اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (50 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ٠٩١٢٢٨٧66٨4 چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    حالت نياز شديد به ارضاً شدن، تكرر إدرار، تپش قلب، و مورمور شدن و سوزني شدن پاها ⏪️
    1. تصویر کاربر ٠٩١٢٢٨٧66٨4 سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      به مدت ٥ هفته كه من تپش قلب دارم احساس حالت هاي عفونت ادارار داشتم ولي تست منفي بود. شب ها اضطراب دارم و گاهي با فشار مثانه بيدار ميشم كه برم دستشويي. همش در طول روز و شب حالت تحريك دارم و نياز به ارضاً شدن. تكرر إدرار دارم و پاهام حالت سوزني سوزن شدن پيدا ميكنه مخصوصا شبها كه ميخوام بيخوابم و روي تخت دراز ميكشم. حالت نياز به ارضاً شدن آز همه بدرته و ازاردهنده هست. وقتي سرم شلوغ هست آين حالت رو حس نميكنم. فكر ميكنم اضطراب شديد پيدا كردم. چند وقت پيش هم رژيم غذائي رو تغيير دارم و بيشتر سيزيجات إضافه كردم و معمولا يك وعده غذا. ولي حالت اضطراب بالا دارم م احساس ميكنم أين موضوع به سيستم عصب بدنم حمله كرده. مرسي إز راهنمايي.
    2. تصویر کاربر ٠٩١٢٢٨٧66٨4 سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      به مدت ٥ هفته كه من تپش قلب دارم احساس حالت هاي عفونت ادارار داشتم ولي تست منفي بود. شب ها اضطراب دارم و گاهي با فشار مثانه بيدار ميشم كه برم دستشويي. همش در طول روز و شب حالت تحريك دارم و نياز به ارضاً شدن. تكرر إدرار دارم و پاهام حالت سوزني سوزن شدن پيدا ميكنه مخصوصا شبها كه ميخوام بيخوابم و روي تخت دراز ميكشم. حالت نياز به ارضاً شدن آز همه بدرته و ازاردهنده هست. وقتي سرم شلوغ هست آين حالت رو حس نميكنم. فكر ميكنم اضطراب شديد پيدا كردم. چند وقت پيش هم رژيم غذائي رو تغيير دارم و بيشتر سيزيجات إضافه كردم و معمولا يك وعده غذا. ولي حالت اضطراب بالا دارم م احساس ميكنم أين موضوع به سيستم عصب بدنم حمله كرده. مرسي إز راهنمايي.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      جهت کنترل و درمان این علائم باید به روانپزشک مراجعه کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر عطا چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 339 مشاهده پرسش
    سلام اقای رکترمن۲روزپیش عمل خروج دبل جی داشتم الان بعضی مواقع سوزش دارم و ۲.۳بار هم ادرار دوشاخه اومد لطف کنین راهنمایی کنین ممنون داروها.سیپروفلوکساسین واوروسیترا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      بخاطر عبور دستگاه از مجرا باعث شده مجرا آزرده بشه و سوزش بگیرید مصرف مایعات رو بیشتر کنید به مرور بهتر خواهد شد
  • تصویر کاربر فرخ چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام ۴۰ سالمه ۳ ساله ازدواج کردم بعد دوسال یک بار خانمم باردار شد اما بعد از دو ماه سقط اتفاق افتاد خانمم هیچ مشکلی از نظر باروری ندارن اما ازمایش اسپرم من نشان از کمبود اسپرم و تحرک پایین داره..خواستم بدونم بدون انجام عمل واریکوسل امکان باروری وجود داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      قرص بلومکس روزی ۳ عدد تا سه ماه مصرف کنید آزمایش مجدد انجام بشه
  • تصویر کاربر عسگری چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 251 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر اقای دکتر
    من قبلا پرسشم در این خصوص باهاتو ن مطرح کردم که پدرم 71 سالشونه و هر سه ماه برای چکاپ پروستات تحت نظر بودن طبق اخرین ازمایش براشون ام ار ای نوشته شده چون مقداری psa بالا بوده بعد از جواب ام ار ای دکترشون تشخیص دادن باید نمونه برداری بشه من ریپورت ام ار ای برای شما فرستادم البته اینجا باز نشد در واتس اپ ارسال کردم نظر شما هم انجام نمونه برداری بود الان جواب نمونه برداریشون اومده تشخیص شما برای درمان پدرم به چه صورته جراحی یا روش پرتو درمانی یا اینکه مدام تحت نظر پزشک باشن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      عکس ها باز نمیشن تو واتس اپ بفرستید برام
  • تصویر کاربر کیان چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر روی کلاهک آلت من حالت. جوش های خیلی محو تعداد کم بدون درد هست ویتامین ا و کورتون و غیره مصرف کردم تغییر نکرده چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر محمدی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    .دوبار آزمایش و ام آر آی فرستادم. فرمودید نیفتاده. دوباره میفرستم سلام بنده 52 سالمه چند ماه پیش آزمایش پروستات دادم 4.5 بود حجم هفته پیش سونو گرآفی 43سی سی . ام آر آی هم شدم .عکسشو الان میفرستم. بعضی شبها تکرر ادرار دارم. دکتر قرص تاوانکس و فینایید 5  به مدت یک ماه تجویز کرده .  یکهفته هست مصرف می کنم. لطفا نظرتون را بفرمایید. جواب آزمایشات و سونوگرافی و ام آر آی را برای بار سوم میفرستم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      تو ارسال عکس مشکل دارید دوست عزیز حالا یا فرمت عکس مشکل داره یا سایزش یا اینترنت شما به واتس اپ 09101142080 ارسال کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام‌دکتر
    بابت اینکه خروج پیشاب خود به خود
    و درمان زود انزالی
    میخاستم راهنماییم کنید درمان خروج پیشاب خود به خود
    و درمان زود انزالی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      با سلام و عرض ادب سرترالین ۵۰ میلی گرم هر روز یک عدد تا یک ماه مصرف کنید
  • تصویر کاربر امیر چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 281 مشاهده پرسش
    سلام، دکترجان، من 10سال پیش عمل واریکوسل کردم، حالا پیش دکتر نامداری رفتم که ایشون گفتن باید عمل لاپاراسکوپی واریکوسل کنم، و شما رو معرفی کردن، لطفا راهنمایی کنین و زمان ویزیتی برای من تخصیص بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      نازایی دارید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      دوطرفه قبلا،عمل شدین؟
    3. تصویر کاربر امیر سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      چندین مرتبه جهت فرزندآوری تلاش کردیم اما میسر نشد
      یکطرفه توسط دکتر باب‌الحوائجی در همدان در ۱۰ سال پیش عمل جراحی شدم.
      دیروز توسط دکتر نامداری ویزیت شدم که ایشون گفتن باید عمل لاپاراسکوپی واریکوسل بشم، گفتن خودشون میکروسرجی انجام میدم و لاپاراسکوپی انجام نمیدن. تاکید بر حاذق بودن پزشک جراح داشتن .
      میکروسرجی دقت بالایی دارد اما ایشون گفتن بخاطر چسبندگی اون ناحیه بهتره لاپاراسکوپی بشه،
      آزمایشات به پیوست است.
      خواهشمندم راهنمایی بفرمایید
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۳ آبان ۳( 1 سال پیش)
      با مدارک کامل خودتون جهت ویزیت حضوری و تعیین پلن جراحی به مطب مراجعه کنید همکاران مطب با شما جهت هماهنگی های لازم تماس خواهند گرفت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    ام ای آر خواسته بودید. الان دوباره فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    دردپهلوواسهال‌شدیدازمایشات‌همه‌نرمال‌کولورسپی‌نرمال‌ازمایش‌مدفوع‌نرمال‌سونوگرافی‌سه‌مرحله‌نرمال‌ولی‌همچنان‌دردپهلو‌واسهال‌ادامه‌داردتقریباشش‌ماه‌شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      اسهال رو که باید به متخصص داخلی و گوارش مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ آبان ۳( 1 سال پیش)
      سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شده؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 593 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 549 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب