اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    سلام
    علی هستم 28 ساله
    الان حدود دو ماهه که آلت من پوسته میشه به طوری که بعد از چند روز به خاطر نازک شدن پوست دچار سوزش شدم. لطفا راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر پوست
  • تصویر کاربر یحیی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید آقای دکتر.متشکر از جواب شما.با توجه به جوابی که به مشکلم دادید و فرمودید تکرر ادرار م بیشتر عصبی هستش راه حل شما برای حل مشکلم چیه؟خیلی متشکر میشم راهنمایی بفرمایید چون دیگه برام آزاردهنده شده.قبلا از راهنمایی شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      همه طبیعی است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 511 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر امروز در انتهای اب منی خون دیدم خیلی نگرانم لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      ممنونم اقای دکتر.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نوید سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    اقای دکتر پروستات پدر من دارای ورم است و یک سنگ نیز در مثانه دارد
    دارای سوزش ادراری و گاهی هم بعد از راه رفتن زیاد و فعالیت در ادرار خون نیز میبیند
    ما ساکن مشهد هستیم اینجا دکتری میگوید باید عمل شود و پروستات کلا رفع شود و سنگ نیز همان موقع با باز کردن مثانه برداشته میشود و دکتری میگوید نیاز به عمل نیست و با مصرف دارو حجم پروستات را کنترل میکند و سنگ نیز با لیزر شکسته میشود .... این هم خلاصه ای از ازمایشات گرفته شده میباشد
    Rt kidney: normal in site, size & echogenicity, normal cortical thickness. no stone no dilated of PCS or ureter , evidence of (4*4 )cm mid cortical cyst.
    LT kidney: normal in site , size & echgenicity , normal cortical thickness with few scattered small stones largest one at mid calyx of 4mm, no dilated of PCS or ureter.
    UB normail wall thickness of normal distension with 23mm stone.
    Prostate : enlarged in size 94.5cm3 of lobulated central part cause mild buging of bladder base, picture of BPH .
    Patient result : 7.2 ng/ml
    نظر شما چیست ؟
    باتشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      عمل بهتر است
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با سلام
    آزمایش همسرم به شرح زیر هست دو بار هم عمل واریکوسل کرده ...
    sperm count 4
    motility(total) befor15 after 22
    normal morphology 20
    Viscosity low
    Ep cell -
    Liquefaction ceel 30
    Round cell 2-3
    Quick prog. -
    Slow prog. Befor 10 after 17
    Non prog. Befor5 after5
    Volume 5.5
    Liquefaction time 30 min
    Color appearance normal

    لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر باردار نشدید مرکز ناباروری مراجعه کنید
  • تصویر کاربر فرزانه سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 495 مشاهده پرسش
    با سلام.مادرم با درد ناگهانی که در عرض چند ساعت شدت پیدا کرد مورد عمل جراحی لاپاراتومی برای خارج کردن آپاندیس قرار گرفتند.با سی تی اسکن مشخص شد یه توده کنار آئورتشون قرار داره.دکتر اورولوژی گفتند که باید به سرعت متخصص قلب مادرم رو ببینه و شریان های خونیو بسوزونه و بعد راجع به اون توده تصمیم گیری بشه.مادرم تا قبل از این عمل هیچ علائمی از بیماری نداشتند.خواهش می کنم منو راهنمایی کنین.ما ساکن اصفهان هستیم نیازی به مراجعه ی حضوری به شما وجود داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید بررسی بیشتر انجام شود از قبیل mri
  • تصویر کاربر هادی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 26999 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.
    ضمن تشکر از ابتکار خوبی که در پاسخ غیرحضوری به سوالات انجام داده اید؛
    مذکر 30 ساله هستم و اخیرا متوجه شدم کمی بالاتر از آلت تناسلی، در زیر شکم و در قسمت سمت چپ، برآمدگی به وجود آمده که نه دردی دارد و نه اذیت... در زمان لمس آن قسمت هم، انگار هیچ چیزی در زیر پوست آن قسمت وجود ندارد و فقط برآمدگی و تورم هست... این موضوع پس از یک نزدیکی که در آن بنا به دلایلی ارضا نشدم به وجود آمده... از نظر جسمی و جنسی هیچ مشکلی ندارم اما از نظر روانی به شدت اعصابم رو خورد کرده... آقای دکتر لطفا راهنمایی کنید... آیا مربوط به ارضا نشدن بوده؟ نیازی به آزمایش خاص یا ویزیت حضوری هست؟
    با تشکر از پاسخ شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 536 مشاهده پرسش
    بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام
    من 25 سالمه و به مدت 2 سال و فاصله 3 ماه سوند میزنم.
    آیا غیر از سوند درمان دیگری دارد یا با داروی گیاهی
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه گرفته اید
    2. تصویر کاربر حمید چهارشنبه ۲۰ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیر
      اما سونوگرافی از کلیه و مثانه گرفتم که خوب بوده و در ضمن بنده برای بیماری به دکتر خسرو حق شناس مراجعه میکنم.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر آذری سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    باسلام من 27سالمه به مدت یک سال بود که صدای عجیبی از کلیه ام می شنیدم وبی توجهی می کردم تا اینکه توی این هفته ازشدت درد رفتم ازمایش دادم گفتن عفونت شدید کلیه دارم که گفتن باید ازمایش کشت بدم بنظر شما کلیه من مشکل بزرگی داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر امیرخان سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 768 مشاهده پرسش
    با سلام 30ساله هستم و 10 سال پیش عمل هیسپوسپادیاس داشتم ترمیم مجاری ادراری انجام شد ولی کجی برطرف نشد و برای کوتاهی به دکتر غدد معرفی شدم وسه سال تحت نظر بودم وتغییری حاصل نشددر حالت نعوظ و فقط 5 سانت است حالا از کوتاهی وکجی مشکل دارم ومی ترسم راهی برای ترمیم و ازدواج وجود نداشته باشه از پزشکانی کمک خواستم که با پاسخشان مرا از درمان دور کردند گفتند: امکان درمان کجی هست ولی افزیش طول نه و امکان کوتاه شدن و آسیب به مجرای ادراری زیاد است و در این صورت امکان ازدواج وجود نداردیک بیضه را در کوچکی درآوردم با اینکه همان 10 سال پیش پایین آوردم گویی کمی بالاست عکس می فرستم خواهشا بگویید چگونه ؟
    اگر عمل کنم امکان خوب شده هست یا نه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      کجی درست میشود طول نه
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 561 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب