اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عالم دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای دکتر
    آقای دکتر آیا خودارضایی بیش از حد،روزی چندبار اونم طی چند سال میتونه باعث عقیم شدن و ناباروری بشه؟
    اصلا این عمل چه عوارضی میتونه داشته باشه.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر امیر88 دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 513 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید

    جناب اقی دکتر من جوانی 26 ساله هستم از بوشهر -تا حالا با هیچ دختری رابطه جنسی نداشتم ولی خوب فیلم و سریال های خارجی زیاد میبینیم این صحنه های رومانتیک همیشه تو ذهنم تصور میکردم مثل فیلم گه گاهی خود ارضایی داشتم ولی خیلی کم چون هم ورزش میکنم هم کلا از ناحییه کمر مصدوم هستم ولی الان که تاز نامزد کردم دچار بی اختیاری شدم یعنی تا تماسی به نمازدم داشته باشم مثلا تو ماشین به من تکیه میده بی اختیار الت تناسبیم بزرگ میشه این مسیله خیلی عذابم میده فردا میترسم تو جمع یا تو خیابون اینطور بشه اگه در مانی هست ممنون میشم کمک کنید ...مخصوصا شهر ما که گرم و سه ماه زمستون داریم مثلا تو زمستون میشد با کت یا کافشن پشوند ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر بهروان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشد. دختریک ساله وچهارماهی دارم که چهارماه پبش تب بالاکرد. دکترازمایش نوشت معلوم شد عفونت اداری داره. وبعد درمان عفونت باانجام وی سی یوجی. معلوم شدگریدچهارریفلاکس داره. الان دوماه تحت پروفیلاکسی باسفالکسین هست. خواستم بپرسم تاچندمدت بایدداروبخوره. امکان داره بدون عمل خوب بشه. درضمن موقع ادرارزور میزنه وبعضی اوقات ادرارش دومرحله است هست.خواستم رونددرمان رودرصورتیکه عفونت نداشته باشه بفرمایید. باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید با مدارک ببینم
  • تصویر کاربر صالح دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 734 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 188 سالمه. دچار انحراف آلت تناسلی مادر زادی هستم. به نظرتون چیکار کنم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باز نشد باید ببینم
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    باسمه تعالی
    خسته نباشید. از شیراز مزاحم میشم
    بیضه راستم گاهی اوقات بدجور درد دارد. 6 سال از ازدواجم میگذره ولی آزمایشات انجام شده به نابارور بودنم اشاره دارند. آزمایش اسپرم:
    volume:6
    color: milky
    Appearance: opalescent
    Liquefaction: 29
    Viscosity: many
    ph: 7.6
    total sperm count: L0
    Abnormal Morphology: 0
    Motility 1 hr: 0
    epithelial cell ./H.P.F:1-2
    W.B.C/H.P.F: 2-3
    R.B.C/H.P.F:0-1
    آیا با عمل جراحی واریکوسل، تولید اسپرم، نرمال و از ناباروری نجات خواهم یافت؟
    ضمنا بیضه هایم شکل طبیعی داشته و نه کوچک هستند و نه بزرگ، آیا امیدی هست؟
    ارسال پاسخ و راهنمایی موجب کمال امتنان است. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید 3 روزه متوجه شدم بیضه راستم ورم کرده بزرگتر شده و بعد از سونوگرافی مشخص شد تجمع مایع (هیدروسل) هم داره (فتق دیده نشد). .احساس درد دارم که تیر میکشه به ران و سمت راست شکمم. اندازه بیضه رو سونو نرمال نشون داد. ولی انگار زیرش ورم کرده.چند روز قبل درد شدید در پهلوهام داشتم که به نظرم به علت باد و هوای سرد بود.شال بستم خیلی بهتر شد . از اون روز احساس دلپیچه و باد در شکمم دارم. چکار باید بکنم و علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر سامان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 504 مشاهده پرسش
    قرص یوهیم وامثال ان که در سایت ها به فروش میرسد ایا تاثیر دارد یا فقط تبلیغ است ممنون ومتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      فقط تبلیغ است
  • تصویر کاربر نیک دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 542 مشاهده پرسش
    با سلام حدودا 9 ماه اقدام به بارداری کردیم که این اتفاق نیافتاد با مراجعه به دکتر و دادن آزمایش همسرم مشکلی نداشت اما من طبق گفته دکتر حدودا 90 درصد اسپرم ها بی حرکت هستند که فعلا داروهایی جهت افزایش حرکت اسپرم برای من تجویز کردند البته به همراه ویتامین های C,E و کلومفین و یک دارو مک زدنی . البته من واریکوسل ازنوع یک یعنی خفیف هم دارم با این توضیحات احتمال بارداری به صورت طبیعی وجود دارد یا خیر ؟ لطفاً توضیح دهید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر عبدالله دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    با سلام بنده یکسال میشه که از دردم رنج میبرم خیلی به دکتر هم مراجعه کردم تا در نهایت واریکسل سمت چپ تشخیص داده شد و عمل هم کردم ولی بعد عمل بازم درد دارم و ضمنا تاخیر ادراری که قبلا نداشتم الان تاخیرم دارم وبخصوص شبها ادرارم باریک میشود.لازم به ذکر سونی گرافی که از کلیه و مثانه پروستات ومجرای ادراری طی دو مرحله در طول 10 روز انجام دادم کلا نرمال بوده واندازه پروستاتم15cc میبرم و ممنون میشم که جواب منو بدید ونظر شمارو بدونم....باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگران درد نباش
  • تصویر کاربر وحدت دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    آقای دکتر با توجه به آزمایشی که در پیام قبلی فرستادم.........
    ازآنجایی که مجرد هستم....
    شما فرمودید که حرکت ضعیف است ...........
    آیا اسپرم های من قدرت بارور کردن دارند؟؟؟؟؟؟؟.......
    یا باید جراحی کنم...؟؟؟؟؟؟؟.......
    آقای دکتر لطفا واضح جواب بدید،،چون نگرانم؟؟؟؟؟؟؟؟
    متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب