اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

متخصص پروستات چه دکتری است؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

متخصص پروستات معمولاً اورولوژیست (Urologist) است.

توضیح بیشتر:

اورولوژیست پزشکی است که در زمینه‌ی دستگاه ادراری مردان و زنان و همچنین دستگاه تناسلی مردان تخصص دارد. از آنجا که پروستات غده‌ای در دستگاه تناسلی مردان است، بررسی و درمان بیماری‌های مربوط به آن مانند التهاب پروستات (پروستاتیت)، بزرگ شدن خوش‌خیم پروستات (BPH) و سرطان پروستات توسط پزشک اورولوژیست انجام می‌شود.

شرایطی که نیاز به مراجعه به اورولوژیست دارید:

برای مشکل پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم

 برای مشکل پروستات باید به  متخصص اورولوژی مراجعه کنید.

پرستات چقدر شایع است؟

بزرگی پروستات شایع ترین علت مشکلات تخلیه ادرار در مردان بالای 50 سال می باشد. علت بزرگی پروستات ناشناخته است اما احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. 50% مردان بالای 50 سال و 90% مردان بالای 80 مبتلا به بزرگی خوش خیم پروستات هستند.

شرح حال یک بیمار با بزرگی پروستات

آقای 55 ساله که  از مشکل در ادرار کردن شاکی است. او می گوید هنگام دستشویی از زورزدن برای تخلیه ادرار استفاده می کند. شروع ادرار کردن با تأخیر می باشد. ادرار 2 شاخه و قطره قطره می آید و ادرار بیمار کاملاً تخلیه نمی شود. او می گوید شبها مجبور است جهت تخلیه مثانه 2 یا 3 بار از خواب بیدار شود و هر 1 تا 2 ساعت باید برای تخلیه مثانه به دستشویی برود و در بعضی از مواقع در صورت عدم دسترسی به دستشویی ممکن است خروج ناگهانی و خودبخودی ادرار اتفاق بیفتد.

سرعت پرش ادرار ایشان کاهش پیدا می کند و اظهار  می دارد که این مشکل تکرر و عدم تخلیه کامل مثانه زندگی ایشان را به درجاتی مختل کرده است. تشخیص پزشک پس از انجام سونوگرافی از بیمار بزرگی غده پروستات را نشان می دهد که حدود cc100 ادرار در داخل مثانه باقی مانده است.

 

دکتر پروستات

برای پروستات به چه دکتری مراجعه کنیم؟ قطعا برای درمان پروستات می بایست به دکتر متخصص ارولوژی مراجعه کرد. دکتر حسین کرمی سالهاست که در زمینه ی درمان بزرگی پروستات و سرطان های مرتبط با آن در حال فعالیت است. برای مشاوره با ایشان و یا پرسش از دکتر می توانید بر روی لینک پرسش از دکتر کلیک کنید.

درمان قطعی سرطان پروستات بدخیم

پروستات مربوط به کدام تخصص است؟

مربوط به متخصص مردان و اورولوژیست است 

غده پروستات چیست؟

پروسات عضوی به اندازه یک گردوی  کوچک است که در قسمت خروجی مثانه قرار گرفته است. پروستات به معنی غده رشد کننده می باشد. به علت بزرگی پروستات گردن مثانه دچار انسداد می شود و باعث اختلال در خروج ادرار می شود. پروستات در دو مرحله از سن بزرگ می شود که عبارتند از هنگام بلوغ و پس از 35 سالگی که علائم آن پس از 50 سالگی خودش را نشان می دهد.

علت بزرگی پروستات چیست؟

علت بزرگی پروستات ناشناخته است ولی بیشتر با افزایش سن، افراد مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.

عکس پروستات

شکل بزرگی پروستات
شکل بزرگی پروستات
عکس سرطان پروستات
عکس سرطان پروستات

علائم بزرگی پروستات

بیمارانی که علائم گفته شده را دارند باید به پزشک متخصص ارولوژی مراجعه کنند تا تحت درمان قرار بگیرند. بر اساس شدت انسداد مجرا توسط پروستات، علامت های تخلیه مشکل ادرار به خفیف – متوسط و شدید تقسیم می شوند. نوع خفیف آن که علامتهای ادراری خیلی ضعیف است نیاز به درمان ندارد. دو نوع متوسط و شدید علامت های انسدادی و تحریکی از قبیل: کاهش سرعت جریان ادرار، جریان ادرار، باریک آمدن ادرار و قطع و وصل شدن ادرار، تکرر مزمن ادرار در روز و شب که بیمار را از خواب بیدار می کند و عدم تخلیه کامل ادرار می باشد.

نکته مهم این است که ممکن است مصرف داروهایی از قبیل سرماخوردگی، داروهای اعصاب و مصرف الکل باعث احتباس و بندآمدن ادرار این افراد شود.

تشخیص بزرگی پروستات

روشهای تشخیصی بزرگی پروستات کدامند؟

سونوگرافی از پروستات

معاینه از طریق انگشت توسط پزشک متخصص ارولوژی که بزرگی پروستات تشخیص داده می شود.
اندازه گیری و آزمایش PSA خون که در سرطان پروستات بالا می رود.
اندازه گیری سرعت پرش ادراری با دستگاه نوار مثانه

درمان پروستات

همه بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند. بسته به شدت علامتهای ادراری درمان متفاوت است. اولین قدم درمانی استفاده از داروهای پروستات است که باعث گشاد شدن گردن مثانه و خارج شدن راحت ادرار از مثانه می شوند. در صورت عدم جواب به درمان دارویی و احتباس ادراری بهترین درمان جراحی پروستات است که به دو روش بدون شکاف شکمی یا عمل TURP و یا با شکاف کوچک بالای مثانه انجام می شود که با این عملها انسداد برطرف شده و بیمار احسا راحتی تخلیه ادرار را پیدا می کند.

سوزش و تکرر ادرار، خونریزی خفیف و خروج غیر ارادی به صورت اضطراری تا 6 هفته پس از عمل طبیعی است. توصیه های اینجانب برای جلوگیری و درمان بزرگی پروستات عبارتند از:

✔️ مراجعه تمام مردان بالای 50 سال به پزشک متخصص ارولوژی جهت معاینه پروستات

✔️ انجام آزمایشات لازم از جمله PSA و درمان به موقع توصیه می شود.

هیدروکلروتیازید و پروستات

آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) ماده ای است که توسط سلول های غدد پروستات (اعم از سلول های نرمال و سلول های سرطانی) ساخته می شود. PSA بیشتر در مایع منی یافت می شود، اما مقدار کمی از آن در خون نیز وجود دارد. اکثر مردان سالم (بدون سرطان پروستات) دارای سطح PSA کمتر از 4 نانوگرم در هر میلی لیتر خون (ng/ml) هستند. بالا رفتن سطح PSA، باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان پروستات می شود. در زمان سرطان پروستات معمولاً سطح PSA بالاتر از 4 نانوگرم بر میلی لیتر خون می باشد. با این وجود، سطح PSA زیر 4 عدم سرطان پروستات را تضمین نمی کند. حدود 15% از مردانی که PSA کمتر از 4 داشته اند، در آزمایش نمونه برداری به عنوان فرد مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده اند.

برخی از داروها روی سطح PSA تأثیر می گذارند. دیورتیک های تیازیدی، مانند هیدروکلروتیازید (HCTZ) نوعی قرص ادرار آور (قرص آب) می باشند که اغلب برای درمان فشار خون بالا تجویز می شوند.

برای مردانی که به سرطان پروستات مبتلا نیستند، نمی توان با اطمینان گفت که کاهش سطح PSA مفید است. در برخی موارد با کاهش سطح PSA خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز کاهش می یابد، اما ممکن است در برخی موارد دیگر، با پایین آمدن سطح PSA -بدون تأثیر بر خطر ابتلا به سرطان پروستات- در نتایج آزمایش سرطان پروستات خطا ایجاد کند. بنابراین بهتر است در زمان تست سرطان پروستات در مورد هر گونه دارویی که مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید.

4.2/5 - (51 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمدمتین سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 303 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید
    سوالم این است آلت تناسلی من کج و نسبتن کوتاه است میخواستم ببینم راه حلی برای صاف نمودن و بزرگ کردن آن وجود دارد ؟؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر احمد سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 456 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من پسری هستم 21 ساله سایز الت تناسلی من در حالت نعوظ 21 سانتی متر است مدتی است که هرگاه خود ارضایی نمی کنم مثلا 2هفته رگی بر روی تخم هایم خصوصا سمت چپ باد میکند و درد شدیدی میگیرد وتا زمانی که خود ارضایی نکنم این درد ارام نمی شود علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر سیدعیسی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    سلام مردی 34 هستم ومتاهل , مدتی است که دچار ادرارهای ناخودآگاه میشوم . البته موقعی که دچار استرس میشوم بیشتر این حالت برایم اتفاق می افتد لطفن مرا راهنمائی کنید . چون این برای همسرم هم نیز نگرانی در بر دارد و فکر میکند که شاید من دچار مریضی هستم !
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      حهت ویزیت تشریف بیاورید
  • تصویر کاربر محمدجواد سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    سلام٬من ۸ ماه پیش واریکوسلم را عمل کردم٬ الآن برایاین که بخام بدونم درست شده یا نه نیاز به آزمایش اسپرم دارم٬ سوالم این است که اولا یه جایی که بتونم آرامش کامل داشته باشمو بتونم راحت توش آزمایش بدمو ازتون میخاستم آدرس شو٬ دوما میگن باید چند تا نمونه بدی تو طول یه مدت خاص٬ طول این مدتو بگید٬ بعد چند بار در طول این مدت٬ باید انجام بدم٬ بعد این که تو آزمایش دادنم باید یک بار استمنا کنم یا چن بار٬ الآن گیج شدم٬ لطفا راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایسگاه رویان
  • تصویر کاربر علي سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشيد من طي آزمايشات انجام شده مشخص شد كه نشت وريدي دارم آيا با عمل جراحي مداوا ميشه ممنون آقاي دكتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر س.ک سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 461 مشاهده پرسش
    با سلام.من قبلا سوالی مطرح کرده بودم که فرمودید عکس بفرستم.
    آلت من در حالت نعوظ حالت قوس کمانی رو به پایین داردوعلاوه بر این بیشتر از 3 سانت از بیضه هایم فاصله نمیگیرد.بر خلاف اینکه شنیده بودم که باید افقی شود وبه شکم نزدیک شود.و در این حالت ادرام پیوسته نیست و قطع و وصل میشود.آیا مشکل خاصی وجود دارد.ممنون میشم اگر راهنمایی بفرمایید بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله زیاد کج است فیلم من در یوتیوب را ببینید
    2. تصویر کاربر س.ک سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با عرض پوزش برای جراحی. و رفع این مشکل باید عجله کرد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      0212264274
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر samane سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    ببخشید اقای دکتر من دانشجو ٢٠سالع ام که ترم تابستان را در خوابگاه هستم و چند روز به مدت دو ساعت یکبار ادرار اما بدون سوزش و بدون بو ایا این مشکل بنده هم به علت عفونت دستگاه ادراری هست هم چنین مواد پراب زیادی مصرف نمیکنم و مصرف غذایی شبیه بقیه هم اتاقی هام دارم
    لطفا کمکم کنید
    ممنوت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش دهید
  • تصویر کاربر ساقی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    درود بر شما
    بعد از ازدواج متاسفانه دچار اضافه وزن شدم و مشکل یبوستم حادتر شده حتی قرص سیلاکس ، آلو و ... مدتی جواب میداد و بعد متاسفانه به حالت قبل بر میگشتم . این را هم میدانم که سوخت و ساز بدن هر شخص فرق دارد .
    رژیم غذایی و ورزش هم داشتم و الان باردار هستم و با مصرف ویتامین و قرص آهن میدانم که یبوستم بیشتر هم میشه .
    از طرفی هم به دلیل معاینه از سوی پزشک روی این را ندارم که به مشکلم رسیدگی کنم .
    لطفا راهنمایی کنید .
    سوال من این است آیا ممکن است من دچار سرطان باشم ؟ علائم و نشانه ها چیست ؟
    در روز باید چند بار به دستشویی رفت تا بگوییم دچار یبوست نیستیم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دکتر گوارش بپرسید
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام 44سال سن دارم سالهاست سابقه سنگ کلیه دارم یه ماه پیش یه سنگ13ونیم میل در کلیه سمت راستم مشاهده شد قسمت لگنچه اول حالب دکتر متخصصم پیشنهاد سنگ شکنی داد اما قبول نکردم قرص سیستون نوشت یه ماه مصرف کردم اما دفع نشد دیروز بعلت درد شدید پهلو بستری شدم سوالم اینه که سنگ به این قطر قابل دفع نیست؟ وحتما باید سنگ شکنی کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطالب سنگ کلیه وحالا سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر ایت پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من سوالم را مطرح کردم ولی عکس اپلود نشد که الان خدمتتون ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید اصلاح شود فیلم من در یوتیوب را ببینید
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سجادمقدسی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام پسري 27 ساله هستم چند ماه پيش به پروستاتيت مزمن مبتلا شدم البته نميدونم از چه نوع چند بار هم کشت ادراروسونوگرافي انجام دادم مشکلي نداشتم علائمي که دارم قطره قطره شدن آخر ادرار داغ شدن درون آلت بعد از دفع ادرار و گاهي درد بيضه ها و درد زير شکم به دکتر ارولوزي مراجعه کردم به مدت 55 روز آنتيبيوتيک تجويز کردن 35تالوفلوکساسين500و20تاسفيکسيم400ومقداري امي پرامين خيلي به بهبودي کامل نزديک بودم که گفتن ديگه ادامه ندم چون مصرف آنتي بيوتيک خوب نيست الان دوباره علائمم برگشته نگرانم ک بايد تا آخر عمر تحملش کنم اگه راه درماني هست خواهش ميکنم راهنماييم کنيد اگه لازم بدونيد براي درمان بيام خدمت شما چونکه واقعا آزار دهندست وزنگيم دگرگون کرده من ساکن کرمانشاه هستم با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      فعلا درمان کافی است
  • تصویر کاربر آریان جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 609 مشاهده پرسش
    باسلام احتراما اینجانب حدود سه ماه پیش به دلیل تکررادرار و ادرار قطره ایی دچار شدم که پس از انجام سونوگرافی , سی تی اسکن و عکس رنگی التهاب خفیف پروستات و اتساع خفیف در سیستم پیلو کالیسیل کلیه سمت چپ نمایان بود, با استفاده از داروهای سیپرو فلوکساسین , ترازوسین و پروستاتان علاائم بیماری بهتر شد اما پس از قطع آنها مجددا همان علائم نمایان گردیده به همراه کم شدن حجم و قطر ادرار ,درد در بیضه ها , آویزان شدن آنها و درد شدید در کمر خواهشمند است راهنمایی فرمائید و آیا اتساع در کلیه نیز حتما میباستی عمل گردد یا خیر. باتشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      به نظر من مشکلی نیست ولی خواستی جهت معاینه بیائید
  • تصویر کاربر سارامبهوت پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . پس مشکلی دیگه نیست؟ نه؟ و اینکه ایا پس از شسکتن سنگ دارویی لازمه یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکتر موالجتان بپرسید بهتر است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب