اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ستار دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    جبار هستم 59 ساله که دو سنگ به ابعاد 8 و 9 می در کلیه راستم هستند و ی بار سنگ شکن کردم 20روز قبل الان درد شدید کلیم رو گرفته و حرکت می کند نمیتونم دفعش کنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکس رنگی بگیرید
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام من دانشجوی پرستاری هستم ... فردی که سوزش ادرار دارد ولی باکتریوری و پیوری ندارد وکشت وی منفی ایا می توان گفت که عفونت مجاری ادراری ندارد و دراین فرد چه بررسی هایی ضرورت دارد با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مصرف اب زیاد ورنگ ادرار شفاف سورش را میبرد درود بر شما همکار عزیز اوامری بود در خدمتم
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدومتون ..جناب دکتر ایمیل شما رو پیدا نکردم ...لطفا بنویسید برام ..خیلی ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سایت است
  • تصویر کاربر محمدجواد شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 781 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما جناب دکتر
    من ۱۸ سال سن دارم و طول التم در حالت شول ۷/۵ و در حال کشید ۱۳ است جناب دکتر ایا استفاد کرم و قرص های افزایش حجم برای من نتیجه میدهد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید تبریک سال نو خدمت جناب آقای دکتر کرمی
    آقای دکتر آیا خودارضایی بیش از حد،روزی چندبار اونم طی چند سال میتونه باعث عقیم شدن و ناباروری بشه؟
    اصلا این عمل چه عوارضی میتونه داشته باشه.
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطظلب سایت من را بخوانید در این مورد
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    با اهدای سلام و عرض ادب
    بنده از بیماران شما هستم ک البته چند ماه پیش با مشکل مثانه بیش فعال و تکررادراری مزمن به شما مراجعه کردم. و پس از مصرف چند دوره یوریناسین و پرازوسین تا حد زیادی خوب شدم. اما چندهفته هست ک دچار بی اختیاری ادرار شدم. به طوری که هنگامیکه که احساس نیاز به دفع در من ایجاد میشه اگر بموقع به دستشویی نرسم حتما لباسم نجس میشه. من قبلا این مشکل و نداشتم و علی رغم تکرر ادراری اما تا حد زیادی میتونستم در برابر دستشویی رفتن های مداوم مقاومت کنم. الان خیر. مصرف مایعاتم خیلی کم و حجم ادرار زیاد است و حدودا هر دو تا سه ساعت یکبار باید به دستشویی بروم.ببخشید که نتونستم حضوری خدمت برسم چون شهرستانم.ممنون میشم منو راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بای مبارزه با تکرر بکنید
  • تصویر کاربر رسول شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    باسلام
    10 سال قبل دچار شکستگی آلت شده بودم که عمل جراحی انجام دادم به دلیل استفاده دکتر از نخ بخیه جذب نشدنی مجبور به عمل دوباره شده و بعد از عمل نیز با عفونت محل بخیه و عدم پاسخ شفاف دکتر جراح ( مهدی طالب نژاد ) بعد از مدت زیاد محل بخیه بهبود یافت ولی بعد از عمل دچار عارضه کجی آلت شدم و گاهی نیز احساس در د در محل شکشتگی و بافتهای سفتی نیز به وجود آمده آیا قابل در مان و ترمیم می باشد در صورتی که راه درمان وجود دارد خواشمندم به دلیل سکونت در شهرستان به ایمیلم ارسال فرمایید تا مراجعه نموده و پیگیر باشم . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 369 مشاهده پرسش
    با سلام
    فرزند پسر ١٥سأله أدى دارم كه إدرار او گاهي بصورة چند شا خه مي باشد بدون هيچ سوزش و يا دردي
    مشكل چيست
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 787 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام آقای دکتر اینجانب چند ماه است که هر روز خود ارضایی می کنم. الان وقتی که انزال منی صورت می گیرد احساس سوزش در سر الت تناسلی دارم. ازمایش ادرار و کشت ادرار انجام دادم و عفونت نشان نداده و نرمال بوده در ضمن زمان ادرار کردن مشکلی ندارم. لطفا اینجانب را راهنمایی فرمایید که برای درمان چه کار کنم؟ با تشکر و سپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر علی جمعه ۲۱ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام بنده هنوز پاسخ را مشاهده نکرده ام لطفا چک فرمایید با تشکر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      توصیه میکنم ترک کنید همه خوب میشوندبیشتر عصبی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر پیمان دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    هزینه عمل انحراف رو به پایین الت حدودا چقدره اقای دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بر اساس تعرفه دولتی است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 596 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 606 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب