشه ولی میخواستم ببینم درون بیضه هم میمونه ؟ و در صورتی که داخل بیضه بمونه و ارضا نشم مشکلی پیش نمیاد ؟ در کل اگر بعد از خروج مزی در صورتی که ارضا نشم یعنی منی خارج نشه مشکلی پیش میاد؟ سپاس فراوان و با آرزوی موفقیت روز افزون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بهتر است ارضا شويد
  • تصویر کاربر hamid شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1030 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر. بنده یک سوال داشتم. آیا قبل از مکیدن آلت تناسلی توسط شریک جنسی یعنی زن که دهانش آلوده با شد میتوان از کاندوم استفاده نمود ؟ اگر خیر آیا باید اجتناب نمود ؟ با تشکر .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      كمي جلوگيري ميكند
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    با سلا م من 34سال سن دارم بامشکلی که تقریبا سالی یک بار اتفاق می افتد و اون هم شب ادراری است که خیلی از این بابت نگرانم سال گذشته به پزشک مراجعه کردم با سونو گرافی که انجام داد گفت مشکلی نیست فقط در کلیه سمت چپ یک کیست کورتیکال 20میلی متری وجود دارد و داروی خاصی هم تجویز نکرد از جناب آقای دکتر خواهش میکنم دراین مورد مرا راهنمایی بفرمایند .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 591 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب