اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر تقوایی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    با سلام
    من از سال 88 درگیر سوزش خفیف درون مجاری ادرار به خصوص سر الت می باشم.یه دکترهای زیادی مراجعه و انواع ازمایش ها را داده ام...و در اخر سیستوسکوپی که چیز خاصی نشان داده نشده جز اینکه در ازمایش ادرارم همیشه خون + است.
    متاسفانه بعضی مواقع سوزش به حدی زیاد است که به کارهایم نمیرسم...احساس داغی روی مثانه و سوزش مجاری به خصوص سر الت...چه کاری میتوانم انجام دهم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام
    خسته نباشید
    پسری هستم 24 ساله که از 14 سالگی مبادرت ب استمنا داشتم
    تا این که الان 2 سال است که این کار را نکردم .
    سوللی هست ک ایا عوارض بد استمنا از بین رفته؟
    درشرف ازدواج هستم ایا انزال زود زس نخواهم داشت؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با ترک قطع میشود
  • تصویر کاربر ns سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام
    37 ساله ؛ مرد ؛ هستم . بعد از دستشویی رفتن به مدت نیم ساعت قطره ای از مجاری خارج می شود . بعد از عکس رنگی ایراد رو در عضله اسفنکتر تشخیص دادند . میخواستم در مورد این عضله و درمان آن راهنمایی بفرمایید. در ضمن سونوگرافی هم انجام دادم که موردی نداشت .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 492 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.مدتی هست همسرم دچار سوزش اداری است سونوگرافی اندازه کلیه را چنین گفته:rk=102mm وLK=103MM, وPVR=156ML دکتر داروی سیپروفلوکساسین فنازوپیریدین و ویتامین ث تجویز کرد در سوزش تاثیر داشت اما دوباره کمی شروع شد وبه سونوگرافی بابت PVRمشکوک شد ودرخواست سونوگرافی جدید بابت مثانه داشت حال میخواهم بدانم مشکل همسرم چه چیزی است واگر دوباره PVRهمین باشد مشکل چیست؟دلیل سئزش ادراری چیست؟ در ضمن هروقت مایعات زیاد مصرف کند مشکل ندارد درغیر این صورت سوزش ادرارش از قبل .درحین ادرار.وبعد ادرار ادامه دارد باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام من سر التم دانه های ریزی دور التم تشکل شده که عکسشم برای شما میفرستم هیچ رابطه جنسی هم نداشتم هیچ دردی یا خارشی هم نداره لطفا راهنمایی بکنید که زگیل هست یا چیز دیگه ایا بیماریه باید درمان بشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر ناشناس سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر
    بنده 32 سالمه و متاهل هستم و الت تناسلیم رو به پایین یه انحنا دارد البته در دوران نوجوانی و یا حتی کوچکتر به این شکل نبود و کاملا حالت طبیعی داشت که با افزایش سن و دوران بلوغ این مشکل پیش اومد و الان احساس بدی دارم و میخوام درمان کنم .ایا این مشکل با دارو برطرف میشود یا نه . اگر نیاز به جراحی داشته باشد تا چه اندازه الت کوتاه میشود و هزینه درمان چقدر است و سوال اخر عوارض بعدی چقدر است .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر جواد سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترکرمی.
    بعد از پنج سال زادواج و یکسال و خورده ای اقدام ؛ هنوز بچه دار نشدم !
    با مراجعه به دو متخصص ارولوژی بین دو راهی مانده ام که جراحی کنم یا نه!
    دکتر اکرامی که بعد از معاینه گفتند شما واریکوسل نداری و جراحی بی فاید ه است و قرص تاموکسیفن دادند!
    دکتر شرفی که بعد از معاینه گفتند باید جراحی بشی که پیشنهادشون روش میکروسکوپی بود!
    حالت کرمآلودی بیضه ها خیلی کم است.
    آخرین آزمایشم ضمیمه شده است ! ممنون میشوم کمک کنید!
    خدا خیرتان بده!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر آرتميس سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    با سلام من دختري 27 ساله هستم كه مدت 5 سال است بي اختياري ادرار دارم به دكترهاي زيادي مراجعه كردم كه قرص تولترودين رو معرفي كردند اوايل قرصها موثر بود ولي بعدا نه بعد از اون قرص ديگري رو به من تجويز نكردند و فقط يكي از اونها مي خواست تولترودين 2 رو تجويز كنه كه چون من شهرستان بودم اين قرص يافت نشد من هم به تهران رفتم اونجا هم چيز خاصي تجويز نشد و از اونجاييكه حتي گفتند ممكن است نياز به عمل باشد من ترسيدم و ديگه پيگيري نكردم آقاي دكتر من فقط ميخوام با دارو مشكلم حل بشه. هميشه احساس دستشويي دارم و در واقع ادرار هم دارم حتي وقتي تخليه مي كنم باز هم بايد برم دستشويي موقع خنده سرفه بعد از غذا و حتي راه رفتن ادرارم نشت مي كند لطفا راهنمايي كنيد واقعا در زندگي و روحيه من تاثير گذاشته ...هيچ كاري نميتونم كنم. از اونجاييكه همه دكترهايكليه و مجاري ادرار يعني اغلب آقا هستند من واقعا دوست ندارم دكتر برم چون راحت نيستم..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 602 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشی . اگر میزان تحرک اسپرم کم باشد یعنی لز بین نرمال و ضعیف و خوب ضعیف باشد احتمال حاملگی خیلی کم میشود یعنی با همین میزان تحرک هم احتمال حاملگی هست ؟؟ و از نظر علمی میتوان مثلا درصدی معین کرد ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر آرتميس سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 519 مشاهده پرسش
    با سلام من دختري 27 ساله هستم كه حدودا 5 سال است كه بي اختياري ادرار دارم. به دكترهاي زيادي مراجعه كردم كه اكثرا قرص تولترودين رو دادند اوايل قرصها موثر بود ولي بعد تاثير نداشت داروي ديگري هم ندادند من هم ديگر پيگيري نكردم كلا نميتونم ادرارم رو كنترل كنم هميشه احساس ادرار دارم حتي وقتي دستشويي ميرم دوباره بايد برم موقع سرفه خنده و كلا هر كاري بي اختياري دارم. لطفا راهنمايي كنيد چون اصلا نمي خوام با عمل جراحي درمان بشم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید02122642744
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 597 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 607 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب